-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
-
خلاصهای از مصاحبه با انقلابیون
علیرضا کفایی
شهر امروز نیازمند شهروندان مسئول و تصمیمساز است/ در سایه عدالت معنای بالاشهر و پایین شهر رنگ می بازد/
اَفتونیوز _ نامنویسی از داوطلبان عضویت در انتخابات شوراهای اسلامی شهر انجام شد. داوطلبان از ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ به مدت یک هفته یعنی تا ۲۶ خرداد برای انجام تبلیغات فرصت دارند. انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با انتخابات ریاست جمهوری روز ۲۸ خردادماه در سراسر کشور برگزار میشود. در این دوره در شورای شهر، شاهد ورودِ چهرههای جوان به این عرصه هستیم. بهنوعی میتوان گفت که عرصۀ شورای شهر، محلی برای جوانگرایی و دوری از پیرسالاری است. این خود میتواند یکی از نقاط شروع برای ورودِ جوانانِ شایسته به عرصۀ مدیریّت در کشور و بهویژه در استانِ کهگیلویه و بویراحمد باشد. در انتخاباتِ شورای شهر دهدشت، یکی از این جوانان، مصطفی پارسائینیا است که با رزومۀ ورزشی و تحصیلات در رشتۀ مهندسیِ برق، وارد عرصۀ انتخابات شده است. در این گفتوگو، نظر مصطفی پارسائی را دربارۀ برخی از موضوعات شهری جویا شدیم که در ادامه مشاهده میکنید.
*پرسشگر*: شهر دهدشت، با وجود قدمتِ شهریِ بالایی که دارد، از مشکلاتِ شهریِ زیادی رنج میبرد. شما اهمِ مسائل و مشکلاتِ شهریِ شهر دهدشت را چه میدانید و برنامههایتان برای پس از ورود به شورای شهر چیست؟
پارسائی: مدیریّت شهری عرصهای است که نیاز به دقّت بالای علمی دارد که متأسفانه برخی بدون در نظر گرفتنِ این امر، وارد آن میشوند. برای هر چه بهتر شدنِ وضعیّت یک شهر، باید مدیران شهری از متخصصین گوناگون حوزۀ شهری کمک بگیرند. شهر دهدشت همانطور که گفتید از مسائلِ زیادی رنج میبرد که به برخی از آنها اشاره میکنم.
هر شهر را با ورودیهای آن شهر میشناسند. معمولاً ورودیِ شهرها به عنوان اولین نقاطی که اکثرِ مسافران با آن برخورد میکنند، بخشِ عمدۀ تصویرِ اولیۀ یک شهر را شکل میدهند. ورودیهای شهری کارکردها و نقشهایی دارند که متأسفانه در شهر دهدشت به آنها توجّهی نشده است. میشود گفت بعضی از این کارکردهای مهم عبارتند از: توقفگاهی برای مسافران، مرز جداییِ شهر از حومه، انتقالدهندۀ آگاهی و اطلاعات دربارۀ شهر و هویّتِ آن، انتقالدهندۀ احساس امنیّت، محلی برای گذرانِ اوقاتِ فراغت، و برخی دیگر که همگی نشاندهندۀ اهمیّت این بخش از شهر هستند که متأسفانه در نگاه مسئولین و مدیرانِ شهریِ دهدشت، مغفول مانده است. یکی از برنامههای بنده در شورای شهر، ساماندهی و زیباسازی ورودیهای شهر است. البته هر شهری باید بر اساس ویژگیهای خاصی که دارد، ساماندهی شود. در برنامۀ بنده نیز، ورودیهای شهرِ دهدشت بر اساس هویّت فرهنگی و تاریخیِ آن زیباسازی و ساماندهی خواهند شد. ولی به هر حال الأن میتوان این سؤالها را پرسید، آیا ورودیهای شهر دهدشت، درخور نام آن است؟ آیا با مشاهدۀ آنها میتوان به اصالتِ تاریخی و فرهنگیِ این شهر پی برد؟ به نظر من، چنین نیست. بنابراین وظیفۀ خودم میدانم که این مسأله که بسیاری به راحتی از آن عبور میکنند، را جدی بگیرم.
*پرسشگر*: مسألۀ دیگری که به نظرتان باید در دهدشت به آن توجّه شود، چیست؟
پارسائی: پایین بودنِ سرانۀ فضای سبز در شهر دهدشت باعث دلمردگیِ سیمای شهری شده و احساسِ رضایت از زندگی در بین شهروندانِ دهدشتی را کاهش داده است. برخی فضای سبز را فقط پدیدهای لوکس میدانند که نیاز به توجّه چندانی ندارد. ولی امروزه، جامعهشناسان، روانشناسان، جغرافیدانان، اقتصاددانان و اکثرِ علومی که با رابطۀ شهر و انسان سر و کار دارند، بر نقشِ بسیار مهمِ فضای سبز در زندگی شهری تأکید دارند. دیگر، مفهوم شهرها بدون وجود فضای سبز قابل تصور نیست. شهر بهعنوان کانونِ تمرکز، فعالیت و زندگی انسانها برای اینکه بتواند پایداری خود را حفظ کند، چارهای جز پذیرش ساختار و کارکردی متأثر از سیستمهای طبیعی ندارد. در این میان، فضای سبز به عنوان جزء ضروری پیکرۀ شهرها، کمبود آن میتواند اختلالات جدی در حیات شهرها به وجود آورد. بنده بهعنوانِ مثال، به بعضی از این کارکردهای فضای سبز اشاره میکنم تا روشن شود که نمیتوان بهطور سرسری از آن گذشت. دربارۀ نقشِ زیستمحیطی فضای سبز میتوان گفت که فضای سبزِ شهری باعثِ جلوگیری از آلودگیِ هوا، کاهشِ آلودگی صدا و ایجادِ آرامش، تولید اکسیژن و جذب دی اکسید کربن، کاهش دما و افزایش رطوبت نسبی و کاهش فشار هوا میشود. علاوه بر مواردی که اشاره کردم فضای سبز باعث برآوردهساختن بخشی از نیازهای اجتماعی، فرهنگی و روانشناختیِ شهروندان میشود و نقش اجتماعی مهمی را در کاهش تنشها و بهبودِ سلامت شهروندان بازی میکند. نقشِ زیباییسازی شهر نیز با استفاده از فضای سبز بر همگان آشکار است. شهری را نمیتوان تصوّر کرد که بدون برخورداری از فضای سبز، زیبا باشد.
