-
آب هست، اما برای دیگران!!!
سعید صفا دوست -
مشاورانی برای ویترین؛ نه برای تصمیمسازی!! | قهوه تلخ مشاوره در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
حسن کریمی -
حومه شرقی دهدشت زر خیز ، اما محروم و مظلوم، ولی دارای مردمانی گُرده بار
امین بیرقدار -
تناقض در کوچه پسکوچههای آموزش: آینهای از نابرابری در بوم شهر
سعید صفا دوست -
زندگی در محاصره پلاستیک؛ محصولی که بلای جان زمین شد!
مریم پارسا -
«طرح شهید زینالدین» ابطال قانونی، استمرار رابطهها / آیا حکم دیوان عدالت اداری در استان اجرا میشود؟!
حسن کریمی -
کشتار غیر نظامیان در زمان جنگ از منظر حقوق بین الملل؛ جنایت جنگی یا توجیه پذیر؟!
ابراهیم دادگر -
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش
تردیدها در شورش «واگنر» علیه مسکو
سرانجام «یوگنی پریگوژین» رئیس شرکت یا پیمانکار نظامی خصوصی روسیه، مشهور به گروه «واگنر» که مدتها با مقامات عالی نظامی روس در رابطه با چگونگی فرماندهی در جنگ اوکراین مخالف بود، روز 23 ژوئن (2 تیر) دشمنی خود را بهطور علنی آشکار و جرقهای را برانگیخت که به نظر میرسد یک بحران جدید در روسیه باشد.

اَفتونیوز| محمد انیسی در یادداشتی نوشت؛ پریگوژین شبه نظامیان تحت امرش را که ماههاست در خاک اوکراین به نفع روسیه میجنگیدند و در تصرف شهر باخموت اوکراین نقشآفرینی موثری داشتند با صدور فرمان به شهر مرزی «روستوف» در جنوب خاک روسیه سرازیر و در یک پیام صوتی مدعی شد کنترل تاسیسات نظامی شهر از جمله فرودگاه را در اختیار گرفته است.
ویدئوها و تصاویر منتشر شده در فضای مجازی، از جمله توسط خبرگزاری تاس روسیه، مردان مسلحی را نشان میداد که ساختمانهای اداری روستوف را تصرف و تانکها در مرکز شهر مستقر شدهاند. به تعبیری دیگر، شبهنظامیانی که پیشتر طرفدار روسیه بودند در چرخشی آشکار رویاروی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور این کشور قرار گرفتند. مدتی است که اختلاف میان یوگنی پریگوژین که بنابر ادعای خود 25000 نیروی مسلح و بنابر ادعای برخی مقامات غرب تا 50 هزار جنگجو را فرماندهی میکند با سران نظامی ارتش روسیه، از جمله وزیر دفاع و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه، تشدید شده است.
پریگوژین، فرماندهان عالی نظامی کرملین را به صدور دستور حمله به اردوگاههای این گروه در اوکراین و همچنین جلوگیری از ارسال سلاح و مهمات به اعضای واگنر که با سربازان اوکراینی میجنگیدند، متهم کرده است. اما فوران تنشها با میانجیگری «الکساندر لوکاشنکو» رئیسجمهور بلاروس مهار و حرکت کاروان گروه واگنر به سمت مسکو، متوقف و همچنین عقبنشینی این شبه نظامیان از شهر روستوف آغاز و به اردوگاههای صحرایی خود بازگشتند. این رویدادها که در زمان بسیار کوتاه اتفاق افتاده است، بسیاری از تحلیلگران را با ظن و تردید روبهرو کرده است.
