-
فریدون داوری در چهار پرده
فضلالله یاری
-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
جهانگیری سودای پاستور ندارد؟!
افتونیوز _ انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری در کنار یک برنده و بازندههایی که داشت یک چهره جنجالی هم به عرصه سیاست معرفی کرد. اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی که در کنار او به عنوان کاندیدای جریان اصلاحات در مناظرهها وارد شد. حضور او در مناظرهها آنقدر محسوس بود که برخی در آن روزها به طنز میگفتند ای کاش روحانی به نفع جهانگیری کنارهگیری کند. سخنان او در مراحل حساس مناظرهها در مقابل رقبا باعث شد که موجی از محبوبیت به او برسد. اما با شروع کار دولت دوم روحانی که مشکلات کشور و چالشهای دولت بیشتر شد، کمکم از این محبوبیت جهانگیری هم کاسته شد. در آن روزهای پرهیاهوی انتخاباتی خیلیها برای بعد از دولت روحانی پیشبینی کردند که گزینه آینده برای انتخابات ۱۴۰۰ کسی نیست جز اسحاق جهانگیری. اما حالا که به انتخابات سال ۱۴۰۰ نزدیک شدهایم کاملا اوضاع تغییر کرده است. دیگر جهانگیری آن جایگاه دولتی هنگام مناظره را دارد و نه مردم چنان علاقهای برای شرکت در انتخابات و رأی دادن به کاندیدای جریان اصلاحات از نشان میدهند. در روزهای اخیردر محافل مختلف سیاسی کشور درباره انتخابات ۱۴۰۰ بحث و سناریوهای مختلف را ارزیابی میشود. اصلاحطلبان بر سر دو راهی قرار گرفتهاند، اگر به صندوقهای رأی پشت کنند شاید برای مدت طولانی از عرصه سیاسی کشور خارج شوند و اگر یکبار دیگر در دقیقه نود وارد گود انتخابات شوند؛ شاید این بار با عدم اقبال مردم در مسیری قرار بگیرند که نتیجه آن یک بازنگری و حتی بازسازی در این جریان سیاسی کشور باشد. در شرایطی که به نظر انفعال عجیبی بر اردوگاه اصلاحطلبان حاکم شده، آذر منصوری، سیاستمدار اصلاحطلب خبر از برقراری یک سلسله گفتوگوها در بین اصلاحطلبان داده است. منصوری چهار روز پیش به خبرآنلاین گفته است: «برخی از احزاب اصلاحطلب در ذیل جبهه هماهنگی اصلاحات با یکدیگر در حال گفتوگو هستند تا بر اساس یک خرد جمعی به برنامه و حتی کاندیدای مشترک برای انتخابات سال آینده برسند.» قائم مقام حزب اتحاد ملت با تحلیل فضای سیاسی پیش رو تأکید کرده: «به نظر نمیرسد عزمی از سوی شورای نگهبان برای ایجاد فضای بازتر در جهت حضور اصلاحطلبان در عرصه انتخابات وجود داشته باشد و شاید همین رفتار بخشهایی از حاکمیت منجر به کاهش مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری همانند اسفندماه سال ۹۸ نیز شود.»
جهانگیری برای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در فروردین ۱۳۹۶ از سوی شورای نگهبان تأیید صلاحیت شد و اردیبهشت ۱۳۹۶ با صدور بیانیهای از کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری به نفع حسن روحانی انصراف داد. جهانگیری با ستاد «دولت امید و آینده» و شعار «همه برای ایران» در انتخابات شرکت کرد.
اکنون اما قدرتالله علیخانی از چهرههای سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به این سوال که با توجه به ارتباط نزدیک شما با آقای جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، آیا فکر میکنید او در انتخابات ۱۴۰۰ وارد خواهد شد، به سایت انتخاب گفته است: «من اخیراً با ایشان دیدار داشتم، استنباط من این است که آقای جهانگیری برنامه ای برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ ندارند.» از دیگر سو هفتم مهر ماه سید عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات درباره وضعیت انتخاباتی جبهه اصلاحطلبان به ایرنا گفته بود: «جریان اصلاحات تا جایی که اطلاع دارم وارد گفتوگو با دیگران برای رسیدن به یک توافق نشده است. البته تا جایی که من اطلاع دارم. پیش از این هم احزاب اصلاحطلب در مورد معرفی کاندیدا هم در مجلس و هم شورای شهر اختلاف نظر داشتند. این تجربه میگوید اگر بخواهیم جدی وارد صحنه شویم، نظرات حزب کارگزاران ولو با حزب اتحاد متفاوت باشد، و یا بالعکس میتوانیم به نقطه واحد برسیم. من نگران این مسئله نیستم.»
