-
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان -
جهانبانو؛ گوهری نایاب که فروغ امید را در دلها میافروخت
سهیلا نیکاقبالی
لاهوتی: ۶۰درصد سهمیه کودشیمیایی بین کشاورزان استان توزیع شد/ خرید با ارز نیمایی دلیل افزایش قیمت نهادههای وارداتی است/ مردم از تسهیلات «کشاورز کارت» استفاده کنند

افتونیوز _ اتوجه به شروع فصل کشت و مباحث، سوالات و دغدغه هایی که طی این مدت برای کشاورزان پیرامون نحوه ی توزیع و قیمت گذاری نهاده های کشاورزی به وجود آمد، گفتگویی با سید علی لاهوتی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان به عنوان متولی تامین و توزیع نهاده های کشاورزی به خصوص کود شیمیایی انجام شده که در پی می آید.
لاهوتی در خصوص افزایش قیمت برخی از انواع کود شیمیایی می گوید که عمده دلیل این افزایش، تخصیص ارز نیمایی برای واردات به جای ارز مرجع (۴۲۰۰ تومانی) بود. این مسئول می گوید ۶۵ کارگزار در استان وظیفه توزیع کود و سموم را برعهده دارند که نظارت مستمر بر توزیع نهاده ها در سطح استان انجام می شود. مشروح گفتگو را بخوانید:افتونیوز: با سلام و عرض خسته نباشید برای شروع گفت و گو لطفا پیرامون ساختار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، چرایی تشکیل این شرکت و در مجموع مختصری از فرایند کار در مجموعه ی تحت مدیریتان ارائه بفرمایید
**شرکت خدمات حمایتی کشاورزی از شرکت های دولتی زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی اصلی تامین و توزیع نهاده های کشاورزی یعنی سم، کود و بذر می باشد که پس از واگدازیِ تامین و توزیع سموم و بذور کشاورزی به بخش خصوصی و با توجه به یارانه دار بودن کودهای شیمیایی اصلی( عناصر ماکرو) مورد نیاز کشاورزان یعنی کودهای ازته، فسفره و پتاسه تمرکز فعلی شرکت بر تامین و توزیع کود شیمیایی می باشد که این مهم از طریق پتروشیمی ها، کارخانه های تولیدی داخلی و همچنین از طریق واردات صورت می گیرد.افتونیوز: میزان و نحوه ی نیاز سنجی سالانه ی کود شیمیایی برای استان به چه ترتیب صورت می گیرد؟
**سهمیه ی استانی کود شیمیایی قریب به ٣٢٠٠٠ تن در سال می باشد که از این مقدار قریب به ٢۴ هزار تن کود انواع کودهای ازته و به خصوص کود اوره و دی آمونیوم فسفات قریب به ۵٧٠٠تن انواع کودهای فسفاته به ویژه کود سوپر فسفات تریپل و قریب به ٣هزار تن انواع کودهای پتاسه به ویژه کود سولفات پتاسیم می باشد.افتونیوز: دلایل جهش یک باره قیمت کود شیمیایی طی فصل کشت اخیر ؟
**همانطور که در ابتدا اشاره کردم بخشی از نیاز کودی کشور از طریق واردات صورت می گیرد و از آنجایی که تاکنون خرید نهاده های کشاورزی از منابع خارجی از محل ارز ۴٢٠٠ تومانی صورت می گرفت، افزایش قیمت ها در بخش کودهای شیمیایی را نداشتیم اما با توجه به وضع تحریم های ظالمانه و کاهش منابع ارزی کشور دولت ناچار به تغییر ارز مرجع به ارز نیمایی جهت تهیه کودهای شیمیایی شد که افزایش قیمت کودهای شیمیایی ناشی از تفاوت نرخ ارز مرجع و ارز نیمایی می باشد این در حالیست که کودهای ازته که تولید داخل می باشند مشمول این افزایش قیمت نشدند.افتونیوز:نحوه ی توزیع کود شیمیایی در سطح استان و برای کشاورزان به چه شکل می باشد؟
**شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در سطح استان دارای ۶۵ کارگزاری فعال فروش نهاده های کشاورزی و مشخصا کود شیمیایی می باشد و کشاورزان محترم ابتدا با مراجعه به نزدیکترین مرکز ترویج خدمات کشاورزی ضمن ثبت نام در سامانه پهنه بندی سهمیه سالانه خود که بر اساس سطح زیر کشت، نوع محصول و نوع کود شیمیایی مورد نیاز تعیین میگردد را مشخص می کنند. کشاورزان محترم حواله کودی خود را از کارشناسان پهنه مراکز خدمات دریافت و برای تحویل کود شیمیایی خود به کارگزاری شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مراجعه می کنندافتونیوز: تا تاریخ امروز چه میزان کود شیمیایی در سطح استان توزیع شده است؟
**تا ابتدای فصل کشت امسال یعنی ابتدای فصل پاییز، قریب به ۶٠ درصد سهمیه کودی استان جذب و به وسیله کارگزاران بین کشاورزان هم استانی توزیع شده است
افتونیوز: بعضا شاهد گزارش هایی از تخلف در نحوه ی توزیع و یا قاچاق کود و یا فروش با نرخ های متفاوت در زمینه نوزیع کود شیمیایی هستیم راهکار جلوگیری از این تخلفات؟
