«رویارویی بدون تعارف»/ نامه‌ی سرگشاده حسن غفاری به استاندار کهگیلویه و بویراحمد

«رویارویی بدون تعارف»/ نامه‌ی سرگشاده حسن غفاری به استاندار کهگیلویه و بویراحمد

حسن غفاری هنرمند هم استانی و عکاس مردم شناس در نامه ای به استاندار کهگیلویه و بویراحمد خواستار رویارویی بدون تعارف با موضوع بیماری و ویروس کرونا در استان شده است.

به گزارش افتونیوز، متن کامل این نامه در پی می‌آید:

جناب آقای حسین کلانتری، استاندار محترم کهگیلویه ‌و بویراحمد حال که بر سفره‌ی کرونا نشسته‌ایم و مجالی برای گفت و شنید فراهم شد چند کلامی را با شما در میان خواهم گذاشت. ایامی است که با تهدید این ویروس، دغدغه‌ی زندگی‌مان به دغدغه‌ی زنده ماندمان تنزل یافته است. او نمی‌داند که ما انسان‌ها تنها همین کره خاکی را برای سکونت داریم و ما می‌دانیم که او میل به انتقال و تکثیر فراوان دارد و هیچ مرز و جغرافیا، ملیت و نژاد، فقیر و غنی، دیندار و بی دین نمی‌شناسد و همه را با یک چشم نگاه می‌کند و همچنین می‌دانیم که شاه کلید بازگشت به زندگی عادی سرلوحه قراردادن زیست آگاهانه است.

جناب استاندار، مستحضر هستید زندگی ایلی و عشیره‌ای، فرهنگ اجتماعی مردم این استان آنها را به عادات و رفتارهای خاص مبتلا می‌کند. استانی که در ظاهر به سرعت در پی نشانه‌سازی‌های نوگرایانه شهری است بدون آنکه بستر تربیتی و رفتاری مورد نیاز چنین جوامعی در آن فراهم شده باشد که تدارکش مستلزم تلاش مستمر نهادهای آموزشی است. تحولات دهه‌های اخیر ساختار جامعه ایلی را دگرگون کرد و سرسلسله‌اش از هم فروپاشید اما در لایه های پایین‌تر به دلایل تامین منافع جمعی کمتر دچار تغییر شد و در برخی موارد به سبب ایجاد برتری‌های جمعی اجتماعی تبدیل به یک امتیاز شد. در این مورد می‌توان اشاره‌ای داشت به حضور حداکثری مردم استان پای صندوق‌های رای نماینده‌های مجلس که نه از روی رفتارهای حزبی بلکه بر مدار فرمایشات و تعصبات قومی صورت می‌گیرد. هر چند که دو فاکتور اقتصاد بر پایه دامداری و دوبار کوچ در سال برای تداوم اقتصاد زندگی عشایری به سوی فراموشی درحرکت است اما عامل وابستگی قومی و مراتب ایلی با اندکی تغییرات عجین و همراه فرهنگ شهر نشینی شده است. در هیچ دوره‌ای از تاریخ، دولت و حکومت همانند دهه اخیر به پشتوانه‌ی ابزارهای تبلیغاتی نفوذ و تسلط بر جوامع سنتی و گروه‌های اجتماعی روستایی و عشایری را نداشته است، دهیاران، شوراها، نماینده‌های بهداشت و معلم و مدیران مدارس و نیروهای امنیتی، بسیج ومبلغان دینی و از همه مهمتر وابستگی و باورپذیری این جوامع از صداوسیما، چگونه می‌توان واقعیت تهدید جهانی کرونا و دستورالعمل‌های آموزشی جهانی و ملی را در مبارزه با این ویروس به کارگرفت و گستردگی اطلاعات مردم را پیرامون این ویروس به رفتارهای آگاهانه تبدیل کرد؟

جناب آقای استاندار شما مدیر ارشد سرزمینی با شش ایل بزرگ هستید، ایلیاتی‌های شهرنشین که در خیالشان اسب و تفنگ و سیاه چادر دارند بر اصول قوم و طایفه تصمیم می‌گیرند و رفتار می‌کنند. چگونه است هرگونه تجمع از فضای‌های آموزشی، فرهنگی، هنری و مذهبی حتی مجالس خبرگان و شورای اسلامی با اعلان رسمی تعطیل می‌شود که هیچگونه اجتماع و ترددی به وجود نیاید و از این طریق گامهای اول پیشگیری از گسترش وکنترل این بیماری برداشته شود.

جناب آقای استاندار؛ میهمانی‌های شبانه‌ی خواستگاری‌ها، عصرهای پنجشنبه‌های قبرستان‌ها، مراسم‌های خاکسپاری و مجالس فاتحه‌خوانی که معمولا بار عاطفی شدیدی دارند از جمله عوامل ایجاد آسیب‌های جبران ناپذیری است که این روزها با توجه به شرایط آب و هوایی و دمای محیط مناسب با رشد و انتقال این ویروس در هفته سخت تاکید شده می‌تواند موجب اوج گیری این بیماری شود و عواقب جبران ناپذیری در سلامت افراد، اقتصاد و روابط اجتماعی برای مردمان کهگیلویه وبویراحمد همراه داشته باشد. «رویارویی بی‌تعارف» با این واقعیت که همه‌ی ما می‌توانیم نقش ناقل قاتل سالمندان و عزیزانمان باشیم را جدی‌تر بگیریم و در هفته‌های پایانی سال بدون تعارف، با فرهنگ‌سازی احترام به حریم شخصی افراد زندگی را در زنده ماندن معنی کنیم.

کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 1 نظر

  • 1 پشوتن 1398/12/11 12:43:19

    یعنی چه این نامه استاندار چه کنه؟ نذاره مردم برن پیش هم؟ فرصت خوبی نیست برای نامه نگاری از نوع هنرمندانه مرکزی

    پاسخ
سایر اخبار
برگزدیدها