-
فریدون داوری در چهار پرده
فضلالله یاری
-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
- عناوین مهم
- 16
- دوشنبه , 15 خرداد 1402 -PM -09:54
جغرافیاگرایی نمایندگان صدای «بهرامی» را هم درآورد/ چرایی توسعه نیافتگی کهگیلویه و بویراحمد
رویکرد جغرافیامحور، کهگیلویه و بویراحمد را نه به عنوان یک کل، بلکه پارههای منطقهای و جغرافیایی مجزا از یکدیگر در نظر میگیرد.
اَفتونیوز| محمد بهرامی فعال سیاسی در یادداشتی نوشت؛ استان کهگیلویه و بویراحمد از منابع طبیعی و خدادای بسیاری برخوردار است. این منابع در گوشه و کنار استان توزیع شده و هر منطقه جغرافیایی، ظرفیتهای خاص خود را دارد. این مواهب خدادادی تنها در مرکز استان تمرکز ندارند، بلکه در همه شهرها و شهرستانهای استان میتوان بارقههایی از آن را دید.
معدن نیترات در دیشموک، چشمه میشی، کوهگل و گردنه بیژن در دنا، کاروانسرای دهدشت، غار نزل در شهرستان چرام، تنگ پیرزال، چشمه کورسا، دشت مازه، منطقه گردشگری لگین راک، نفت و گاز گچساران، بوکسیت سرفاریاب و ... تنها بخشی از ظرفیتهای شهرستانهای مختلف کهگیلویه و بویراحمد هستند که به علت وفورشان، به همه آنها در اینجا اشاره نمیشود.
نگاه جغرافیاگرایانه که استان را به سردسیر و گرمسیر تقسیم میکند، نمیتواند کهگیلویه و بویراحمد را به عنوان یک کل در نظر بگیرد. افرادی که چنین رویکردی را در رفتار و منش خود به کار میگیرند، نمیتوانند تأثیر بهسزایی در به حرکت درآوردن چرخهای توسعه استان داشته باشند.
همانطور که بدن انسان به عنوان یک ارگانسیم از اجزای مختلفی تشکیل شده و هیچیک بدون دیگری، معنا و البته خاصیتی ندارند، نگاه به استان نیز به صورت بخشهای مجزای جغرافیایی، نمیتواند توسعه همهجانبه را به دنبال داشته باشد.
کافیست نگاهی به بخشهای مختلف کهگیلویه و بویراحمد انداخت تا متوجه شد این استان علاوه بر حوزه کشاورزی، در حوزههای صنعت و خدمات نیز حرفهای بسیاری برای گفتن دارد. اما متأسفانه رویکرد بخشی، مانع استفاده تام و تمام از همه این ظرفیتها شده است.
دلی که برای توسعه استان میتپد، فارغ از تعلقات جغرافیایی، همه این ظرفیتها را در کنار یکدیگر میبیند. فردی که در کمیسیون کشاورزی مجلس حضور دارد، میتواند بدون نگاه به حوزه انتخابیه خود، در هر گوشه این استان که ظرفیت کشاورزی را دارد فعالیت و مطالبهگری کند. اگر فردی در کمیسیون صنعت مجلس قرار دارد، میتواند همه ظرفیتهای صنعتی استان را ببیند، بدون آنکه خود او از نظر جغرافیایی به آن منطقه تعلق دارد یا خیر؛ ایضاً در حوزه خدمات نیز وضعیت به همین صورت است.
کهگیلویه و بویراحمد سالها از نظر میانگین بیکاری بالاتر از میانگین اعلامی کشور بوده است؛ هر چند در سال جاری اندکی از میانگین کشوری پایین تر آمده، اما اگر ظرفیتی برای اشتغال وجود دارد، همه استان میتواند از آن بهرهمند شود.
