در سایه مخالفت ها سد چمشیر در گچساران آبگیری شد

با حضور خبرنگاران و مسئولان و مجریان سد چم‌شیر، به صورت رسمی آبگیری سد چم‌شیر گچساران اعلام شد.

در سایه مخالفت ها سد چمشیر در گچساران آبگیری شد

به گزارش اَفتونیوز، سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان با حضور مسئولان و مجریان سد چم‌شیر و همچنین خبرنگاران در محل ساخت سد، به صورت رسمی آبگیری سد چم‌شیر گچساران اعلام شد.

به طرح سد و نیروگاه چمشیر به عنوان بزرگ ترین طرح آبی کشور روی رودخانه زهره در ۲۵ کیلومتری گچساران ساخته شده است.

این طرح بزرگترین سد RCc کشور و خاورمیانه است که سه واحد نیروگاهی به ظرفیت ۱۷۶ مگاوات و تولید ۴۸۲ کیگاوات ساعت برق دارد.

شاخص اصلی این طرح ظرفیت بالای حجم مخزن آن است که۲.۳ میلیارد متر مکعب آب را در یک منطقه خشک در خود جای می دهد.

آبگیری این سد سبب خواهد شد این میزان آب جمع آوری شده و در طول سال مورد استفاده قرار گیرد.

مطالعات اولیه این طرح از سال ۱۳۷۳ شروع، در سال ۸۸ مناقصه آن برگزار و با یک شرکت چینی کار آغاز می شود.

پیش از شروع طرح همه مجوزهای لازم اخذ شده و با این مجوزها کار ادامه یافته است.

بهبود کیفی و مدیریت آب رودخانه زهره از اهداف اصلی این طرح است و تولید ۴۸۲ کیگاوات ساعت برق پاک از دیگر ویژگی مهم این طرح است.

این سد با ارتفاع ۱۵۱ متر از تراز پی بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی ایران بوده که دارای مخزن ۲.۳ میلیارد مکعب، دریاچه‌ای به طول ۴۸ کیلومتر و مساحت دریاچه ۵۱ کیلومترمربع در تراز نرمال است. این سد تنظیم ۱.۲ میلیارد مترمکعب آب برای کشاورزی پایاب را خواهد داشت.

بنا به گفته مسئولان اجرای سد؛ در روند اجرائی ساخت یک سد، شرکت سازنده باید مجوزهای مختلفی را اخذ کند. بعضی از این مجوزها درون‌سازمانی است و تعدادی نیز برون‌سازمانی و توجیه فنی و اقتصادی طرح در شورای فنی وزارت نیرو مهم‌ترین مجوز درون‌سازمانی و تأیید سازمان محیط‌زیست مهم‌ترین مجوز برون‌سازمانی است.

عملیات اجرائی سد بدون اخذ مجوز سازمان محیط‌زیست امکان‌پذیر نیست. گزارش ارزیابی زیست‌محیطی در سال ۱۳۸۸ به سازمان محیط‌زیست ارسال شده و سازمان بعد از بررسی‌های ویژه مجوز را صادر کرده است.

مجری طرح سد و نیروگاه چمشیر در توضیح بیشتر سد می‌گوید: رودخانه زهره بزرگ به رود زهره بعد از محل تلاقی زهره کوچک و رودخانه خیرآباد اطلاق می‌شود و اختلاط این دو رودخانه باعث ایجاد شرایط کیفی مناسبی در محدوده دشت‌های زی دون و هندیجان شده و به‌تبع آن کشاورزی در آن منطقه را ممکن می‌کند.

بنا به گفته محضرنیا حدود ۸۴ درصد اراضی کشاورزی در پایاب سد مربوط به استان خوزستان بوده که شامل ۵۰ هزار هکتار اراضی «هندیجان» و ۶ هزار هکتار اراضی «زی دون» است. سد چم شیر با افزایش کیفیت و تنظیم کمیت آب رهاسازی شده، باعث افزایش بازده کشاورزی در این منطقه خواهد شد و در عمل شرایط کشت دوم را در فصولی که آب کیفیت مناسب ندارد فراهم خواهد کرد.

کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 0 نظر

شما اولین نظر دهنده باشید!

سایر اخبار
برگزدیدها