-
در نقد شبه رسانه ها و بلاگرها؛ دوربینت را زمین بگذار!
ادریس کشاورز -
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان
تجربه سفر به «غار ده شیخ»

غارها در میان طبیعتگردان طرفداران خاص خود را دارند.
هستند گردشگرانی که کشور به کشور سفر میکنند تا فقط از «غارهای» کشور مقصد بازدید کنند. ایران ما از این نعمت هم بهرهمند است و مثل سایر مواهب، نتوانستهایم از این جاذبه به نفع توریسم کشور استفاده کنیم. پیشازاین از چهار غار زیبای ایران دیدن کردهام. غار علیصدر همدان/غار کتلهخور زنجان/ غار قوریقلعه کرمانشاه/ و غار ابراهیم ادهم در نیشابور که این آخری بیشتر به خاطر شخصیت ابراهیم ادهم شهرت دارد؛ اما سراغ غاری به آن بزرگی و زیبایی در استان زادگاه خود را تا پیش از سفر به آن نداشتم. جالب است بگویم قانع کردن همسفرانم هم به خاطر مخالفت اولیه داستانی بود.
مسیر سفر به غار ده شیخ
خوشبختانه از امتیازات این غار برای بازدید، سرراست بودن نشانی برای دسترسی است. اگر از اصفهان قصد سفر داشته باشیم، به سمت یاسوج بعد از آخرین تونل به «پاتاوه» میرسیم. شهری کوچک از استان کهگیلویه و بویراحمد. اگر از یاسوج قصد عزیمت داریم، با رسیدن به پاتاوه، در کنار اولین تونل باید مسیر خود را به سمت روستای «ده شیخ» تغییر دهیم. از جاده اصلی که به سمت مقصد برویم، به رودخانه بزرگ بشار میرسیم. رودخانهای با دو پل تاریخی برآن یکی متعلق به دوران هخامنشی، معروف به «پل شاهنشین» که بهجز پایه پل چیزی از آن نمانده و دیگری پل مربوط به دوره «ساسانی» که مرمتشده و کامل است. از این محل که به سمت مقصد حرکت کنید بهاندازه کافی تابلوی راهنما شمارا به سمت مقصد هدایت میکند. به سایت احداثشده در پای کوه که میرسیم پارکینگ، سرویس بهداشتی، نمازخانه، فروشگاه و همچنین چند سوئیت در دست احداث توسط مدیر مجموعه است که بخش خصوصی است؛ و در پایان به شرح کار ایشان میپردازیم. از سایت، یک دستگاه پاترول تدارک دیدهشده که گردشگران را تا بالاترین نقطه دسترسی به غار میرساند. از پای پله هم سنگفرش شده تا دهانه غار. این یعنی نیاز چندانی به کفش مخصوص کوه هم نیست.
هرچند از کشف این غار حدود ده سال گذشته، ولی از خلقت آن ۱۳۵ میلیون سال میگذرد. ضمناً احتمال استفاده از آن در دوران باستان هم هست. طبق پژوهشی که دکتر «چمن آزاد» متخصص زمینشناس انجام داده، این غار در رسته غارهای «سروک» قرار میگیرد؛ رستهای از غارهای آهکی زاگرس. وقتی پسوند «آهکی» بر نام غاری همراه شود، باید منتظر دیدن شاهکاری از نقاش طبیعت بود. رشد قندیلها از بالا به پایین و از پایین به بالا، تولید ستونها و اشکالی را میکنند که میتوان ساعتها به تماشا نشست و لذت برد. سازههایی که درازای عمر خود طبیعت برای ساختهشدنشان زمان لازم است. هر قرن تنها پنج سانتیمتر. در داخل غار ازآنچه تاکنون بازشده است، چندین تالار زیبا با نقش و نگارهای مسحورکننده را شاهد هستیم که نورپردازی مناسبی هم دارد. درون غار آب نیست، یعنی غار آبی محسوب نمیشود، تنها نم ناشی از باران و برف دیده میشود. دمای غار هم در طول سال معمولاً ثابت و بین پنجتا ده سانتیگراد است.
خوشبختانه بهجز چند مورد جزیی، اکثر نقاط و قندیلهای غار سالم مانده ولی آثاری از رفتار نامناسب گردشگران مانند یادگاری و...دیده میشود که بانظارت بیشتر این هم قابل پیشگیری است. غار از چند نقطه ورودی دارد که یکی را برای ورود آماده کرده و در نصب کردهاند. در پیشگاه ورودی غار هم محوطهای برای توقف و تماشای چشمانداز پاییندست ساختهشده که تماشای چشمانداز زیبای منطقه پاتاوه هم لطفی خاص دارد. همانطور که اشاره شد، غار دهشیخ به بخش خصوصی واگذارشده است. تا همینجا اقدامات مدیر مجموعه قابلتحسین بوده و امید است با تبلیغات روی این جاذبه گردشگری- آن هم در استانی که در جاذبههای طبیعی و تاریخی، بسیار غنی است- انگیزه برای ادامه فعالیت سرمایهگذار این بخش کم نشود.
امیدوارم گردشگران و طبیعتگردان گشت آینده خود را به مقصد استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد خصوصاً غار زیبای «ده شیخ» تنظیم کنند.
(راهنمای گردشگری)

نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
تاکید استاندار بر اهمیت راه در دیدار با رئیس شورای اطلاعرسانی دولت
-
سرپرست دانشکده ادبیات و علومانسانی دانشگاه یاسوج منصوب شد
-
بازرسی استان تخلفات هیئتهای ورزشی را افشا کرد/ 18 رئیس هیئت به محاکم قضایی معرفی شدند/ جزییات
-
مدیر جوان هماستانی مدیرعامل سیمیدکو شد/ عکس
-
ماجرای قتل یک سرباز در بهمئی چه بود؟ / توضیحات معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان+ جزییات
-
قول معاون دانشگاه علوم پزشکی برای بهرهبرداری از زایشگاه بیمارستان امام خمینی دهدشت/ جزییات
-
مصرف برق در کهگیلویه و بویراحمد رکورد زد!
-
سرپرست هلال احمر دنا منصوب شد/ ابلاغ
-
سمفونی ناهنجار شبانه شوتینماها در خیابانهای مسکونی دهدشت/ شورای ترافیک و شهرداری دقیقا چه میکنند؟!/ تصاویر
-
بی توجهی فرمانداری کهگیلویه به مصوبه شورای ترافیک و مطالبه اهالی روستای «ایمور آباد»
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!