-
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان -
جهانبانو؛ گوهری نایاب که فروغ امید را در دلها میافروخت
سهیلا نیکاقبالی
بادی که دسترنج کشاورزان گچسارانی را با خود برد

به گزارش اَفتونیوز و به نقل از تسنیم، استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن اراضی حاصلخیز، 10 درصد آبهای سطحی و وجود 6 رودخانه بزرگ شامل بشار وکبگیان سرشاخه اصلی رودخانه کارون، مارون سرشاخه اصلی رودخانه جراحی، خیرآباد و زهره سرشاخه رودخانه هندیجان و رودخانه سمه ظرفیت مناسبی برای توسعه بخش کشاورزی دارد.
متوسط بارش بلندمدت استان به مقدار 632 میلیمتر تقریباً معادل دو و هشت دهم برابر میانگین کشوری به میزان 240 میلی متر است، حجم جریانات سطحی و کل پتانسیل آب تجدید پذیر استان به صورت میانگین به میزان 8373 میلیون مترمکعب معادل 8 درصد کل پتانسیل منابع آب تجدیدپذیر کشور است.
گوجه کاران گچسارانی بعد از چندین ماه شبانه روزی زحمت و متحمل شدن هزینههای هنگفت در هنگام برداشت محصول به دلیل وضعیت نامناسب بازار و پایین بودن قیمت روزگار سختی را پشت سر میگذارند تا جایی که از کرده خود پشیمان هستند، در حالی بازار دلالان به دلیل بی تدبیری وزارت جهاد کشاورزی داغ است.
قیمت پایین گوجه از سر مزرعه سبب شده که گوجه کاران رغبتی برای برداشت نداشته باشند و بخش زیادی از محصول خود در مزرعه را به حال خود رها کردهاند تا مورد استفاده دامها قرار بگیرد و بر بدهیهای خود که به امید روز برداشت برجای مانده، غصه بخورند.
یکی از گوجه کاران لیشتر گچساران میگوید: گوجه از سر مزرعه را 5 هزار تومان خریداری میکنند در حالی در بازار استان تا 15 هزار تومان و در خارج از استان از جمله بازار تهران تا 20 هزار تومان گوجه فروش میشود.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ برنامه حمایتی از جهاد کشاورزی ندیدهایم و در کل احساس میکنیم بود و نبود وزارت جهاد کشاورزی تفاوتی ندارد و بلکه در برخی مواقع با تصمیمهای ناپخته و بروکراسیهای طولانی و مسئلهدار چوب لای چرخ تولید میکند.
گوجه کار دشت لیشتری به تسنیم میگوید: 4 ماه شبانه روز در مزرعه تلاش کردیم و هزینههای میلیونی انجام دادیم به این امید که در هنگام برداشت تمامیس هزینهها جبران و فاید آن امیدوار کننده باشد اما امروز دخل و خرج تعادلی با هم ندارند.
بررسیها نشان میدهد نوسانات قیمت در هر سال سبب خسارت فراوانی به کشاورزان و باغداران شده است و به دلیل نبود صنایع تبدیلی در گچساران گوجه کاران به مراتب مشکلات بیشتری دارند.
یکی از معضلاتی که نه فقط در این روزها که در سالهای اخیر به عنوان بزرگترین دغدغههای کشاورزان جالیزکار شهرستان گچساران مطرح بوده، نوسان شدید قیمتها و نبود بازار مناسب برای فروش محصولات تولیدی این منطقه است که متاسفانه در روزهای اخیر بازار محصول گوجه فرنگی به دلیل افت شدید قیمت وضعیت بسیار وخیمی پیدا کرده است.
کشاورزان گوجهکار لیشتر و امامزاده جعفر گچساران که این روزها درآستانه ورشکستگی کامل قرار دارند در گفتوگو با تسنیم از مشکلات، دغدغهها و نگرانیهایشان میگویند از اینکه همه ساله همزمان با شروع فصل برداشت محصولات کشاورزی، به یکباره عدهای دلال غیربومی وارد منطقه میشوند و محصولات کشاورزی و حاصل ماهها تلاش، زحمت و دسترنج کشاورزان را با قیمت بسیار اندک خریداری میکنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از آغاز برداشت گوجه فرنگی خارج از فصل از زمینهای زیر کشت این محصول در شهرستان گچساران خبر داد و گفت: برداشت گوجه فرنگی خارج از فصل از 600 هکتار زمین زیر کشت این محصول در دشتهای لیشتر و امامزاده جعفر گچساران آغاز شده و پیش بینی میشود کشاورزان 48 هزار تن برداشت داشته باشند.
سید علی معتمدیپور افزود: گوجه فرنگی برداشت شده علاوه بر تامین نیاز مردم کهگیلویه و بویراحمد، روانه بازار دیگر استانها شامل اصفهان، یزد، گیلان، مازندران، البرز و کرمان میشود و محصول برداشتی گوجه فرنگی در اراضی دشت لیشتر و امامزاده جعفر گچساران قابلیت تازه خوری و تولید رب گوجه فرنگی را دارند.
وی تاکید کرد: از تعاون روستایی به عنوان یکی از سازمانهای تابعه جهاد کشاورزی خواستهام در این زمینه ورود کرده و اجازه ندهد بیش از این کشاورزان متضرر شوند.
با وجود پیگیریهای انجام شده، شجاعی مدیر تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد حاضر به پاسخگویی نشده است.


نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
سرپرست هلال احمر دنا منصوب شد/ ابلاغ
-
سمفونی ناهنجار شبانه شوتینماها در خیابانهای مسکونی دهدشت/ شورای ترافیک و شهرداری دقیقا چه میکنند؟!/ تصاویر
-
بی توجهی فرمانداری کهگیلویه به مصوبه شورای ترافیک و مطالبه اهالی روستای «ایمور آباد»
-
بودجه شهرداری یاسوج در ۱۴۰۴ به ۳ هزار میلیارد تومان می رسد
-
سرپرست دفتر ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه یاسوج منصوب شد
-
فریدون داوری شعر لری را متحول کرد
-
پر ترددترین محورهای استان در تعطیلات نوروز کدام بودند؟! / آمار جالب راهداری استان از سفرهای نوروزی
-
انتقاد امام جمعه موقت قلعهرئیسی از هلال احمر و میراث فرهنگی
-
تا دیر نشده، از دختران هندبال ایران و ملی پوشان زن هندبالیست هم استانی حمایت کنیم/+جزئیات
-
ماجرای قطع درختان در «میرغضب» بویراحمد چه بود؟
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!