-
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان -
جهانبانو؛ گوهری نایاب که فروغ امید را در دلها میافروخت
سهیلا نیکاقبالی -
کاش "ظریفی" در کهگیلویه و بویراحمد پیدا شود!
یادداشت مخاطبان
سیاسی کاری در ستاد بازآفرینی شهری دهدشت/ عملکرد صفر ستاد/ تصاویر

بازآفرینی شهری رویکردی نو در بازسازی بافتهای فرسوده شهری است؛ در این طرح فضای شهری جدیدی ایجاد میشود که ضمن شباهتهای اساسی با فضای شهری قدیم تفاوتهای ماهوی و معنایی را با فضای قدیم به نمایش میگذارد.
این طرح از سال ۹۷ برای اجرای پروژههایی در دهدشت تعریف شد از آن زمان جلسات متعددی با حضور اعضای ستاد بازآفرینی شکل گرفته و مصوبههایی تکرار شده است با این حال بر اساس گزارش ستاد استانی طرح بازآفرینی تاکنون بازخورد مثبتی در جلسات ستاد دهدشت حاصل نشده است.
به گزارش افتونیوز،موضوعی که موسوی مسئول بازآفرینی شهری استان در نشست ستاد بازآفرینی شهری در سالن فرمانداری دهدشت مطرح کرد نشان میدهد عزم راسخی در اجرای پروژههای بازآفرینی شهری به ویژه ساماندهی بازارروز به عنوان مهمترین پروژه تعریف شده در این طرح وجود ندارد.
عملکرد صفر ستاد بازآفرینی شهری در دهدشت
موسوی از عملکرد صفر ستاد بازآفرینی دهدشت در معرفی اراضی مازاد و نیز کاربرگ خبر داد و گفت: ۴۵ میلیارد ریال اعتبار مصوب برای اجرای پروژههای بازآفرینی شهری در دهدشت در نظر گرفته شده است و قابلیت جذب دارد.
وی با بیان اینکه کارگروههای ستاد تاکنون در این شهر تشکیل نشده است، افزود: در حالی که قرار بود ادارات پروژههایی را در کارگروهها مطرح و برای اجرا به ستاد پیشنهاد دهند تاکنون هیچ پروژهای از سوی ادارات پیشنهاد نشده است.
پای سیاسیکاری در میان است
موسوی در حاشیه نشست در گفتوگو با خبرنگاران علت بینتیجه بودن جلسات ستاد بازآفرینی در دهدشت را دخالت سیاست در این موضوع دانست و افزود: در کهگیلویه به جای ارائه راهکار و پیشنهادهای مناسب در جهت پیشبرد موضوع بحثهای سیاسی دنبال میشود.
وی گفت به علت ناتوانی این شهرستان در جذب اعتبارات سالهای آینده اعتبارات کمتری به بازآفرینی شهر اختصاص خواهد یافت.
شهردار دهدشت با اشاره به مکانهای پیشنهادی برای انتقال موقت صنوف بازار روز از پافشاری بازاریان بر ماندن در مکان فعلی خبر داد و گفت: برای جابجایی این صنوف و تخلیه بازار نیازمند همت همه مسرولان هستیم.
اسفندیار برخه افزود: اجرای طرح بازآفرینی به نفع همه شهروندان است و نباید چند صنف ممانعت کنند.
محمدحسین جمشیدی که عدم حضور فرماندار با وجود برنامهریزی قبلی مبنی بر اهمیت موضوع را باعث اخلال در پیشرفت کار میدانست تصریح کرد: اطلاعرسانی جلسه با دستور کار ساماندهی بازارروز و تخریب ساختمانهای متعلق به فرمانداری اعلام شده بود انتظار میرفت فرماندار این جلسه را به جلسه استانی ترجیح میداد تا به نتیجه برسیم.
رئیس شورای اسلامی شهر دهدشت گفت: از ۲۱ پروژه بازآفرینی شهری در استان ۲۰ پروژه وارد مرحله آگهی مناقصه شده است این در حالی است که ساماندهی بازارروز دهدشت تنها پروژهای جا مانده از آگهی مناقصه است چون تاکنون اقدامات لازم برای جابجایی صنوف صورت نگرفته است.
