-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
-
خلاصهای از مصاحبه با انقلابیون
علیرضا کفایی
-
نامه «سرباز سالهای ابری» خطاب به استاندار !
سیدعلی حمیدهکیش شاهقاسمی
علت ریزش ناگهانی کوه دنا
به گزارش اَفتونیوز؛ " سید نصراله افتخاری"، این زلزله شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج در این رابطه گفت: زمین لغزش و عدم پایداری شیب می تواند از اثرات جانبی زلزله باشد. وقتی جنبش زمین اتفاق می افتد، علاوه بر این جنبش، یکسری اثرات جانبی همراه با آن می تواند اتفاق بیفتد. در مورد خاک، این اثرات جانبی می تواند بحث روانگرایی خاک و همچنین پدیده زمین لغزش باشند.
وی افزود: لرزش ناشی از زمین لرزه به مرور می تواند باعث از دست رفتن مقاومت و در نتیجه عدم پایداری شیب در سطح زمین گردد. این پدیده ممکن است بلافاصله پس از زلزله اصلی خود را نشان دهد و یا با تاخیر، و با جمع شدن با دیگر عوامل، باعث ریزش کوه گردد.
افتخاری تصریح کرد: گسلهایی در منطقه شرق استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از مهم ترین این گسل ها، می توان به گسل دنا، به عنوان بخشی از سامانه گسلی قطر-کازرون اشاره کرد. فعالیت و لرزه خیزی زیاد گسل دنا، علاوه بر امکان ایجاد خسارات مالی و جانی، می تواند منجر به پدیده هایی همچون زمین لغزش گردد.
این مهندس زلزله تاکید کرد: ریزش کوه دنا از اثرات جانبی زلزله است که به مرور تحت تاثیر زلزله های متعددی که رخ داده، زمین پایداری خود را از دست داده و با اضافه شدن دیگر عوامل، ریزش اتفاق افتاده است. همه این اثرات طبیعی به گونه ای دارند سطح بالای خطرپذیری در منطقه زاگرس میانی را به ما یادآوری می کنند.
افتخاری تصریح کرد: می طلبد مردم و مسئولان همت و توجه بیشتری در زمینه کیفیت ساخت و سازها داشته باشند و خطر زلزله را مدنظر داشته باشند.
وی ادامه داد: مسئولان در تصمیمات و برنامه های خود راجع به مخاطرات جدی ناشی از زمین لرزه در محدوده شرق استان کهگیلویه و بویراحمد، توجه لازم را داشته باشند.
"بیت الله محرابی"، دبیر کارگروه زلزله استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: این قسمت از کوه دنا که دچار ریزش شده از دو سه سال قبل دچار شکافی شده که اغلب کوهنوردانی که از این مسیر عبور کرده اند متوجه این مساله شدند و در پی زلزله ۵.۶ ریشتیر ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۹ این شکاف بیشتر شد و طی چند روز اخیر بعلت وزش باد شدید، شروع به رانش کرده است.
وی افزود: منطقه تنگ حرا (بین قزل قله و بمبو) دچار ریزش دشه است و قسمتی از دامنه کوه جدا شده است که به بارش های شدید سالهای قبل بر می گردد که نفوذ آب به این منطقه زیاد شده، زلزله شکاف را تشدید کرده و طی روزهای اخیر با بادهای فصلی با سرعت بالا منجر به ریزش شده است.
محرابی تصریح کرد: این ریزش ها از اول مرداد امسال شروع شده و تا کنون ادامه دارد البته شایعاتی که در این زمینه شده، کذب است.
"عبدالحمید پناهی"، فرماندار شهرستان دنا در این خصوص گفت: کوه دنا بعد از زلزله ۵.۶ ریشتری سی سخت طی چندین بار، در دو یا سه نقطه ریزش داشته
که احتمالا به دلیل زلزله ۲۹ اسفند ۹۹ شکافهایی ایجاد شده بود که این شکافها به دلیل فرسایشی که در کوه دنا ایجاد می شود، شروع به ریزش می کند.
وی افزود: ریزش های اخیر در قلل مرکزی و غربی کوه دنا در محدوده مناطق "تنگ حرا"،"کپیری"، "کوخگه" بعلت شیب تند و ناپایدار شدن سنگها رخ داده است.
پناهی اظهارکرد: گسل این منطقه به گفته زلزله شناسان سه شاخه دارد که شاخه یاسوج و کازرون غیر فعال است اما شاخه سی سخت سالهای زیادی است که فعال شده.
گفتنی است که در همین خصوص شایعه شده که "ریزش کوه در ضلع غربی شهر سی سخت به دلیل انفجارهایی است که برخی گروه ها برای غارت و چپاول گنجینه مدفون کیخسرو پادشاه کیانی در دل کوه دنا ایجاد کرده اند.
به گزارش اَفتونیوز، روز ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۹ زلزله ای در مقیاس ۵.۶ ریشتر شهر سی سخت، مرکز شهرستان دنا و روستاهای اطراف و شهر یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد را لرزاند؛ این زمین لرزه تلفات جانی نداشت اما علاوه بر خسارت شدید به منازل مسکونی مردم، حدود ۶۷ نفر مصدوم برجای گذاشت همچنین زلزله ۴.۵ ریشتری روز ششم اسفندماه سی سخت را لرزاند که ۱۴ نفر مصدوم برجای گذاشت و خانه هایی که ترک خوردگی و خسارت کمتری از زلزله قبلی دیده بودند در این زمین لرزه بیشتر و شدید تر و حتی غیرقابل سکونت شده بودند.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
- غبارروبی گلزار شهدای گمنام گچساران به مناسبت هفته بسیج/ تصاویر
- تشریح بیمه "زنان خانهدار و دختران" از زبان سرپرست تامین اجتماعی گچساران
- پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز سپیدار - بنستان محور یاسوج - دهدشت
- مارگون با ۷۰ برنامه به استقبال هفته بسیج میرود/ جزییات
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!