-
فریدون داوری در چهار پرده
فضلالله یاری
-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
یک بام و دوهوای «تندروها»
روزنامه آرمان امروز در گزارشی از تناقض در رفتار و عمل تندروها نوشته است
اَفتونیوز| کنش و واکنش تندروها حال از هر طیف سیاسی که باشند همواره برای منافع ملی نتایج شومی به همراه دارد. همواره تاکید شده است که در مسایل حکمرانی احزاب و جناحهای سیاسی به دنبال ماجراجویی و البته فعالیتهای هیجانی نباشند ولی در سالهای اخیر رفتارهای طیفهای خاص سیاسی خساراتی را برای مرد به همراه داشته است و عرصه زندگی را برای شهروندان تنگ کردهاند.
اگر بخواهیم در این مورد به مثالهایی اشاره کنیم موارد زیادی را میتوانیم بررسی کنیم ولی یکی از نتایج عدم توجه به جلوگیری از تندروی موضوع برخورد با برجام است. برخی از ابتدای این توافقنامه بر ساز ناامیدی، خیانت، باجدهی و … به غربیها مینواختند و نهایتا آن را در مجلس شورای اسلامی به آتش کشیدند. این نوع رفتارها هم در سیاست داخلی و هم در سیاست خارجی هزینههای بسیاری را برای شهروندان به وجود آمد و در نهایت به وضعیت کنونی رسیدیم که مردم از نظر مشکلات معیشتی به وضعیت بحرانی رسیدهاند. برخی از تندروها در زمینه سیاسی چالشهایی را به وجود میآورند و برخی از تندروها هم هستند که در زمینههای اقتصادی فعالیت میکنند و آنها را کاسبان تحریم میخوانیم.»
در همین زمینه «محمد فاضلی»، جامعه شناس و تحلیلگر مسایل اجتماعی سیاسی با کنایه به تندروها با بیان اینکه حالا باید نتیجه عملگرا نبودنتان را ببینید در توییتی نوشت : «اگر همواره در سیاست خارجی به اندازه کافی عملگرا بودید، هیچ وقت به این اندازه دچار تناقض نمیشدید. اگر موقع در قدرت بودن رقیب، آنقدر تندرو نبودید، الان اینقدر به تناقض دچار نمیشدید. خود کرده را تدبیر نیست. حالا هم تحمل کنید و یاد بگیرید. یادگیری باعث میشود کمتر خسارت بزنید.»
«به دلیل عدم آگاهی از وضعیت روز جهان تندروها هنوز نمیدانند که در محیط بینالملل جایی برای آرمانهای ایدهآل طیف تندرو نیست و نباید در این فضا از آرمانهای مقدس صحبت کرد و در موردشان شعارهای تند داد. وقتی میتوانیم مشکلات پیش آمده اقتصادی را با مذاکرات بر طرف کنیم و ملت را از این فقر و سفرهای خالی نجات دهیم، برخی میخواهد از آب گل آلود ماهی بگیرند و با تئوریهایی که به مقاومت حداکثری متصل میکنند برای ایران دردسرسازی میکنند. این چهرهها عامل اصلی وضعیت کنونی مردم هستند که از سربیکاری و فقر به کف خیابان میآیند و اعتراض میکنند. این افراد باید برای این موارد و مشکلات در برابر مردم پاسخگو باشند و امیدواریم که این جرات را داشته باشند تا یقه خودشان را به دست مردم بدهند و در چشم آنها نگاه کنند و دلایل شرایط کنونی را برایشان شرح دهند. متاسفانه فضایی به وجود آمده است که کسی نمیتواند در مطبوعات و رسانهها از آنها انتقاد کند در واقع اهل شنیدن نقد و پاسخگویی نیستند. بهتر بود صداوسیما در روند تریبون دادن به چهرههای اپوزیسیون، اجازه میداد عملکرد آقایان سوپر انقلابی مورد نقد اساسی قرار میگرفت تا مردم بدانند که عامل اصلی به وجود آمدن شرایط کنونی چه کسانی هستند. تفکرات و تصمیمات همین آقایان همواره برای ایران هزینه ساز بوده است ولی یک بار در برابر عملکردشان پاسخگو نبوده و نخواهد بود. در همین زمینه با یکی از سیاستمداران گفتوگو کردیم.»