*پرسشگر:* تا چه حد با بحث عدالتِ اجتماعی در شهر موافق هستید؟ آیا آن را امکانپذیر میدانید؟
پارسائی: اموری مثل عدالتِ اجتماعی هیچگاه کاملاً محقّق نمیشوند. یعنی یک شهر را در دنیا نمیتوانید پیدا کنید که ادعّا شود در آن شهر عدالت اجتماعیِ بیعیبونقصی وجود دارد. البته این به معنای آن نیست که پس از عدالت اجتماعی در شهر باید عبور کرد. اتفاقاً یکی از برنامههای من در شورای شهر دهدشت، تأکید بر عدالتِ اجتماعی است. به نظر بنده، میشود نقشۀ راهی تدوین کرد که بهترین نقطه و ایدئال برای عدالت شهری در شهر دهدشت چیست؟ بعد برای رسیدن به آن تلاش کرد که تا حد ممکن به آن تقطه و ایدئال نزدیک شد. بنابراین عدالت شهری هر چند به طور کامل محقق نشود، اما میتوان شهر دهدشت را هر چه بیشتر به آن نزدیک کرد. برای رسیدن به آن نقطۀ مطلوب حتماً باید از همۀ ظرفیتهای علمی و اجرایی توأمان با هم استفاده کرد. چرا که عدالت شهری یک پدیدۀ چندبعدی و چندسطحی است.
*پرسشگر*: خُب به نظر شما، عدالت اجتماعی در شهر به چه معناست؟
پارسائینیا: در بحثِ عدالتِ اجتماعی، مهمترین بخشِ آن، توزیعِ عادلانۀ خدمات شهری از همه نوع است. خدمات شهری باید با عدالت اجتماعی همراه باشد؛ عدالت در فضای شهر به معنای برابری همهجانبه و تخصیصِ عادلانۀ خدمات و زیرساختها برای همۀ آحاد مردم است. در چنین شهری، معنای بالاشهر و پایینشهر رنگ میبازد همۀ شهروندان به صورت یکسان از خدماتِ شهری بهره خواهند برد.
*پرسشگر: از مباحثِ دیگری که به بحث عدالت اجتماعی ارتباط زیادی دارد، توجّه به حقوق شهروندی است. نظرتان را درباۀ آن بیان کنید.*
پارسائی: حقوق شهروندی همانطور که گفتید ارتباط تنگاتنگی با عدالت اجتماعی دارد. در واقع یکی از جوانبِ عدالت اجتماعی، برخورداری همگان از حقوق مساوی در شهر است. در منشوری که دولت دربارۀ حقوق شهروندی منتشر کرد بر حقوقی از قبیلِ حق حیات، سلامت و کیفیت زندگی، حق کرامت و برابری انسانی، حق آزادی و امنیّت، حق مشارکت در امور شهری، حق آزادی اندیشه و بیان، حق دسترسی به اطلاعات و بسیاری دیگر میباشد که متأسفانه خیلی از آنها برآورده نشده است. مثلاً همین حق مشارکت شهروندان در امور شهری را در نظر بگیرید. تا چه میزان حق مشارکت شهروندان دهدشتی در شهر دهدشت برآورده شده است؟ دیگر تعاریفی که توسعه را امری قطرهچکانی، آمرانه و از بالا به پایین میدانستند، بسیار کمرنگ شدهاند. مدیران و تئوریپردازان شهری امروزه معتقدند که توسعه حتماً باید محلی، از بالا به پایین و با مشارکت شهروندان باشد. حتماً باید برای تصمیمگیریهای شهری، نظر مردمِ شهر دهدشت را جویا شد..
نظرسنجی، ابزار بسیار مناسبی در این زمینه است. با استفاده از نظرسنجیهای دقیقِ علمی میتوان نظر مردمِ شهر دهدشت را دربارۀ مهمترین مسائلِ شهر دهدشت جویا شد و همچنین دربارۀ راهحلها و تصمیمگیریها هم میتوان همین روالِ نظرسنجی را ادامه داد. چرا که به نظر من، شهر امروز نیازمند شهروندان مسئول و تصمیمساز است و این نقطۀ آغازِ تحققِ حقوق شهروندی است.
منبع : کبنانیوز
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
- غبارروبی گلزار شهدای گمنام گچساران به مناسبت هفته بسیج/ تصاویر
- تشریح بیمه "زنان خانهدار و دختران" از زبان سرپرست تامین اجتماعی گچساران
- پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز سپیدار - بنستان محور یاسوج - دهدشت
- مارگون با ۷۰ برنامه به استقبال هفته بسیج میرود/ جزییات
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!