-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
-
خلاصهای از مصاحبه با انقلابیون
علیرضا کفایی
- جامعه و فرهنگ
- 3
- دوشنبه , 21 مهر 1399 -AM -12:32
دختران درد
گروه اجتماعی افتونیوز _ صیاد خردمند : پسران حتی با معلولیت های شدید هم می توانند در جامعه حضور یابند اما برای دختران حتی معلولیت یعنی پایان همه چیز و این گوشه ای از درددل دخترانی است که چندسالی است که در روستای بی منجگان از روستای کهگیلویه و بویراحمد زندگی می کنند.
معلولیت، قصه پر غصهای است که تنها کسانی با آن آشنایی دارند که خود یا عضوی از خانواده آنها معلول باشد، معلولیت واژهای است که بیشتر در ذهن ما به معنای یک ناتوانی معنی میشود و میتواند مشکلاتی را برای فرد معلول ایجاد کند.
معلولیت و فقر در ارتباط مستقیم با هم قرار دارند و افراد معلول بیشتر از سایر افراد جامعه در معرض فقر قرار دارند.
افراد دارای معلولیت در هر جامعهای جزو آسیبپذیرترین اقشار هستند که با تلنگری بهراحتی به زیرخط فقر میروند. در جوامعی که بسترهای حضور اجتماعی معلولین در جامعه فراهم نیست و معلولین با موانع مختلف محیطی، اجتماعی مواجه هستند شرایط کاملاً برای سقوط به زیرخط فقر فراهم است.
روستای بیمنجگان کهگیلویه محل سکونت سه خواهر معلول است که روزگار را با سختی، فقر و نداری سپری میکنند. دخترانی که پدر ندارند و تنها مادر مریضشان سرپرستی آنها را بر عهده دارد، مادری که با وجود داشتن درد پا، کمر و دست، رنج، تر و خشک کردن این سه خواهر شیرین زبان و معلول جسمی را به دوش میکشد.
خواهران معززی ( سمن بر ، معصومه و حکیمه ) سالهاست با درد فقر و معلولیت دست به گریبان هستند. پدرشان چندین سالی است که دار فانی را وداع گفت و آنها را تنها گذاشت.
پناهگاه آنها سایه گرم و پر مهر مادری است که می گوید زیر بار فقر و نداری و تنگ دستی کمرم خم شده است.
یکی از دخترها می گوید :هزینه های معمول زندگی افراد معلول به مراتب بیشتر از افراد سالم است؛ مادرم روز به روز پیر تر می شود و دیگر فریاد رسی نخواهیم داشت.
معصومه که نسبت به دو خواهر دیگر خود توانایی تکلم بیشتری دارد می گوید : پدرمان چند سال پیش از پیش ما رفت ما را تنها گذاشت.
" بی بی دلبر " مادر خواهران معززی به ما می گوید فصل سرما شروع شده نه دختران م نه بخاری دارند ! نه آب گرم کن و حتی نه لباس گرمی!
این روزها مردم بخاطر شرایط سخت معیشتی درگیر مشکلات خودشان هستند و به مانند سابق دیگر توانایی و بضاعت کمک رسانی به ما را ندارند.
بهزیستی در حد امکانات خود کمک های ناچیزی می کند که پاسخگوی نیازهای ما نیست.
ما در روستا زندگی می کنیم و مانند سایر اهالی روستا نه دامی داریم و نه زمینی که کمک خرجی ما باشد.
مادر می گوید: دو پسر دارم که یکی از آنها به سرطان مبتلا شده و آنها درگیر مشکلات شخصی
خودشان هستند و نمیتوانند چندان با کمکی کنند.
به جز خدا فریاد رسی نداریم.
شاید هفته یک بار نتوانم برای دخترانم برنج بپزم و روز به روز زندگی برای ما سخت و دشوار تر می شود.
مادر می گوید : سمن بر با وجود معلولیت بیشتر کم و حال من میشود اما حکیمه و معصومه با وجود رنج و درد معلولیت شیطنت های دخترانه خود را دارند
خواهران معززی شرم از چهره های معصوم شان دخترانه شان پیداست و ارتباط مستقیم شان فقط با مادرشان است و ممکن است ماه ها حتی در حد چند کلمه نتوانند با فرد دیگری صحبت کنند. درب خانه آنها باز است اما در فضای سوت کور خانه رفت و آمدی نیست. با وجود اینکه شرم و حیا در ابتدای ورود ما به خانه در چهره شان هویدا بود اما کم کم صحبت شان گل انداخت و از تجربه دختر بودن، معلولیت و نگرانی و دلواپسی شان از زحمات مادر گفتند!
