-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
-
خلاصهای از مصاحبه با انقلابیون
علیرضا کفایی
هیجار، واقعیت و اهداف سد تنگ سرخ چیست؟
اَفتونیوز _ بدیهی است که آب و مسائل مرتبط با آن از الزامات توسعه پایدار در جوامع رو به رشد است. عرضه محدود و ثابت آب و كاهش آن در دوره های خشكسالی موجب چالش در بیشتر مناطق كشور حتی در مناطق كوهستانی و سردسیری چون استان کهگیلویه و بویراحمد که یکی از پرآب ترین استان های کشور شده است.
طی سال های اخیر كاهش نزولات آسمانی و تغییر شكل بارش ها از برف به باران از یكسو و افزایش دمای هوا از سوی دیگر سبب كاهش شدید آب در استان شده است که حداقل تبعات و پیامدهای آن علاوه بر تامین آب شرب شهرها ، خشكیدگی جنگل ها و مراتع استان، ممنوعه کشت در سطح استان ، خشك شدن بخشی از چشمه ها، قنات ها و چاه ها، و آشکار شدن گرد و خاك بوده است .
بااینحال ماجرای سد تنگ سرخ، تکرار سدکوثر، مردم این استان بویژه ایل بزرگ بویراحمد را بسیار نگران کرده است. این در حالی است که متاسفانه کسی پاسخگو نیست و ظاهرا مردم نامحرمند.
از طرفی با رصد و پایش اخبار و اطلاعات استان فارس، سخنان نمایندگان آن استان و اعضای شوراری شهر شیراز موُید این است که بهره ی این سد، همانند سد کوثر به نفع استان فارس و ضرر آن متوجه استان کهگیلویه و بویراحمد است، تا جایی که آقای امامی از اعضای هیئت رئیسه شهر شیراز در صحن علنی شورای شهر ابراز می دارد:
یکی از ضروریات غیرقابل جایگزین برای احیاءِ رودخانه خشک شیراز یا همان خرمدره، اجرای سد تنگ سرخ است که در صورت انجام، شیراز جان تازهای به خود گرفته و تحول شگرفی در زندگی مردم و وضعیت اقتصادی آنها پدید خواهد آمد .
وی در ادامه می گوید :
بر اساس دستور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور مجوز اجرای سد تنگ سرخ صادر شده و براساس موافقتنامه سازمان آب منطقهای استان فارس، استاندار و شهردار شیراز، فاز اجرایی سد آغاز شده و امید داریم با اهتمام و تلاش مجریان هر چه زودتر این سد که نقطه عطفی در زندگی اجتماعی و اقتصادی و تلطیف هوای شیراز و فضای سبز باغات قصرالدشت و کنترل سیلابهای ویرانگر این رودخانه است و در سالهای اخیر هزاران میلیارد به اقتصاد شیراز خسارت وارد کرده به مرحله بهرهبرداری برسد.
آنچه قابل ذکر است که رسانه های شیراز بصورت مستمر از سد تنگ سرخ به عنوان پروژه های کلان شیراز نام برده اند. تا جایی که خبرگزاری ایسنا از قول رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شیراز در این خصوص آورده است :
پروژه سد تنگ سرخ یکی از پروژههای سرنوشت ساز کلان شهر شیراز است که از سال ۷۵ تا کنون پروژه در دست اقدام است و قریب ۲۳ سال است این بحث در بین مردم مطرح میشو د. و این مطالب تایید کننده هیجارها و صحبت های دلسوزانه این سال های سید یوسف مرادی ، یادگار شهید سید عنایت الله مرادی است که سد تنگ سرخ به نام کهگیلویه و بویراحمد به کام شیراز است که متاسفانه هیچوقت شنیده نشد .
نکته جالب آن که پروژه سد تنگ سرخ از مصوبات سفر جناب رئیسی، رئیس جمهور برای استان بی پناه کهگیلویه و بویراحمد است، ولی در سفر بعدی جناب رئیس جمهور فایده آن را از طریق تصویب انتقال آب این سد به استان فارس می ریزد .
واقعیت این که این رویدار ما را به یاد وقایع سال های دور و جنگ های که ایل بویراحمد با رژیم پهلوی انداخت که منافع آن جنگ های ویرانگر را براحتی ایل های همجوار با زیرکی دریافت می کردند.