وی افزود: با توجه به مخالفت و ممانعت بازاریان از جابجایی و انتقال به مکانهای پیشنهادی انتظار میرود موضوع در شورای تأمین حل و فصل میشد تا ضمانت اجرایی برای شهردار در شروع بکار پروژه به وجود میآمد اما هیچ قاطعیتی در جابجایی صنوف بازارروز وجود نداشته و همچنان بر طبل مخالفت میکوبند.
جمشیدی با بیان اینکه همواره در جلسات استانی و شهرستانی از تبعیض در توزیع اعتبارات گلایه داریم ادامه داد: اما واقعیت این است که در این مورد مشکل از بیعدالتی در توزیع اعتبارت نیست بلکه مشکل سوء مدیریت است.
وی یادآور شد: اعتبار برای طرح تخصیص یافت اما اینکه چرا با گذشت هشت ماه هنوز برای ساماندهی بازارروز تصمیم مناسبی گرفته نشده است و درگیر این موضوع هستیم سؤوالی است که باید بنده، شهردار و فرماندار پاسخگو باشیم.
جمشیدی گفت: مکانهایی برای انتقال صنوف بازارروز پیشنهاد شده که مورد توافقت بازاریان قرار نگرفته است اگر قرار است به نتیجه برسیم باید در شورای تأمین بحث و بررسی شود.
جمشیدی بدون نام بردن از فرد یا افرادی که در اجرای بازسازی بازار روز سنگاندازی میکنند، گفت: اگر در مهلت مقرر تصمیم مناسبی برای جابجایی صنوف اتخاذ نشود کارشکنان را از طریق رسانهها به مردم معرفی خواهم کرد.
ناتوانی ستاد بازآفرینی در رفع معارضات بازار روز
بررسی ساماندهی بازارروز در حالی به یک چالش دامنهدار در طرح بازآفرینی دهدشت تبدیل شده است که ستاد بازآفرینی طی هشت ماه گذشته در انتقال صنوف بازارروز ماندهاند و توان رفع معارضات این بازار محلی را ندارند.
بازارچه تعاون روستایی که معضل آن پای ثابت شورای سلامت و ترافیک است و با گذشت ۶ سال ساماندهی محوطه آن برای ترمینال به نتیجه نرسیده است این بار به عنوان یکی از مکانهای پیشنهادی برای انتقال بازار مطرح شد و در ستاد بازآفرینی شهری هم برای خود جا باز کرده است.
در حالی که اجرای طرح بازسازی بازارروز با روند پیگیری این طرح سالها به طول خواهد انجامید معلوم نیست دقیقا با چه انگیزهای زمینهای خالی فاقد هر گونه امکانات اولیه واقع در کمربندی که به عنوان جمعه بازار از آن نام برده میشود و یا جنب پارک جانبازان از دیگر مکانهایی است که برای جابجایی موقت بازارروز پیشنهاد شده است؛ با این پیشنهاد یا جلوی بارندگیها قرار است گرفته شود یا تصمیم گیرندگان رویای تکمیل بازسازی بازارروز تا قبل از بارندگیهای پاییزه در سر دارند!
ناتوانی ستاد بازآفرینی شهری در جابجایی موقت قریب به ۲۰۰ واحد فعال در چرخه اقتصادی بازارروز تحقق اهداف طرح را به امری دشوار تبدیل کرده است و به نظر میرسد تا زمانی که عزم همگانی مسؤولان شهرستان در بررسی این موضوع نباشد هیچ اقدامی در اجرای این طرح صورت نخواهد گرفت.
روضهخوانی«چه کنیم»در ستاد بازآفرینی شهری
محمد آرانپور در این باره میگوید: از روز نخست که طرح بازآفرینی مطرح شده بود ودر صحن شورا از اجرای آن صحبت به میان آمد اجرای آن را زمانبر دانستم و البته مخالفتی در بازسازی بازار روز ندارم و معتقدم این پروژه لازم الاجرا است.
عضو شورای شهر دهدشت با اشاره به اینکه در برنامه زمانبندی تعیین شده فروردین ماه ۱۳۹۸ قرار بود اجرای طرح آغاز شود، ادامه داد: اما ۶ ماه است جلسات گرفته میشود و ۹۹ درصد مباحث فقط آه و ناله از «چه کنیم»هاست.
وی با بیان اینکه پروژه بزرگ است و سالها طول میکشد تا تکمیل شود، گفت: انتقال یکباره همه بازاریان تبعات منفی دارد؛ پیشنهاد میشود برای جلوگیری از مشکلات، پروژه در چند فاز اجرا شود در بخشی از زمین که معارضات کمتر است شروع شود تا سالهای بعد ادامه تخلیه صورت گیرد.
