-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
-
خلاصهای از مصاحبه با انقلابیون
علیرضا کفایی
-
نامه «سرباز سالهای ابری» خطاب به استاندار !
سیدعلی حمیدهکیش شاهقاسمی
- چهرههای سیاسی
- 0
- چهارشنبه , 18 تیر 1399 -PM -03:43
فرجام تاجگردون:رداعتبارنامه وسوالاتی که بی جواب ماند!
سرانجام ماجرای اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون نماینده متنفذ گچساران به ایستگاه پایانی رسید و اعتبارنامه او با رای اعضای مجلس یازدهم تصویب نشد. به این ترتیب او دیگر نماینده مردم گچساران و باشت نیست. تاجگردون نماینده متنفذ بود که در حوزه انتخابیه خود محبوبیت زیادی داشت و به عنوان یک نماینده با تجربه اصلاحطلب و در مقام ریاست کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات این مجلس نقش بسیار جدی در روابط دولت و دستگاههای دولتی با مجلس داشت. البته این همین مقام و جایگاه یکی از زمینههای طرح شبهات متعدد در مورد مهرهچینی و شبکهسازی او در دستگاههای دولتی بود.
اتهامات مالی به تاجگردون گرچه – براساس ادعای منتقدانش- در طول سالها نمایندگی دردو دوره گذشته تحقق پیدا کرده، اما طرح آن به دوران انتخابات یازدهمین دورمجلس بازمیگردد، حتی تبلیغات پرزرق و برق او صدای هم طیفیهای سیاسیاش را هم درآورده بود و برخی از رسانههای اصلاحطلب آن زمان با اعتراض به شورای نگهبان این پرسش را مطرح کردند که با چه متری علی مطهری و غلامرضا حیدری رد صلاحیت میشوند، ولی غلامرضا تاجگردون با لیست بلند بالایی از شبهات مالی تایید صلاحیت میشود؟ با این حال موفق شد به مجلس ورود پیدا کند، اما علیرضا زاکانی، علی اکبر کریمی و روح الله نجابت سه چهرهای بودند که با اعتراض به اعتبارنامه او بار دیگر این مسئله را زنده کردند.
به باوراین سه نماینده و دیگر نمایندگانی که بعدا از آنها پشتیبانی کردند تاجگردون به "رانت خواری" و "کسب منافع اقتصادی" و "اعمال نفوذ شبکهای در دستگاههای دولتی و شرکتهای تابعه" آنها اقدام کرده است، بنابراین صلاحیت نمایندگی را ندارد، آنان در نهایت موفق شدند تا اکثریت مجلس را با خود همراه کنند و به حضور تاجگردون در مجلس پایان دهند. با این حال به نظر سوالات متعددی در مورد ماجرای اعتبارنامه تاجگردن وجود دارد که باید به آنها اندیشید و جواب داد.
۱- گچساران از جمله اندک شهرهای ایران به حساب میآید که ساکنان آن حضور فعالی در پای صندوقهای رای برای یازدهمین دور از انتخابات مجلس داشتند، بنابراین باید مشخص شود که تکلیف مردمی که با هزاران امید تاجگردون را به مجلس فرستادند، چه خواهد شد؟ تاجگردون محبوبیت بسیار بالایی در حوزه انتخابیه خود دارد و خبرهای جسته و گریخته هم خبر از اقدامات امنیتی در حوزه انتخابیه او میدهند. روشن نیست که با برگزاری غیرعلنی جلسه بررسی اعتبارنامه تاجگردون افکار عمومی به خصوص ساکنان حوزه انتخابیه تاجگردون باید در مورد رد اعتبارنامه او قانع شوند؟ در این شرایط برای حفظ آرامش هیچ چیز نمیتواند موثرتر از شفافیت باشد. شفافیتی که به نظر از همان ابتدا در پرونده تاجگردون کم بوده است.
۲- با توجه به اتهامات مطرح شده علیه غلامرضا تاجگردون، او باید بلافاصله پس از مجلس به قوه قضائیه رود و در آنجا پاسخگو باشد. آیا برای این بخش تمهیداتی در نظر گرفته شده است؟ واقعیت این است که این اتهامات و شبهات امری نیست که بتوان آن را به گذر زمان سپرد و باید به سرعت در قوه قضائیه رسیدگی شود. تاخیر در این رسیدگی ممکن است شائبه سیاسی بودن این اقدام را دامن بزند.
۳- نکته بسیار مهم دیگر مقوله نظارت استصوابی شورای نگهبان است. باید روشن شود که آیا در زمان بررسی صلاحیت تاجگردون اسناد لازم به دست شورای نگهبان نرسیده بوده است یا آن که قضاوت اعضای شورای نگهبان در مورد این اسناد با نمایندگان مجلس یازدهم متفاوت بوده است؟ نوع عملکرد مجلس و شورای نگهبان در مورد این اعتبارنامه مهم باید به مردم توضیح داده شود.
۴ـ و در نهایت این که این ابهام همواره وجود خواهد داشت که آیا گرایش سیاسی تاجگردون در این بررسی سفت و سخت اعتبارنامه موثر بود یا نه؟ آیا اگر یک نماینده اصولگرا با همین ابهامات و اتهامات مواجه بود باز هم اصولگرایان حاکم بر مجلس با همین سختگیری عمل میکردند؟ پاسخ به این سوالها روشن نیست، اما به نظر برخورد همه جناحهای سیاسی در کشور با فساد دارای شائبههای جناحی است و تا آن زمان احتمالا تفکیک مجادلات جناحی از مبارزه با فساد دشوار خواهد بود.
اعتبار نامه نماینده متنفذ گچساران به نقطه پایان رسید. اما ماجرای تعامل نمایندگان قدرتمند با دولت و اعمال نفوذ در تعیین صاحبان سمتهای دولتی و کرسیهای شرکتهای دولتی ادامه خواهد داشت. این گونه لابیها و اعمال نفوذها به یک رویه در مورد نمایندگان مجلس بدل شده است و حتی نشانهای از کفایت نماینده تلقی میشود. روشن نیست که چه بخشی از پرونده تاجگردون به این چنین مواردی مربوط بوده است هر چند شنیدهها آن را عنصر اصلی این پرونده میدانند. در هر حال تا زمانی که تدبیر قانونی جدی در این زمینه اندیشیده نشود، عرصه سیاست در ایران از این رویه آسیبهای جدی خواهد دید. تاجگردون در مجلس باشد یا نباشد
دیدارنیوز
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
- غبارروبی گلزار شهدای گمنام گچساران به مناسبت هفته بسیج/ تصاویر
- تشریح بیمه "زنان خانهدار و دختران" از زبان سرپرست تامین اجتماعی گچساران
- پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز سپیدار - بنستان محور یاسوج - دهدشت
- مارگون با ۷۰ برنامه به استقبال هفته بسیج میرود/ جزییات
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!