-
«وفاق» به مویی بند است
محسن خرامین
-
به مهمان شلیک کردیم آنهم مهمانی هُمچشم!
محمد مختاری
-
شکاف قومیتی و تصمیمات تلخ سیاسی پایتخت نشینان/ دخالت افشانی با هماهنگی موحد
ناشناس
-
ایل احساس کوچید
قاسم یزدانی
-
بازآفرین هویت و تاریخ
یادداشت مخاطبان
-
«ساختارشکنی از دو منظر؛ ژاک دریدا و فریدون داوری»
علی خرم
-
"فریدون داوری" شاعر عشق و حماسه
ایرج اقبال فر
-
فریدون داوری در چهار پرده
فضلالله یاری
-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
حاشیه سد تنگ سرخ / روایت موافقان و مخالفان
اَفتونیوز _ سد تنگ سرخ پروژه ای جنجالی و حاشیه ساز که چند سالی افکار عمومی و اذهان شهرستان بویراحمد و دنا را به خود مشغول ساخته است.
منطقه تنگسرخ در شهرستان بویراحمد و در نزدیکی شهر یاسوج قرار دارد. منطقه تنگسرخ دارای ۱۵ روستا و ۴۰۰ خانوار و جمعیتی بالغ بر سه هزار نفر است.
منطقهای که قرار است با تکمیل سد تنگسرخ در آینده مردمانش بهبودی و توسعه را تجربه کنند.
پروژه ای که به گفته مسولان در سال ۱۳۹۹ معادل ۱۲۴ میلیارد ریال اعتبار به ان تخصیص یافته است. این پروژه در آذرماه ۹۰ توسط وزیر وقت نیرو با مجوز تخصیص آب از حوضه کارون بزرگ به میزان ۱۸۹٫۹ میلیون مترمکعب کلنگزنی شد.
در خرداد ۱۴۰۰ نماینده شهرستان بویراحمد و دنا عنوان کرد :
از سال ۹۰ که کلنگ سد تنگسرخ به زمین خورده تا سال ۹۸ قریب به ۳۴ میلیارد تومان به این سد اعتبار تزریق شده، و از سال ۹۹ تاکنون قریب به ۲۳۵ میلیارد تومان جهت تسریع در روند اجرایی سد تنگ سرخ لحاظ شدهاست.
در اهداف سد تنگ سرخ آمده تامین آب شرب یاسوج و روستاهای مسیر به میزان ۲۵.۵ میلیون متر مکعب در سال، تامین آب صنعتی یاسوج به میزان ۱۷ میلیون متر مکعب، تامین آب کشاورزی شهرستان بویراحمد و دنا به میزان ۴۲.۴ میلیون متر مکعب در سال و تامین آب زیست محیطی رودخانه به میزان ۳۳ میلیون متر مکعب است.هچنین ۷۰ میلیون متر مکعب جهت تامین آب شرب شهر شیراز اختصاص داده شده است.
گفته میشود با احداث سد تنگ سرخ ۷۰۰ هکتار باغ و پنج روستای منطقه تنگ سرخ بویراحمد زیر آب میرود.
استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن 10 درصد آبهای سطحی به عنوان یکی از پرآبترین استانهای کشور شناخته شده که داشتن 20 درصد جنگلهای زاگرس نیز سند درستی برای اثبات این حقیقت است ولی حق آبه استان از این آبها چنان ناچیز است که حتی در تامین آب شرب بسیاری از مناطق با مشکل روبهرو است و این پروژه در راستای افزایش سهم استان از این منابع آب است. تا اینجای کار همه چیز مثبت و اقدام توسعه ای قلمداد می شود
این پروژه که جزئیات آن همچنان برای مردم مبهم و غیر شفاف است و هر گروه روایت خاصی از آن را ارائه میدهد. مسائل و مشکلات محیط زیستی سبب شد که احداث آن عقب انداخته شود. با این وجود، احداث سد، کم و زیاد دنبال شد، اولین و مهم ترین انتقاد این پروژه مباحث زیست محیطی بود و در ابعاد دیگر مبحث و «انتقال میان حوزه ای» به استان فارس سبب واکنش های شدیدی در سطح استان شد.
