توصیه‌های غذایی ماه مبارک رمضان از زبان معاون غذا و دارو/ دکتر قائدی: تنوع غذایی داشته باشید

توصیه‌های غذایی ماه مبارک رمضان از زبان معاون غذا و دارو/ دکتر قائدی: تنوع غذایی داشته باشید

دکتر امام بخش قایدی معاون غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به مناسبت ایام ماه مبارک رمضان توصیه های غذایی را مطرح کرد. ‌

به گزارش افتونیوز به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر امام بخش قایدی گفت: درماه مبارک رمضان باید تنوع غذایی داشته و از تغییرات ناگهانی و شدید دربرنامه غذایی خودداری نمایید.

قایدی افزود: معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای خشن را ندارد لذا خوردن غذاهای سبک و سهل الهضم، کم حجم ، پرکالری و نرم مناسب تر است مثلا نبات داغ یا چای کم رنگ، خرما، لبنیات کم چرب با سوپ یا حلیم یا شله زرد یا فرنی مطلوب است، سفره افطار راباخرما، لبنیات کم چرب، نان و سبزی و یک غذای سبک گرم مانند سوپ یا شله زرد یا آش ویا حلیم یا فرنی زینت ببخشید.

وی بیان کرد ؛درماه مبارک رمضان مصرف زولبیا وبامیه رونق پیدا می کند، چون این محصولات حاوی روغن، نشاسته و قند های ساده هستند ، مصرف محدود آن ها مطلوبتر است، در اول افطار ، آب سرد ننوشید زیراضمن ایجاد حالت ضعف، میل به نوشیدن آب را بیشتر کرده و موجب رقت شیره معده پر شدن حجمی از معده و مصرف کمتر غذای اصلی می شود.

قایدی افزود در ماه مبارک رمضان برای تأمین نیاز بدن نوجوانان و کودکانی که در سن رشد هستند ، وعده های غذای افطار وشام را بصورت دو وعده مجزا نمایید.

قایدی خاطرنشان کرد:پس از افطار درماه مبارک رمضان، شام را پرچرب یا شیرین مصرف ننمایید درماه مبارک رمضان، در وعده شام یا سحری از مصرف دوغ و نوشابه های گازدار خودداری نمایید زیرا گاز آن ضمن تحریک معده، موجب اشغال حجمی از معده شده و سبب مصرف کمتر غذای اصلی می شود.

قایدی تصریح کرد: درماه مبارک رمضان برای تأمین املاح و ویتامین ها ، مصرف سالاد ، سبزی و ماست را از یاد نبرید. درماه مبار ک رمضان با مصرف انواع میوه تازه یا خشک یا آبمیوه طبیعی و خانگی در فاصله زمانی بین افطار و شام یا شام و سحری، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدنتان را تأمین نمایید.

وی افزود:در ماه مبارک رمضان به منظور جلوگیری از یبوست که بدلیل کم شدن مصرف اب بروز می نماید؛ از سبزیجات پخته وخام، خورش های آلو و کرفس و میوه ها استفاده نمایید درماه مبارک رمضان، بیدارنشدن برای سحری ، کاملا اشتباه است ودرطولانی مدت روز سبب بروز ضعف وبی حالی روزه دار می شود.

قایدی خاطرنشان کرد: درماه رمضان افرادی که سحری نمی خورند از ساعت ۱۱ روز بعد؛ کم کم دچار افت کاری وگاه سرگیجه افت قند خون، سردرد وحتی افت فشار خون می شوند، درسحر های ماه رمضان سعی کنید غذای مختصر مصرف نموده ، از مصرف دوغ گازدار ونوشابه های گازدار بپرهیزید زیرا میتواند موجب برگشت غذا وابطال روزه شود.

وی بیان داشت: مهمترین منبع سوخت و انرژی برای فعالیت مغز ، گلوکز است که در نان، برنج و ماکارونی به مقدار کافی وجود دارد درماه رمضان برای کاهش بوی بد دهان اولاً دندان ها را مرتب مسواک زده ثانیاً از گیاهان ومیوه جات مانند هلو ، هل، انجیر، به ، برگ ترب ، دارچین واسفناج استفاده نمایید.

وی در اخر توصیه به ورزشکاران گفت: درماه مبارک رمضان بهتر است تمرینات ورزشی سبک تر باشد زیرا درحین ورزش بدن نمک و آب زیادی را از دست میدهد که در ورزش های شدید منجر به ضعف شدید روزه دار می‌شود.

کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 0 نظر

شما اولین نظر دهنده باشید!

سایر اخبار
برگزدیدها