**باتوجه به اینکه کود شیمیایی کالای یارانه می باشد و دولت هزینه هزینه های سنگینی جهت تامین یارانه و به تبع آن کود شیمیایس متحمل می شود تا این نهاده با نرخ دولتی و رسمی به دست کشاورزان محترم برسد در زمینه کنترل شبکه ی توزیع و معرفی متخفلین به دستگاه های نظارتی صورت گرفته که از جمله آن : -تشکیل کمیته پایش مواد کودی استانی جهت بررسی تخلفات صورت گرفته در زمینه توزیع کود، انعقاد قرار همکاری و همراهی دستگاه های نظارتی و شرکت خدمات حمایتی جهت برخورد هر چه بیشتر با متخلفین ⁃ تعبیه سیستم تخصیص کود بر اساس حواله که این حواله ها شامل اطلاعات شخصی کشاوزان، سطح زیر کشت و تعداد کود متناسب با سطح زیر کشت می باشد ⁃ ثبت نام کلیه کشاورزان در سامانه پهنه بندی و مشروط کردن تحویل کود به ثبت نام در این سامانه ⁃ در زمینه برخورد با متخلفین هم تا کنون پرونده های متعددی در دستگاهای نظارتی تشکیل شده که نهایتا منجر به لغو عاملیت برخی از کارگزارن متخلف، جریمه نقدی و مصادره محموله های قاچاق شده به نفع دولت و همچنین برخورد تعزیراتی با متخلفین فروش با نرخ خارج از نرخ مصوب دولتی صورت گرفته است ⁃ در همبن راستا از کلیه کشاورزان عزیز خواهشمندیم هرگونه تخلف در شبکه ی توزیع کود را به شماره تلفن ٠٧۴٣٣٣٣۴١۴٠ و یا تلفن های گویای دستگاههای نظارتی از جمله سازمان بازرسی و تعزیزات حکومتی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا گزارش دهند.
افتونیوز: باتوجه جهش قیمت برخی از کودها امکان خرید آنها سخت و یا غیر ممکن شده است در این زمینه تدبیری نشده است؟
**در خصوص افزایش قیمت کودها که ناشی از تغییر ارز مرجع به ارز نیمایی بوده دولت سعی داشته از دو راه این افزایش قیمت را برای کشاورزان جبران کند یک قیمت خرید تضمینی محصولات استراتژیک مثل گندم و کلزا و... از کشاورازان را برای سال زراعی جدید بالا برده دو طی تفاهمی که بین شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بانک کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی انعقاد شده که بر اساس آن تسهیلاتی برای خرید نهاده های کشاورزی از طریق ارائه "کشاورز کارت" به کشاورزان پرداخت گردد. این تسهیلات از ٢ تا ٢٠ میلیون برای هر کشاورز و بسته نوع محصول و سطح زیر کشت متفاوت می باشد که در همین خصوص از کشاوزان عزیز دعوت می شود ضمن مراجعه به مدیرت های جهاد کشاورزی جهت نام نویسی برای دریافت کشاورز کارت اقدام نمایند.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
بودجه شهرداری یاسوج در ۱۴۰۴ به ۳ هزار میلیارد تومان می رسد
-
سرپرست دفتر ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه یاسوج منصوب شد
-
فریدون داوری شعر لری را متحول کرد
-
انتقاد امام جمعه موقت قلعهرئیسی از هلال احمر و میراث فرهنگی
-
تا دیر نشده، از دختران هندبال ایران و ملی پوشان زن هندبالیست هم استانی حمایت کنیم/+جزئیات
-
ماجرای قطع درختان در «میرغضب» بویراحمد چه بود؟
-
تصاویر خیال انگیز و زیبا از «کوهگل» دنا
-
محکومیت ۸۲۱ پرونده تخلف حوزه بهداشت، دارو و درمان در کهگیلویه و بویراحمد
-
اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج
-
جشن نوروزگاه در یاسوج برگزار شد(+تصاویر)
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!