-
«خلیج فارس» تنها یک واژه نیست؛ نبض یک تمدن است
حافظ یعقوبی -
درخواست پژوهشگر جرم شناس از مقام عالی دولت
سید یاسین علویان -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
تمجید بزرگان فوتبال یاسوج از بزرگمرد تاریخ فوتبال استان
حافظ یعقوبی -
مردمآزاری با چند عدد قرص
پیام واحد -
اسطوره اخلاق فوتبال را دریبل کرد
سعید بخشوده -
تیمی که نیدرخشه استقلال دهدشته؛ قلندر خاموش شد، حماسه به ابدیت پیوست
بهنام عکاشه -
زاگرس، ستونفقرات ایران را نشکنید
وحید سیدیپور -
آموزش و پرورش وزیر دانا میخواهد نه سرباز رادان!!
علیرضا کفایی
- جامعه و فرهنگ
- 0
- چهارشنبه , 10 اردیبهشت 1399 -PM -07:16
افزایش درخواست طلاق در ماههای اخیر،عوارض اضطراب حاصل از کرونا در دوران پساکرونا با خشم بالا، اختلافات طبقاتی و افزایش بزهکاری دیده خواهد شد

افتونیوز؛ روانشناس در خصوص مشکلات روانی در دوران پساکرونا می گوید: آمار طلاق بسیار بالا رفته، بسیاری در فاصله بین اسفند و فروردین تصمیم به جدایی گرفته اند. ما در طلاق های توافقی نظر کارشناسی می دهیم و متوجه هستیم که با طولانی شدن تعطیلات و قرار گرفتن آدم ها در کنار همدیگر مشکلات بیشتر می شود و زوج ها و زن و شوهر ها نسبت به طلاق تمایل پیدا می کنند. نمیتوان از همه انتظار داشت عارف باشند، بخشی از مردم مهارت های ارتباطی ندارند و در چنین دورانی که فاصله ها کم می شود، مشکلات دیده می شوند.
دکتر محمدعلی راستی، دکتری تخصصی روانشناسی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه بیماری کرونا با نیاز به قرنطینه و حفظ فاصله اجتماعی و همچنین مسائل اقتصادی که به همراه دارد مشکلاتی روانی برای خانواده ها ایجاد کرده است. پیش بینی شما برای سلامت روان خانواده ها در دوران پسا کرونا چیست و باید چه تمهیداتی برای آن دوران درنظر گرفته شود؟ گفت: مسائل اقتصادی اهمیت فراوانی دارد از جمله عدم امنیت روانی و اضطرابی که فراهم می آورد و نگرانی مردم از آینده خود شرایطی روانی را فراهم می آورد که روبنای شرایط اقتصادی است و در آینده ایجاد تزلزل می کند. هیات حاکمه باید برای شرایط اقتصادی فکری اساسی بکند. اینطور نیست که ما روانشناسان بگوییم مردم باید آرامش خود را حفظ کنند، ما وظیفه داریم به مردم آگاهی بدهیم تا خرد خود را به کار بیندازند و آرامش خود را برای حفظ خرد به کار بگیرند. خرد برای تامین زندگی است، تا آدم ها بیاندیشند و به مشکلات خود توجه کنند. تمام اختلالات روانی از اندیشیدن نشات می گیرد. اندیشه در درجه اول از اضطراب ضربه می خورد. اضطراب اندیشیدن را بهم می زند و باعث می شود شخص تصمیماتی نابخردانه بگیرد. هیات حاکمه می تواند با ایجاد امنیت مالی اضطراب و احساس عدم امنیت در اقشار پایین جامعه را کم کند. مثل کاری که کشورهایی چون کانادا انجام دادند. متاسفانه بسیاری از مردم جامعه نمیتوانند در خانه بمانند و مجبورند به سر کار خود برگردند. تقریبا همه چیز به اضطراب و مسائل اضطرابی برمی گردد و اینکه چطور اضطراب جامعه به طور کلی و آدم ها بطور انفرادی کم شود. قشر مرفه تامین هستند ولی ۸۰ درصد از جامعه مشکلات معیشتی دارند و عوارض اضطراب حاصل از این وضعیت در دوران پسا کرونا با خشم بالا و احساس اختلافات طبقاتی و با بالا رفتن بزهکاری و خلاف از جمله سرقت دیده خواهد شد. باید این داستان را جدی گرفت و برای آن پیش بینی هایی داشت. همواره باید قبل از بوجود آمدن مشکل چاره آن را طرح کرد.