متأسفانه در سالهای گذشته حتی اشتغالزایی نیز جغرافیامحور شده و گاهی افرادی به کار گرفته شدهاند که از یک جغرافیای خاص برخواستهاند. این در حالی است که ممکن است افراد ساکن آن منطقه و جغرافیا، به هر دلیلی، از تخصص لازم در آن حوزه کاری برخوردار نبوده باشند. بنابراین هیچ ایرادی ندارد که برای اشتغالزایی در استان کهگیلویه و بویراحمد، همه بخشهای جغرافیایی مد نظر قرار گیرند، تا اجحافی علیه یک بخش صورت نگیرد.
، یکی از پیامدهای رویکرد جغرافیامحور است. اما با گذر از این رویکرد، میتوان امیدوار بود در صورت همکاری سایر بخشها به توسعه دست یافت.
واضح است که توسعه تنها با بکارگیری رویکرد علمی امکانپذیر است؛ حتی اگر بدون مبنای علمی بتوان رشد کرد، آن رشد به دلیل شکنندگیاش به توسعه منجر نخواهد شد. تاریخ چندصدساله توسعه در جهان این پدیده را به اثبات رسانده که نگاه جغرافیایی و ضد علم نمیتواند توسعه پایدار و همهجانبه را در پی داشته باشد.
البته درخت توسعهنیافتگی کهگیلویه و بویراحمد تنها مبتلا به جغرافیاگرایی نیست. همانطور که در بخش قبلی اشاره شد، نگاههای طایفهای و سیاستبازیهای مرسوم که منافع جمعی را به بهای منافع عدهای خاص قربانی میکنند، توسعهنیافتگی استان را تقویت میکنند.
در واقع یک چرخه ترکیبی متشکل از سه ضلع جغرافیاگرایی، طایفهگرایی و سیاستبازی در کنار یکدیگر، توسعهنیافتگی کهگیلویه و بویراحمد را بازتولید میکنند.
حتی اگر نگاه جغرافیاگرایی در این استان محو شود، در صورت وجود طایفهگرایی و سیاستبازی باز هم شاهد توسعه استان نخواهیم بود.
به نظر ما در صورت عبور از این سه شاخه، باید رویکرد علمی و عملی را محور تصمیمگیریها قرار داد. اغلب اوقات نیز میتوان نمودهای آن را به وسیله بهرهگیری از خرد جمعیِ شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی شناسایی کرد.
در روزهای آینده و در بخشهای بعدی، آفتهای طایفهگرایی و سیاستبازی و همچنین راههای برونرفت از آنها به تفصیل تشریح خواهد شد.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- موفقیت خبرنگار کهگیلویه و بویراحمدی در جشنواره رسانه ای بانوان کشور
- انتصاب معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش گچساران+ جزییات
- معاون بیمهای تامین اجتماعی گچساران منصوب شد+ حکم
- پیام تسلیت استاندار در پی درگذشت شاعر هماستانی
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
نظرات ارسالی 16 نظر
والله هر بویراحمدی نماینده مجلس شود امکان ندارد به یک کهگیلویه بزرگی مسوولیت بدهد/ مهدی روشنفکر نزدیکترین فرد به کهگیلویه بزرگی هاست، بروید ببینید به چند کهگیلویه بزرگی مسوولیت داده/ واقعیت این است که اینها اگر بخواهند هم نمی توانند بخاطر انتخابات دور بعد و دوری جستن از شماتت های جغرافیایی به فرزندان کهگیلویه بزرگ در بویراحمد مسوولیت بدهند/ من از نزدیک دیده ام سرمایه های عظیمی از فرزندان کهگیلویه بزرگ را که به پای نمایندگان سردسیری مهره سوخته شدند و مدیر نشدند/ این یک هشدار است به کهگیلویه بزرگی ها و اگر گوش می کنید در انتخابات حوزه انتخابیه خودتان شرکت کنید و اگر نخواستید در حوزه انتخابیه شرکت کنید و در بویراحمد در روز انتخابات ماندید در همان روز با خانواده محترم تان به تفریح و سیر و سیاحت بپردازید و اگر خیلی دوست داشتید رای بدهید در صفوف رای گیری بایستید و در تعرفه رای بنویسید زنده باد ایران/ گوش کنید