کشت گیاهان دارویی در ۳۰۰۰ هکتار از مراتع کهگیلویه وبویراحمدآغاز شد

کشت گیاهان دارویی در ۳۰۰۰ هکتار از مراتع کهگیلویه وبویراحمدآغاز شد
غلام حسین حکمتیان اظهارداشت:این طرح در مراتع مناطق گرمسیری و سردسیری کهگیلویه و بویراحمد با ۳۰ میلیارد ریال اعتبار اجرا می شود. وی بیان کرد: توسعه گیاهان دارویی افزون بر احیای مراتع کهگیلویه و بویراحمد باعث ایجاد ۴۸ فرصت شغلی مستقیم و۶۰ فرصت شغلی غیرمستقیم در استان می شود. به گزارش افتونیوز به نقل از ایرنا مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: شهریور و مهر امسال مرحله نخست طرح توسعه گیاهان دارویی با مشارکت جوامع محلی استان انجام شد. حکمتیان تاکید کرد: این طرح که در سه هزار هکتار مرتع پیش بینی شده بود منجر به ۱۲هزار نفر روز فرصت شغلی برای جوامع محلی استان شد. وی ابراز داشت: برای توسعه کشت گیاهان دارویی در سال جاری۱۶ تن بذر گیاهان دارویی آنغوزه،باریجه و بادام کوهی و ۱۰۰ هزار نهال کرفس در کهگیلویه و بویراحمد خریداری شد که بخشی در مرحله نخست توزیع شد و بقیه برای مرحله دوم توسعه گیاهان دارویی توزیع می شود. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد عنوان کرد: امسال ۱۲ تن شیره گیاه آنغوزه در مراتع استان برداشت شد. وی یادآور شد: از سال ۱۳۸۳ تاکنون افزون بر ۳۹ هزار هکتار از مراتع این استان با مشارکت جوامع محلی زیر کشت گیاه دارویی رفته است. وجود بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ گونه گیاه دارویی و خوراکی در جای جای کهگیلویه و بویراحمد، یکی از ارزشمندترین گنجینه های ناشناخته در این استان محسوب می شود. وی عنوان کرد: طرح توسعه کشت گیاهان دارویی به عنوان یکی از راهکارهای اقتصادی کردن مراتع برای جوامع محلی از اولویت های منابع طبیعی استان است. وی با اشاره به اینکه شیرابه گیاه دارویی آنغوزه به خارج از کشور صادر می شود افزود: بهره برداری از گیاهان دارویی درآمد خوبی برای جوامع محلی دارد. حکمتیان تاکید کرد:ایجاد کارخانه های فراوری و بسته بندی های بازار پسند از راهکارهای افزایش درآمد بهره برداران حوزه گیاهان دارویی است. براساس برآوردهای مرکز تحقیقات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد، گیاهان دارویی در سطح ۲۰۰ هزار هکتار از مراتع کهگیلویه و بویراحمد قابل کشت است. این استان دارای ۵۵۲ هزار هکتار مرتع است. عمده ترین مقصد صادرات شیره آنغوزه به کشور هند است اما مصرف کنندگان اصلی این محصولات کشورهای اروپایی هستند. گیاه آنغوزه به نام های فارسی خوراکما، آنگوزاکما و کورن کما، بوته ای بزرگ، علفی و چند ساله است که ارتفاع آن گاهی به ۲.۵ متر می رسد، ساقه آن نسبتاً محکم و ضخیم با سطحی خشن است، برگ های بزرگ و ضخیم دارد به طوری که طول آنها تا ۶۰ سانتی متر می رسد. گل های این گیاه زرد رنگ و به صورت گل آذین چتری در انتهای ساقه قرار می گیرند. رنگ میوه ها قهوه ای تیره است، از ریشه یا قاعده ساقه این گیاه بر اثر تیغ زدن ماده ای به نام "اولئوگم رزین" به دست می آید که به آنغوزه مشهور است. رزین آنغوزه به عنوان ماده ای خلط آور،ضدنفخ، ضداسپاسم روده ای و به صورت شیاف برای بهبود قولنج همچنین سوسپانسیون آن برای فراری دادن سگ، گربه و دیگر حیوانات وحشی مورد توجه بوده است. این گونه گیاهی برای درمان سرطان شکم، میخچه، پینه مورد استفاده قرار می گیرد و خواصی همچون ادرارآور، مسکن و محرک دارد و در درمان های عامیانه برای آسم، تشنج، خروسک، جنون و سرطان استفاده می شود.با این حال، اصلی ترین کاربرد آن به صورت رایحه در عطریات است. معمولا هر گیاه آنغوزه ۲۰ تا ۴۰ گرم شیره دهی دارد و از شیره آن ده ها نوع ماده دارویی ارزشمند به دست می آید که به علت نبودن صنعت تبدیل در ایران، به صورت خام به دیگر کشورها صادر می شود.
کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 0 نظر

شما اولین نظر دهنده باشید!

سایر اخبار
برگزدیدها