وی در مورد اینکه افزایش این اختلالات روانی در سایر حوزه ها چه تبعاتی به دنبال دارد؟ اظهار داشت: من در زمینه طلاق کار می کنم و آمار طلاق بسیار بالا رفته، بسیاری در فاصله بین اسفند و فروردین تصمیم به جدایی گرفته اند. ما در طلاق های توافقی نظر کارشناسی می دهیم و متوجه هستیم که با طولانی شدن تعطیلات و قرار گرفتن آدم ها در کنار همدیگر مشکلات بیشتر می شود و زوج ها و زن و شوهر ها نسبت به طلاق تمایل پیدا می کنند. نمیتوان از همه انتظار داشت عارف باشند، بخشی از مردم مهارت های ارتباطی ندارند و در چنین دورانی که فاصله ها کم می شود، مشکلات دیده می شوند. در حالت عادی نیز توصیه می شود زن و شوهر ها بیش از سه ساعت در روز در کنار هم نباشند. بسیاری اوقات طلاق ها بخاطر مسائل اقتصادی است.
وی تصریح کرد: امنیت اجتماعی و امنیت اقتصادی است که موجب امنیت روانی می شود. چرا مردم به کانادا مهاجرت می کنند؟ چون امنیت در آن کشور بالاتر است. امنیت روانی در خلا به وجود نمی آید، باید زمینه های آن بوجود بیاید. مسائل اقتصادی و اجتماعی و خانوادگی همواره در مسائل روانی نقش زیربنایی دارند.
دکتر راستی در مورد اینکه آیا لزوم مشاوره های آنلاین برای اقشار آسیب پذیر احساس می شود؟ گفت: بله من شخصا همین کار را انجام می دهم و در روز پنج تا شش ویدئو کال ۵_۶ ساعته دارم که با تمرکز بر موردهایی است که در شرف طلاق هستند، اجرا می شود. حدودا بیست سال پیش در جایی مصاحبه می کردم که یک نفر خود را به عنوان سرهنگ ارتش معرفی کرد و گفت راهی برای بیشتر شدن درآمد به من معرفی کنید. آن زمان هم پاسخ من همین بود زمانی که آرامش داشته باشید و خردتان را به کار بگیرید به طور طبیعی راهی را برای پول درآوردن پیدا می کنید. تنها کار یک روانشناس همین است. اولین موضوع صداقت است باید با کلامی با مردم سخن گفت که بوی صداقت از آن به مشام برسد. باید با واقعگرایی از بطن جامعه با مردم سخن گفت جوری که گویی با آنها زندگی می کنید، نباید از موضع بالا و بسیار تخصصی و با واژگان سنگین با مردم حرف زد. باید با مردم صادق بود حتی اگر این صداقت به نفع ما تمام نشود، این نکته ای روانشناسی است که باید توسط افرادی که با مردم در ارتباط هستند رعایت شود. چنین رفتاری باعث می شود مردم شما را با خود هم جهت بدانند نه در مقابل خود. ولی امروز مردم عادی در کوچه و بازار مرتبا می گویند که مدیران ما دروغگو هستند، این مساله بسیار خطرناک است. یکی از پیامد های کرونا پایین آمدن شدید اعتماد عمومی در جامعه ایران بود.
