-
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان -
جهانبانو؛ گوهری نایاب که فروغ امید را در دلها میافروخت
سهیلا نیکاقبالی
تیغ مواد مخدر بر تن جوانان کهگیلویه و بویراحمد / نباید اعتیاد زنانه شود/ چه کسی مسول است؟

افتونیوز _ ریشه و علت اعتیاد از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. بعضی از افراد به دلیل داشتن اختلالات روحی و درون گرایی و بعضی از افراد نیز به علت روحیه های ساختار شکن و علاقه به نقض قانون به اعتیاد روی می آورند. برای بعضی ها مصرف مواد مخدر در ابتدا تنها یک ماجراجویی ساده است در حالی که اصلا فکر نمی کنند که این ماجراجویی زندگیشان را دستخوش ماجرای اعتیاد کند. در اغلب موارد اعتیاد زمانی اتفاق می افتد که فرد در شرایط بحرانی روحی روانی یا در بحران جسمی قرار دارد. اما زمان هایی هم وجود دارد که فرد تحت تاثیر شرایط محیطی ( خانواده ، دوستان و محله و... ) دچار اعتیاد می شود.
اعتیاد پدیده ای که از دید مردم و متخصصان ایرانی از چند دهه پیش به عنوان مساله اجتماعی شناخته شده و در سطوح مختلف خانوادگی، فردی، اجتماعی هزینه های زیادی را بر جامعه تحمیل کرده است.
استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان بخشی از جامعه ایران، تجارب مشترکی در خصوص شیوع و پیامد اعتیاد دارد. وجود مشکلات مختلف مانند بیکاری، مهاجرت، ویژیگی نسلی های تجربه گر جدید، دست یابی آسان و شبکه توزیع منظم که معمولا بعنوان عوامل زمینه ساز شناخته می شوند در این استان وجود دارند چنانچه در سال ۱۳۹۳ در پیمایش ملی سرمایه اجتماعی مردم استان اعتیاد بعنوان ششمین اولویتی معرفی کردند که نظام موفقیت چندانی در حل آن نداشته است.
به وضوح آمارها نشان گر گسترش، شیوع و نیز کاهش سن مصرف کنندگان است.
در خرداد ماه ۱۳۹۷ معاون سیاسی امنیتی استانداری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد که طبق آمار ها
۱۲ هزار معتاد در استان در استان داریم که پنج درصد از این معتادان را زنان تشکیل میدهند.
اگرچه بنظر میرسد آمارهای دقیق تر وضعیت را بغرنج تر از این شان میدهد اما این آمار در مقیاس کشوری وضعیت نامطلوب کنونی را نشان می دهد.
طبق اعلام دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مصرف تریاک همچنان پرمصرف ترین ماده می باشد که این موضوع تا حدودی میتواند مسرت بخش باشد که ورود مواد صنعتی جدید نتوانسته جایگاه تریاک بگیرد
نکته ناامید کننده آن است که آمار معتادین در سال ۱۳۹۶ ۷ هزار و ۵۰۰ معتاد بود و این در مقایسه با آمار سال ۱۳۹۸ که تعداد معتادین استان به ۱۲ هزار نفر رسیده است نگران کننده می باشد.
عرضه آسان مواد مخدر
باید اذعان نمود علیرغم تلاش نیروی انتظامی در مبارزه با مواد مخدر اما بازهم این اقدامات ناکافی می باشد.
نزدیکی بازار روز شهر یاسوج جولانگاه همیشه قرص و مواد فروشانی است که حالا و در سایه امنیتی که از عدم برخورد قاطع با خود احساس کرده اند هر روز جوانان این استان را با قرص های خطرناک و مواد افیونی به کام بدبختی و سرانجام مرگ سرازیر می کنند.
کافیست دقایقی در این منطقه توقف داشته باشید تا به سرعت به شما تعارف قرص و مواد بکنند و این قضیه برای مسئولان ما حتما چیز مثبتی نخواهد بود، حتی برخی از این مواد فروشان محتویات قرص را عوض کرده و مواد آشغال و کثیفی را به جای آن قرار داده که عملا سلامت فکری و اجتماعی جامعه را هدف گرفته است
بیکاری و گرایش به اعتیاد
بیکاری به عنوان یک مساله اجتماعی زمینه مساعد برای انحرافات اجتماعی به و یژه اعتیاد است. افراد بیکار چون بیشتر اوقات خود را در قهوه خانه ها می گذرانند و این گونه امکان بهترین و مناسب ترین جا برای فروش و مصرف مواد مخدراست. در نتیجه برای گرایش و کشش به طرف اعتیاد عامل مساعد به شمار می آید که در اصل از بیکاری مردم ناشی می شود.
