-
تحلیلی از عملکرد و سیاست های تاجگردون در بستر پلتفرم های مجازی
یعقوب درویشیان -
در نقد شبه رسانه ها و بلاگرها؛ دوربینت را زمین بگذار!
ادریس کشاورز -
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور
ماسکهای عفونی

افتونیوز _ روز گذشته فیلمی در فضای مجازی منتشر شده که حکایت از بازیافت ماسکهای مصرف شده دارد. اگرچه مسئولان وزارت بهداشت این موضوع را تکذیب و رد میکنند اما به مردم توصیه میکنند که ماسک مصرف شده جزو زبالههای عفونی محسوب میشود و باید مراقب جایی که از آنها ماسک را خریداری میکنند باشند.
هر روز که بیشتر از روزهای گذشته پرده از اسرار پزشکی بیماری کووید ۱۹ فرو میافتد، یک ماجرای تازه نمایان میشود. زمانی که اطلاعات پزشکی در رابطه با کرونا ویروس جدید در نیمههای راه بود، تاکید بر استفاده از الکل طبی برای ضدعفونی کردن دست و سطوح سبب شد تا عدهای با فروش الکلهای تقلبی سبب به خطر انداختن جان بسیاری در ایران شوند. و حالا که به نسبت روزهای اولیه شیوع این بیماری اطلاعات پزشکی درباره این ویروس کشنده افزایش یافته تاکید بر لزوم استفاده از ماسک برای جلوگیری از انتقال و ابتلا به بیماری کرونا سبب شده تا عدهای از شرایط اقتصادی، رشد تقاضای خرید ماسک در بازار و افزایش قیمت ماسک استفاده کنند و با بازیافت و فروش ماسکهای مصرف شده جان مردم را به خطر بیاندازند. از نیمههای روز گذشته در فضای مجازی فیلمی در حال دست بدست شدن است که نشان میدهد برخی از افراد ماسکهای دور ریخته شده را در سطلهای زباله جمعآوری میکنند و دوباره وارد چرخه مصرف میکنند. انتشار این تصاویر اما سبب شد تا کاربران و مسئولان نسبت به این فیلم واکنش نشان دهند. برخی از کاربران شبکههای مجازی به کارتنهای انباشته شده در گوشه محوطه انباشت زباله که در فیلم دیده میشود اشاره کرده و هشدار از وقوع یک فاجعه عظیمتر از بیماری کرونا در ایران دادهاند و عدهای دیگر توصیه کردهاند که مصرفکنندگان ماسکهای پزشکی پیش از دور انداختن ماسک، حتما آن را قیچی کنند تا پروسه بازیافت و فروش مجدد آنها به خود را قطع کنند. اگرچه تصاویر منتشر شده حکایت از بازیافت دوباره ماسکهای مصرف شده دارد اما مسئولان وزارت بهداشت این خبر را تکذیب کردهاند.
علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره بازیافت ماسکهای استفاده شده و فروش مجدد آنها، گفته است: «خیر، واقعا چنین چیزی وجود ندارد و کشور ما نیاز به بازیافت زباله ماسک ندارد.» هرچند معاون وزیر بهداشت بازیافت ماسکهای مصرف شده را رد کرده اما به مردم توصیه کرده است که «اولا افراد در خانه ماسک ساده و پارچهای تولید کنند و دوما اگر میخواهند ماسک بخرند، از جاهایی خریداری کنند که مطمئن باشد.»
«نیازی نیست از دستفروش یا جاهای غیرمطمئن ماسک خریداری کنیم.»؛ این بخش دیگری از واکنش معاون وزیر بهداشت به خبر بازیافت ماسک در ایران است. جملهای که به نظر میرسد مسئولان خبری از وضعیت اقتصادی جامعه به خصوص اقشار کم درآمد در ایران ندارند. اقشاری که توانایی خرید ماسک را ندارند و حالا هم از زمانی که استفاده از ماسک در مراکز عمومی الزامی شده خرید ماسک برای این اقشار سختتر شده است. اقشاری که میتوانند جامعه مصرفی ماسکهای بازیافتی را شکل دهند. ماسکهایی که میتوانند خطرات بیشتری به نسبت ویروس کرونا برای سلامت مصرفکنندگان داشته باشند. با این حال اما مسئولان همچنان بیتوجه به این موضوع، ضمن توصیه به مردم برای خرید ماسک از مراکز معتبر و تولید آن در خانه، اینگونه رخدادها را شایعه میدانند. رئیسی گفته است که این شایعات پیشتر در ماههای گذشته و در زمان کمبود ماسک هم در ایران شایع شده و نباید به آنها اعتنا کرد. او گفت: «این موضوع و شایعات در فروردین ماه که ماسک کم بود، حتی در کشورهای دیگر هم وجود داشت و از آنجایی که همیشه سعی میکنند، تیری به کشور ما بزنند، گفتند این ماسکها را آماده میکنند و به ایران میفرستند که از شایعات عجیب و غریب بود. این موضوع صحت ندارد.»
