مصلح مدیرعامل آب منطقه ای استان؛


«سد آبریز» آب مورد نیاز پتروشیمی دهدشت و کارخانه های سیمان و آجر را تامین می کند!

طی هفته‌ اخیر احداث سد آبریز مارون حواشی متعددی به وجود آورد و موجب نگرانی مردم در شهرستان کهگیلویه بزرگ شد. در تازه ترین واکنش مدیرعامل آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرگزاری فارس ضمن صحبت های امیدوار کننده ای که مطرح کرده مدعی شده از سد آبریز برای مصارف صنعتی استفاده خواهد شد.

«سد آبریز» آب مورد نیاز پتروشیمی دهدشت و کارخانه های سیمان و آجر را تامین می کند!

اَفتونیوز| طی هفته‌ اخیر احداث سد آبریز مارون حواشی متعددی به وجود آورد و موجب نگرانی مردم در شهرستان کهگیلویه بزرگ شد. در تازه ترین واکنش مدیرعامل آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرگزاری فارس ضمن صحبت های امیدوار کننده ای که مطرح کرده مدعی شده  از سد آبریز برای مصارف صنعتی استفاده خواهد شد.

حواشی پیرامون سد آبریز واکنش حجت‌الاسلام سیدمحمد موحد نماینده مردم در مجلس را در پی داشت و وی در صحن مجلس خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از حضور باشکوه مردم حوزه انتخابیه در راهپیمایی روز قدس گفت: متاسفانه مرکز پژوهش‌های مجلس با نظریه غیرکارشناسی کام مردم را تلخ کرد و پیامدی جزء یاس برای مردم کهگیلویه بزرگ نداشته است.

وی خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آقای قالیباف در سفری که به حوزه انتخابیه کهگیلویه بزرگ داشتید مهمترین مطالبه مردم احداث سد آبریز که دارای ابلاغیه تخصیص از وزارت نیرو و همچنین اخذ مجوزهای  لازم بود را شنیدید اما گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس پشت پا به امیدی که شما در دل مردم ایجاد کردید بود و فضای ملتهبی ایجاد کرد.

نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه کارشناس مرکز پژوهش‌ها کوچکترین زحمتی برای بررسی حداقلی سد آبریز نداد، گفت: هر چه سریعتر سفر کارشناسی انجام و جواب قانع کننده و روشنگری پیرامون سد آبریز داده شود.

اما آرش مصلح در همین خصوص به خبرنگاران گفت: یکی از حوزه‌های پر بارش استان حوزه آبریز مارون است که از سنوات گذشته هدف‌گذاری برای مهاربخشی از روان‌آب جهت اهداف شرب، صنعت و کشاورزی شهرستان‌های چرام، لنده و کهگیلویه از وزارت نیرو از مجموعه آب منطقه‌ای قرار گرفت‌.

مدیرعامل آب منطقه‌ای کهگیلویه وبویراحمد افزود: پس از امکان سنجی متعدد و مطالعات فاز شناخت گزینه‌هایی به عنوان ساختگاه آبریز بر روی سد مخزنی مکان‌یابی شد بعد از آن اقدامات لازم برای مطالعات فنی فاز یک و دو و مجوز زیست محیطی، پدافند غیرعامل، میراث فرهنگی، مطالعات اجتماعی و مخزنی انجام گرفت.

وی عنوان کرد: در اوایل سال ۱۴۰۲ بخش اعظمی از این مطالعات انجام و مطالعات فاز اول به اتمام رسید، مطالعات میراث فرهنگی سد از طریق پژوهشگاه میراث فرهنگی انجام و منجر به صدور مجوز شد، ضمن اینکه محوز زیست محیطی سد اواخر سال ۱۴۰۰ اخذ شد.

این مسئول با بیان اینکه تمام مطالعات خاک‌شناسی اراضی هدف توسط مشاور انجام شده، گفت: ۲۰ هکتار از اراضی دیم شهرستان‌های چرام، لنده و کهگیلویه قابلیت تامین آب از طریق صدا آبریز را دارند، همچنین آب شرب بخشی از جمعیت شهری و روستای این سه شهرستان از طریق سامانه انتقال آب تامین خواهد شد.

