-
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان -
جهانبانو؛ گوهری نایاب که فروغ امید را در دلها میافروخت
سهیلا نیکاقبالی -
کاش "ظریفی" در کهگیلویه و بویراحمد پیدا شود!
یادداشت مخاطبان
نامزدی جوانان برای شوراها توهم یا مسئلهای اجتماعی؟

افتونیوز - عارف لایقزاده* فضای مجازی فرصتهای بسیاری برای جوامع به همراه داشته است، بیشک اگر بخواهیم به بازشماری فرصتهایی که شبکههای اجتماعی برای شهروندان مهیا کردهاند بپردازیم، صدادار شدن مردم کوچه و بازار در جوامع کمتر توسعه یافته و در حال توسعه را میبایست نخستین و مهمترین برکت این رسانهها برای شهروندان جوامع ذکر شده دانست، همچنانکه یکی از بارزترین آثار نامبارک این رسانهها بر جوامع مورد اشاره را میباید کم عمق شدن سواد شهروندان برشمرد، آسیبی اجتماعی که تجلی آن را در ابتلای بخش اعظمی از شهروندان به توهم «همهچیزدانی» میتوان مشاهده کرد، توهمی خطرناک که سبب قضاوتهای ناصحیح عوام و تحلیلهای سطحی خواص در مواجهه با رویدادها و پدیدههای اجتماعی شده است. در روزهای اخیر و همزمان با شروع رسمی تبلیغات انتخابات شوراهای شهر، یکی از پربحثترین موضوعات محافل مجازی و دورهمیهای ایرانیها، قضاوتهای ناصحیح، تحلیلهای سطحی و به تبع آن برچسبزنیهای نامحترمانه به قشر خاصی از داوطلبان این دوره از انتخابات است.
عوام تحلیلشان از کثرت حضور آنها (نامزدهای جوان و بیکارنامه) را باجملات سخیف اما مرسوم مثل «هرجوانی که از خانه پدرش قهر کرده کاندید شورای شهر شده» بیان میکنند. همچنین عدهای از خواص به مدد برخی از کلیدواژهها و مفاهیم پرتکرار علوم رفتاری که در شبکههای اجتماعی دیده و شنیدهاند، تحلیلشان از حضور این جوانان را با کلیدواژههایی چون توهم و نارسیسم بیان میکنند. بررسیهای نگارنده از زیست مجازی و همچنین فعالیتهای تبلیغاتی زیرپوستی برخی از این جوانان بیکارنامه در شبکه اجتماعی اینستاگرام در شهرهای یاسوج، سنندج و شیراز بیانگر این مهم است که علیرغم آنکه در دورههای قبل انتخابات شوراها، با اینکه بسیاری از این جوانان تاکیدشان بر زیبایی ظاهری و نمایش افراطی آن در انواع، اقلام تبلیغاتی بوده، اما در این دوره از انتخابات تمرکزشان بر طرح برنامهها و همچنین بازشماری داشتههای علمیشان است.
دومین انگ و برچسب مشترکی که عوام و برخی از خواص به این قشر از کاندیداها نسبت میدهند «توهم» است. به راستی تلاشهای این جوانان برای محقق ساختن تواناییهای بالقوهشان با توسل به داشتههای علمی، مادی و... معطوف به خود، نشاندهنده توهم است؟! یا بیانگر اراده آنها برای تامین یکی از نیازهای انسانی؟ خودشکوفایی اصطلاحی در روانشناسی انسانگرایانه بوده و به این نکته اشاره دارد که انسانها تمایل دارند فراتر از نیازهای اولیه خود پیشرفت کنند. آری؛ انسانها میکوشند از طریق خودشکوفایی از امکانها و فرصتهای پیشرو استفاده بهینه را برده و بدین وسیله تمامی پتانسیلهای خود را شکوفا کنند.
اگر از منظر جامعهشناسی سیاسی به بررسی چرایی نگاه منفی جامعه و خانوادهها به فعالیتهای سیاسی و حزبی پرداخته و از منظر نهادی وضعیت تحزب در ایران و چارچوبهای ترقی در این نهادهای سیاسی را مورد سنجش قرار دهیم و متعاقبا به واکاوی نشاط سازمانهای مردمنهاد و محدودیتهای این نهادها بپردازیم و همراستا با این اقدامات به بررسی وضعیت اقتصادی ایران در یک دهه اخیر همت گماریم میتوانیم مدعی شویم که فرصتها برای رویتپذیری در جامعه کمرنگ بوده و لذا دور از انتظار نیست که در چنین شرایطی خیلی از جوانان برای تامین نیاز به خودشکوفایی در چنین عرصههایی قدم بگذارند، شاید بتوان آنها را به سبب خطایی استراتژیک یعنی نادیده گرفتن نقش و تاثیر سرمایه اجتماعی در فرایند انتخابات سرزنش کرد، اما یقینا زدن برچسبهایی چون خودشیفته و متوهم به همه آنها چندان اخلاقی نیست. در ادامه ذکر این نکته ضروریست که مستند به مطالعات متعدد جامعهشناسان در کشورهای مختلف اگر دولتها برای این مسئله اجتماعی چارهاندیشی نکنند دور از انتظار نخواهد بود اگر شاهد بروز خشونت در جامعه باشیم کما اینکه اگر امکان بروز در جامعه نیز نباشد بیشک این خشم و خشونت به خانوادهها منتقل میشود. در پایان باید متذکر شد که بر اساس یافتههای محققین در جوامعی که فرصت رویتپذیری کم رنگ باشد، مهاجرت گزینهای جذاب برای بسیاری از جوانان است./همدلی
*شهرساز
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
ماجرای قطع درختان در «میرغضب» بویراحمد چه بود؟
-
تصاویر خیال انگیز و زیبا از «کوهگل» دنا
-
محکومیت ۸۲۱ پرونده تخلف حوزه بهداشت، دارو و درمان در کهگیلویه و بویراحمد
-
اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج
-
جشن نوروزگاه در یاسوج برگزار شد(+تصاویر)
-
توضیحات پلیس کهگیلویه و بویراحمد در رابطه فیلم منتشر شده ۲ راننده حاشیه ساز در فضای مجازی
-
بانک مسکن کهگیلویه و بویراحمد ۷۰ درصد از تسهیلات ۱۵ هزار میلیاردی را پرداخت کرد
-
بازگشایی مسیر ارتباطی گردنه بیژن از هفته آینده/+تصاویر
-
تخلفات روز طبیعت را با این شمارهها گزارش دهید
-
توصیههای ۱۳ بدری استاندار به مردم کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!