-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
چرا و چگونه «روشنفکر» پیروز انتخابات شد؟!

تحریریه افتونیوز - صیاد خردمند
مهدی روشنفکر پیروز انتخابات شد، خبری کوتاه که به باور بسیاری بدیهی تلقی میشد و از پیش مسجل شده بود.
نام روشنفکر در ماههای اخیر بیش از هر فرد دیگری در جغرافیای بویراحمد شنیده شد.
پدیده روشنفکر را منفی یا مثبت تلقی کنیم تفاوتی نمی کند او امروز دیگر از یک کاندید انتخاباتی به نماینده بویراحمد و دنا در مجلس تبدیل شده است.
روشنفکر ابتدا مسیر خود را از اصولگرایی هدایتخواه جدا کرد، برای کاندیداتوری مجلس دهم اسم نویسی کرد اما در آغاز چندان جدی گرفته نشد، اما هر چه زمان گذشت بر شمار حامیاناش افزوده شد. در انتخابات مجلس تا روز پایان در صحنه انتخابات حاضر بود و بعد از زارعی و هدایتخواه با رای قابل توجهی و پدیده نوظهور انتخابات و سوم شد، بعد از انتخابات، روشنفکر به رقیبی سرسخت برای مدعیان حضور در مجلس در دوره یازدهم تبدیل شده بود، در سالهای اخیر اصولگرایان طیف هدایتخواه به شدت علیه وی موضع گرفتند، او را خودرای، بدون روزومه، قومیت گرا و ضد گفتمان اصولگرایی معرفی کردند اما وی تصمیماش را گرفته بود و عزم خود را جزم کرده و سودای مجلس داشت،
روشنفکر علیرغم اینکه کاندیدای معرفی شده از طرف جبهه پایداری بود اما توانست بخشی از اصلاحطلبان را نیز به سمت خود جذب کند و همچنین سعی کرد در قالبی غیرگفتمانی، فراحزبی مسیر را ادامه دهد و همگان را دور یک میز، گردهم آورد.
برخی از منتقدان سرسخت، روشنفکر را قومیتگرا و تحرکات وی را دامن زدن به چالشهای طایفهای و منطقهای میدانستند اما بر خلاف آنها برخی دیگر روشنفکر را ندای وحدت خطاب کردند و آغازگر (راه سوم) یعنی نه اصولگرا و نه اصلاحطلب نامیدند.
بسیاری بر این باورند موفقیت روشنفکر را باید محصول جایگیری دقیق در زمان و مکان مناسب دانست، وی در دورهای خود را عرضه کرد که ماهیت گفتمان اصلاحطلبی و اصولگرایی به فرسایش رسیده است و ماهیت هویتی آنها به دلیل ناکارآمدی تحت شعاع قرار گرفته بود، در چنین زمینهای امکان رشد و ظهور یک جریان فراجناحی را امکانپذیر ساخته، روشنفکر اگر چه از نظر مرزبندیهای سیاسی در جرگه اصولگرایی به حساب میآید اما سابقه حمایت وی از زارعی تا حدودی او را در میانه جریانهای سیاسی قرار داد و تقابلاش با هدایتخواه وی را بیش از پیش از اصولگرایان جدا کرد. به زبانی سادهتر روشنفکر نه اصولگرا بود نه اصلاحطلب و یا هم اصولگرا بود و هم اصلاحطلب و شاید هیچکدام !!
اما ساده اندیشانهست عوامل پیروزی روشنفکر را در این مقدمه خلاصه کرد. پروژه انتخاباتی وی چیزی بیش از این بود، برخی دیگر پدیده روشنفکر را شورش و اعتراض انتخاباتی «حاشیه علیه متن» میدانند، بویراحمد سفلی به دلیل سطوح پایینتر رفاهی به نماد جدایافتهگی و در حاشیه ماندگان لقب گرفته است.
نقش پیرامونی و در حاشیه بودن بویراحمد سفلی هر چه بیشتر به مهدی روشنفکر برای پیشبرد اهداف انتخاباتیاش کمک کرد، روشنفکر داعیهدار جنبش هویتی و قومیتی بود که بنظر میرسد سالهاست به فراموشی سپرده شده است و به رسمیت شناخته نمیشود، در ماههای اخیر روشنفکر به قهرمانی بدل شده بود که میخواست علیه تبعیض عصیان کند.
پروژه انتخاباتی روشنفکر را باید با مولفههای نوظهور و نوینی مانند سیاست هویت، سیاست تفاوت و جنبشهای اجتماعی نوپدید تحلیل کنیم، در چنین فضایی هویتهای گروهی، قومی، هویتی و جریانی خواهان به رسمیت شناخته شدناند.
روشنفکر نه مانند تاجگردون روزومهی پرباری داشت و نه چنان موحد باتجربه. او نماد ساده محجوریت تاریخی مردمانی بود که سالها سینه سوخته بویراحمد بودند اما سهمی از مناسبات نداشتند، مردمانی که نجابت و محجوب بودن خود را از دل تاریخ به جهان امروز آوردهاند اما همچنان با انزوا دست به گریباناند.
