-
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان -
جهانبانو؛ گوهری نایاب که فروغ امید را در دلها میافروخت
سهیلا نیکاقبالی
جوابیه شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد به خبر اَفتونیوز

اَفتونیوز _ احتراماً با عنایت به درج خبری با عنوان «سکوت آب منطقهای استان، محیطزیست و بخشداری لوداب در قبال بحران رودخانه مارون» که در مورخه ۲ خرداد با شناسه خبری ۷۶۸۳۵ در آن سایت محترم، وفق قانون مطبوعات و جهت تنویر افکار عمومی، ضروری است تا جوابیه شرکت آب منطقهای استان که به حضورتان ارسالشده به طریق شایسته در آن پایگاه خبری درج شود.
همانگونه که افکار عمومی محترم استحضار دارند، حفاظت و صیانت از منابع آبی که رودخانهها یکی از مهمترین این منابع است، از وظایف ذاتی شرکتهای آب منطقهای در سراسر کشور است و شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد نیز تاکنون بر اساس دستورالعملها و وظایف قانونی همه امکانات و تعاملات لازم با بخشها و دستگاههای دولتی و خصوصی را به کار بسته تا در این مسیر که همان حفاظت و صیانت از منابع آبی است، با کمترین اشکالات و بهترین وجه، پیش برود.
در خصوص برداشت از رودخانه لوداب، خبری منتشرشده که در وهله اول ذکر این نکته دراینباره ضروری است که توسعه همهجانبه همواره مبتنی بر تلاش و تعامل جمعی و در نظر داشتن اولویتها میباشد و بر همین اساس ممکن است اصل بحث اهم و مهم در برخی فعالیتها و پروژهها مطرح شود.
پروژه جاده دهدشت_پاتاوه از طرحهای ملی است که برای استان کهگیلویه و بویراحمد اهمیت ویژهای دارد و با بهرهبرداری از آن اثرات مثبت اقتصادی و اشتغالزایی بسیاری را در منطقه شاهد خواهیم بود و مهمتر از آن برونرفت روستاهای زیادی از بنبست ارتباطی را به دنبال خواهد داشت که اکنون قرارگاه خاتم بهعنوان پیمانکار آن در حال انجامش میباشد و برای تأمین برخی از مواد موردنیاز آن و همچنین پیشبرد هرچه سریعتر کارهای اجرایی آن به همکاری نزدیکتر و وسیعتر دستگاههای اجرایی ازجمله آب منطقهای استان داشته که این شرکت نیز همواره در کنار توجه به رعایت مسائل قانونی و کارشناسانه، کمک به روند توسعه استان را نیز مهم میداند و لذا در کنار بازدیدهای صورت گرفته و صدور اخطاریههای لازم درباره نحوه برداشت صحیح از رودخانه به قرارگاه خاتم بهعنوان پیمانکار این طرح ملی، در اینجا توجه همگان را نیز به اصل کمک به توسعه استان مجدداً یادآور میشود.
نکته دیگر اینکه برداشت از رودخانهها، به لحاظ فنی گذشته از ضروریات انجام آن، منافعی را برای خود رودخانه به همراه دارد که بیان مختصری از آن خالی از لطف نیست. اعمال مدیریت صحیح برای برداشت شن و ماسه، نهتنها به کاهش تبعات منفی منجر میشود، بلکه در مواردی به ساماندهی رودخانه نیز کمک شایان توجهی مینماید. برداشت مصالح از رودخانه عموماً یا از بستر یا از کنارهها صورت میگیرد. باید خاطرنشان کرد که اگر برداشت از وسط بستر انجام گیرد، بهمرور، کاهش شیب و نرخ رسوب رودخانه را شاهد خواهیم بود که به عقیده بسیاری از محققین این عوامل از تمایل پیچانرودی شدن رودخانه میکاهد که بسته به انتظارات ما از رودخانه در این جهت میتواند راهگشا باشد. از طرف دیگر، اگر برداشت از کنارهها انجام گیرد، عریض شدن مجرای رودخانه اتفاق خواهد افتاد که درنهایت این تعریض به افزایش ظرفیت آبگذری رودخانه کمک میکند.