ابراهیم خنجری کارگروهها را بازوی ستاد دانست و اظهار داشت: باید طرح و برنامههای پیشنهادی در کارگروهها مطرح و بررسی شود تا ما حصل آن در ستاد به تصویب برسد.
معاون سیاسی فرماندار کهگیلویه گفت: تخریب منازل متعلق به فرمانداری باید با حفظ حقوق مالکیتی انجام شود.
خنجری از برگزاری نشست مشترک دیگری با حضور نمایندگان اصناف بازر روز طی هفته آینده خبر داد و افزود: در صورتی که در آن نشست به توافق در جابجایی و انتقال بازار نرسیم شورای تأمین وارد عمل خواهد شد.
در این نشست که معاونان سیاسی و عمرانی فرماندار نیز حضور داشتند محمدعلی آروس انتقادات تندی به اعضای ستاد داشت و خواستار همکاری و هماهنگی لازم جهت تسریع در اجرای طرح بازآفرینی شد.
معاون عمرانی فرماندار کهگیلویه گفت: ستاد بازآفرینی پتانسلی برای شهر است و باید بتوان از این ظرفیت استفاده کرد.
وی افزود: نقشه بازآفرینی بازار روز دهدشت طراحی شده و مشخص است در اجرای طرح نیازمند اجرایی شدن مصوبههای ستاد هستیم.
آروس تصریح کرد: اینکه با گذشت هشت جلسه هنوز در نکات اولیه و مقدماتی ماندیم در شأن نیست.
فقر ارائه راهکار در جلسات و چالشهای طولانی مدت
سید ایرج کاظمیجو از فقر پیشنهاد و راهکار در جلسات شهرستان انتقاد کرد و افزود: به نظر میرسد ستاد بازآفرینی نیز سرنوشت فرسایشی همچون دیگر نشستهای بینتیجه خواهد داشت.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه افزود: در بررسی موضوع به کلیات بسنده میشود و جزئینگری نمیشود همین رویکرد باعث تأخیر در به نتیجه رسیدن طرح میشود.
وی با بیان اینکه برای جابجایی موقت بازار روز و اجرای طرح بازسازی لازم است همه همکاری داشته و مصمم وارد عمل شویم، گفت: بازار روز به عنوان نوستالژی برای مردم شهر اگر ساماندهی شود چهره شهر را متحول میکند اگر چه ممکن است در کوتاه مدت عدهای با جابجایی ناراحت شوند اما آینده خوبی دارد.
کاظمیجو با اشاره به احتمال برگشت اعتبارات طرح بازآفرینی گفت: خیلی بد است که بگوییم اعتباری که با مشقت برای شهر در نطر گرفته میشود چکار کنیم برگشت نخورد! هزار تومان اعتبار از کهگیلویه برگشت بخورد نتیجه بیعرضگی کسانی است که در برگشت اعتبار نقش دارند.
نشستهای بیحاصل ستاد بازآفرینی شهری دهدشت و مصوبههای بیعمل این ستاد تحقق طرح بازآفرینی را عملا با مشکل مواجه کرده است؛ طرحی که در شهرهای همجوار به راحتی و با اعتبارات کلان جلوه خاصی به شهر بخشیده است.
طیبه سعادتی


























نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
ماجرای قطع درختان در «میرغضب» بویراحمد چه بود؟
-
تصاویر خیال انگیز و زیبا از «کوهگل» دنا
-
محکومیت ۸۲۱ پرونده تخلف حوزه بهداشت، دارو و درمان در کهگیلویه و بویراحمد
-
اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج
-
جشن نوروزگاه در یاسوج برگزار شد(+تصاویر)
-
توضیحات پلیس کهگیلویه و بویراحمد در رابطه فیلم منتشر شده ۲ راننده حاشیه ساز در فضای مجازی
-
بانک مسکن کهگیلویه و بویراحمد ۷۰ درصد از تسهیلات ۱۵ هزار میلیاردی را پرداخت کرد
-
بازگشایی مسیر ارتباطی گردنه بیژن از هفته آینده/+تصاویر
-
تخلفات روز طبیعت را با این شمارهها گزارش دهید
-
توصیههای ۱۳ بدری استاندار به مردم کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!