-
از قاب عکس طبیعت تا سکوت طلایی؛ دنا را معامله نکنید
مرضیه حسن پور -
سکوتی که گندم را میسوزاند | روایتی آرام از فاجعهای خاموش
حافظ یعقوبی -
نخبه کشی در کهگیلویه؛ نقض بدیهیترین اصل منطق در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
از پایان تاریخ تا دموکراسیِ محتضَر
محسن خرامین -
نا-ظفرمندیِ توسعه: اربابِ مردم یا نمایندۀ آنها؟
حسین موسوی -
روابط عمومی؛ تجلی فهم، تفسیر و راهبریِ اجتماعیِ
صیاد خردمند -
تأملی بر اقدامات پوپولیستی دولتها در استان کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
چگونگی ایجاد تعلیمات عشایری از آغاز
سید ساعد حسینی -
تاجگردون؛ وکیل یا ولینعمت؟
یادداشت مخاطبان -
به اعماق برگرد «شیوا»
امراله نصرالهی
بادی که دسترنج کشاورزان گچسارانی را با خود برد

به گزارش اَفتونیوز و به نقل از تسنیم، استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن اراضی حاصلخیز، 10 درصد آبهای سطحی و وجود 6 رودخانه بزرگ شامل بشار وکبگیان سرشاخه اصلی رودخانه کارون، مارون سرشاخه اصلی رودخانه جراحی، خیرآباد و زهره سرشاخه رودخانه هندیجان و رودخانه سمه ظرفیت مناسبی برای توسعه بخش کشاورزی دارد.
متوسط بارش بلندمدت استان به مقدار 632 میلیمتر تقریباً معادل دو و هشت دهم برابر میانگین کشوری به میزان 240 میلی متر است، حجم جریانات سطحی و کل پتانسیل آب تجدید پذیر استان به صورت میانگین به میزان 8373 میلیون مترمکعب معادل 8 درصد کل پتانسیل منابع آب تجدیدپذیر کشور است.
گوجه کاران گچسارانی بعد از چندین ماه شبانه روزی زحمت و متحمل شدن هزینههای هنگفت در هنگام برداشت محصول به دلیل وضعیت نامناسب بازار و پایین بودن قیمت روزگار سختی را پشت سر میگذارند تا جایی که از کرده خود پشیمان هستند، در حالی بازار دلالان به دلیل بی تدبیری وزارت جهاد کشاورزی داغ است.
قیمت پایین گوجه از سر مزرعه سبب شده که گوجه کاران رغبتی برای برداشت نداشته باشند و بخش زیادی از محصول خود در مزرعه را به حال خود رها کردهاند تا مورد استفاده دامها قرار بگیرد و بر بدهیهای خود که به امید روز برداشت برجای مانده، غصه بخورند.
یکی از گوجه کاران لیشتر گچساران میگوید: گوجه از سر مزرعه را 5 هزار تومان خریداری میکنند در حالی در بازار استان تا 15 هزار تومان و در خارج از استان از جمله بازار تهران تا 20 هزار تومان گوجه فروش میشود.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ برنامه حمایتی از جهاد کشاورزی ندیدهایم و در کل احساس میکنیم بود و نبود وزارت جهاد کشاورزی تفاوتی ندارد و بلکه در برخی مواقع با تصمیمهای ناپخته و بروکراسیهای طولانی و مسئلهدار چوب لای چرخ تولید میکند.
گوجه کار دشت لیشتری به تسنیم میگوید: 4 ماه شبانه روز در مزرعه تلاش کردیم و هزینههای میلیونی انجام دادیم به این امید که در هنگام برداشت تمامیس هزینهها جبران و فاید آن امیدوار کننده باشد اما امروز دخل و خرج تعادلی با هم ندارند.
بررسیها نشان میدهد نوسانات قیمت در هر سال سبب خسارت فراوانی به کشاورزان و باغداران شده است و به دلیل نبود صنایع تبدیلی در گچساران گوجه کاران به مراتب مشکلات بیشتری دارند.
یکی از معضلاتی که نه فقط در این روزها که در سالهای اخیر به عنوان بزرگترین دغدغههای کشاورزان جالیزکار شهرستان گچساران مطرح بوده، نوسان شدید قیمتها و نبود بازار مناسب برای فروش محصولات تولیدی این منطقه است که متاسفانه در روزهای اخیر بازار محصول گوجه فرنگی به دلیل افت شدید قیمت وضعیت بسیار وخیمی پیدا کرده است.