معصومه پرشور و سر زنده تر است ، حکیمه لبخند مداومی بر سر زبان دارد اما سمنبر بیشتر نقش بزرگتر و سنگ صبور مادر را ایفا می کند و نسبت به بازیگوشی دو خواهر کوچکتر خود آگاه است و با تبسمی در حین صحبت کردن به آنها خیره می شود.
معلولیت درد سنگینی است اما هر گاه فرد معلول دختر باشد سنگینی این درد بیشتر خواهد شد.
بنظرمیرسد معلولیت و محدودیت های جسمی به دلایل متعدد از جمله تابو بودن بیماری در فرهنگ بومی، نگاه اجتماعی غلط موجب محرومیت بیشتر زنان معلول نسبت به همتایان مرد خواهد شد.
همچنان در اغلب مناطق نگاه فرهنگی و اجتماعی به زن این گونه است که او را موجودی کمتر از یک مرد می دانند و این طور تصور می کنند که زن موجودی است به مراقبت نیاز دارد و همین تنزل مقام زنان و دختران به موجوداتی ضعیف، موجب شده که از نظر قوانین و در عمل و به لحاظ حقوق انسانی گاهی نادیده گرفته شوند.
مطالعات نشان داده عدم دسترسی افراد معلول به ساختارهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، تبعیض و طرد اجتماعی افراد معلول را در پی دارد.
در کشور ما و بویژه در استان های محرومیت مانند کهگیلویه و بویراحمد افراد معلول به دلایلی چون محرومیت درآمدی، مشخص نبودن میزان و نوع اشتغال، فقر قابلیتی درخصوص شاخص آموزش و فقدان اعتبارات لازم در اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، در شمار فقیرترین و مطرودترین افراد جامعه قرار دارند.
واقعیت این است برای کنترل جمعیت افرادی که وارد چرخه فقر و معلولیت میشوند برنامههای حمایتی ویژه برای تأمین تجهیزات توانبخشی و مهارتآموزی نیاز است. توجه به پتانسیلهای هر منطقه جغرافیایی و کمک به افراد فقیر در داشتن اشتغال پایدار و یا کسب مهارتهای لازم برای خوداشتغالی پایدار میتواند در جهت فقرزدایی بسیار تأثیرگذار باشد و بر اساس تحقیقات انجامشده تعارف و واقعیتهای خوداشتغالی در سالهای اخیر بسیار تغییر کردهاند و نیاز است تا کارشناسان و برنامههای حمایتی در این حوزه واقعیتهای روز دنیا را بپذیرند و در جهت استفاده درست از آنها برنامههای گذشته را بروز رسانی کنند. یکی از این واقعیتها بسترهای نامحدودی است که فضای مجازی ایجاد کرده است و میتواند در صورت برنامهریزی درست چربی در چرخ چرخه فقر و معلولیت باشد.
خواهران معززی پایی برای دویدن ندارند در عوض قلبی سرشار از امید اما مملو از درد دارند که می تواند روزها و سالها آنها را زنده نگه دارد اما حجم بی تفاوتی روزگار بیش از پیش بر سختی زندگی آنها افزوده است
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
- غبارروبی گلزار شهدای گمنام گچساران به مناسبت هفته بسیج/ تصاویر
- تشریح بیمه "زنان خانهدار و دختران" از زبان سرپرست تامین اجتماعی گچساران
- پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز سپیدار - بنستان محور یاسوج - دهدشت
- مارگون با ۷۰ برنامه به استقبال هفته بسیج میرود/ جزییات
نظرات ارسالی 3 نظر
شماره کارت را بفرست
پاسخآدرس معلولین: حومه غربی دهدشت/ روستای بی منجگان/ خانواده معززی
پاسخسلام من نمیخوام پیامم منتشر بشه هیچ دیدگاهی هم نمیخوام بدم چون دیگه از شعار دادن بیزارم فقط چطور میشه به این عزیزان کمک رسوند؟
پاسخ