-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
-
خلاصهای از مصاحبه با انقلابیون
علیرضا کفایی
اصولگرایان در غیاب رقیب سنتی یک انتخابات درونگروهی خواهند داشتد/ دوگانه اصولگرایی - انقلابی در انتخابات۱۴۰۰
افتونیوز _ انتخابات ریاست جمهوری نزدیک میشویم، دوره تازه اختلافات اصولگرایان بیشتر خودش را نشان میدهد؛ موضوعی که در اظهارنظر و صحبتهای درونگروهی اصولگرایان در مجالس سیاسی و حزبیشان نمود پیدا کرده، هر روز از شخصیتهای این جریان مواضع متفاوتی منتشر میشود. اما از دیگر سو حضور کمرمق اصلاحطلبان و حامیانشان در انتخابات مجلس به احتمال زیاد تا انتخابات ۱۴۰۰ هم ادامه خواهد داشت و این به وضعیت دوقطبیای که سالها بر انتخابات ریاستجمهوری ایران حاکم بود پایان خواهد داد و هر چند خود اصولگرایان اذعان دارند که انتخابات ۱۴۰۰ یک انتخابات درونگروهی خواهد بود.
روز گذشته عزتالله ضرغامی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین گفت: «خود شاقولپنداری، عادت بدی است که برخی نیروهای انقلابی به آن دچار شدهاند؛ همیشه نگران ریزشهای رویشها بودهام و در جلسات درونی جبهه انقلاب نسبت به آن هشدار دادهام.» احتمالا اشاره ضرغامی به جبهه پایداری است. خیلی وقت است که این جبهه نقش مهمی را میان اصولگرایان بازی میکند، ولی در عین حال با مخالفتهایی نیز روبهرو هست.
در عین حال ضرغامی با ابراز تاسف از برخی کجسلیقگیها اظهار داشت: «تنگ کردن دایره خودیها، پایان ندارد. امروز انقلابیترین نیروهای ارزشی به دنبال مرزبندی با هم هستند. آن هم بر سر عناوینی که با گفتوگو و همدلی به راحتی حل میشود. گفتوگو و مدارا با جدیترین منتقدین درون نظام میتواند به رفع سوءتفاهم با کاهش کینه و نفرت و هماهنگی حداقلی برای پیشبرد اهداف نظام منجر شود.»
سخنان ضرغامی در حالی است که از ریاستجمهوی هفتم تا همین دوره اخیر، انتخابات در ایران عمدتا حالتی دوقطبی داشت و رقابت عمده بین نامزدهای دو جریان اصولگرا و اصلاحطلب بود و نتیجه هم نامشخص درحالیکه تا قبل از آن و هنگام انتخاب آیات خامنهای و هاشمی، انتخابات ریاستجمهوری تکقطبی بود و با وجود اینکه نامزدهای متعددی وارد گردونه رقابت میشدند، اما تقریبا نتیجه از پیش مشخصی داشت.
انتخاباتهای تا پیش از سال ۷۶ معمولا یک چهره شاخصتر از دیگران بود و عمدتا همه نامزدها هم همسو و یکدست بودند. همه چیز حاکی از این است که وضعیتی که در انتخابات ۱۴۰۰ بر سپهر سیاسی ایران سایه خواهد انداخت نیز به موارد قبل از ۷۶شبیه است. حالتی که درانتخابات مجلس یازدهم نیز رخ داد.
اما این فقط ضرغامی نیست که هشدار میدهد. حسین اللهکرم هم دو روز پیش به برنا گفته در انتخابات ریاستجمهوری آینده شاهد انتخابات درونگروهی خواهیم بود. حسین اللهکرم، عضو حزبالله، در واکنش به اینکه کاندیداتوری تعداد زیادی از اعضای جریان اصولگرایی در انتخابات ریاستجمهوری تا چه اندازه نشاندهنده چالش وحدت در این جریان است، گفت: «باید به وضعیت و شرایط زمان انتخابات توجه کرد اما به نظر میرسد انتخابات ۱۴۰۰ متفاوت از انتخابات گذشته باشد، در انتخابات ریاستجمهوری آینده شاهد انتخابات درونگروهی خواهیم بود؛ همچنان که نتیجه انتخابات مجلس یازدهم نشان داد کاندیداهای اصلاحطلبان اقبالی برای پیروزی ندارند.»
او گفته: «بنده از بهوجودآمدن این شرایط که تنها یک جریان در انتخابات ریاستجمهوری آینده فعال باشد، خرسند و خوشحال نیستم چراکه مردم خواهان رقابت پرشوری هستند که در آن همه دیدگاهها وجود داشته باشد.» این چهره اصولگرا یادآور شد:«این دوره انتخابات ریاستجمهوری برای اصلاحطلبان خوب نخواهد بود، اصلاحطلبها چه با یک لشکر و چه با یک نفر وارد عرصه انتخابات شوند با شرکتنکردن آنها برابر خواهد بود، در هر صورت امیدوارم جریان اصلاحطلبی هیچ وقت به این نتیجه نرسد و در انتخابات شرکت کند.»
