-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
-
خلاصهای از مصاحبه با انقلابیون
علیرضا کفایی
-
نامه «سرباز سالهای ابری» خطاب به استاندار !
سیدعلی حمیدهکیش شاهقاسمی
سقف ۲۰۰هزار میلیاردی تسهیلات تکلیفی/ لایحه بودجه ۱۴۰۲ قانون جهش تولید مسکن را متوقف می کند؟
با گذشت حدود یک سال و نیم از این وعده، ساخت یک میلیون خانه عملی نشد و با توجه به لایحه ۱۴۰۲ به پارلمان به نظر میرسد که تامین مالی ساخت این واحدهای مسکونی نیز با مسائل عدیده ای مواجه خواهد بود
به گزارش اَفتونیوز و به نقل از اقتصاد آنلاین، ابراهیم رییسی قبل از پیروزی در انتخابات ۱۴۰۰ وعده ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی برای افراد واجد شرایط را داده بود و پس از رسیدن به ریاست جمهوری نیز اقداماتی هرچند پراکنده برای ساخت این واحدها انجام شد. اما با این وجود و با گذشت تقریبا یک سال و نیم از این وعده، ساخت یک میلیون واحد مسکونی عملی نشد و با توجه به لایحه ۱۴۰۲ به مجلس شورای اسلامی به نظر میرسد که تامین مالی ساخت این واحدهای مسکونی نیز با مشکلات قابل توجهی رو به رو است.
بر اساس قانون جهش تولید مسکن که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده، دولت موظف است نیاز سالانه مسکن کشور را بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی در مناطق شهری و روستایی تامین و به نحوی برنامهریزی و اقدام کند تا در چهار سال نخست اجرای این قانون، سالانه به طور متوسط حداقل یک میلیون واحد مسکونی در کشور برای متقاضیان واجد شرایط عرضه شود. بر اساس ماده ۴ این قانون نیز بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی مکلف هستند که حداقل ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند، به صورتی که در سال اول اجرای قانون، این تسهیلات از حداقل ۳۶۰ هزار میلیارد تومان کمتر نباشد و برای سالهای آینده نیز حداقل منابع تسهیلاتی مذکور مطابق با نرخ تورم سالانه افزایش پیدا کرده و کمتر از این رقم نباشد. همچنین بر اساس تبصره ۵ این آیین نامه، سازمان امور مالیاتی کشور موظف است در صورت عدم رعایت موضوع این ماده، در قالب بودجه سنواتی، مالیاتی برابر با ۲۰ درصد تعهد انجام نشده را از بانکها و موسسات اعتباری مستنکف، اخد و به خزانه داری کل کشور واریز کند و این مبلغ ۱۰۰ درصد تخصیص یافته تلقی و به حساب صندوق ملی مسکن واریز میشود. اما با این وجود اظهارات مسعود رهنما، مدیر عامل صندوق ملی مسکن نشان میدهد که تا آذرماه امسال کمتر از ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات مسکن توسط بانکها پرداخت شده است.
همچنین بر اساس تبصره ۱۶ لایحه بودجه ۱۴۰۲ بانکهای عامل موظف هستند که در چارچوب برنامه تورم و رشد نقدینگی و ترازنامه بانکها، در سقف ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کنند.
این تسهیلات به مواردی از جمله قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، قوانین مربوط به ایثارگران، قانون جهش تولید دانش بنیان و قانون جهش تولید مسکن پرداخت میشود.
بر این اساس در لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل تسهیلات در نظر گرفته شده برای بخشهای مختلف کمتر از تسهیلاتی است که فقط مربوط به قانون جهش تولید مسکن میشود.
مطابق قانون جهش تولید مسکن، ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی نظام بانکی باید به بخش مسکن پرداخت شود که با توجه به اینکه کل تسهیلات در سال ۱۴۰۰ برابر ۳هزار هزار میلیارد تومان بوده، بنابراین باید در مجموع ۶۰۰هزار میلیارد تومان به این منظور پرداخت میشد.
حال به نظر میرسد با توجه به رشد اسمی ۵۴.۱درصدی میزان تسهیلات در سال ۱۴۰۰ نسبت به دوره مشابه سال قبل، رشد ۴۰درصدی تسهیلات در سال جاری و سال آینده فرض غیرمعقولی نباشد و بنابراین کل تسهیلات در سال ۱۴۰۲ به عدد ۶هزار هزار میلیارد برسد که بر این اساس و با توجه به قانون جهش تولید مسکن حداقل سهم بخش مسکن از تسهیلات سال آینده باید برابر ۱۲۰۰هزار میلیارد تومان باشد.
بنابراین همانطور که در ابتدا کارشناسان هشدار میدادند که پرداخت چنین رقم تسهیلات امکان پذیر نیست، چرا که بالای ۶۰ درصد تسهیلات پرداختی نظام بانکی تجدید وامهای قبلی است و در صورت اجرای قانون جهش تولید مسکن عملا بخشهای دیگر اقتصاد از تسهیلات بیبهره میمانند، به نظر میرسد اکنون دولت هم به این نتیجه رسیده است. در این شرایط تعیین سقف ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی تسهیلات تکلیفی برای بخشهای مختلف میتواند منجر به توقف نهضت ملی مسکن شود.
در همین رابطه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی نیز در اخیرا عنوان کرد که تسهیلات تکلیفی نظام بانکی در چارچوب برنامه کنترل تورم و رشد نقدینگی متناسب با ترازنامه بانکها و توان مالی و ظرفیت اعتباری شبکه بانکی لحاظ شده است.
با وجود در نظر گرفتن این رقم در لایحه بودجه ۱۴۰۲ باید دید که دولت نسبت به این موضوع چه واکنشی نشان خواهد داد و چرا این رقم با رقمی که در قانون جهش تولید مسکن برای تسهلات تکلیفی بانکها در نظر گرفته شده، همخوانی ندارد؟
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 2 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 3 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 4 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 5 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 6 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 7 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- 8 کشف 118 کيلوگرم ترياک در گچساران
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
- غبارروبی گلزار شهدای گمنام گچساران به مناسبت هفته بسیج/ تصاویر
- تشریح بیمه "زنان خانهدار و دختران" از زبان سرپرست تامین اجتماعی گچساران
- پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز سپیدار - بنستان محور یاسوج - دهدشت
- مارگون با ۷۰ برنامه به استقبال هفته بسیج میرود/ جزییات
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!