سوال اساسی این است که آیا مسئولین استان به این فکر کرده اند که پاسخ عملکرد خود در محضر مردم شریف استان بوده و در دادگاه تاریخ چه جواب خواهند داشت ؟
آیا مسئولین کشور و استان فارس نمی توانند بجای طرح کارشناسی نشده ی انتقال آب بشار و سد تنگ سرخ بر روی فرهنگ مصرف بهینه آب و تبیین جایگاه ارزشمند این مایه حیاتی، ایجاد اعتقاد راسخ به مدیریت بهینه و پایدار منابع آبی و اجرای طرح های انتقال آب با رعایت ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فنی و زیست محیطی بهره گیرند؟
آیا نباید با توجه به وضعیت منابع آب استان و خشكسالی های متوالی در اجرای طرح انتقال آب سد مذکور ، دقت و حساسیت بیشتری به كار گرفت؟
آیا جرای این طرح مبتنی بر واقعیت های موجود و مبانی و معیارهای کارشناسی صورت گرفته است، چرا که رعایت نكردن الزامات این طرح استان و شهرستان های بویراحمد و دنا را با مشكل جدی مواجه می كند؟
آیا الزامات اجرای طرح انتقال آب بین حوضه ای از سد تنگ سرخ به استان فارس برابر معیارهای اعلامی سازمان یونسکو، بشرح زیر بخوبی رعایت شده است؟
۱) ناحیه مقصد با وجود استفاده از منابع جایگزین تامین آب و انجام تمامی اقدامات منطقی برای كاهش تقاضای آن، باز هم در تامین نیازهای فعلی و پیش بینی شده كمبود جدی داشته باشد.
۲) حوضه مقصد در حال حاضر یا در آینده نزدیك دچار بحران آبی شده و یا رشد و توسعه منطقه از لحاظ مسائل مختلف منوط به تامین آب به روش انتقال باشد و انتقال از حوضه مبدا نیز توسعه این منطقه را در حال حاضر یا آینده دچار بحران جدی نكند.
۳) طرح نباید بر محیط زیست اثرات تخریبی زیاد و غیرقابل جبران داشته باشد، این در حالی است كه بدنبال در اجرای این طرح ،سهم زیست محیطی استان نادیده گرفته شده و خشكیدگی چشمه ها و زوال جنگلها و مراتع استان حاكی از ضربات جبران ناپذیر این طرح بر محیط زیست استان و شهرستان های بویراحمد و دنا می باشد .
۴) ارزیابی جامع پیامدهای اجتماعی و فرهنگی باید نشان دهد سطح معقولی از قطعیت وجود دارد كه طرح انتقال آب سبب بروز اختلال اساسی اجتماعی و فرهنگی در حوضه مبدا یا مقصد نخواهد شد.
۵) منافع خالص ناشی از اجرای طرح، بایستی میان حوضه های مبدا و مقصد تقسیم شود از همین رو نه تنها طرح باید بازده اقتصادی داشته باشد، بلكه منافع آن نیز نباید فقط برای مجری طرح یا مقصد صرف شود.
*در پایان هیجار ، هیجار، هیجار، هیجار، هیجار ، هیجار، هیجار، هیجار می طلبیم ، از علمای بلاد بویژه حضرت آیت الله ملک حسینی که همیشه تاریخ این دیار، تریبونی رسا برای بیان دردهای این استان بوده و حضرت آیت الله حسینی امام جمعه و نماینده محترم ولی فقیه و همه ی مسئولین کشوری و استان بویژه استاندار محترم، تمام نخبگان و اقشار مختلف مردم کمک می طلبم تا نسبت پی گیری این طرح زیانبار و بررسی آن در بستر قانون و از مجاری ذیربط اقدام عاجل نمایند.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
- غبارروبی گلزار شهدای گمنام گچساران به مناسبت هفته بسیج/ تصاویر
- تشریح بیمه "زنان خانهدار و دختران" از زبان سرپرست تامین اجتماعی گچساران
- پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز سپیدار - بنستان محور یاسوج - دهدشت
- مارگون با ۷۰ برنامه به استقبال هفته بسیج میرود/ جزییات
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!