اللهکرم معتقد است: «نگرانیهایی بابت برگزاری یک انتخابات تکقطبی وجود دارد. برای همین قطعا چهرههایی نزدیک یا وابسته به اصلاحطلبی نامزد و تأیید صلاحیت خواهند شد اما به طور مشخص آن اتفاقی که حاکی از یک رقابت تنگاتنگ میان دو جریان اصلاحطلبی واصولگرایی مانند سالهای گذشته باشد، رخ نخواهد داد.
این اتفاق لزوما به قوت و قدرت چهره یا نامزد منتسب به اصلاحطلبان هم برنمیگردد بلکه اتفاق را باید در فضای کلی جامعه و میان حامیان و بدنه رأی جریان اصلاحطلبی جستوجو کرد که دیگر مانند گذشته نمیخواهد شور انتخاباتی ایجاد کند. این اتفاقی است که گویا بخشی از جریان اصولگرایی هم دغدغههایی بابت آن دارد.»
همچنین امیررضا واعظیآشتیانی، سیاستمدار اصولگرا هم پیشتر درخصوص نحوه حضور جریان اصولگرا در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده، به ایلنا گفته بود: «پیشبینی من این است که تنوع کاندیدا در جریان اصولگرایی زیاد خواهد بود، منتها مهم این است که کدامیک از آنها بتواند اقبال عمومی را به خود جلب کند.»
او گفته بود «برخلاف آنچه برخی اصلاحطلبان بیان میکنند که در انتخابات حضور نخواهند داشت، من اعتقاد دارم اصلاحطلبان حضور جدی خواهند داشت. البته معتقدم حضور این جریان سیاسی در انتخابات و عرصه سیاسی، خوب است. ما نمیخواهیم انتخابات تکقطبی باشد. برای همین برخی اصولگرایان هم ترجیح میدهند به گزاره غیر قابل پیشبینی بودن انتخابات توسل جویند.»
آشتیانی توضیح داده بود: «البته نکته مهم و قابل توجه این است که تجربه همواره نشان داده در کشور ما افرادی انتخاب میشوند که کسی فکرش را نمیکند و احتمال نمیدهد. درخصوص آقایان خاتمی، احمدینژاد و روحانی چنین اتفاقی افتاد، به این دلیل که مردم غیرقابل پیشبینی هستند. بنابراین تا زمانی که ما احزابی فراگیر، هدفمند و دارای برنامه نداشته باشیم که بتوانند بخش قابل توجهی از جامعه را به خود جذب کنند، این غیرقابل پیشبینی بودن رئیسجمهور آینده همواره وجود خواهد داشت.»
همه این صحبتها در حالی است که احمد خورشیدی پدر داماد احمدینژاد هم که زمانی مدعی راهبری جریان سوم در سیاست شده بود، گفته بود: «در ۱۴۰۰ رقابت نه میان اصلاحطلبان و اصولگرایان بلکه میان اصولگرایان و انقلابیون خواهد بود!»
خورشیدی به ایلنا گفته بود: «احمدینژاد یک انقلابی است و اصولگرایان و انقلابیها به توافق نمیرسند. اختلاف بر سر روش، دیدگاه و آدمهاست. اختلافات اساسی را در ۱۴۰۰ بین جریان انقلابی و اصولگرا شاهد هستیم.
اگر از دوستانی که به مجلس آمدند سؤال کنید که اصولگرا هستید یا انقلابی، اکثرا میگویند، انقلابی. چون حرف و تئوری آقا خیلی محکم است. ایشان گفتند من اصلاحطلب و اصولگرا نمیشناسم، انقلابی و غیرانقلابی میشناسم؛ حرف خیلی محکمی است. در کشور با اصلاحات واقعی میتوانیم کشورمان را نجات بدهیم، اصلاحاتی که تعریف و شاخصهایش معلوم شده باشد و قابل برداشتهای متفاوت نباشد و یک تعریف و تبیین بسیار روشن از اصلاحطلبی داشته باشیم».
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
- غبارروبی گلزار شهدای گمنام گچساران به مناسبت هفته بسیج/ تصاویر
- تشریح بیمه "زنان خانهدار و دختران" از زبان سرپرست تامین اجتماعی گچساران
- پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز سپیدار - بنستان محور یاسوج - دهدشت
- مارگون با ۷۰ برنامه به استقبال هفته بسیج میرود/ جزییات
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!