-
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان -
جهانبانو؛ گوهری نایاب که فروغ امید را در دلها میافروخت
سهیلا نیکاقبالی
بیحجابی با مصوبه حل میشود؟
چندی است پیرو مطرح شدن لایحه عفاف و حجاب مباحث متنوعی راجعبه بایدها و نبایدهای تقنینی این لایحه و آثار و تبعات احتمالی تصویب چنین لایحهای مطرح شد، ایراداتی از سوی کارشناسان و اهالی رسانه بر شیوه تنظیم چنین لایحهای از جهات مختلفی اعم از نحوه جرمانگاری و میزان مجازات تعریف شده برای رفتارهای موصوف به کشف حجاب و... مطرح شد که تکرار و اشاره به چنین مسائلی هرچند مهم و قابل تامل به نظر ضروری نبوده لازم است درعوض تحلیل حقوقی مفاد لایحه موصوف، اشارهای مختصر به سابقه تاریخی- تقنینی مسأله حجاب در نظام حقوقی- قضایی کشور داشت.

اَفتونیوز| محمدهادی جعفرپور، وکیل دادگستری نوشت: آنچه به عنوان سابقه تقنینی مسأله حجاب و عفاف در نظام حقوقی ایران خودنمایی میکند موید این نکته است که در مواجهه با برخی چالشها، انشای قانون راهکار مناسب و قابل تاملی نبوده، بلکه لازم است با ریشهیابی موضوع به رفع چنین چالشی اندیشید. در مجموع قوانین ایران بالغ بربیش از 50مصوبه و قانون* به اشکال مختلف به مسأله حجاب اشاره شده، در هریک از این مصوبات طرق متنوعی در راستای ارج نهادن به مسأله حجاب و برحذر کردن اشخاص از شل حجابی یا بیحجابی پیشبینی شده است، حجم بایدها و نبایدهای مقرر در مقررات موصوف مبین این نکته است که گویی تصور برخی آن است که درمان هر درد و مشکلی را در انشای مقررات سختگیرانه و تعریف مجازات میدانند.
برفرض که به زعم ایشان این موضوع یک چالش و مشکل اساسی تلقی شود راهکار مقابله و برخورد با آن در انشای قانون نخواهد بود، چراکه بنا به مختصات مصرح در علم حقوق و لزوم ضرورتسنجی نیازهای جامعه به عنوان مقدمه انشای قانون، آنچه پیش از تعریف مجازات و جرمانگاری برخی رفتارها ضروری است، تحلیل و بررسی مسائل و حوادثی است که سبب بیتوجهی برخی به دستورات قانون و احکام شرعی شده است. حکایت برخورد و تحلیلهای امروز جامعه ایرانی با برخی موضوعات شرعی و اجتماعی با آنچه در دهههای گذشته و حتی چند سال گذشته دیده میشد متفاوت و دارای گسترهای وسیع است.
بارها و به کرات این عبارت و پرسش در لابهلای کتابهای حقوق تکرار شده است؛ قانون خوب چطور قانونی است؟ پیرو همین پرسش است که غالب تئوریسینهای مکاتب حقوقی و جامعه شناسان بر این باورند که مقدمه انشای یک قانون خوب، توجه به خواست و اراده قاطبه افراد جامعه است که در ارزشهای اخلاقی- ملی ومذهبی غالبِ جامعه تبلور عینی مییابد. ارزشهایی که در عالم اعتبار به مقتضای مکان و زمان و فرهنگ غالب جامعه در مسیر تغییر و تحول نسلها شکل میگیرد بنا به همین استدلال است که نمیتوان نسلهای مختلف یک جامعه را تابع مقرراتی دانست که در مقاطع زمانی پیشین و برای افراد و نسلهای آن مقطع زمانی وضع شده و مورد احترام ایشان بوده، چراکه قواعد قابل احترام هرجامعهای تابع متغیرهای متنوعی مانند ارزشهای اخلاقی– ملی و مذهبی حاکم برآن جامعه است.
تاریخ حقوق و تئوریهای حاکم در علوم اجتماعی موید این امر است که گذر زمان سبب تغییر ارزشهای اخلاقی- اجتماعی جامعه در راستای تحولات اجتماعی- سیاسی حاکم بر هر جامعهای شده و در نتیجه منشأ اثر برای انشای قواعد حقوقی و الزامات کیفری است، لذا چنانچه جامعهای، بدون توجه به چنین متغیرهایی در صدد اداره امور حاکمیتی بر اعمال همان قواعد و مقررات سابق اصرار کند حاصلی نخواهد داشت. لذا لازم است در اعمال حکومت به خواست و متغیرهای قابل احترام نسلها توجه ویژه کرد. اندیشمندان حقوق عمومی در بحث انشای قواعد حقوقی و کیفری بر این ضرورت اتفاق نظر دارند که لازم است در تعریف بایدها و نبایدها، به مقوله تغییر نسلها، تحولات اجتماعی- سیاسی حاکم در جهان پیرامون توجه ویژه کرد در غیر اینصورت افراد و اشخاصی که قرار است موضوع له آن مقررات قرار گیرند به انحای مختلف از پذیرش و احترام به مقررات شانه خالی میکنند.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
تا دیر نشده، از دختران هندبال ایران و ملی پوشان زن هندبالیست هم استانی حمایت کنیم/+جزئیات
-
ماجرای قطع درختان در «میرغضب» بویراحمد چه بود؟
-
تصاویر خیال انگیز و زیبا از «کوهگل» دنا
-
محکومیت ۸۲۱ پرونده تخلف حوزه بهداشت، دارو و درمان در کهگیلویه و بویراحمد
-
اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج
-
جشن نوروزگاه در یاسوج برگزار شد(+تصاویر)
-
توضیحات پلیس کهگیلویه و بویراحمد در رابطه فیلم منتشر شده ۲ راننده حاشیه ساز در فضای مجازی
-
بانک مسکن کهگیلویه و بویراحمد ۷۰ درصد از تسهیلات ۱۵ هزار میلیاردی را پرداخت کرد
-
بازگشایی مسیر ارتباطی گردنه بیژن از هفته آینده/+تصاویر
-
تخلفات روز طبیعت را با این شمارهها گزارش دهید
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!