-
فریدون داوری در چهار پرده
فضلالله یاری
-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
در پی تکرار تجربه ۸۴
افتونیوز _ او نباید جرات کند که امروز از منزل بیرون آید، ایشان چند روز پیش به قم رفتهاند و ملاقاتی داشتهاند اما خدا را شکر بزرگان ما و مراجع ما هیچ کدام ایشان را راه ندادهاند و فقط یکی از مراجع ایشان را پذیرفته است.» مرجع ضمیری که احمد کریمیاصفهانی حضورش در قم را شرح میدهد، محمود احمدینژاد است. کسی که فاصله سالهای ۸۴ تا ۹۲ عالیترین مقام اجرایی کشور بود و حضورش بر مسند ریاست قوه مجریه را نهتنها مدیون جناح راست سیاسی بلکه مدیون روحانیون و قمنشینانی بود که یا مجدانه پشت او ایستاده و حمایت کردند یا دستکم چون آیتالله هاشمیرفسنجانی گزینه مطلوبشان نبود، مسیر احمدینژاد را که آن زمان تنها ۲ سالی شهردار تهران بود و پیش از آن، مسوولیتهای اجرایی استانی داشت به سمت «پاستور» هموار کردند اما امروز آنطور که احمد کریمیاصفهانی از بازاریان اصولگرا که یکی از منتقدان سرسخت و جدی تصمیمگیریهای اقتصادی دولت احمدینژاد نیز بود و هست، خبر داده احمدینژاد به قم رفته اما جز یک نفر کسی حاضر به دیدار با او نشده است.
کریمیاصفهانی در قامت دبیرکل انجمن اسلامی اصناف و بازار که عمدتا دغدغههایش اقتصادی و سیاسی توامان است در گفتوگویی که با خبرآنلاین داشته، تاکید کرده که رییسجمهوری سال ۱۴۰۰ باید منجی اقتصاد کشور باشد؛ برای همین با کاندیداتوری احمدینژاد سرسختانه مخالف است و باور دارد که او «رد صلاحیت» میشود اما برای اینکه «شورای نگهبان هزینه این ردصلاحیت» را نپردازد، «دستگاههای نظارتی» باید پا پیش گذاشته، مردم را آگاه کنند تا «ظلمهایی» که کریمیاصفهانی معتقد است «قابل مقایسه با هیچ رییسجمهوری نیست» تکرار نشود.
اگرچه کریمیاصفهانی تنها اصولگرایی نیست که از بازگشت احمدینژاد به صحنه رقابت ریاستجمهوری استقبال نمیکند اما اخبار غیررسمی و شنیدههای سیاست نشان میدهد که رییس دولت «عدالتمحور و مهرورز» میخواهد بار دیگر به صحنه بازگردد و فعلا در حال محک زدن بدنه اجتماعی، اقبال سیاسیون و احتمالا نظر شورای نگهبان است؛ حتی اگر به قول کریمیاصفهانی عدهای را به عنوان طرفدار و همراه استخدام کرده باشد. شاید در همین راستا هم به دیدار برخی مراجع و روحانیون در قم رفته، گروهی که اغلب توانستهاند با حمایتشان از یک کاندیدای اصولگرا، او را روانه جایگاه ریاست کنند و گویا احمدینژاد حالا در پی تکرار تجربه ۸۴ است.
از رویارویی تا دیدار
محمود احمدینژاد زمانی که برای حضور در راس قوه مجریه اعلام آمادگی کرد، پشتیبانی و حمایت قم را به عنوان مهمترین مرکز مذهبی- سیاسی کشور همراه داشت. او توانست روحانیون و مراجع را متقاعد کند همان کاندیدای انقلابی است که آنها انتظار دارند؛ بنابراین تقریبا اغلب روحانیون و مراجع شیعه از حضور او در «پاستور» استقبال کردند و این موضوع در اظهارنظرهای بعضا اغراق شده آنان در مورد کسی که بعدها از سوی همراهانش «معجزه هزاره سوم» نام گرفت به وضوح دیده میشد.
آیتالله محمدتقی مصباحیزدی، پدر معنوی جهبه پایداری که شاید در منتهیالیه راست سیاسی ایستاده است یکی از مهمترین حامیان احمدینژاد بود. آیتالله مصباحیزدی در برخی سخنانش حتی منش و روش احمدینژاد و انتخاب آن را با مسائل ماوراءالطبیعه و عالم غیب ارتباط میداد. او حتی یکبار خاطرهای از یکی از علمای اهواز نقل کرد و مدعی شد که احمدینژاد حمایت امام عصر(عج) را پشت سر دارد و حتی به خوابهای علما راه پیدا کرده و نوید رییسجمهوری شدنش را داده است. رابطه آیتالله مصباحیزدی اما در دولت دوم با احمدینژاد رو به تیرگی گذاشت و آیتالله مصباحیزدی در ادامه حتی مدعی شد که احمدینژاد از سوی اسفندیار رحیممشایی سِحر شده است. آیتالله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان نیز ازجمله روحانیون همراه با احمدینژاد بود و با اینکه زمان حضور احمدینژاد در انتخابات ریاستجمهوری، دبیر شورای نگهبان بود و قاعدتا باید اظهارنظر روشن و صریحی در مدح یا ذم کاندیدایی نمیداشت اما در مورد این کاندیدا همه چیز متفاوت بود. آیتالله جنتی پس از روی کار آمدن احمدینژاد، مدعی شد که حمایتهایش از رییس دولت نهم و دهم به دلیل این بوده که «مواضع و شاخصههای وجودی» او را به عنوان رییسجمهوری میپسندیده است. البته او در حمایت از ریاستجمهوری احمدینژاد در شورای نگهبان تنها نبود و چهرههایی چون آیتالله محمد مومن یا آیتالله محمد یزدی نیز طی اظهارنظرهایی از او حمایت کردند.
