-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
- جامعه و فرهنگ
- 0
- چهارشنبه , 10 اردیبهشت 1399 -PM -07:16
افزایش درخواست طلاق در ماههای اخیر،عوارض اضطراب حاصل از کرونا در دوران پساکرونا با خشم بالا، اختلافات طبقاتی و افزایش بزهکاری دیده خواهد شد

افتونیوز؛ روانشناس در خصوص مشکلات روانی در دوران پساکرونا می گوید: آمار طلاق بسیار بالا رفته، بسیاری در فاصله بین اسفند و فروردین تصمیم به جدایی گرفته اند. ما در طلاق های توافقی نظر کارشناسی می دهیم و متوجه هستیم که با طولانی شدن تعطیلات و قرار گرفتن آدم ها در کنار همدیگر مشکلات بیشتر می شود و زوج ها و زن و شوهر ها نسبت به طلاق تمایل پیدا می کنند. نمیتوان از همه انتظار داشت عارف باشند، بخشی از مردم مهارت های ارتباطی ندارند و در چنین دورانی که فاصله ها کم می شود، مشکلات دیده می شوند.
دکتر محمدعلی راستی، دکتری تخصصی روانشناسی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه بیماری کرونا با نیاز به قرنطینه و حفظ فاصله اجتماعی و همچنین مسائل اقتصادی که به همراه دارد مشکلاتی روانی برای خانواده ها ایجاد کرده است. پیش بینی شما برای سلامت روان خانواده ها در دوران پسا کرونا چیست و باید چه تمهیداتی برای آن دوران درنظر گرفته شود؟ گفت: مسائل اقتصادی اهمیت فراوانی دارد از جمله عدم امنیت روانی و اضطرابی که فراهم می آورد و نگرانی مردم از آینده خود شرایطی روانی را فراهم می آورد که روبنای شرایط اقتصادی است و در آینده ایجاد تزلزل می کند. هیات حاکمه باید برای شرایط اقتصادی فکری اساسی بکند. اینطور نیست که ما روانشناسان بگوییم مردم باید آرامش خود را حفظ کنند، ما وظیفه داریم به مردم آگاهی بدهیم تا خرد خود را به کار بیندازند و آرامش خود را برای حفظ خرد به کار بگیرند. خرد برای تامین زندگی است، تا آدم ها بیاندیشند و به مشکلات خود توجه کنند. تمام اختلالات روانی از اندیشیدن نشات می گیرد. اندیشه در درجه اول از اضطراب ضربه می خورد. اضطراب اندیشیدن را بهم می زند و باعث می شود شخص تصمیماتی نابخردانه بگیرد. هیات حاکمه می تواند با ایجاد امنیت مالی اضطراب و احساس عدم امنیت در اقشار پایین جامعه را کم کند. مثل کاری که کشورهایی چون کانادا انجام دادند. متاسفانه بسیاری از مردم جامعه نمیتوانند در خانه بمانند و مجبورند به سر کار خود برگردند. تقریبا همه چیز به اضطراب و مسائل اضطرابی برمی گردد و اینکه چطور اضطراب جامعه به طور کلی و آدم ها بطور انفرادی کم شود. قشر مرفه تامین هستند ولی ۸۰ درصد از جامعه مشکلات معیشتی دارند و عوارض اضطراب حاصل از این وضعیت در دوران پسا کرونا با خشم بالا و احساس اختلافات طبقاتی و با بالا رفتن بزهکاری و خلاف از جمله سرقت دیده خواهد شد. باید این داستان را جدی گرفت و برای آن پیش بینی هایی داشت. همواره باید قبل از بوجود آمدن مشکل چاره آن را طرح کرد.
وی در مورد اینکه افزایش این اختلالات روانی در سایر حوزه ها چه تبعاتی به دنبال دارد؟ اظهار داشت: من در زمینه طلاق کار می کنم و آمار طلاق بسیار بالا رفته، بسیاری در فاصله بین اسفند و فروردین تصمیم به جدایی گرفته اند. ما در طلاق های توافقی نظر کارشناسی می دهیم و متوجه هستیم که با طولانی شدن تعطیلات و قرار گرفتن آدم ها در کنار همدیگر مشکلات بیشتر می شود و زوج ها و زن و شوهر ها نسبت به طلاق تمایل پیدا می کنند. نمیتوان از همه انتظار داشت عارف باشند، بخشی از مردم مهارت های ارتباطی ندارند و در چنین دورانی که فاصله ها کم می شود، مشکلات دیده می شوند. در حالت عادی نیز توصیه می شود زن و شوهر ها بیش از سه ساعت در روز در کنار هم نباشند. بسیاری اوقات طلاق ها بخاطر مسائل اقتصادی است.