برداشت از قوس داخلی رودخانه باعث میشود که جهت جریان به سمت قوس داخلی متمایل شده و از تند شدن قوس جلوگیری شود. ضمناً با این کار، ظرفیت عبور سیلاب افزایشیافته و عدم جابهجایی عرض و نهایتاً پایداری بستر را شاهد خواهیم بود. ازجمله مکانهای مناسب برداشت که به آثار مثبتی در سامانه رودخانه منجر میشود، جزایر کوچکی است که عموماً در رودخانههای شریانی یا در پشتبندهای انحرافی ایجاد میشود. زیرا با برداشت این موانع، میتوان به ساماندهی مسیر رودخانه و محدود کردن عمل تعریض آن کمک نمود. ضمناً با حذف این موانع میتوان کاهش ضریب زبری و افزایش سطح مقطع و سرانجام، افزایش ظرفیت هیدرولیکی را انتظار داشت. مکان مناسب دیگری که برداشت از آن، به تثبیت سامانه رودخانه منجر خواهد شد، محل برخورد شاخههای فرعی به رودخانه اصلی است؛ زیرا در این مکان، به دلیل شرایط خاص، رسوبات تهنشین شده و درصورتیکه اقدام به برداشت آنها نشود، احتمال چند شاخه شدن رودخانه فرعی در آن مسیر زیاد خواهد بود.
برداشت مصالح از بالادست پلها و گاهی از دهانه آنها نیز ازجمله مواردی است که برای محافظت از پل و خود رودخانه ضرورت دارد. زیرا در مقطع دهانه پلها، شاهد رسوبگذاری رودخانه در این مناطق هستیم که میتوان با برداشت مناسب ضمن جلوگیری از تخریب پل، از سیلابی شدن مناطق بالادست آن جلوگیری کرد.
بنابراین مشاهده میشود که با توجه به گفتههای بالا، در برخی مناطق و مقاطع زمانی، نهتنها برداشت شن و ماسه از رودخانه اشکالی ایجاد نمیکند بلکه ضروری به نظر میرسد. بنابراین جنبه مثبت برداشت مصالح باید همواره مدنظر قرار گیرد.
بهطورکلی، در مدیریت برداشت مصالح، علاوه بر در نظر گرفتن چگونگی برداشت که باعث کمترین تغییرات در رودخانه و پیرامون آن میشود، باید بهمنظور ساماندهی رودخانه، نقاط مناسب برداشت نیز مدنظر قرار گیرند.
درنهایت اینکه توجه شرکت آب منطقهای همواره در کنار رعایت قوانین و مقررات و نگاه کارشناسانه، تعامل مثبت برای توسعه همهجانبه و کمک به پیشرفت طرحها و پروژههاست و لازم است در اینجا ضمن تقدیر از رسانههای جمعی محترم به خاطر رصد مسائل و مشکلات و همچنین نظارت خاصشان و اطلاعرسانی عمومی که انجام میدهند، کمک مستمر به رشد و توسعه و همچنین اشتغالزایی در مناطق محروم که مورد انتظار همه ماست را بیان نماییم تا انشاءالله با حفظ آرامش و رعایت قوانین، شاهد بهترین دستاوردها با کمترین هزینهها باشیم.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
انتقاد امام جمعه موقت قلعهرئیسی از هلال احمر و میراث فرهنگی
-
تا دیر نشده، از دختران هندبال ایران و ملی پوشان زن هندبالیست هم استانی حمایت کنیم/+جزئیات
-
ماجرای قطع درختان در «میرغضب» بویراحمد چه بود؟
-
تصاویر خیال انگیز و زیبا از «کوهگل» دنا
-
محکومیت ۸۲۱ پرونده تخلف حوزه بهداشت، دارو و درمان در کهگیلویه و بویراحمد
-
اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج
-
جشن نوروزگاه در یاسوج برگزار شد(+تصاویر)
-
توضیحات پلیس کهگیلویه و بویراحمد در رابطه فیلم منتشر شده ۲ راننده حاشیه ساز در فضای مجازی
-
بانک مسکن کهگیلویه و بویراحمد ۷۰ درصد از تسهیلات ۱۵ هزار میلیاردی را پرداخت کرد
-
بازگشایی مسیر ارتباطی گردنه بیژن از هفته آینده/+تصاویر
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!