«پاول فلگنهاور» تحلیلگر دفاعی روس معتقد است که «باید ببینیم چه کسی واقعا به چه فردی امتیاز داده است. آتش بس به این راحتی برقرار نمیشود و میتواند به راحتی در آینده نزدیک آتش شعله بکشد.» برخی معتقدند که ارتش روسیه به اندازهای قدرتمند است که بتواند شورش این گروه را در هم بشکند، این گزینه درست است اما همه واقعیت را بازتاب نمیدهد، مقامات عالی کرملین در زمان حرکت گروه واگنر به سمت مسکو یک ساختار نظامی سخت «ضدتروریستی» را در پایتخت و مناطق اطراف آن ایجاد و برخی از آمد و شد خودروها را محدود کردند. ولادیمیر پوتین که در یک سخنرانی تلویزیونی شورش مسلحانه توسط واگنر را خیانت خواند و گفت که هر کسی که علیه ارتش روسیه سلاح به دست گرفته باشد مجازات خواهد شد و اقدام این گروه را به منزله فروکردن خنجر به قلب مردم روسیه دانست و همچنین سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) که اقدامات پریگوژین را یک فراخوان برای آغاز درگیری داخلی مسلحانه در قلمرو خاک روسیه اعلام کرد، بعد از میانجیگری رئیسجمهور بلاروس، در یک چرخش آشکار کرملین اعلام کرد پرونده جنایی علیه رئیس واگنر بسته و نیروهایی که در این شورش به او پیوستند با پیگرد قانونی مواجه نخواهند شد.
پرسش این است که دلیل این نرمش پوتین نسبت به نیروهای غیر رسمی نظامی که در زمان جنگ، شورش کردهاند چه میتواند باشد؟ از شروع جنگ اوکراین (5 اسفند 1400) بیش از یک سال گذشته، بدون دستیابی به نتایج راهبردی ملموس، وضع تحریمهای بسیار از سوی غرب و همپیمانان آن علیه مسکو و نامشخص بودن سرنوشت جنگ و بهویژه شبههآفرینیهایی از سوی پریگوژین در رابطه با ضرورت شروع عملیات نظامی که او در ویدئویی گفت: «وزارت دفاع روسیه تلاش میکند جامعه و رئیسجمهور را فریب دهد و داستانی درباره چگونگی تجاوز دیوانهوار اوکراین به ما بگوید که آنها قصد داشتند با کل ناتو به ما حمله کنند. اما جنگ برای غیر نظامی کردن اوکراین لازم نبود.»
شاید مجموع این موضوعات، مقامات عالی کرملین را به این باور رسانده که در شرایط فعلی، بهترین شیوه، مدیریت تنشها و حفظ همبستگی میان نیروهای نظامی برای پیشگیری از رخدادهای تلخ که بنابر عقیده «آنا ماتویوا»، از موسسه روسیه در کینگز کالج لندن، که گفت که این رویدادها تغییر قابل توجهی را برای چشمانداز سیاسی روسیه رقم زد. این اولین فصل درگذار سیاسی است. ما شاهد تحولات بیشتری در آینده خواهیم بود.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 مدیرعامل آبفا استان: تکمیل تصفیهخانه دهدشت ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
- 2 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 3 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 4 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 5 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 6 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 7 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 8 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
-
شتاب توسعه در روستاهای لنده/ اجرای پروژههای عمرانی با اعتبار بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال
-
آمادگی کامل ناوگان عمومی برای اعزام زائران اربعین/خدماترسانی ۴۷ دستگاه اتوبوس بهصورت منظم
-
اتاق تعاون کهگیلویه و گچساران در آستانه شروع فعالیت مجدد/ مهرجو: وقت حرکت برای توسعه اقتصادی است
-
با ایمنسازی و تعمیرات پل تنگ چویل، اتصال کهگیلویه و بویراحمد به خوزستان هموار شد
-
درخشش اولین ملیپوش والیبال نوجوانان استان/ قنواتیان: «یاسین اسدیزاده» الگوی نسل جدید گچساران است+ عکس
-
کاپیتان سابق استقلال تهران سرمربی نفت و گاز گچساران شد/ عکس
-
مهرجو: با جذب ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار، گام بلندی برای حمایت از اشتغال استان برداشتیم / هدفگذاری جذب ۷۰ درصدی تا روزهای آینده
-
شهرداریهای کهگیلویه و بویراحمد عوارض آلایندگی را صرف پرداخت حقوق نیروها کردند!
-
نشست مشترک مجمع نمایندگان استان کهگیلویه و بویراحمد و استاندار با معاون وزیر و مدیران ارشد شرکت زیرساخت و توسعه راههای کشور/ باند دوم دهدشت-خیرآباد به مناقصه میرود
-
آغاز عملیات اجرایی پروژه اصلاح نقطه حادثهخیز تنگ کناره در محور یاسوج – بابامیدان
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!