-
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان -
جهانبانو؛ گوهری نایاب که فروغ امید را در دلها میافروخت
سهیلا نیکاقبالی
همی چاره جستی و گفتی دروغ

۱- راستی، راستگویی و پرهیز از دروغگویی در فرهنگ غنی و متمدن ایران باستان جایگاه ویژهای دارد، هرودوت پدر علم تاریخ، ایرانیان را واجد صفت مهم راستگویی تعریف کرده است، در بخشی از کتیبه آرامگاه داریوش در نقش رستم استان فارس به دستور داریوش شاه بزرگ هخامنشی چنین نگاشته شده است: «راستی: این خواست من است، من دوست مرد دروغگو نیستم». همچنین بر دیوار جنوبی کاخ آپادانا بهفرمان داریوش نوشتهشده است: «خدا این کشور را، از دشمن، از خشکسالی، از دروغ حفظ نماید». و فردوسی شاعر پارسی گوی چنین سروده است: «... به گیتی به از راستی پیشه نیست»، یا « ... همی چاره جستی و گفتی دروغ»
۲- آموزهها و باورهای دینی ما ایرانیان نیز بر راستگویی و پرهیز از دروغ تاکید اکید دارد. در سوره زمر آمده است: «خداوند آنکس را که دروغگو و کفران کننده است هرگز هدایت نمیکند»، پیامبر اکرم (ص) فرمود: «مومن هرگاه بدون عذر دروغی بگوید هفتاد هزار ملک او را لعنت میکنند» و حضرت علی (ع) فرمود: «بزرگترین گناهان نزد خدا، زبان دروغگو است.» امام خمینی نیز در پاسخ به سوالی درباره دروغ مصلحتی فرمودهاند: «دروغ از گناهان کبیره است و مصلحتاندیشی موجب رفع حرمت نمیشود».
۳- انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرهنگی و اخلاق مدار بود. ما انقلاب کردیم تا کارگزارانی اداره امور را بر عهده بگیرند که به اخلاق در سیاست ایمان داشته و سیاستورزی علوی را پیشه کنند، حاکمی که جز راست نگوید و به مخالفان و حتی دشمنان خود نسبت دروغ نبندد و هیچگاه اخلاق را در عرصه سیاسی قربانی نکند، چراکه به این قاعده باور داشتند که: «الناس بامرائهم اشبَه منهم بآبائهم» شباهت مردم به رهبرانشان، از تاثیرپذیری آنها از پدران و مادرانشان بیشتر است».
۴- در جامعه ما به باور علمای دینی و متخصصان جامعهشناسی گرایش به دروغگویی در سال های اخیر به افتی اخلاقی و اجتماعی تبدیلشده است، شهروندان عادی در همه این سالها بهقدری دروغ از مسئولان و مدیران شنیدهاند که فضیلت اخلاقی راستگویی به عنصری کمیاب در جامعه تبدیلشده است و این امر بهنوبه خود تضعیف سرمایه اجتماعی و سلب اعتماد عمومی را به دنبال دارد. دروغگویی بهویژه در دهه اخیر رشد سرسامآوری داشته و منازعات سیاسی و اختلافنظرهای فکری باعث شده برخی فعالان سیاسی به بهانههای مختلف هر دروغی را به خورد جامعه ندهند و به فکر عواقب و پیامدهای ترویج این رذیلت نباشند.
۵- در مناظره اخیر دو فعال سیاسی آقایان تاجزاده و زاکانی، لیست بلندی از دروغهای محیرالعقول توسط زاکانی مطرح شد که آدمی میماند که تا این حد بیپروا مسائل اخلاقی را نادیده گرفتن و دروغپردازی بیحدوحصر با چه منطقی صورت میگیرد؟! زاکانی به حدی از اخلاق فاصله گرفته که رفتار شخصی آقای نجفی را به یک جناح سیاسی تعمیم میدهد، بدون هیچ سند و مدرکی قراردادهای شِل، توتال و کرسنت را به اصلاحطلبان نسبت میدهد، اصلاحطلبان را نیروهای امنیتی معرفی میکند! بهراحتی رئیس دولت اصلاحات را متهم میکند، به جهانگیری نسبت دروغ میدهد، اصلاحطلبان را دنبالهروی «بن سلمان» معرفی میکند و لیست بلند بالایی از دروغزنی که مردم از خود میپرسند اگر فقط یک درصد از این اتهامات درست باشد، آیا نهادهای نظارتی در خواب هستند که ادعاهای آقای زاکانی را پیگیری نمیکنند؟! جناب زاکانی فراموش کردهاند ۸ سال تمام این دروغها از تریبونهای رسمی به اصلاحطلبان نسبت داده شد، اما نتیجه آن اعتماد مطلق مردم به اصلاحطلبان در سه انتخابات مداوم بود، آیا بهتر نیست با چنین نتیجهگیری از دروغپردازی فقط اندکی در مشی خود تغییر دهید یا لااقل از دین و اسلام و انقلاب برای دروغپردازی مایه نگذارید؟
۶- ازجمله موارد خلاف واقعی که در آن مناظره اعلام کردند نسبتی بود که به اینجانب دادند و گفتند شجاعپوریان و... در مجلس فریاد زدند تحقیق و تفحص قوه قضاییه را نخوانید! برای جناب زاکانی مهم نیست که افرادی که نام میبرد حی و حاضر باشند و بتوانند دروغ او را آشکار کنند، برای اطلاع افکار عمومی اعلام کنم اینجانب همواره از تحقیق و تفحص در مجلس حمایت میکردم. در مجلس ششم رئیس کمیته تحقیق و تفحص از سازمان صداوسیما بودم، در مجلس هفتم عضو کمیته تحقیق و تفحص از وزارت نفت دوره خاتمی بودهام. باور قلبی دارم اگر نتیجه تحقیق و تفحصی برفرض به ضرر جریان سیاسی دلخواه خودم باشد باید به مردم اعلام شود، چراکه مردم بزرگترین پشتوانه نظام هستند و نباید مسائل از آنان پوشیده ماند.
*سرمقاله همدلی
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
تا دیر نشده، از دختران هندبال ایران و ملی پوشان زن هندبالیست هم استانی حمایت کنیم/+جزئیات
-
ماجرای قطع درختان در «میرغضب» بویراحمد چه بود؟
-
تصاویر خیال انگیز و زیبا از «کوهگل» دنا
-
محکومیت ۸۲۱ پرونده تخلف حوزه بهداشت، دارو و درمان در کهگیلویه و بویراحمد
-
اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج
-
جشن نوروزگاه در یاسوج برگزار شد(+تصاویر)
-
توضیحات پلیس کهگیلویه و بویراحمد در رابطه فیلم منتشر شده ۲ راننده حاشیه ساز در فضای مجازی
-
بانک مسکن کهگیلویه و بویراحمد ۷۰ درصد از تسهیلات ۱۵ هزار میلیاردی را پرداخت کرد
-
بازگشایی مسیر ارتباطی گردنه بیژن از هفته آینده/+تصاویر
-
تخلفات روز طبیعت را با این شمارهها گزارش دهید
نظرات ارسالی 1 نظر
به خوبی یاد دارم که همین شجاع پوریان مخالف قرایت تحقیق و تفحص از قوه قضاییه بود و خبرنامهها و نشریه داخلی دادگستری (ماوی) آن را انعکاس داده بود و تلویحی تشکر کرده بود تعجب می کنم الان انگار یادش رفته
پاسخ