-
فریدون داوری در چهار پرده
فضلالله یاری
-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
از کنکاش در «فاتحهخوانی» تا معرفی کتاب «سیدقادر لاهوتی» / تصاویر
افتونیوز - مسعود آرام
نشست فرهنگی «گروه فرهنگ بومی استان» با موضوع فاتحه خوانی، در سالن جلسات شورای شهر یاسوج برگزار شد.
به گزارش افتونیوز، در این نشست فرهنگی، فاتحه خوانی از زوایای مختلفی مورد بررسی قرار گرفت. تاریخچه فاتحه خوانی، شیوه فاتحه خوانی در گذشته و حال، پتانسیل فاتحه خوانی برای تبادل افکار، تحلیل علل مرگ متوفی، تسلی و تسکین بازماندگان، همدردی عاطفی و معاملات عاطفی، آشنایی شرکت کنندگان، تعلل مراسمات شادی و... از جمله مسایلی بود که به آن پرداخته شد.
در بخش دیگر جلسه انتقادات و اشکالات مراسم فاتحه از جمله اردوکشی و تفاخر ، چشم و همچشمی، هزینه های غیر ضروری، راه اندازی کاروان و مسدود نمودن مسیر عبور مردم، تشریفات اضافی و...مورد واکاوی قرار گرفت.
مهمان ویژه نشست این هفته، فتاح محمدی معاون سیاسی استاندار بود که با توجه به اهمیت اینگونه نشستها در فرهنگ سازی جامعه در جلسه شرکت کرد.
محمدی در سخنانی ضمن تاکید بر انجام اینگونه نشستها، از متولیان برگزاری این جلسه تشکر کرد و اظهار داشت که تلاش می کند در حد امکان به برگزاری چنین جلساتی کمک کند و شرایط لازم را برای نشست های فرهنگی شناسنامه دار فراهم نماید.
علی کامرانی، رییس بنیاد ایران شناسی استان که متولی برگزاری نشست گروه فرهنگ بومی استان است از معاون استاندار برای برگزاری اینگونه جلسات درخواست کمک و همکاری کرد.
کامرانی از معاون استاندار خواست از انجام هرگونه حمایت و کمک مالی و اجتماعی که می تواند شرایط برگزاری را فراهم کند، دریغ ننماید.
رییس بنیاد ایرانشناسی استان در بخش دیگری، در مورد مکانی برای برگزاری نشست ها، همکاری و همراهی مسئولین را ضروری دانست. ناگفته پیداست برگزاری اینگونه نشست ها برای بسترسازی و هدایت جامعه به سوی بهزیستی، امری ضروری واجتناب ناپذیر است. یکی از نقاط قوت نشست فرهنگ بومی معرفی کتاب در هر جلسه و متناسب با موضوع جلسه است که می تواند به رونق فرهنگ کتاب خوانی منجر شود.
بدون شک برگزاری این نشست ها بدون همراهی و حمایت مسئولین عقیم می ماند. انتظار می رود مسئولین به چنین نشست هایی توجه نمایند، زیرا برگزار کنندگان حامل باری فرهنگی هستند که قاعدتا از روی دوش دولت برداشته می شود. حمایت بنیادهای مردم نهاد می تواند به دولت، برای مدیریت بهتر کمک نماید.
همچنین در این نشست کتاب « پژوهشی بر ادبیات منظوم و محلی استان کهگیلویه و بویراحمد از صفویه تا حال» تالیف سیدقادر لاهوتی استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد گچساران و از فعالان سیاسی اصلاح طلب استان معرفی شد.
گزارش تصویری از این نشست فرهنگی:
[gallery type="rectangular" link="file" ids="6976,6977,6978,6979,6980,6981,6982,6983,6984,6985,6986,6987,6988,6989,6990,6991,6992,6993,6994,6995,6996,6997,6998,6999,7000,7001,7002,7003,7004,7005,7006"]
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- موفقیت خبرنگار کهگیلویه و بویراحمدی در جشنواره رسانه ای بانوان کشور
- انتصاب معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش گچساران+ جزییات
- معاون بیمهای تامین اجتماعی گچساران منصوب شد+ حکم
- پیام تسلیت استاندار در پی درگذشت شاعر هماستانی
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
نظرات ارسالی 7 نظر
با صحبت های خانم دکتر پناهی کاملآ موافقم.
پاسخآقای لاهوتی کتاب ها را با پول سعودی ها یا یهودی ها یا آمریکای ها چاپ ومنتشر کردید. لاهوتی و منطقیان،و اصلاح طلبان همه مزدور آمریکا هستند
پاسخگسترش و عمق بخشیدن به ظرفیت های فرهنگ ملی در عرصه جهانی و مؤلفه های فرهنگ بومی در عرصه داخلی باید مدنظر همه قرار گیرد ، تنها از این راه است که مبانی فرهنگ در یک جامعه مستحکم و ماندگار می گردد و به همین خاطر قدرت نفوذ پیدا می کند . وقتی صحبت از گسترش و عمق بخشیدن می کنیم لاجرم نگاهی به متولیان امر در جامعه داریم . واقعیت آن است که بدلیل سرعت و سهولت اختلاط فرهنگ ها اکتفا کردن به ماندگاری از طریق انتقال سینه به سینه اجزاء و مؤلفه های فرهنگ بومی چاره کار نبوده محتاج برنامه ریزی و سیاست گزاری و تخصیص منابع برای ترویج شعر و موسیقی و ادبیات و هنرهای نمایشی ودر کل آئین های بومی است .
پاسخیکی از کارکردهای غیرمستقیم وجود فاتحه خوانی ، به شکل افراطی امروزی دراستان ما ، ایجاد روحیه افسرده وغمکین وخالی از نشاط دربین مردم ماست که خود باعث بیمار ی های روحی وروانی و سکنه های قلبی وعروقی نابه هنکام درجمعیت کل وبه خصوص مشارکت کنند کان درچنین مراسمی خواهد شد . نفس این عمل خوب است اما زیاده روی دراین کارا نادرست است
پاسخفاتحه خونی داخل یاسوج فقط سی خودنمایی فرد وقوم قبیله اش است،نه برای تسلی دادن به خانواده،غم دیده مرحوم هست،
پاسخدرود بر دکتر قادر لاهوتی،اسطوره فرهنگ،وادب استان کهگیلویه وبویراحمد
پاسخکاش یک ساعت در هفته یک کلاس فرهنگی،و آداب معاشرت برای کارمندان استان می گذاشتند وآنها را توجیع می کردند،که فرهنگ یک مقوله خوبی است،با فرهنگ باشید
پاسخ