موسوی لاری در خصوص رایزنی اصلاحطلبان با سید محمد خاتمی نیز گفت: «آقای خاتمی در برخی جلسات حضور دارد. دیگران هم هستند. ما به عنوان جریان اصلاحطلب بخشی از موجودیت این نظام هستیم. همه قانون اساسی را قبول داریم، اما میگوییم اصولی که بهآن بی مهری شده است باید مورد عمل قرار گیرد.»
موسوی لاری در پاسخ به این پرسش که آیا با آقای روحانی در مورد انتخابات آینده هم صحبتی نشده است؟، اظهار کرد: «تا این لحظه نه، حتما آقای روحانی هم ایدههایی دارد.» او در خصوص شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نیز گفت: «تا زمانی که یک نهاد جایگزین تعریف نشود یا افراد جدید معرفی نشوند، شورا باید کار خودش را ادامه بدهد. هیچ جریان سیاسی با انزواطلبی خودخواسته نمیتواند به نتیجه برسد. تاکتیک غیر از راهبرد و استراتژی است. ممکن است ما بگوییم در این انتخابات نمیآییم و در انتخابات دیگر حضور پیدا کنیم مثل روشی که مجمع روحانیون در مجلس چهارم بعد از رد صلاحیتها شرکت نکرد، اما در انتخابات ریاست جمهوری محکم ایستاد.»
او تأکید کرد: «بهترین تبلیغ برای اصلاحطلبان رفتار و مواضع مجلس فعلی است. آیا محدود کردن فضاهای اجتماعی مطالبه مردم است!؟ در روز اول آقای آذری جهرمی را به مجلس بردند و اعتراض کردند که چرا فلان را نبستی. برخوردی که با آقای ظریف شد واقعا این نگاه و برخورد برای همه سرشکستگی بود.»
اظهارات موسوی لاری در حالی بیان شده که چندی پیش حسین اللهکرم، عضو حزب الله و از چهرههای سیاسی اصولگرا گفته بود: «باید شانس داشتن هرگونه نامزد در سال ۱۴۰۰ را از جریان اصلاحطلب سلب کرد.» کُریخوانیهای اصولگرایان برای انتخابات ۱۴۰۰ در حالی آغاز شده که در مقابل، اصلاحطلبان نیز به گفته خود چهره رأیپآور کم ندارند اما مهمترین نگرانی اصلاحطلبان باز هم، همان بحث ردصلاحیتهای گستردهای است که آنها چه در سالهای گذشته و چه در انتخابات گذشته مجلس از آن یاد کرده و با آن روبهرو شدهاند. هرچند شورای نگهبان مدعی است که بدون داشتن هیچ نگاه سیاسی به بحث بررسی صلاحیتهای کاندیداها ورود کرده است.
در این میان جواد امام، رئیس بنیاد باران درباره وضعیت انتخاباتی اصلاحطلبان شهریور ماه سال جاری گفته بود: «اصلاحطلبان چهره شاخص و رأیآور کم ندارند اما نهادهای حاکمیتی باید شرایطِ تشویق و حضورِ مردم را فراهم کنند. اگر انتخابات با همان شرایطِ انتخابات ۹۸ باشد و این بحثهایی که جریان رقیب از جانب شورای نگهبان مطرح میکند اصلا انتخابات، جایگاه خود را از دست داده است. در نتیجه اصلاحطلبان هم کاری از آنها ساخته نیست.»
با همه این صحبتها به نظر میرسد که هنوز هیچ جمعبندی درباره کاندیدای واحد در بین اصلاحطلبان صورت نگرفته است و با توجه به رویکردی که اصلاحطلبان در انتخابات ۹۸ در پیش گرفتند، بعید است بار دیگر با کاندیداهای حداقلی در انتخابات شرکت کنند.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- موفقیت خبرنگار کهگیلویه و بویراحمدی در جشنواره رسانه ای بانوان کشور
- انتصاب معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش گچساران+ جزییات
- معاون بیمهای تامین اجتماعی گچساران منصوب شد+ حکم
- پیام تسلیت استاندار در پی درگذشت شاعر هماستانی
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!