برخی از کارشناسان استانی و ملی در رابطه با احداث این سد عنوان می کنند : اصل 90 مجلس شورای اسلامی با طرح هایی که مجوز محیط زیستی ندارند مخالف کرده و طرح سد تنگ سرخ نیز جزو چنین طرح هاست.
یکی از دلایل بدبینی ها نسبت به این پروژه وجود چندین سد از جمله کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمد احداث شده ولی هیچ منفعتی برای استان نداشته اند زیرا به نوعی پشت سد روبه کهگیلویه و بویراحمد جلویش روبه سایر استانها از جمله خوزستان و بوشهر بوده است.
شوربختانه در تمام این سالها روز به روز ابهامات و بدگمانیهای شدت یافته است و عدم پاسخگویی و شفافیت قابل قبول پیرامون احداث این سد و نگرانی مردم این سه شهرستان را بیشتر کرده است
تناقضگویی و غیر متخصص بودن ، غیر علمی بودن آمار و اطلاعات مربوط به سد، عدم مطالعات ابتدایی کافی پیرامون احداث و شائبه هایی مبنی بر دست داشتن مافیای آبِ وابسته به اصحاب قدرت و شایعهی دست داشتن زمینخواران، و.... وجود دارد.
علاوه بر این، تجارب سدسازی کشور در سالهای اخیر، امروز بسیاری از مردم به این نتیجه رسیدهاند که هدف اصلی از ساخت “سد تنگسرخ” تامین ۷۲ میلیون متر مکعبی آب شرب، صنعتی شیراز و در آینده افزایش این مقدار به بهانه بحران اب در شیراز و همچنین تامین آب کشاورزی بخشی از زمینهای مسیر ابرسانی به شیراز، با فشار برخی مافیای آبِ وابسته به اصحاب قدرت و زمینخوار استان فارس میباشد و همین مقدار در نظر گرفته فعلی یک ظلم آشکار به مردم سه شهرستان بویراحمد، دنا و مارگون به ویژه کشاورزان، دامداران، باغداران است.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 تصادف پژو ۴۰۵ و تریلر در محور یاسوج - اصفهان یک مصدوم بر جا گذاشت
- 2 تکمیل و بهرهبرداری از راههای روستایی از اولویتهاست/ کمبود اعتبار مهمترین مانع سر راه تکمیل پروژه هاست
- 3 رفع تصرف ۱۵۴۹۳ مترمربع از اراضی ملی
- 4 سیزدهمین اهدای عضو امسال در کهگیلویه و بویراحمد ثبت شد
- 5 آماده باش زمستانی راهداری در ۷۰ گردنه برفگیر کهگیلویه و بویراحمد
- 6 راه اندازی سیستم APN اورژانس در کهگیلویه و بویراحمد
- 7 قطعه اول محور لنده - تراب به بهره برداری میرسد
- 8 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- کسب رتبه برتر اداره کل راهداری و حملونقل جادهای کهگیلویه و بویراحمد در جشنواره شهید رجایی
- بهزیستی
- وضعیت شرکت گاز استان؛ ثبات سازمانی یا آرامش قبل از طوفان؟!
- فرماندار دنا: انتصاب سرپرست جدید اداره کار، تعاون و امور اجتماعی شهرستان را به رسمیت نمیشناسم/ اجازه برگزاری تودیع و معارفه را نمیدهم
- تصاویر افتتاحیه نمایشگاه هفته پژوهش در یاسوج با حضور استاندار و سایر مسئولان استانی
- ۱۷۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت گیاهان دارویی رفت+تصاویر
- پیام تبریک سرپرست بهزیستی گچساران به مناسبت روز جهانی معلولان
- دستگیری تیم سارقان حرفهای/ کشف قریب یک تن لوله سرقت شده از شرکت نفت گچساران
- برگزاری کارگاه آشنایی با مدیریت پسماند ویژه پاکبانان شهرداری دوگنبدان با همکاری اداره حفاظت محیطزیست
- انتصاب سرپرست امور مالی شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!