به این هشدار و خواهش که روزی پشیمان نشوید از آنچه بی هیچ و پوچ مهره سوخته کاندیداها و حتی نمایندگان بویراحمدی شدید/ من حالا می فهمم چرا موحد می گفت: من فقط برای کهگیلویه بزرگی ها کار می کنم و هرکس محل تولدش کهگیلویه بزرگ باشد پیش من بیاید/ اون از نزدیک و خیلی زودتر از ما به این نتیجه رسیده بود اما آن را به مردم سرزمینش نگفت/ البته اگر یک بویراحمدی در کهگیلویه بزرگ هم طرفدار یک نماینده باشد هم همینگونه است و جغرافیای استانی بر مسوولیت آینده اش تاثیرگذار است/ بهرامی و بهرامی ها یقیننا همینگونه اند و امکان ندارد به یک فرزند کهگیلویه بزرگی مسوولیت بدهند و حاضرم شرط ببندم که چنین چیزی رخ نمی دهد/ پس فرزندان کهگیلویه بزرگ، بفکر کیف و حال خودتان در روز انتخابات باشید و کسی را در بویراحمد عزیز از خودتون ناراحت نکنید/ یاعلی
پاسخبابا بیخیال والا تو رفتی مجلس پدر همه رو در میاری به خاطر این همه خرجی که گردن خودت گذاشتی خودتو اذیت نکن همون استاد دانشگاه بودن کافیته،،
پاسخدرود بر دکتر بهرامی عملگرا و توانمند بدور از سیاست طایفه گرایی و قوم گرایی، دادن اولویت به کسانی که مستحق بوده اند، ننگ بر آنهایی که جناب دکتر مثلا چون از فلان طایفه است سنگ اندازی نیکنند یه خورده از خدا بترسید، الحق که شماهایی که چنین دیدگاهی دارید از خشم خدا در امان نخواهید بود چرا که دکتر بهرامی نگاهی فراگیر تر از آنچه چشم کوتاه بین شما میبیند دارند، شما را به خدای بهرامی و این مردم ستم دیده واگذارمیکنم.....
پاسخمردم استان کهگیلویه بویر احمد قبل از انقلاب قربانی خود خواهی و ظلم خوانین و کدخدا های خود خوانده بودن بعد از انقلاب گرفتار در باتلاق سیاسی گرایی مسئولان سهمیه گیر و جیره خور شدن و قربانی بی کفایتی مسئولینی که در این استان بجز لطمه زدن به مردم این استان. هیچ دستاوردی نداشته اند مردمی مظلومی که گرفتار بی تدبیری و بی کفایتی مسئولان طائفه گرا و با تفکر سنتی و مدیریت سهمی مردمی که در صد سال اخیر هیچ روز خوش بخود ندیده اند شاید عده خیلی کم باشند که با توجه به رابطه فامیلی با مسیولین و... در جامعه امروزی احساس کمی و کسری نداشته باشند اما عموم مردم جامعه استان ما قربانی مسیولین بی کفایت این استان شدن مسیولین
پاسختو خودت فقط وفقط با نگاه جغرافیا گرایی توسط شورای شهر ان دوره که همشون اهل یک منطقه جعرافایی بودند شهردارشدی.اینهارابرای کسی بگو که تا الان دنیانیامدهباشد
پاسخدرود بر دکتر بهرامی فردی علمی و عملگرا که با سابقه اجرایی بسیار قدرتمند خودشان را به مردم شناساندن و با مطالعه علمی دقیق و بررسی های میدانی و علمی سرشار از ایده های نو و شناخت پتانسیل های طلایی و معرفی نحوه شکوفایی این طرح ها برای اشتغالزایی و دارمدزایی استان بارهای بار فریاد زدند و دریغ از گوش شنوای حتی یک مسئول که بخود بیاید پس با انتخاب ایشان به فکر شکوفایی پتانسیل های صنعتی، کشاورزی، گردشگری، ورزشی. هنری و... باشیم و به امید خدا و راه روشن فردا که فرزندانمان دیگر مثل ما طعم محرومیت و بدبختی را نکشند. مگر این مناطق زر خیر و پایتخت طبیعت ایران و دیار آریوبرزن و تیم غول کش شهرداری که موسس و نامگذار اینها خود دکتر بهرامی هست این مناطق چه کم از استان های شکوفا شده همجوار دارد. به خود بیاییم و تعصبات قومی قبیله ای و تعصبات سیاسی و حزب و باند بازی را کنار بگذاریم و فرد توانمند و شایسته را انتخاب کنیم.