کشاورزان گوجهکار لیشتر و امامزاده جعفر گچساران که این روزها درآستانه ورشکستگی کامل قرار دارند در گفتوگو با تسنیم از مشکلات، دغدغهها و نگرانیهایشان میگویند از اینکه همه ساله همزمان با شروع فصل برداشت محصولات کشاورزی، به یکباره عدهای دلال غیربومی وارد منطقه میشوند و محصولات کشاورزی و حاصل ماهها تلاش، زحمت و دسترنج کشاورزان را با قیمت بسیار اندک خریداری میکنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از آغاز برداشت گوجه فرنگی خارج از فصل از زمینهای زیر کشت این محصول در شهرستان گچساران خبر داد و گفت: برداشت گوجه فرنگی خارج از فصل از 600 هکتار زمین زیر کشت این محصول در دشتهای لیشتر و امامزاده جعفر گچساران آغاز شده و پیش بینی میشود کشاورزان 48 هزار تن برداشت داشته باشند.
سید علی معتمدیپور افزود: گوجه فرنگی برداشت شده علاوه بر تامین نیاز مردم کهگیلویه و بویراحمد، روانه بازار دیگر استانها شامل اصفهان، یزد، گیلان، مازندران، البرز و کرمان میشود و محصول برداشتی گوجه فرنگی در اراضی دشت لیشتر و امامزاده جعفر گچساران قابلیت تازه خوری و تولید رب گوجه فرنگی را دارند.
وی تاکید کرد: از تعاون روستایی به عنوان یکی از سازمانهای تابعه جهاد کشاورزی خواستهام در این زمینه ورود کرده و اجازه ندهد بیش از این کشاورزان متضرر شوند.
با وجود پیگیریهای انجام شده، شجاعی مدیر تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد حاضر به پاسخگویی نشده است.


نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 نقره داغ ۹۳۰ خودروی متخلف در کهگیلویه و بویراحمد
- 2 وجود ۹۱۲ خانواده دارای فرزند چندقلو در کهگیلویه و بویراحمد
- 3 هزار کنتور برق در کهگیلویه و بویراحمد تا پایان امسال هوشمند میشود
- 4 کاهش بارندگی و آسیب جدی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد
- 5 گره کور بلوار جمهوری یاسوج با ورود دستگاه قضایی باز شد
- 6 پیام تبریک نادر منتظریان به فرمانده جديد سپاه استان
- 7 ۶ مجروح در پی تیراندازی در عروسی
- 8 نبود بالگرد مشکل جدی مهار آتشسوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است
-
مهرجو:امسال تسهیلات مشاغل خانگی بر اساس جمعیت، پتانسیل و شاخصهای هر شهرستان توزیع خواهد شد/ کاظمیجو: پتروشیمی و کارخانهها از قبل مسئولیتهای اجتماعی میتوانند خیلی کارها برای شهرستان انجام دهند
-
اجرای ۵۰عنوان برنامه به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر در گچساران
-
مدیر آموزش و پرورش چاروسا منصوب شد/ حکم
-
احترام به مردم به شیوه شبکه دنا! / از غیب شدن مجری تا عدم حضور شهردار یاسوج!
-
مدیرکل میراث فرهنگی: اشیا تاریخی به درستی نگهداری نمیشوند/ برای تکمیل موزه نیاز به اعتبار داریم/ کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت احیا میشوند
-
حضور دو نماینده سابق و اسبق بویراحمد در مراسمهای عمومی/ فعالیتهای انتخاباتی «روشنفکر» و «زارعی» شروع شد؟!
-
کار جالب یک مرکز درمانی در راستای مسئولیت اجتماعی/ «درمانگاه صدرا» جور شهرداری یاسوج را کشید!
-
کمانه سیاست تهاجمی تاجگردون به خودش/ آقای تاجگردون! از صف اول نمایشها بترسید نه از جوانان گچساران و باشت!
-
پیشرفت طرح صنایع پلیمر گچساران از ۴۴ درصد عبور کرد/ جزییات
-
توضیحات فرماندار لنده در خصوص احیای معدن فسفات قیام
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!