اما این تنها واکنش مسئولان در ایران نبود. کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت که پیشتر در سمت سخنگوی وزارت بهداشت مشغول به کار بود، به اهمیت چگونگی امحای ماسکهای استفاده شده از سوی مردم و در سطح شهر تاکید کرده و همانند معاون وزیر بهداشت از مردم خواسته تا به هیچ عنوان ماسک را از منابع نامشخص و دستفروشان خرید نکنند.
جهانپور در واکنش به ویدئوهای منتشره در فضای مجازی مبنی بر جمعآوری ماسکهای مصرف شده توسط زبالهگردها و فروش دوباره آنها، گفته است: «چگونگی امحای ماسکهای مصرف شده، بسیار مهم است. مردم دقت داشته باشند که ماسکهای مصرف شده میتوانند به نوعی زباله عفونی تلقی شوند، بنابراین چگونگی امحای آنها اهمیت ویژهای دارد.»
وی ادامه داده: «امحای ماسکها در بیمارستانها و مراکز درمانی طبق پروتکل مربوطه بوده، به عنوان زباله عفونی با آنها برخورد میشود، ابتدا گندزدایی شده و سپس برای امحا توسط شرکتها به مناطق مشخص حمل میشوند.»
جهانپور در این باره افزوده: «در سطح شهرها خانوادهها دقت کنند با توجه به اینکه احتمال سوء استفاده از ماسکهای مصرف شده، وجود دارد، بعد از مصرف یا آن را به نوعی قیچی کنند یا طوری باشد که قابل استفاده مجدد نباشد، سپس آن را داخل کیسه فریزر قرار داده و در سطلهای زباله بیندازند.» رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تاکید کرده است: «مردم حتما ماسک را از مراکز مجاز نظیر داروخانهها و فروشگاههای تجهیزات پزشکی تهیه کنند. البته ماسکهای خانگی و پارچهای که در منزل تهیه شده نیز در کنترل و پیشگیری از بیماری بسیار تاثیر گذار است؛ این ماسکها قابل شستشو بوده و افراد میتوانند پس از هر بار مصرف آن را ضدعفونی و اتو کرده و مجددا استفاده کنند.» وی تاکید کرد: «مردم به هیچ عنوان ماسک را از منابع نامشخص و افراد دستفروش و پراکنده خرید نکنند.»
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت همچنین با بیان اینکه ماسک از هر واکسنی برای پیشگیری از کرونا موثرتر است، گفته: «به طوری که استفاده از ماسک تا ۹۵ درصد از ابتلا به بیماری کووید۱۹ جلوگیری میکند.» جهانپور افزوده: «راههای پیشگیری از بیماری کووید۱۹ در همه دنیا چیزی به جز شستوشوی مداوم دست با آب و صابون، پرهیز از حضور در اجتماعات غیرضروری، فاصلهگذاری فیزیکی دقیق و مهمتر از همه استفاده همگانی از ماسک به خصوص در هنگام حضور در اماکن عمومی نیست.»
ابتکار
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ۱۷ میلیارد ریال اعتبار در ورزش زورخانه ای کهگیلویه وبویراحمد هزینه شده است
- 2 ۲۳ درصد از نوآموزان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون مراجعه نکردند
- 3 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 4 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 5 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 6 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 7 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 8 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
-
مقام قضایی «مردمدار و حامی رسانهها » در سانحه رانندگی درگذشت
-
همه باید دست به دست هم دهیم تا تصویر استان تغییر کند/رسانه باید صدای منافع ملی باشد، نه منافع گروهی و منطقهای
-
جزئیات مابهالتفاوت ۷۰ درصدی حقوق بازنشستگان از زبان سید کامل تقوی نژاد
-
رتبه کهگیلویه و بویراحمد در نزاع،جعل اسناد و تولید اخبار منفی چند است؟
-
خطر انقراض گیاهان کوهی در کهگیلویه و بویراحمد؛ تیشه به ریشه طبیعت!
-
مجوز احداث سه بیمارستان جدید در کهگیلویه و بویراحمد اخذ شد
-
کهگیلویه و بویراحمد ۱۶۶۰ پروژه نیمهتمام و مستمر دارد
-
جزئیات ۴۴۰ ابلاغ ناقص و مازاد در آموزش و پرورش بویراحمد
-
رحمانی: اظهارات فرماندار دنا با هماهنگی من صورت گرفت
-
حجم شکایتها از رسانهها در برخی دستگاهها رو به افزایش است
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!