-
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان -
جهانبانو؛ گوهری نایاب که فروغ امید را در دلها میافروخت
سهیلا نیکاقبالی
چرا و چگونه «روشنفکر» پیروز انتخابات شد؟!

تحریریه افتونیوز - صیاد خردمند
مهدی روشنفکر پیروز انتخابات شد، خبری کوتاه که به باور بسیاری بدیهی تلقی میشد و از پیش مسجل شده بود.
نام روشنفکر در ماههای اخیر بیش از هر فرد دیگری در جغرافیای بویراحمد شنیده شد.
پدیده روشنفکر را منفی یا مثبت تلقی کنیم تفاوتی نمی کند او امروز دیگر از یک کاندید انتخاباتی به نماینده بویراحمد و دنا در مجلس تبدیل شده است.
روشنفکر ابتدا مسیر خود را از اصولگرایی هدایتخواه جدا کرد، برای کاندیداتوری مجلس دهم اسم نویسی کرد اما در آغاز چندان جدی گرفته نشد، اما هر چه زمان گذشت بر شمار حامیاناش افزوده شد. در انتخابات مجلس تا روز پایان در صحنه انتخابات حاضر بود و بعد از زارعی و هدایتخواه با رای قابل توجهی و پدیده نوظهور انتخابات و سوم شد، بعد از انتخابات، روشنفکر به رقیبی سرسخت برای مدعیان حضور در مجلس در دوره یازدهم تبدیل شده بود، در سالهای اخیر اصولگرایان طیف هدایتخواه به شدت علیه وی موضع گرفتند، او را خودرای، بدون روزومه، قومیت گرا و ضد گفتمان اصولگرایی معرفی کردند اما وی تصمیماش را گرفته بود و عزم خود را جزم کرده و سودای مجلس داشت،
روشنفکر علیرغم اینکه کاندیدای معرفی شده از طرف جبهه پایداری بود اما توانست بخشی از اصلاحطلبان را نیز به سمت خود جذب کند و همچنین سعی کرد در قالبی غیرگفتمانی، فراحزبی مسیر را ادامه دهد و همگان را دور یک میز، گردهم آورد.
برخی از منتقدان سرسخت، روشنفکر را قومیتگرا و تحرکات وی را دامن زدن به چالشهای طایفهای و منطقهای میدانستند اما بر خلاف آنها برخی دیگر روشنفکر را ندای وحدت خطاب کردند و آغازگر (راه سوم) یعنی نه اصولگرا و نه اصلاحطلب نامیدند.
بسیاری بر این باورند موفقیت روشنفکر را باید محصول جایگیری دقیق در زمان و مکان مناسب دانست، وی در دورهای خود را عرضه کرد که ماهیت گفتمان اصلاحطلبی و اصولگرایی به فرسایش رسیده است و ماهیت هویتی آنها به دلیل ناکارآمدی تحت شعاع قرار گرفته بود، در چنین زمینهای امکان رشد و ظهور یک جریان فراجناحی را امکانپذیر ساخته، روشنفکر اگر چه از نظر مرزبندیهای سیاسی در جرگه اصولگرایی به حساب میآید اما سابقه حمایت وی از زارعی تا حدودی او را در میانه جریانهای سیاسی قرار داد و تقابلاش با هدایتخواه وی را بیش از پیش از اصولگرایان جدا کرد. به زبانی سادهتر روشنفکر نه اصولگرا بود نه اصلاحطلب و یا هم اصولگرا بود و هم اصلاحطلب و شاید هیچکدام !!
اما ساده اندیشانهست عوامل پیروزی روشنفکر را در این مقدمه خلاصه کرد. پروژه انتخاباتی وی چیزی بیش از این بود، برخی دیگر پدیده روشنفکر را شورش و اعتراض انتخاباتی «حاشیه علیه متن» میدانند، بویراحمد سفلی به دلیل سطوح پایینتر رفاهی به نماد جدایافتهگی و در حاشیه ماندگان لقب گرفته است.
نقش پیرامونی و در حاشیه بودن بویراحمد سفلی هر چه بیشتر به مهدی روشنفکر برای پیشبرد اهداف انتخاباتیاش کمک کرد، روشنفکر داعیهدار جنبش هویتی و قومیتی بود که بنظر میرسد سالهاست به فراموشی سپرده شده است و به رسمیت شناخته نمیشود، در ماههای اخیر روشنفکر به قهرمانی بدل شده بود که میخواست علیه تبعیض عصیان کند.
پروژه انتخاباتی روشنفکر را باید با مولفههای نوظهور و نوینی مانند سیاست هویت، سیاست تفاوت و جنبشهای اجتماعی نوپدید تحلیل کنیم، در چنین فضایی هویتهای گروهی، قومی، هویتی و جریانی خواهان به رسمیت شناخته شدناند.
روشنفکر نه مانند تاجگردون روزومهی پرباری داشت و نه چنان موحد باتجربه. او نماد ساده محجوریت تاریخی مردمانی بود که سالها سینه سوخته بویراحمد بودند اما سهمی از مناسبات نداشتند، مردمانی که نجابت و محجوب بودن خود را از دل تاریخ به جهان امروز آوردهاند اما همچنان با انزوا دست به گریباناند.