شاید آیتالله محمدرضا مهدویکنی از معدود روحانیونی بود که از ابتدا با رییسجمهوری شدن احمدینژاد موافق نبود اما او نیز درنهایت به همین گزینه رای داد اما آنطور که حسین ابراهیمی، عضو جامعه روحانیت مبارز در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم تاکید کرده بود، مهدویکنی سال ۸۴ گفته بود که «بین بد و بدتر، بد را انتخاب میکنم»؛ انتخاب بد البته تاثیر زیادی بر انتخاب سایر گروههای اصولگرا داشت تا جایی که اسدالله بادامچیان، دبیرکل موتلفه اسلامی سال ۹۶ در جریان بزرگداشت آیتالله مهدویکنی اذعان کرد «مهدویکنی تایید کرد وگرنه موافق همکاری با احمدینژاد نبودیم.» این روابط اما در دوره دوم ریاستجمهوری احمدینژاد رو به تیرگی گذاشت تا جایی که سال ۸۸ آیتالله لطفالله صافیگلپایگانی و آیتالله ناصر مکارمشیرازی، دو تن از مراجع شیعه در قم با انتقاد از رویکرد دولت محمود احمدینژاد، دولت دهم را به مخالفت با روحانیت متهم کردهاند.» اختلافاتی که بر سر انتصاب استاندار زن آغاز شد و تا سال۹۰ و بعد از قهر ۱۱ روزه به اوج رسید. این رابطه شکرآب تاکنون نیز ادامه دارد؛ اگرچه کریمیاصفهانی در مصاحبه اخیرش تاکید کرده که احمدینژاد برای دیدار با مراجع تلاش کرده اما از سوی مراجع پذیرفته نشده، بهمن شریفزاده، روحانی نزدیک به احمدینژاد از اساس این خبر را کذب میداند.
شریفزاده که اتفاقا در سفر احمدینژاد به قم او را همراهی میکرده به «اعتماد» گفت که رفتن احمدینژاد به قم صحت دارد و رسانهها هم این موضوع را پوشش دادند. آقای احمدینژاد بیش از یک ماه پیش به قم سفر کرده تا به زیارت حضرت معصومه برود اما قصد دیدار با چند مرجع وجود نداشته است. او تاکید دارد که احمدینژاد نه چند روز پیش به قم رفته و نه اساسا قصد دیدار با مراجع را داشته است اما در جریان این سفر، دیداری با یکی از مراجع داشته که از مدتها قبل برنامهریزی شده بود و تنها قصد احوالپرسی بوده که با همراهان به این دیدار رفته، همگی نماز خوانده و بازگشتهاند. با این حال کنشگریهای احمدینژاد هیچ وقت قابل پیشبینی نبوده است چه آنکه وقتی برای همراهی با بقایی برای نامنویسی در انتخابات ریاستجمهوری رفت و همزمان با بقایی در ستاد انتخابات اعلام کاندیداتوری و ثبتنام کرد. به هر حال اگر احمدینژاد بار دیگر قصد بازگشت به قدرت را داشته باشد، میداند که به حمایت روحانیون و مراجع نیاز دارد؛ بنابراین شاید ترمیم این رابطه کارویژه جدید او باشد.
منبع : روزنامه اعتماد
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- موفقیت خبرنگار کهگیلویه و بویراحمدی در جشنواره رسانه ای بانوان کشور
- انتصاب معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش گچساران+ جزییات
- معاون بیمهای تامین اجتماعی گچساران منصوب شد+ حکم
- پیام تسلیت استاندار در پی درگذشت شاعر هماستانی
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
نظرات ارسالی 1 نظر
همه بشرخطادارد بجز انبیاء وائمه نمی خواهم ادعا کنم که احمدی نژاد بی اشکال است اماهمین قدرمیدانم به اندازه صدسال گذشته احمدی نژاددراین کشور ،جاده ، واتوبان ،راه روستایی، کارخانه سیمان ، کارخانه فولاد ،کارخانه پتروشیمی ، سد ،مسکن شهری ، مسکن روستایی ، مدرسه ، دانشگاه ،پالایشگاه ،نیروگاه ، خطوط ریلی ، بیمه ،وازهمه مهمتر ایران درآن زمان فضایی شد سهام عدالت ،هدفمندکردن یارانه ها ، خدمات الکترونیکی ،ودهها خدمات دیگر که اگر اورئیس جمهورنمیشد هیچ کدام ازاینها به نتیجه نمیرسید
پاسخ