فقر یکی ازعوامل افزایش اعتیاد است بیشترین معتادین را افراد فقیر در جامعه تشکیل می دهند ولی نمی توان گفت؛بین فقر و اعتیاد رابطه مستقیم وجود دارد.
رفاه اقتصادی توام با بیکاری
مهاجرت به شهرهای بزرگ،اختلافات فرهنگی، تنهایی و عدم حمایت خانواده و بستگان،و ضع بد مسکن و محیط،زمینه را برای گرایش به اعتیاد فراهم می کند.
مصرف مواد مخدر به عنوان هنجار اجتماعی،در جوامعی که مصرف مواد مخدر نه تنها ضد ارزش تلقی نمی شود، بلکه جزیی ازآداب و سنن جامعه و یا نشان دادن تمدن و وسیله احترام و پذیرایی است، مقاومتی برای مصرف مواد مخدر وجود ندارد و سو مصرف اعتیاد شیوع بیشتری دارد.
دوستان یا اطرافیان معتاد،که با تشویق فرد به مصرف مواد،او را درمعرض خطر مصرف قرار می دهند. دانشجو محور شدن شهری مانند یاسوج و به وجود آمدن سبک زندگی مجردی سبب اشاعه اعتیاد به برخی مواد در میان جوانان شده است.
طایفه ای که مصرف مواد مخدر سنتی را بد نمی داند
یکی دیگر از زنان دهدشتی می گوید: در طایفه ای زندگی می کنم که اعتیاد به تریاک برای آن ها امری عادی است و اصلا استعمال این ماده مخدر را بد نمی دانند. آن ها مواد مخدر صنعتی را خیلی بد می دانند و بر این باورند که مواد مخدر صنعتی انسان را از کار می اندازد اما مواد مخدر سنتی به این شکل نیست و هم می توان این مواد را کشید و هم زندگی طبیعی خود را نیز انجام داد.
این مشکل آنقدر در نگاه های زنان و مردان میانسال عادی است که حتی در برخی مواقع ازدواج دخترهایشان با این مردها مشکلی ندارند و حتی گاهی اوقات اگر فرد از کار و اوضاع اقتصادی خوبی هم برخوردار باشد، شاید به اجبار دختر را به عقد آن مرد دربیاورند اما غافل از اینکه این دختر و فرزندانش شاهد استعمال مواد مخدر از سوی یک پدر معتاد هستند.
زنانه شدن اعتیاد
اگرچه ادعای زنانه شدن اعتیاد در استان افراطی و اغراق آمیز نشان میدهد اما ملیحه زنی که روزگاری خود اسیر اعتیاد بوده و امروز پاک شده و به دامان خانواده برگشته می گوید : تعداد زنانی که به مصرف مواد گرایش پیدا می کنند در حال افزایش است و این پدیده قبح قبلی خود را ندارد
وی در ادامه عنوان می کند: عامل اعتیاد زنان در اغلب معتاد بودن شوهر یا پدر آنها می باشد.



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
انتقاد امام جمعه موقت قلعهرئیسی از هلال احمر و میراث فرهنگی
-
تا دیر نشده، از دختران هندبال ایران و ملی پوشان زن هندبالیست هم استانی حمایت کنیم/+جزئیات
-
ماجرای قطع درختان در «میرغضب» بویراحمد چه بود؟
-
تصاویر خیال انگیز و زیبا از «کوهگل» دنا
-
محکومیت ۸۲۱ پرونده تخلف حوزه بهداشت، دارو و درمان در کهگیلویه و بویراحمد
-
اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج
-
جشن نوروزگاه در یاسوج برگزار شد(+تصاویر)
-
توضیحات پلیس کهگیلویه و بویراحمد در رابطه فیلم منتشر شده ۲ راننده حاشیه ساز در فضای مجازی
-
بانک مسکن کهگیلویه و بویراحمد ۷۰ درصد از تسهیلات ۱۵ هزار میلیاردی را پرداخت کرد
-
بازگشایی مسیر ارتباطی گردنه بیژن از هفته آینده/+تصاویر
نظرات ارسالی 2 نظر
جوان اگر شغل مناسب داشته باشه تشکیل خانواده میده و هیچ وقت سراغ مواد نمیره،علت اعتیاد فقر بیکاری، بی پولی است
پاسخخطرناکترین دود سیگار هست و همه چی از سیگار شروع میشه متاسفانه
پاسخ