این روانشناس در خصوص اینکه بیشترین علت طلاق و مشاجرات زناشویی در این ایام چیست؟اظهار داشت: ما همواره پیشنهاد می دادیم که مشاوره های قبل از ازدواج را تقویت کنید و طرح فعلی نوشداروی بعد از مرگ سهراب است. علت ها موردی و متفاوت است ولی یک تحقیق می تواند نشانگر مسائل باشد در سیصد مورد طلاقی که از آذر ماه سال گذشته تا به امروز گواهی آنها توسط من صادر شده است باید به طور موردی طبقه بندی داشت این یکی از مشکلات ما است و ما به علت ها آشنایی نداریم و نمی توانیم این علت ها را در این گواهی ها ذکر کنیم از این رو نمی توان آماری تخصصی داشت. اما عمده علت ها اقتصادی و عدم هماهنگی شخصیتی زن و مرد است، همچنین عامل خیانت بسیار بالاست. جنسیت در خیانت ۵۰ به ۵۰ است ولی چون خیانت زنان تابو است معمولا علنی نمی شود. در باور عمومی مادرزن عامل طلاق معرفی می شود درحالیکه مادر زن کمترین سهم را دارد و مادر شوهر ها بیشترین سهم را دارند. در آمار من بیشتر مادر شوهر و خواهر شوهر و به ندرت مادر زن نقش مخربی را در تشدید اختلافات خانواده های جدید دارند.
وی در مورد اینکه درخواست طلاق بیشتر از طرف خانمها است یا آقایان؟ گفت: به برداشت من بیشتر از طرف خانمها است. این سوالی جالب و تخصصی است و می توان روی آن تحقیق کرد. چون زنان پافشاری شدیدی دارند و تا آخر می ایستند و طلاق خود را می گیرند. دو حالت وجود دارد یا زنی خود می تواند مستقل باشد و توانایی ذهنی و روحی لازم را دارد. و یا در مواردی که خانواده او را ساپورت می کنند. در کشورهای جهان سوم معمولا تحقیقات مغفول است و کسی بهایی به تحقیقات نمی دهد. ما روزمره زندگی می کنیم و سیاستهای ما به صورت روزمره است و در سطح کلان پلان دراز مدتی وجود ندارد. تحقیقات بستری است که باید در ارتباط با حکومت باشد و تغذیه شود. متاسفانه این بخش در ایران مورد غفلت است و بهایی به آن داده نمی شود.
شفقنا
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 کشف لاشه "کَل" و ۵ گونه پرنده از منزل شکارچی "پادنا"
- 2 احیای مجموعه ورزشی کارگران یاسوج/+تصاویر
- 3 با افت منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد تابستان سختی پیشرو است
- 4 ۲۶ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی کهگیلویه بویراحمد
- 5 خانواده ۹ نفره گرفتار در ارتفاعات چاروسا کهگیلویه نجات یافتند
- 6 فرماندار گچساران : ۴۰۰ طرح اشتغالزایی در گچساران اجرا میشود
- 7 ۱۷ میلیارد ریال اعتبار در ورزش زورخانه ای کهگیلویه وبویراحمد هزینه شده است
- 8 ۲۳ درصد از نوآموزان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون مراجعه نکردند
-
خوابِ پروانه در اقلیم سیاستزدگی، آستانهی سقوط در سکوتِ نسیمها
-
رییس ستاد مرکزی پزشکیان در استان: دولت تسلیم نمایندگان مجلس است/ مردم فراموش شدهاند/ دست از توجیه بردارید!
-
مناقصات جهت شفافیت هر چه بیشتر جلوی دوربین برگزار می شود
-
«ضرغامپور بویراحمدی» مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد شد/ عکس
-
خداحافظ کاپیتان/ گزارش تصویری از مراسم تشییع و خاکسپاری اسطوره فوتبال استان در دهدشت
-
سرپرست مدیریت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
-
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تغییر کرد+ عکس و سوابق
-
انتقاد شجاعپوریان از تشریفات بیجا در مراسمهای عزا/ آیینهایی که تسلیبخش نیست
-
نوستالوژی فوتبال دهدشت در دهه 60
-
دلنوشته رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی استان در سوگ زنده یاد «قلندر سخن سنج»/ زمین سبز دیگر جای خالی تو را حس میکند
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!