تندروها از سوی ملت ترد خواهند شد
«محمدرضا خباز»، فعال سیاسی اصلاحطلب و تحلیلگر مسایل سیاسی در پاسخ به این سوال که در فضای سیاسی، تندروی چه معنایی دارد و به چه فردی تندرو گفته میشود، بهخبرنگار «آرمان امروز» میگوید: «اصولا تندرو به افرادی گفته میشود که بنا بر نظریههایی که در ذهنشان شکل میگیرد، خود را فراتر از قانون میدانند و با تعریف متفاوت از قوانین آنها را به نفع مصالح سیاسی خود استفاده میکنند و در ادامه هم میتوانند بخشی از جامعه را با خود همراه کنند. آنها برای فعالیت خود خط قرمزی قائل نیستند و از هر ابزاری که بتوانند در مسیر رسیدن به اهداف خود استفاده میکنند. در مورد افراد تندرو باید بگوییم هنگامی که در این مسیر حرکت میکنند ارادهای بر روی افکار و گفتار خود ندارد و معمولا از هر ادبیاتی برای نشان دادن خود استفاده میکنند. به این نکته توجه داشته باشید که چنین چهرههایی در هر جناح سیاسی حضور دارند. هم در اصلاحطلبان و هم در اردوگاه اصولگرایان چنین نفراتی حضور دارند که بدون مطالعه، تحقیق و بررسی، مشورت و … حق را از آن خود میدانند. افرادی هستند که میگویند برداشتهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و … خودشان از باقی طیفهای فکری برتر و قابل درکتر است. البته توجه داشته باشید که چنین افرادی بعد از مدت کوتاهی توسط جامعه ترد خواهند شد.»
خباز در تحلیل رفتار تندروها در جناح اصلاحطلب و اصولگرا که چه آسیبی میتوانند به جامعه و کشور بزنند، ادامه میدهد: «توجه داشته باشید که این افراد چه در طیف فکری اصولگرا و چه در طیف فکری اصلاحطلب، بزرگترین آسیب را به «باورها» و «ایمان» جامعه وارد میکنند که شاید در بعضی موضوعات فرصتی هم برای جبران وجود نداشته باشد. در برخی مواقع میبینیم فرد تندرو در فضایی قرار میگیرد که به جامعه صدمات بسیاری میزند بدون آنکه خودش چنین درکی داشته باشد و در مقابل انتقادهای شخصیتهای متعادل جوابهایی در سبک و سیاق خودشان میدهند، تا فرد مقابل را منزوی کنند. فردی که عاقل نباشد یا به افراطگری روی میآورد و یا به سمت تفریط خواهد رفت که اتفاقا در هر دو سمت هم تندروی خواهد کرد. آنها بهنوعی خود را فراقانونی میدانند که حتی کوچکترین انتقادات را هم نمیپذیرند. در زمان کنونی مشاهده میکنیم که با برخی تندرویها، طیفی از جامعه که نسل جوان هستند، به کل مواضعی که از سمت چهرههای تندرو مطرح میشود را رد میکنند. متاسفانه شاخصترین نمونه رفتاری این طیف سیاسی این است که چیری تحت عنوان «نوعدوستی»، «دیگر دوستی»، «احترام به رقیب» و … را درک نمیکنند و تنها بر دشمنی تاکید دارند.»
این سیاستمدار در پاسخ به این سوال که تندروی در سیاستخارجه چه صدماتی را به منافع ملی وارد میکند، اضافه میکند: «همانطور که اشاره کردیم این نوع افراد خود را فراتر از قانون میدانند و در فضای بینالمللی هم از همین سیاست استفاده میکنند و نسبت به قوانینی که همه کشورهای جهان به آن احترام میگذارند بیاهمیت هستند. هنگامی که ما عضوی از سازمانملل هستیم باید به قوانین آن احترام بگذاریم تا در ادامه بتوانیم از ظرفیتهایی که به نفع خودمان است بهرمند شویم. برخی سیاستهایی که با تندروی همراه است منافع ملی ایران را به خطر میاندازد و نهتنها نمیتوانند کمکی به وضعیت مردم بکنند بلکه شرایط را سختتر هم خواهند کرد. در حالی که عدم رعایت قوانین بینالمللی دامنگیر ما میشود در ادامه باقی کشورها هم سعی میکنند کشوری مانند ایران را کنار بگذارند. ما باید با توجه به اولویت دادن به منافع ملی از حقوق بینالمللی خود دفاع کنیم و هرجایی که به حریم ما تجاوز شد بر اساس قوانین بینالمللی با آنها برخورد کنیم. هم در فضای داخلی کشور و هم در فضای دیپلماسی باید با عقلانیت و حفظ مسیر تعادل فعالیت کنیم که هم حقوق ملت را به آنها بدهیم و هم بتوانیم در فضای بینالملل چهره مناسبی از ایران عرضه کنیم.»
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- موفقیت خبرنگار کهگیلویه و بویراحمدی در جشنواره رسانه ای بانوان کشور
- انتصاب معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش گچساران+ جزییات
- معاون بیمهای تامین اجتماعی گچساران منصوب شد+ حکم
- پیام تسلیت استاندار در پی درگذشت شاعر هماستانی
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!