-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
-
خلاصهای از مصاحبه با انقلابیون
علیرضا کفایی
ازدواج؛ خالهبازی جدید!
فیلم خود گویای همه چیز است. آدم بزرگ ها منتظرند تا عاقد خطبه را بخواند و هلهله و شادی کنند. عروس خانم آنقدر هیجان زده است که بله را بگوید که متوجه نمی شود خانواده عروس دارند برای زیر لفظی با خانواده داماد چانه می زنند و حتی نمی داند او را به عقد موقت مدت دار جوان ۳۰ ساله درمی آورند.
حتی مزه پرانی داماد را هم متوجه نمی شود آنجا که می گوید کارت خوان بیاورید تا زیر لفظی را بپردازم. عروس خانم آنقدر در دنیای بچگی اش غرق است که متوجه شوخی زنی که می گوید ۱۰ هزار تومان بدهید تا جواب بدهد هم نمی شود.
فاطیما وقتی بله را می گوید حتی معنی ازدواج را هم نمی داند. شادی اش از این ازدواج مثل شادی کودکی است که عروسک زیبایی دریافت کرده یا وارد پارک بازی شده است. دستان کوچکش را بعد از آن بله عجیب و غریب که فقط از یک دختر بچه ۹ ساله بر می آید جلوی صورتش می گیرد تا ذوق زدگی اش از ورود به خاله بازی جدید را پنهان کند.
صحنه ای که چیده شده نشان می دهد لباسی تنش کرده اند و بی هیچ توضیحی بر سر سفره عقد موقت با جوان ۳۰ ساله نشسته است.
همه چیز به یک نمایش طنز شبیه است اما کل کشیدن زنان آخر کار برای بله کودکانه ای که گفته می شود، نشان می دهد واقعیت دارد و چقدر هم تلخ است.
دوربین فیلم برداری که روی چهره آدم ها می چرخد نشان می دهد خانواده هایی که این کودک و این جوان را کنار هم نشانده اند تا زن و شوهری آنها را جار بزنند، جز طبقه متمول و رو به بالا هستند. چهره ها و طلاهای آویزان، پوشش، خانه، تزئینات، مبلمان و حتی نحوه صحبت کردن خانوادهها همه چیز را نشان می دهد اما اتفاقی که در فیلم در حال وقوع است نشان از یک خلا فرهنگی عمیق دارد.
همه آن آدم هایی که آنجا و در آن قاب تصویر شادی می کنند می دانند چه اتفاقی در حال وقوع است به جز خود فاطمیا که این را می توان از چهر اش خواند.
اما مساله اینجاست که این ازدواج بی شک مربوط به هفته گذشته است زیرا در این استان در دهه اول محرم هیچ نوع جشنی برگزار نمی شود و اگر تصاویر این ازدواج در فضای مجازی منتشر نمی شد آب از آب تکان نمی خورد و بعدها با هر خبر تلخی که از زندگی فاطیماها بیرون می آمد انگشت حیرت به دهان می گرفتیم که چه شد که اینگونه شد؟
موضوع کودک همسری همواره در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود داشته است اما در سالهای اخیر خانواده ها برای فرار از واکنش های اجتماعی و احتمالا قانونی نسبت به این ازدواج ها، به خواندن خطبه عقد محلی تا رسیدن دختران به سن قانونی ازدواج اکتفا می کنند. اما سه سال پیش این موضوع در استان کهگیلویه و بویراحمد برای نخستین بار مطرح شد. آنجا که مدیر کل ثبت احوال از ثبت ۹ مورد ازدواج دختران در سن کمتر از ۱۰ سال خبر داد.
اما دیری نپایید که خبر تکذیب شد و گفته شد آمارها مربوط به ۱۰ سال گذشته است و در سالهای اخیر اجازه چنین ازدواج هایی داده نمی شود.
و حالا دوباره خبر و تصاویر ازدواج فاطیما که یکی از ده ها دختری است که در روستا و شهرهای این استان اینگونه پای سفره عقد می نشیند رسانه ای شده است و حکمت الله سنایی فرماندار بهمئی می گوید من هم از فضای مجازی شنیده ام و دیده ام و نارحت شدم. قطعا دستگاه های متولی و قانونی ورود خواهند کرد.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری هم می گوید از لحاظ قانونی برای ثبت ازدواج دختران زیر ۱۳ سال باید اجازه دادگاه و مجوز رشد از پزشکی قانونی ارایه شود و در غیر این صورت محضر دارانی که این ازدواج ها را ثبت کنند تخلف کرده اند.
حجه الاسلام علی فتح میر محمدی اضافه می کند: بعضا عقد صورت می گیرد اما ازدواج تا زمان قانونی اتفاق نمی افتد اما از دیدگاه عرفی، حقوقی، جامعه شناسی، بهداشتی و قانونی ازدواج دختران زیر ۱۴ یا ۱۵ سال اشتباه و مذموم است.
اما مساله این است که بسترهای قانونی آنچنان که باید و شاید برای ورود به موضوع و ممانعت از این ازدواج ها فراهم نشده است. موضوع کودک همسری در کشور نیز همواره مطرح است اما بنا به دلایلی فعالان حقوق زنان و کودکان نتوانسته اند قانون گذاران را قانع کنند که در این زمینه قوانین بازدارنده ای وضع کنند و در حال حاضر تنها ابزار تنبیهی برای این نوع ازدواج محروم شدن از وام ازدواج است!
مخالفان تصویب ممنوعیت کودک همسری تعداد کم این ازدواج ها، تمایل کودکان و والدین آنها و شرایط جسمی و خانوادگی افراد برای این ازدواج ها را مهمترین دلیل مخالفت خود می دانند.
بر اساس اطلاعات سرشماری عمومی نفوس و مسکن بیش از ۷۰ هزار دختر و و پسر نوجوان زیر ۱۴ سال متاهل در کشور وجود دارد.
همچنین بر اساس همین سرشماری ۳۴۰۰ بیوه نوجوان زیر ۱۴ سال در کشور وجود دارد که همسران ۱۵۰۰ نفر فوت کرده و ۱۹۰۰ نفر نیز طلاق گرفته اند.
منبع: ایرنا
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
- غبارروبی گلزار شهدای گمنام گچساران به مناسبت هفته بسیج/ تصاویر
- تشریح بیمه "زنان خانهدار و دختران" از زبان سرپرست تامین اجتماعی گچساران
- پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز سپیدار - بنستان محور یاسوج - دهدشت
- مارگون با ۷۰ برنامه به استقبال هفته بسیج میرود/ جزییات
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!