-
عملکرد و سیاست های تاجگردون در بستر پلتفرم های مجازی
یعقوب درویشیان -
در نقد شبه رسانه ها و بلاگرها؛ دوربینت را زمین بگذار!
ادریس کشاورز -
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور
ما و حالتِ «گذار»

افتونیوز _ اهالی علم شیمی خوب با حالت گذار آشنایند، حالتی که در آن عناصر شیمیایی در عین گسستن از پیوندهای پیشین در حال گرفتن پیوند جدید با عناصر جدید و با آرایش جدید هستند، به گونهای که ترکیب جدید، سراسر متفاوت از ترکیب پیشین سر و شکل میگیرد.
وضعیت جامعه ایرانی امروز بیشباهت با حالت گذار شیمیایی نیست. ایران امروز به چند راههای متشکل از آراء و افکار، عقاید و علایق، دستههای سنی و سوادی شبیه است که به میدانی از حالت گذار یاد شده رسیده است. به دلایل و عوامل عدیدهای جامعه ایرانی در حال گسستن از آبشخورهای فکری، فرهنگی، اعتقادی و علاقهای پیشین خود و در عوض پیوند گرفتن با الگوهای جدیدی از آبشخورهای یاد شده است. مهمترین عوامل گسستن جامعه از وضع پیشین را میتوان در دستهبندیهای زیر جستوجو کرد:
١-ناکارآمدی نظام رسمی اعتقادی و فرهنگی در برخورد و پاسخگویی به پدیدهها، مسائل، مشکلات و سوالات جدید.
٢-ناراستی کارگزاران و مروجین نظام رسمی فکری، فرهنگی و حتی اعتقادی در مقام شعار و عمل.
٣-افزایش دسترسی به منابع مختلف تاریخی، اعتقادی، فکری و خروج از وضعیت تکصدایی و در نهایت قدسیزدایی از کارکردهای ساخت اداری و سیاسی به واسطه فضای مجازی و دسترسی به نمونههای مشترک تاریخی در سایر دورههای مشابه تاریخ ایران و همینطور در سایر نقاط جهان.
اگر چه مطابق وعده اهالی فن، گذار از وضعیت سنتی و ورود به دنیای مدرن متاثر از ظهور پدیدهها، سر بر آوردن ِ مشکلات و ناتوانی ساخت سیاسی سنتی در پاسخ به این مسائل امر غریب و نوظهوری نیست (چنانچه این مسیر پیش از این در کشورهای به اصطلاح توسعهیافته نیز طی شده است) اما نکته مهم و آیندهساز پیوندهای جدیدی است که لاجرم از پس شکستن پیوندهای سنتی شکل میگیرند. کیفیت جامعه فردای ایران در گرو کیفیت پیوندهای شکل گرفته با آبشخورهای فکری و فرهنگی و... جدید است. پر واضح است که آگاهیبخشی عمومی و افزایش دانش و نهایتا بینش اجتماعی تا چه میزان در نحوه شکلگیری پیوندهای جدید و نهایتا قرارداد اجتماعی بر آمده از این آگاهی مؤثر است. آنچه که کیفیت ایران فردا را میسازد نه تغییر در ساخت سیاسی و حاکمیتی که اتفاقا تغییر در آگاهیِ عمومی برای نحوه داد و ستد اجتماعی تکتک افراد جامعه با هم است. هر ساخت سیاسی و حاکمیتی که تجویز از بیرون باشد و محصول و متوسط فکر عامه مردم نباشد محکوم و محتوم به شکست و پسزدگی عمومی است. این ادعا نقشِ دانشِ اجتماعیِ عامه مردم را به وضوح نشان میدهد. این موضوع نیز به نوبه خود نقشِ نخبگان و روشنفکرانِ ایرانی برای معرفی الگوها و راهبریِ جامعه ایرانی در ریزترین دادوستدهایِ اجتماعیِ را مشخص میکند. تحمیل هزینههای زندگیسوزِ روشنگری و کنشگری برای نخبگانِ فکری جامعه از طرف هسته سخت قدرت از یکسو باعث خاموشی و به حاشیهرانی نخبگان شده و از سوی دیگر زمینه را برای حضور فعال فرصتطلبان و همینطور پخمگان سیاسی و اجتماعی فراهم آورده است. این عوامل یاد شده به علاوه سر بر آوردن یک باره ابربحرانها در مجموع باعث ناامیدی و به حاشیه رانده شدن همه دلسوزان و اندیشمندان عرصه اجتماعی شده است. دست بر قضا فضای ایران امروز متاثر از بحرانهای بنیان برکن بیش از هر زمان دیگر مستعد بروز بزهکاری و هنجارشکنی است و این یعنی پیوندهای جدید در نقاطی در حال شکلگیری هستند که این نقاط عملا جامعه را از حیث جامعهبودگی انداخته و مشخصا پیوندهای گسسته از آبشخورهای پیشین در نقاطی نازلتر از متوسط ایرانِ دیروز در حال شکلگیری است.
با همه این اوصاف میطلبد دلسوزان و اهالی فکر و فنِ واقعی این مرزوبوم با همه خستگیها و ناامیدیها پای در میدان گذاشته و جنبشی از کنشگریِ فعال، برای روشنگری و معرفیِ مصادیقِ دادوستدهای اجتماعی در ترازِ یک جامعه با حداکثرِ آزادی توأم با همزیستیِ مسالمتآمیز، آن هم مبتنیِ بر مؤلفههایِ فرهنگی و فکریِ شهروندِ ایرانی برای گذار به جامعه آزاد و آباد را به راه اندازند. بررسی رفتارهای سیاسی مردم ایران از انتخابات ٨٨ تا ٩٨ و همه حوادث رخ داده طی این برهه زمانی نشان از یک همبستگی توأم با پختگی سیاسیِ مردم ایران دارد و این خود نشانه خوبی برای در گرفتن مباحث تئوریک (البته با قابلیت اجرا) در فضای جامعه ایران امروز حول تشکیل یک جامعه با کیفیت است. با توجه به پذیرش عمومی برای طرح این چنین موضوعاتی میطلبد روشنفکران و نخبگانِ به حاشیه رفته تلاش خود را برای «حوزه عمومی» پیرامونِ دادوستدهای اجتماعیِ در تراز یک جامعه آزاد و آباد معطوف دارند.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
تاکید استاندار بر اهمیت راه در دیدار با رئیس شورای اطلاعرسانی دولت
-
سرپرست دانشکده ادبیات و علومانسانی دانشگاه یاسوج منصوب شد
-
بازرسی استان تخلفات هیئتهای ورزشی را افشا کرد/ 18 رئیس هیئت به محاکم قضایی معرفی شدند/ جزییات
-
مدیر جوان هماستانی مدیرعامل سیمیدکو شد/ عکس
-
ماجرای قتل یک سرباز در بهمئی چه بود؟ / توضیحات معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان+ جزییات
-
قول معاون دانشگاه علوم پزشکی برای بهرهبرداری از زایشگاه بیمارستان امام خمینی دهدشت/ جزییات
-
مصرف برق در کهگیلویه و بویراحمد رکورد زد!
-
سرپرست هلال احمر دنا منصوب شد/ ابلاغ
-
سمفونی ناهنجار شبانه شوتینماها در خیابانهای مسکونی دهدشت/ شورای ترافیک و شهرداری دقیقا چه میکنند؟!/ تصاویر
-
بی توجهی فرمانداری کهگیلویه به مصوبه شورای ترافیک و مطالبه اهالی روستای «ایمور آباد»
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!