وی تصریح کرد: امنیت اجتماعی و امنیت اقتصادی است که موجب امنیت روانی می شود. چرا مردم به کانادا مهاجرت می کنند؟ چون امنیت در آن کشور بالاتر است. امنیت روانی در خلا به وجود نمی آید، باید زمینه های آن بوجود بیاید. مسائل اقتصادی و اجتماعی و خانوادگی همواره در مسائل روانی نقش زیربنایی دارند.
دکتر راستی در مورد اینکه آیا لزوم مشاوره های آنلاین برای اقشار آسیب پذیر احساس می شود؟ گفت: بله من شخصا همین کار را انجام می دهم و در روز پنج تا شش ویدئو کال ۵_۶ ساعته دارم که با تمرکز بر موردهایی است که در شرف طلاق هستند، اجرا می شود. حدودا بیست سال پیش در جایی مصاحبه می کردم که یک نفر خود را به عنوان سرهنگ ارتش معرفی کرد و گفت راهی برای بیشتر شدن درآمد به من معرفی کنید. آن زمان هم پاسخ من همین بود زمانی که آرامش داشته باشید و خردتان را به کار بگیرید به طور طبیعی راهی را برای پول درآوردن پیدا می کنید. تنها کار یک روانشناس همین است. اولین موضوع صداقت است باید با کلامی با مردم سخن گفت که بوی صداقت از آن به مشام برسد. باید با واقعگرایی از بطن جامعه با مردم سخن گفت جوری که گویی با آنها زندگی می کنید، نباید از موضع بالا و بسیار تخصصی و با واژگان سنگین با مردم حرف زد. باید با مردم صادق بود حتی اگر این صداقت به نفع ما تمام نشود، این نکته ای روانشناسی است که باید توسط افرادی که با مردم در ارتباط هستند رعایت شود. چنین رفتاری باعث می شود مردم شما را با خود هم جهت بدانند نه در مقابل خود. ولی امروز مردم عادی در کوچه و بازار مرتبا می گویند که مدیران ما دروغگو هستند، این مساله بسیار خطرناک است. یکی از پیامد های کرونا پایین آمدن شدید اعتماد عمومی در جامعه ایران بود.
این روانشناس در خصوص اینکه بیشترین علت طلاق و مشاجرات زناشویی در این ایام چیست؟اظهار داشت: ما همواره پیشنهاد می دادیم که مشاوره های قبل از ازدواج را تقویت کنید و طرح فعلی نوشداروی بعد از مرگ سهراب است. علت ها موردی و متفاوت است ولی یک تحقیق می تواند نشانگر مسائل باشد در سیصد مورد طلاقی که از آذر ماه سال گذشته تا به امروز گواهی آنها توسط من صادر شده است باید به طور موردی طبقه بندی داشت این یکی از مشکلات ما است و ما به علت ها آشنایی نداریم و نمی توانیم این علت ها را در این گواهی ها ذکر کنیم از این رو نمی توان آماری تخصصی داشت. اما عمده علت ها اقتصادی و عدم هماهنگی شخصیتی زن و مرد است، همچنین عامل خیانت بسیار بالاست. جنسیت در خیانت ۵۰ به ۵۰ است ولی چون خیانت زنان تابو است معمولا علنی نمی شود. در باور عمومی مادرزن عامل طلاق معرفی می شود درحالیکه مادر زن کمترین سهم را دارد و مادر شوهر ها بیشترین سهم را دارند. در آمار من بیشتر مادر شوهر و خواهر شوهر و به ندرت مادر زن نقش مخربی را در تشدید اختلافات خانواده های جدید دارند.
وی در مورد اینکه درخواست طلاق بیشتر از طرف خانمها است یا آقایان؟ گفت: به برداشت من بیشتر از طرف خانمها است. این سوالی جالب و تخصصی است و می توان روی آن تحقیق کرد. چون زنان پافشاری شدیدی دارند و تا آخر می ایستند و طلاق خود را می گیرند. دو حالت وجود دارد یا زنی خود می تواند مستقل باشد و توانایی ذهنی و روحی لازم را دارد. و یا در مواردی که خانواده او را ساپورت می کنند. در کشورهای جهان سوم معمولا تحقیقات مغفول است و کسی بهایی به تحقیقات نمی دهد. ما روزمره زندگی می کنیم و سیاستهای ما به صورت روزمره است و در سطح کلان پلان دراز مدتی وجود ندارد. تحقیقات بستری است که باید در ارتباط با حکومت باشد و تغذیه شود. متاسفانه این بخش در ایران مورد غفلت است و بهایی به آن داده نمی شود.
شفقنا
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
-
مشکلات هفت کانون بازنشستگی استان بررسی شد/مهرجو: پیگیری لازم برای افتتاح شعبه بانک رفاه در برخی شهرستانها انجام خواهد شد/ پیگیری لازم برای افزایش سهمیه وام استان خواهد شد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!