وی بیان کرد: یک واحد نیروگاهی بر روی بدنه سد طراحی شده که بخشی از برق مورد نیاز از طریق اتصال به شبکه سراسری تامین می‌شود، همچنین آب صنایع بزرگ و مهم در حال احداث یا صنایع در حال جانمایی مانند پتروشیمی دهدشت و چرام، کارخانه سرم سازی چرام، کارخانه سیمان کهگیلویه و کارخانه آجر تامین می‌شود.

این ادعای مدیرعامل آب منطقه ای استان در حالی مطرح می شود که  تاکنون در خصوص سد آبریز بحث مصرف کشاورزی مطرح بوده است و صحبتی از مصرف آب برای مصارف صنعتی درمیان نبود

مصلح در ادامه بیان کرد: سد در حال طی کردن مراحل نهایی است و مشاور طرح عنوان کرده که طرح تا تابستان امسال مراحل سد انجام می‌شود این مراحل که طی شود به همراه مجوزهای اخذ شده منجر به ردیف ماده ۲۳ که ردیف اجرایی است، خواهد شد.

وی با بیان اینکه تکمیل مطالعات سد از چند محل از جمله ردیفی که در لایحه بودجه ملی است، لایحه تامین و انتقال آب سراسری و از محل منابع داخلی شرکت توسعه منابع آب که کارفرمایی این طرح است، گفت: در سفر دوم رئیس جمهور به استان یکی از اولویت‌های پیشنهادی سد آبریز است.

مصلح عنوان کرد: سال گذشته از دفتر ویژه رئیس جمهور یک هیئت برای بازدید از ساختار سد آبریز به استان سفر کرد و گزارش این سفر را به رئیس جمهور ارائه شد، دفتر رئیس جمهور طی نامه‌ای به دفتر وزارت نیرو بر اولویت قرار گرفتن این طرح تاکید داشت بنابراین تمام بستر و شرایط برای احداث سد آماده است.

وی خاطرنشان کرد: سد آبریز مهمترین، اثرگذارترین و کلیدی‌ترین پروژه‌های استان با دایره تاثیرگذاری برای سه شهرستان است که تولید، اشتغال،رفع بیکاری و کاهش مهاجرت و تحول عمیق برای سه شهرستان خواهد شد.

مصلح با اشاره به برخی اظهارنظرها پیرامون سد آبریز گفت: علی‌رغم اظهارنظرها اما سد آبریز تمام مراحل را طی کرده است، آنچه  برای یک سد مهم است تخصیص آب است که ۱۳۵ میلیون مترمکعب تخصیص آب در سند ملی آب به این پروژه اختصاص داده و ابلاغ شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سد آبریز ۲۰  تریلیون تومان گردش مالی در منطقه ایجاد می‌کند،همچنین با توجه به اینکه در استان نیروگاه برق بزرگی نداریم تولید برق با احداث این پروژه افزایش می‌یابد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای کهگیلویه وبویراحمد بیان کرد: با احداث این سد آب شرب با کیفیت در اختیار مردم قرار می‌گیرد و ظرفیت گردشگری افزایش پیدا می‌کند.

وی عنوان کرد: با احداث این سد ظرفیت ایجاد صنایع بزرگ، کوچک و متوسط در سه شهرستان احداث می‌شود، ضمن اینکه در تاریخ استان هیچ پروژه‌ای نمی‌تواند به مانند سد آبریز موجب ایجاد تحول در منطقه کهگیلویه شود.



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 1 نظر

  • 1 حسینی 1402/2/1 12:48:52

    پس تامین آب کشاورزی مردم دهدشت،چرام،لنده،وروستاهای تابعه چه؟ اصلا"اگرآب کشاورزی مردم تامین نشه وفقط برای پتروشیمی وکارخانه سیمان سدزده شود. همان بهتره این سدساخته نشود

    پاسخ
سایر اخبار
برگزدیدها