یادداشت

هزینه میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برای یک پروژه عجیب/ وقتی پدهلیکوپتر دستمایه طنز می‌شود!

هزینه میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برای یک پروژه عجیب/ وقتی پدهلیکوپتر دستمایه طنز می‌شود!

اَفتونیوز - در حالی که تا پایان دولت تدبیر و امید فقط چند روز باقیمانده است شاهد افتتاح (احتمالا زودهنگام) برخی از پروژه های دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بودیم.

به گزارش افتونیوز، در لیستی که از پروژه های دانشگاه علوم پزشکی و میزان هزینه آنها، به مناسبت افتتاح این پروژه ها منتشر شده یکی از این طرح ها دستمایه طنز و تمسخر در فضای مجازی استان و کشور شده است.

در این لیست برای پد هلیکوپتری روستای موشمی مبلغ یک و نیم میلیارد تومان هزینه آورده شده که تعجب همه را در پی داشته است. در همین لیست برای مرکز درمانی موشمی یک میلیارد هزینه شده و برای پدهلیکوپتر یک ونیم میلیارد!

یکی از اهالی این بخش نیز در اینستاگرام به نقل از دهیار روستا عنوان کرده که زمین مورد استفاده برای این پد از سوی یکی از اهالی اهدا شده و کل هزینه ساخت آن نیز ده میلیون تومان شده است.(در مقام تایید یا رد این مورد نیستیم و صرفا خبری مرتبط با این موضوع را نقل کردیم)

در تصاویر منتشر شده مشخص هست که قطر این پد احتمالا حدود ده متر می شود. با یک حساب ساده می توان میزان بتن بکار رفته در این پد هلیکوپتری را بدست آورد. اگر قطر این دایره را ده متر در نظر بگیریم آن وقت برای مساحت و حجم بتن بکار رفته با توجه به فرمول ریاضی مساحت دایره:

(مساحت دایره مساوی است با شعاع ضربدر شعاع ضربدر عدد پی و حجم مساوی است با مساحت ضربدر ارتفاع) 5*5*3/14 مساوی است با 78.5 (شعاع نصف قطر است) اگر ارتفاع این پد را نیم متر در نظر بگیریم آن وقت داریم: 78.5*5/. تقریبا مساوی است با 40

40 متر مربع بتن در این پد بکار رفته است. اگر قیمت بتن آماده در بازار یاسوج در بالاترین حالت ممکن را یک میلیون تومان در نظر بگیریم عدد بدست آمده 40 میلیون تومان می شود.

اگر بنا روزی یک میلیون تومان دستمزد بگیرد(میدانیم کمتر است اما دست بالا میگیریم بلکه شاید به ده درصد هزینه کرد برای این پروژه برسیم!) و کارگر نیز روزی 500هزارتومان دستمزد بگیرد و سه کارگر به مدت سه روز در این پروژه کار کرده باشند مجموع دستمزد بنا و کارگر هفت و نیم میلیون تومان می شود.

اگر بتن مسلح باشد، هزینه میلگرد بکار رفته نیز حدود 10 میلیون تومان و دستمزد کارگر ماهر آرماتوربند نیز 3 میلیون تومان باشد 13 میلیون هزینه میلگرد شده است.(بازهم می دانیم که هزینه میلگرد این قدر نمیشود!)

اگر برای ناهار و صبحانه و شام هر نفر 100 هزارتومان در نظر بگیریم برای سه روز 1.200 هزینه شده است. آب معدنی و چای و سیگار و ... نیز برای سه روز یک میلیون تومان هزینه در بر دارد.

اگر فرض بگیریم که سه نفر ناظر از سوی دانشگاه علوم پزشکی برای سه بار بازدید از این پروژه به موشمی رفته باشند، هزینه ناهار و ماموریت و خودرو و ... هر نفر را یک میلیون تومان در نظر بگیریم سه میلیون تومان نیز اینجا هزینه شده است.

هزینه رنگ آمیزی نیز در بالاترین حالت از 5 میلیون تومان بیشتر نخواهد شد که اگر برای بازدید از رنگ آمیزی باز هم سه ناظر دانشگاه علوم پزشکی به این روستا رفته باشند حق ماموریت و ناهار و خودرو و .... حدود یک میلیون تومان برای دانشگاه آب خورده است.

هزینه ابتدایی یعنی طراحی را هم حدود 10 میلیون فرض میگیریم که مجموع این هزینه ها با در نظر گرفتن برخی از موارد پیش بینی نشده حتی به 80 میلیون تومان هم نمی رسد.

اگر در این پروژه هزینه رفت و برگشت هلی کوپتر برای افتتاح آزمایشی پد را هم 20 میلیون تومان در نظر بگیریم کل هزینه این پروژه 100 میلیون تومان می شود.

هر چه هزینه ها را دست بالا در نظر گرفتیم که بلکه به عدد ریالی پروژه هم برسیم باز هم نشد که نشد! (یک و نیم میلیارد

برخی از قیمتها را اگر به دلار هم حساب کنیم باز هم به نزدیکی عدد 1.5 میلیارد تومان نمیرسیم. اگر در بتن این پد، آب طلا بکار رفته باشد و یا لایه از طلا بر روی این پدهلیکوپتر برای درخشان بودن و مشخص بودن در روز و شب و ماندگاری طولانی بکار رفته باشد، شاید و شاید هزینه این پروژه دقیقا همان عددی باشد که دانشگاه اعلام کرده است.

اگر در اعداد و ارقام منتشر شده توسط دانشگاه علوم پزشکی اشتباهی صورت گرفته رسما اعلام کنند و در غیر این صورت لازم است برای تنویر افکار عمومی ریز هزینه این پروژه به صورت عمومی منتشر شود.

کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 0 نظر

شما اولین نظر دهنده باشید!

سایر اخبار
برگزدیدها