-
فریدون داوری در چهار پرده
فضلالله یاری
-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
زخم محرومیت بر چهره بیدانجیر/ رنج بی آبی/ نبود جاده ارتباطی و فرار جوانان/چرا فریاد رسی نیست؟! + (تصاویر)
افتونیوز _ وقتی حرکت خود را از شهرستان چرام برای طی کردن هفتاد واندی کیلومتر شروع شدبه سمت بخش سرفاریاب اینکه به یک دو راهی در اول شهر سرفاریاب به یک دوراهی رسیدیم، مسیرسمت چپ به سمت پشته زیلایی را ادامه دادیم، تعدادی روستاهای رد کردیم به راهی رسیدیم که سمت چپ تابلوی امامزاده یحیی( ع) روستای شیخ هابیل نمایان هست ،مسیر سمت راست بدون نام نشانی!
مسیر سمت راست را ادامه میدهیم بعد از طی دو کیلومتری جاده آسفالت تمام میشود و به جاده خاکی میرسیم، در همان اول شروع جاده خاکی با گیر کردن شکم ماشین و بخاطرچاله وچوله ها به وضع افتصاح جاده پی بردیم.
در اولین سربالایی ماشین در حرکت دچار مشکل می شود.
به هر طریقی بود خودمان را به گردنه مله کبگون رسانیدم که از اونجا کل منطقه بکر بیدانجیر پیدا بود، حدود ۵تا ۶کیلومتر دیگه راه مونده بود که به روستاها منطقه برسیم، در همون اول گردنه با چند نفر از چوپانان برخورد کردیم وقتی سر صبحت باز شد گفتند ما دو مشکل اساسی داریم یک همین جاده ای خودتان مشاهده کردید و دیگری بی آبی، ما هر روز از صبح که بیرون ماییم مجبوریم تا شب تاریک باز نگردیم برای تهیه آب برای گوسفندان باید به سایر منطقه ها که اب دارند برویم ...
بعد از گذر از بیچ بعدی شاهد راکب موتور سواری بودیم که برای تهیه دو شبکه آب به سمت گردنه روانه بود که به ما فرمود مهمان داریم برای تهیه اب برای چای اومده ام. در ادامه واقعا وضع جاده فجیع بوده و دل و روده ما خون شد آنقدر به چاله وچوله برخورد کردیم و چندین جا مجبور به پیاده شدن شدیم تا ماشین به سنگ ها گیر نکند.
وقتی به اولین روستا رسیدیم کودکانی را مشاهده کردیم بشکه بدست و ساعتها منتظر یه قطره اب هستند.
بعد از سلام و احوال پرسی گفتم : بچه ها اینجا چکار میکنید؟
یکی از کودکان جلو امد و گفت منتظریم تا عصر آب باز بشه و شبکه هایمان را زودتر پر کنیم، گفتم مگه آب ندارید؟ گفت آب کجا بوده واین روستا که ۱۵خانواده هستیم فقط دو لوله اب داریم که همین دو لوله فقط در طول روز به مدت بیست دقیقه باز میشه و اون هم هر خانواده فقط یک بشکه اب باید پر کنند و و یه قطره ای هم در آبشخور دامها کنیم و نگاهم به آبشخور دامها میفتد که آب خورشید خشک خشک هستند و بیانگر بحران بسیار شدید بی ابی بیشتر میشوم
کودک دیگر جلو اومد و گفت ما هر روز با هم دعوا و درگیری داریم بخاطر یک لیتر آب . کودک دیگر جلو اومد و گفت چند روزه مادرم میخواهد برود دهدشت برای آزمایش بارداری ولی بخاطر جاده هیچ راننده ای حاضر به اومدن به منطقه نیست و اگر بخواهند بیاید درخواست کرایه ۲۵۰هزار تومانی میکنند.
کودک دیگری فرمود بابا بزرگ ومادر بزرگ من بیمار هست هر ماه باید اونها دکتر بروند
درد بیماری یک طرف و درد هزینه درمانی طرف دیگر ودردی که چشم اونها را خیس میکند هزینه کرایه ماشین هست. نوجوان دیگری گفت ما دیگه قصد درس خوندن نداریم مثل پارسال که اعتصاب کردیم.
چون هر روز باید تا روستای همجوار برای تهیه آب برویم و هزینه ای که برای رفتن به شهر و تهیه قلم و دفتر را نداریم و بابایمان هم درامدی ندارد.
در ادامه مسیر برای رفتن به روستای بعدی در بین راه به دو دختر نوجوان برخورد کردیم که از شرم خودشان را از ما قایم کردند ولی بشکه های آبی که بار الاغ ها بود حکایت از تلاش آنها و رفتن به منطقه هم جوار برای فراهم کردن آب آشامیدنی بوده است. در ادامه مسیر با نوجوانی مواجهه شدیم که عمق فاجعه را بیشتر لمس کردم و به ما گفت برای حمام و دوش گرفتن به روستای هم جوار رفته ام چون خودمان آب خوردن هم نداریم چه برسد به و آب برای حمام کردند.
