-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
-
خلاصهای از مصاحبه با انقلابیون
علیرضا کفایی
آیا دموکراسی عقیم شده!
محمدعلی وکیلی هرچه به انتخابات ریاست جمهوری نزدیکتر میشویم چیزی بر رغبت و اعتنای مردم به این انتخابات افزوده نمیشود. انگار گردِ یاس و بیمیلی بر سر و صورت جامعه پاشیدهاند. گویا مردم در پس دموکراسی چیزی به دست نیاوردند و به همین دلیل نقش دموکراسی و انتخابات را در سرنوشت خود بیتاثیر میبینند. تو گویی دیگر امیدی به درآمدن نسخهای شفابخش از صندوق رای ندارند. انگار بختِ سیاست برگشته است و به سترونی رسیده است. نه گرهای میگشاید و نه رویایی میسازد؛ نه کارآمد است و نه افقی میگشاید. این سرنوشت سیاست، تراز امید به سیاستمداران را هم نشان میدهد. البته باید به مردم حق داد؛ مردم مشارکت حداکثری میکنند، اتفاق خاصی نمیافتد؛ مشارکت نمیکنند و مجلس یازده درصدی شکل میگیرد، باز هم اتفاقی در مسیر خواست ملت نمیافتد. یکی از پرشورترین انتخابات در سال۹۶ برگزار شد اما خیلی زود شخص محبوب آن انتخابات، از بام اقبال افتاد و در عرض چند ماه تبدیل به کم اقبالترین رئیس جمهوری ایران شد. چه اتفاقی افتاد؟ یکی از پرمشارکتترین انتخابات جمهوری اسلامی درسال۹۶ خیلی زود رسید به کم مشارکتترین انتخابات جمهوری اسلامی در سال۹۸؛ فکر میکنید چه شد؟ آن فراز و این فرود چرا رخ داد؟ چرا این اینسان سریع و متوالی؟ این واقعهای است که حتماً نیاز به تبیین دارد. اما میتوان اجمالاً این سخن را از زبان مردم جویا شد که انگار صندوق رای از کارکرد افتاده است. مردم هر نسبتی که با صندوق رای پیدا میکنند چیزی عوض نمیشود. نه حضورشان به بار مینشیند و نه پیام غیبتشان درک میشود. این اصلاً نکته خوبی نیست. اینکه برای مردم این ادراک ساخته شود که از صندوق رای نمیتوانند سرنوشتشان را عوض کنند. خوب نیست این تلقی ایجاد شود که امامزاده دموکراسی شفا نمیدهد. کارآمدیِ دموکراسی، ضامن سلامتِ ارتباط مردم و حکومت است. اما سوال این است که آیا این ناکارآمدیِ دموکراسی ناشی از ذات آن است؟ یعنی آیا ذاتاً دموکراسیها دیگر شفایی نمیدهند و علاجی نمیبخشند؟ و آیا نسخه نجات بخش عصر حاضر دیگر دموکراسی نیست؟ اگر پاسخ مثبت باشد باید نتیجه گرفت که یک رضاخان مصلح بهتر از یک برگزیده مردمی ولی ناکارآمد است. اما اگر به کارکرد دموکراسی در عصر کنونی همچنان باورمند باشیم باید بپذیریم که ما به لوازم دموکراسی پایبند نبودهایم. صندوقی جلوی مردم گذاشتهایم اما اختیاری به منتخب مردم ندادهایم. مردم انتخاب کردهاند اما به انتخاب آنان احترام نگذاشتهایم. به سیاسیون اجازه ثبت نام دادهایم اما با ردصلاحیت کشور را از بسیاری از ظرفیتها محروم کردهایم. نهادهای قانونگذاری، نظارت و اجرا را مردمی کردهایم اما مجال ندادهایم که احزابی با منشور کشورداری شکل بگیرند و حکمران خوب تربیت کنند. لذا به پوستهای از دموکراسی تن دادهایم و طبیعتاً به ثمر نمینشیند. اینکه دموکراسی در اینجا ناکارآمد است از بی هنری این کالای فرنگی نیست، که اگر بود در فرنگ نیز حاصلی نداشت. این از بیهنری ماست که نمیتوانیم از دموکراسی کار بکشیم. اگر کسانی فکر میکنند با سنگ اندازی بر راه دموکراسی و مانع تراشی جلوی اراده مردم، عقیم بودن دموکراسی و نابالغ بودن مردم را اثبات میکنند، راه به مقصود نمیبَرَند؛ این اوج بیهنری است که از این کالای کارآمد، ناکارآمدی خلق کنیم! بی کارکرد صندوق رای، چیزی نیست که کسی از آن سود ببرد مگر دشمنان این کشور.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
- غبارروبی گلزار شهدای گمنام گچساران به مناسبت هفته بسیج/ تصاویر
- تشریح بیمه "زنان خانهدار و دختران" از زبان سرپرست تامین اجتماعی گچساران
- پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز سپیدار - بنستان محور یاسوج - دهدشت
- مارگون با ۷۰ برنامه به استقبال هفته بسیج میرود/ جزییات
نظرات ارسالی 2 نظر
دموکراسی در همه دنیا کارکرد مطلوب دارد با کارگزاران مطلوب تر. ولی در کشور ما متاسفانه تا الان برای مردم کارکرد مطلوبی نداشته و نگاهی به وضعیت اقتصادی و رفاهی و معیشتی نشان می دهد که روز به روز اوضاع و احوال مردم بدتر و بدتر شده. کارگزارن و مدیران دولت و نمایندگان نیز هر روز بدتر از دیروز هستند چون فقط شعار میدن و از عمل خبری نیست نشان به آن نشان که گوشت قرمر، ماهی، میگو، آجیل، برنج، و ... از سفره مردم حذف شده!
پاسخدموکراسی در ایران را شما و مجلس امید عقیم کردند. شما که اصلاحات را برای چندصباحی بر صندلی نشستن بر باد دادید. شما و دوستانتان که میخواهید به هر قیمیتی در حاکمیت و قدرت باشید. چرا نظام باید اصلاحات انجام بده وقتی شما را از در بیرون میکنند از پنجره میایید داخل؟ یکبار برای همیشه تکلیفتان را روشن کنید. اوضاع اصلاحات از ۷۶ تا الان فقط و فقط و فقط پسرفت داشته. جدیدا هم که میخواید از اصولگرایان برای ریاست جمهوری استفاده کنید. آقای دکتر وکلیلی! مردم عقل دارند و حافظه هم دارند. حداقل حافظه کوتاه مدتنشان خوب است. نکنید برادر آخر و عاقبت نداره... از ما گفتن
پاسخ