پاسخدرود بر دکتر بهرامی فردی علمی و عملگرا که با سابقه اجرایی بسیار قدرتمند خودشان را به مردم شناساندن و با مطالعه علمی دقیق و بررسی های میدانی و علمی سرشار از ایده های نو و شناخت پتانسیل های طلایی و معرفی نحوه شکوفایی این طرح ها برای اشتغالزایی و دارمدزایی استان بارهای بار فریاد زدند و دریغ از گوش شنوای حتی یک مسئول که بخود بیاید پس با انتخاب ایشان به فکر شکوفایی پتانسیل های صنعتی، کشاورزی، گردشگری، ورزشی. هنری و... باشیم و به امید خدا و راه روشن فردا که فرزندانمان دیگر مثل ما طعم محرومیت و بدبختی را نکشند. مگر این مناطق زر خیر و پایتخت طبیعت ایران و دیار آریوبرزن و تیم غول کش شهرداری که موسس و نامگذار اینها خود دکتر بهرامی هست این مناطق چه کم از استان های شکوفا شده همجوار دارد. به خود بیاییم و تعصبات قومی قبیله ای و تعصبات سیاسی و حزب و باند بازی را کنار بگذاریم و فرد توانمند و شایسته را انتخاب کنیم.
پاسخبدبختی در جامعه ماتحصیلکردهایمان هم دربوق جغرافیایی گرایی وطایفه وقبیله بندی میدهند.وهمچنان این استراتژرادامن میزنند چراکه حاضرنداخلاق وکرامت انسانی رازیرپابگذارند.بخاطرمنافع شخصی
پاسخبابا چرخ دنده دیگه دوره شعار نیست سابقه شما در شهرداری مشخصه تفکر اصول گرایی و اصلاح طلبی محافظه کار عدم شایسته سالاری در شهرداری عدم تخصص گرایی در شهرداری بانون که در مرامت اصلا جایگاه نداشتن
پاسخمثلا میخواد رای گرمسیری جذب کند
پاسخجناب بهرامی جان خودت میدانی به در این کار نمیخوری نگو اصلاحاتی هستی ابروی اصلاحات نگه دار تو و روشنفکر کپی برابر با اصلید روشنفکر فقط زرنگ هست
پاسخمطالبی به نامت مینویسن و در سایتها منتشر میکنند اخر شر میشود مجلس رفتی کسی کنارت نیست
پاسخجناب دکتر بهرامی تا همین چند ماه پیش لیدرها و مشارانت میگفتن استانداری را گچسارانیا گرفتند
پاسخدرود بر دکتر بهرامی که همیشه دغدغه مند استان هستند. این استان و این کشور شما را صدا میزند ....
پاسخگپگپو طایفه گر از خودت در تاریخ بشر نداریم
پاسخدرود انصافا عجب دیدگاهی دارد دکتر بهرامی بحث گردشگری مهمترین مولفه پیشرفت استان ماست درود نمیخواستم رای بدم ولی حتما رای میدم چون دنبال طرح بوم گردی هستیم با تعدا د زیادی ازدوستان بخدا رای بهش میدیم
پاسخ