پرونده ویژه: یادنامه‌ای برای «عطا طاهری بویراحمدی»

پرونده ویژه: یادنامه‌ای برای «عطا طاهری بویراحمدی»

در ادامه پرونده های ویژه سایت افتونیوز، به مناسبت دومین سالروز درگذشت «کی عطا طاهری بویراحمدی» نویسنده و پژوهشگر استان، پرونده ویژه ای برای وی آماده شده که به مرور منتشر می شود.

این پرونده شامل مطالب، یادداشت و خاطرات نویسندگان و هنرمندان مختلف استان از چند نسل است که درباره عطا طاهری بویراحمدی نوشته شده یا می شود.

عطا طاهری بویراحمدی زادهٔ ۱۳۰۷ تل خسرو – درگذشته ۹ فروردین ۱۳۹۷ که معمولاً به نام کی‌عطا طاهری شناخته می‌شود، کنشگر سیاسی،نویسنده، و تاریخ‌نگار ایرانی ساکن یاسوج بود. پدرش کی‌مکی‌تاس احمدی فردی باسواد از اشراف ایل بویراحمد بود. مادر کی‌عطا دختر کریم خان بهادر از قدرت‌مندترین خان‌های تاریخ کهگیلویه و بویراحمد بود.

کوچ کوچ، درخت را نکشید، و ممیرو از مهمترین تألیفات این نویسندهٔ کهگیلویه و بویراحمدی بود. وی از فعالان سیاسی طرفدار جبههٔ ملی و مصدق بود و به همراه خسرو خان بویراحمدی دیدارهای با محمد مصدق و سید ابوالقاسم کاشانی داشتند. پس از کودتا ۱۳۳۲ عطا طاهری وارد دانش سرای عشایری می‌شود، وی در سال ۱۳۵۱ نامزد بویراحمد برای کرسی مجلس می‌شود و پس از پیروزی قطعی در انتخابات، شاه نمایندهٔ خود به نام فرهاد پور را جایگزین وی می‌کند (چاپ شده در روزنامه اطلاعات سال ۱۳۵۱). او به فعالیت‌های سیاسی خود ادامه می‌دهد و از متنفذترین افراد بویراحمد و کهگیلویه می‌شود. در همین اثنا زمینه را برای ساخت یک شهر در دشتی خالی و خرابه‌های قدیمی مربوط به دوران صفوی به نام دهدشت آماده می‌کند. ۲ سال قبل از انقلاب با حکومت پهلوی به مخالفت برمی‌خیزد. در سال ۱۳۹۳ کتاب کوچ کوچ کی‌عطا به عنوان کتاب برتر دهه هشتاد برگزیده شد. این کتاب را انتشارات سخن معرفی کرده‌است و بخش‌هایی از این کتاب به زبان‌های دیگر برگردان شده‌است. (به نقل از صفحه ویکیپدیای عطا طاهری بویراحمدی)

کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 0 نظر

شما اولین نظر دهنده باشید!

سایر اخبار
برگزدیدها