در میانه راه انتخاباتی روشنفکر موجی از سفلی هراسی با چاشنی شیطنت ایجاد شد اما شخصیت و خوی نرم و آرام روشنفکر بیش از هر چیزی آن را خنثی میکرد و چنان که مشخص بود دست بر قضا آرای روشنفکر در بویراحمد علیا نیز غیرقابل پیشبینی و غیرمنتظره بود.
اما قصه حماسه و پیروزی فردای انتخابات پایان یافت، مهدی روشنفکر و حامیاناش از اکنون باید طرحی نو دراندازند و بر محور شعار خود ندای وحدت حرکت خود را ادامه دهند، امروز روشنفکر و جریاناش به رسمیت شناخته شده است،
وی در طی این مسیر باید در کنار دو نماینده با تجربه دیگر (تاجگردون و موحد) حرکت خود را آغاز کند و از حقوق فردی و اجتماعی مردم بویراحمد دفاع نمایید.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
تا دیر نشده، از دختران هندبال ایران و ملی پوشان زن هندبالیست هم استانی حمایت کنیم/+جزئیات
-
ماجرای قطع درختان در «میرغضب» بویراحمد چه بود؟
-
تصاویر خیال انگیز و زیبا از «کوهگل» دنا
-
محکومیت ۸۲۱ پرونده تخلف حوزه بهداشت، دارو و درمان در کهگیلویه و بویراحمد
-
اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج
-
جشن نوروزگاه در یاسوج برگزار شد(+تصاویر)
-
توضیحات پلیس کهگیلویه و بویراحمد در رابطه فیلم منتشر شده ۲ راننده حاشیه ساز در فضای مجازی
-
بانک مسکن کهگیلویه و بویراحمد ۷۰ درصد از تسهیلات ۱۵ هزار میلیاردی را پرداخت کرد
-
بازگشایی مسیر ارتباطی گردنه بیژن از هفته آینده/+تصاویر
-
تخلفات روز طبیعت را با این شمارهها گزارش دهید
نظرات ارسالی 2 نظر
برادر بیژن کاظمی آقازاده هست نیاز به هیچ کاندیدایی نداشته ولی. صدایی جونایی دهه چهل و پنجاه شصتی هست که اکنون درپیچ خم زندگی که رنج سنی آنان رو به میانسالی هست که تحصیلات عالیه واین شهرستان که میباید قطب کشاورزی و دام ویاشاید صنعتی می بود آقای موحد در بهترین شرایط اقتصادی کشور و دولت های همسو که آقای موحد ضمن خدمات شخصی بیتوجهی به زیر ساخت ها باعث بهدررفتن ومهاجرت وبن بست بودن این خطه بعدازچهل سال وخشک شدن دستها ودربدری جوانان این عزیزان فاقد کارواینده شغلی بااین همه پتانسیل زنان دختران مادرسرما وگرمای تابستان با دستهای پینه بسته مستعمره خوزستان شدیم و تنها جاده مواصلاتی که در زمان بزرگواری فاصله راکوتانمود ..وکمیته ها وادارات حمایتی که مخصوص جوانانی ۴۰,,تا۵۰که حاضرند تخت پوشش قرار بگیرن ودراخر. ولایمکن الفرار من حکومتک. که جز به رخ کشیدن وقهقرارفنن آرزوها واارمانهای نسل های وسایر مردان خدمتی که درعمل نشان دادن دوصد گفته را نیم کردار نیست ما خلق خدا مثل سادات بالاخص موحد حسادت نداشته چراکه خودش پرخواب دید وعوامل اجرایی ازصفرتاصد ازایشان ترس داشتن که نکندجهت تسویه حساب های شخصی خود وتیم حرفه ای منافع عمومی را فدای کارشخصی ننمایند. یاسی یل.بیژن انسان خوش فکر ونوگرا هست صرفا جهت آگاهی نسل جوان و مطالبات وخواست آنان دراین برهه ی تاریخی هست. هرچند انتخابات ۹۸مهندسی شده وبافشارازبالا وتقلب وخرید توزیع برنج روغن کارت هدیه ازجانب حامیان ایشان ازقبل انتخابات .تالاقل برای آینده شاهدچنن مشکلات وتنگ نظریههایی بعدازچهل سال رقابتی سالم بدون کوبیدن و همدیگر وحامیانش درفصای مجازی وحضوری که. نیازی نبود حاج آقا الهام غیبی شود درمیان سیاست وعرفان وجهل وتعصب وعوام فریب.ی که خروجی چهل سال اخیر توسعه شاخه کمیته امداد ونهادهای حمایتی میباشیم. امیداست معجزه نمایید
پاسخبرادر بیژن کاظمی آقازاده هست نیاز به هیچ کاندیدایی نداشته ولی. صدایی جونایی دهه چهل و پنجاه شصتی هست که اکنون درپیچ خم زندگی که رنج سنی آنان رو به میانسالی هست که تحصیلات عالیه واین شهرستان که میباید قطب کشاورزی و دام ویاشاید صنعتی می بود آقای موحد در بهترین شرایط اقتصادی کشور و دولت های همسو که آقای موحد ضمن خدمات شخصی بیتوجهی به زیر ساخت ها باعث بهدررفتن ومهاجرت وبن بست بودن این خطه بعدازچهل سال وخشک شدن دستها ودربدری جوانان این عزیزان فاقد کارواینده شغلی بااین همه پتانسیل زنان دختران
پاسخ