در میانه راه انتخاباتی روشنفکر موجی از سفلی هراسی با چاشنی شیطنت ایجاد شد اما شخصیت و خوی نرم و آرام روشنفکر بیش از هر چیزی آن را خنثی میکرد و چنان که مشخص بود دست بر قضا آرای روشنفکر در بویراحمد علیا نیز غیرقابل پیشبینی و غیرمنتظره بود.
اما قصه حماسه و پیروزی فردای انتخابات پایان یافت، مهدی روشنفکر و حامیاناش از اکنون باید طرحی نو دراندازند و بر محور شعار خود ندای وحدت حرکت خود را ادامه دهند، امروز روشنفکر و جریاناش به رسمیت شناخته شده است،
وی در طی این مسیر باید در کنار دو نماینده با تجربه دیگر (تاجگردون و موحد) حرکت خود را آغاز کند و از حقوق فردی و اجتماعی مردم بویراحمد دفاع نمایید.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
-
مشکلات هفت کانون بازنشستگی استان بررسی شد/مهرجو: پیگیری لازم برای افتتاح شعبه بانک رفاه در برخی شهرستانها انجام خواهد شد/ پیگیری لازم برای افزایش سهمیه وام استان خواهد شد
نظرات ارسالی 2 نظر
برادر بیژن کاظمی آقازاده هست نیاز به هیچ کاندیدایی نداشته ولی. صدایی جونایی دهه چهل و پنجاه شصتی هست که اکنون درپیچ خم زندگی که رنج سنی آنان رو به میانسالی هست که تحصیلات عالیه واین شهرستان که میباید قطب کشاورزی و دام ویاشاید صنعتی می بود آقای موحد در بهترین شرایط اقتصادی کشور و دولت های همسو که آقای موحد ضمن خدمات شخصی بیتوجهی به زیر ساخت ها باعث بهدررفتن ومهاجرت وبن بست بودن این خطه بعدازچهل سال وخشک شدن دستها ودربدری جوانان این عزیزان فاقد کارواینده شغلی بااین همه پتانسیل زنان دختران مادرسرما وگرمای تابستان با دستهای پینه بسته مستعمره خوزستان شدیم و تنها جاده مواصلاتی که در زمان بزرگواری فاصله راکوتانمود ..وکمیته ها وادارات حمایتی که مخصوص جوانانی ۴۰,,تا۵۰که حاضرند تخت پوشش قرار بگیرن ودراخر. ولایمکن الفرار من حکومتک. که جز به رخ کشیدن وقهقرارفنن آرزوها واارمانهای نسل های وسایر مردان خدمتی که درعمل نشان دادن دوصد گفته را نیم کردار نیست ما خلق خدا مثل سادات بالاخص موحد حسادت نداشته چراکه خودش پرخواب دید وعوامل اجرایی ازصفرتاصد ازایشان ترس داشتن که نکندجهت تسویه حساب های شخصی خود وتیم حرفه ای منافع عمومی را فدای کارشخصی ننمایند. یاسی یل.بیژن انسان خوش فکر ونوگرا هست صرفا جهت آگاهی نسل جوان و مطالبات وخواست آنان دراین برهه ی تاریخی هست. هرچند انتخابات ۹۸مهندسی شده وبافشارازبالا وتقلب وخرید توزیع برنج روغن کارت هدیه ازجانب حامیان ایشان ازقبل انتخابات .تالاقل برای آینده شاهدچنن مشکلات وتنگ نظریههایی بعدازچهل سال رقابتی سالم بدون کوبیدن و همدیگر وحامیانش درفصای مجازی وحضوری که. نیازی نبود حاج آقا الهام غیبی شود درمیان سیاست وعرفان وجهل وتعصب وعوام فریب.ی که خروجی چهل سال اخیر توسعه شاخه کمیته امداد ونهادهای حمایتی میباشیم. امیداست معجزه نمایید
پاسخبرادر بیژن کاظمی آقازاده هست نیاز به هیچ کاندیدایی نداشته ولی. صدایی جونایی دهه چهل و پنجاه شصتی هست که اکنون درپیچ خم زندگی که رنج سنی آنان رو به میانسالی هست که تحصیلات عالیه واین شهرستان که میباید قطب کشاورزی و دام ویاشاید صنعتی می بود آقای موحد در بهترین شرایط اقتصادی کشور و دولت های همسو که آقای موحد ضمن خدمات شخصی بیتوجهی به زیر ساخت ها باعث بهدررفتن ومهاجرت وبن بست بودن این خطه بعدازچهل سال وخشک شدن دستها ودربدری جوانان این عزیزان فاقد کارواینده شغلی بااین همه پتانسیل زنان دختران
پاسخ