در ادامه مسیر به روستای چالباغ میرسیم که باز اهالی اون منطقه از نبود جاده ارتباطی و نبود اب شرب در منطقه گلایه داشتند. آنها می گویند: اگر شخصی بیمار شد باید منتظر آمدن بالگرد باشیم یا اورژانش با هزاران بدبختی خودش را میرساند که طی کردن همین مسیر جاده خاکی حال مریض را بدتر و شدیدتر میکند، دیگری گفت : برای تعمیر وسایل خانگی هزینه کرایه بالاتر از تعمیرات آنهاست.او در ادامه گفت: تمامی جوانان روستا منطقه را رها کردند و درشهرها سرگردان هستند و اکثر مردم روستا بخاطر نبود جاده ارتباطی و مشکل آب آشامیدنی به حاشیه شهرها مهاجرت کرده اند.
یکی دیگر از اهالی روستا گفت:حدود ۸یا ۹سالی هست که اومدن یه دو تامنبع بزرگ آبی درست کردند و قسمتی را هم لوله کشی کردن و چشمه ای خرید شده برای رساندن اب به روستاها ...ولی طرح را نیمه تمام رها کردند رفتند و الان فقط مجسمه آنها نمایان هست و مسئولان مربوط تنها حرفی که برای گفتن دارند این است که طرح غیرکارشناسی بوده هست.
مسئولان زیاد با ماشین های های لوکس آمدن و رفتند ولی اقدامی تاکنون اقدامی صورت نپذیرفته است.
دانش اموزان پارسال به مدت ده روز اعتصاب کرده بودند و تمامی مدارس را تعطیل کردیم تا بلکه فریاد رسی به داد ما برسد، تا صدای خودمان را از این طریق به گوش مدیران برسانیم تا اقدامی انجام بدهند ولی مسئولان اومدن قول دادن ولی عملی انجام ندادند.
منطقه بیدانجیر دو مشکل حساس و حاد این منطقه یک نبود آب آشامیدنی هست و دیگری خاکی بودن جاده ارتباطی.
این دو مشکل خسارت بسیار سنگین و گرانی بر دوش مردم این منطقه گذاشته
منطقه ای که در روزگاری محل سکنای بیش از دو هزار نفر بوده و بخاطر نبود امکانات اولیه و حداقلی به حاشیه شهرها مهاجرت کرده و جوانانی که روستا را ترک کرده اند و اکنون جمعیت منطقه به زیر ۵۰۰نفر رسیده و تنها منبع درآمد روستائیان چند راس دام هست که اونها هم بر اثر بی آبی دارد تلف میشود و زحمت های روستائیان را بر باد داده میشود. امیدوارم که مسئولان مربوطه تدابیری و هر چه زودتر وسریعتر برای مردم این منطقه تدابیری اندیشه شود.
گزارش : شیخ رضا غفاری نیا
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- موفقیت خبرنگار کهگیلویه و بویراحمدی در جشنواره رسانه ای بانوان کشور
- انتصاب معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش گچساران+ جزییات
- معاون بیمهای تامین اجتماعی گچساران منصوب شد+ حکم
- پیام تسلیت استاندار در پی درگذشت شاعر هماستانی
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
نظرات ارسالی 5 نظر
لعنت به مسئولین بی درد که پس از ۴۰ سال از عمر انقلاب هنوز به فریاد مردم مظلوم دشمن زیاری بخصوص بیدانجیر، هیچ توجهی نکرده اند.
پاسخبرا همون موحدی که جاده سراسری پاتاوه دهدشت رو از پی انجیر و شیخ هابیل و تنگ انار و... قطع کرد و به دیگر جاهای مورد نظر خودش برد؟؟؟؟
پاسخمنطقه پی انجیر هست نه بید انجیر.پی انجیر یعنی نشستن زیر سایه درخت انجیر یا پایین بودن از ان هست. تازه ابنمنطقه و مردمش که بیست سال هست برای اقای موحد خودکشی میکنند
پاسخکسی به فکر اون کودکان و زنان پابرهنه مظلوم نیست. آقایون دارن پول و پست ها رو بین خودشون تقسیم می کنند. پیمان کار و دار و دسته اش سناتور و دار و دسته اش و... بگو بخوابید که آه مظلوم نمیتونه خواب خوش تون رو آشفته کنه!
پاسخقابل توجه سیاسیون و کاندیداهایی که خود را مرهون خون شهدا نیدانند و مراسمات فاتحه خوانی قبل از انتخابات را قضا نمیکنند.
پاسخ