-
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان -
جهانبانو؛ گوهری نایاب که فروغ امید را در دلها میافروخت
سهیلا نیکاقبالی
- عناوین مهم
- 4
- دوشنبه , 19 تیر 1402 -AM -02:40
یک سکوت خبری و تلاش برای دریافت مجوز زیست محیطی سد خرسان سه و انتقال آب به کویر/+ سند
شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران وزارت نیرو در نامه جدیدی به دنبال دریافت مجوز زیست محیطی سد خرسان سه و انتقال آب از این سد به فلات مرکزی است.

اَفتونیوز| "علی اصغر حاج ملاعی" مُجری طرح انتقال آب به یزد در نامهای به کریمی مدیرکل دفتر ارزیابی اثرات زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست با موضوع ارسال گزارش اصلاح شده ارزیابی اثرات زیست محیطی و آلبوم نقشههای مطالعات مرحله اول خط انتقال آب به استان یزد و شهرهای مسیر از سد خرسان سه جهت اخذ مجوز زیست محیطی، از او خواسته است که همکاریهای لازم جهت صدور مجوز زیست محیطی سدخرسان سه با این شرکت صورت گیرد.
رونوشت این نامه که در تاریخ دهم تیرماه امسال بشماره نامه ۵۸/۱۷۵ پیوست دار نگارش شده به استحضار " اسلام جاودان خرد" مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد نیز رسیده است.
با انتقال آب سد خراسان سه بزرگترین سایت تاریخی ایلامی تخریب، ۲۴ روستا آواره و ۱۲ هزار هکتار پوشش مرتعی و جنگلی بلوط مدفون میشوند.
سد خرسان سه یکی از ۲۵ سد در پرونده سرشاخههای کارون در زاگرس است که بدون اخذ مجوزهای قانونی ارزیابی اثرات محیط زیستی و اقتصادی اجتماعی، عملیات اجرایی آن بر روی رودخانه خرسان در مرز استان کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری آغاز شده است.
با ساخت این سد بیش از ۲۴۰۰ هکتار از جنگلها و بوتهزارهای منطقه زاگرس در این دو استان زیرآب میرود و هزاران ذخیره نادر جنگلی از گونههای بلوط ایرانی، بنه و بادام وحشی را در خط مرزی منطقه حفاظتشده دنا نابود میکند.
براساس گفتههای اهالی منطقه و همچنین کورش درخشان زاده، فرماندار شهرستان دنا، با احداث این سد تعداد ۲۴ روستا با بیش از ۸۰۰ خانوار در دو استان چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد به زیرآب خواهد رفت و میلیاردها تومان معیشت در حوزه زراعت و باغداری، دامداری، پرورش زنبورعسل و آبزیپروری از بین خواهد رفت.
تعداد ۲۶ اثر تاریخی باستانی و طبیعی متأثر از احداث این سد خواهند شد که آبشار مُنج، آبشار آتشگاه بهعنوان طولانیترین آبشار کشور از این آثار ارزشمند و مزیتهای منحصر بفرد طبیعی، اقتصادی و اشتغال زایی منطقه است.
خسارتهای ناشی از سد خرسان سه برای استان کهگیلویه و بویراحمد، زیر آب رفت بیش از ۱۷ روستا به طور کامل و در بخش کشاورزی زراعت و باغات ۲۳ روستا خواهد بود. "لمای سفلی"، "دزک بالا و پایین"، "مازه گز"، "لمای علیا"، "دره شوره"، "مُنج"، "دشت بز"، "ده پایین"،" لهسوار"، "دو راه"، "سر سور"،"ده شیخ"، "سرتنگ"، "کله گه"،" گل چهرآباد"، "رودشتی"، "کله حمام"،" سرتل چینگو"، "بیژگن"، "درب کلات محمودی" برخی از روستاهای هستند که بر اثر زیر آب رفتن نابود می شوند و یا کشاورزی آنها زیر آب می رود.
مزارستان ۱۲ شهید وحرم مطهر سه امامزاده باساخت این سد زیر آب خواهند رفت.


- چندین گورستان تاریخی کشور در سد خرسان سه زیر آب میرود/جنگلهای زیادی در این بین نابود، مراتع و مسیر کوچ مردم منطقه زیر آب میرود
- واکنش ضرغامی به نابودی قبرستان ۵ هزار ساله با احداث سد خرسان
- پرسش روشنفکر از وزیر نیرو: کدام کانون قدرت پشت سد خرسان 3 است؟
- آقای رئیسی، با احداث «سد خرسان» 10 هزار خانوار روستایی را در دنا آواره نکنید
- سد خرسان مزار ۱۳ شهید و حرم سه امام زاده را زیر آب میبرد/ موضع بنیاد شهید و اداره کل اوقاف کهگیلویه و بویراحمد چیست ؟
- سد خرسان و حوزه مطالعاتی آن مربوط به حوزه وزارت خانه هاست و ما دخالتی در این موضوع نداریم!
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
تا دیر نشده، از دختران هندبال ایران و ملی پوشان زن هندبالیست هم استانی حمایت کنیم/+جزئیات
-
ماجرای قطع درختان در «میرغضب» بویراحمد چه بود؟
-
تصاویر خیال انگیز و زیبا از «کوهگل» دنا
-
محکومیت ۸۲۱ پرونده تخلف حوزه بهداشت، دارو و درمان در کهگیلویه و بویراحمد
-
اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج
-
جشن نوروزگاه در یاسوج برگزار شد(+تصاویر)
-
توضیحات پلیس کهگیلویه و بویراحمد در رابطه فیلم منتشر شده ۲ راننده حاشیه ساز در فضای مجازی
-
بانک مسکن کهگیلویه و بویراحمد ۷۰ درصد از تسهیلات ۱۵ هزار میلیاردی را پرداخت کرد
-
بازگشایی مسیر ارتباطی گردنه بیژن از هفته آینده/+تصاویر
-
تخلفات روز طبیعت را با این شمارهها گزارش دهید
نظرات ارسالی 3 نظر
من اهل روستای آتشگاه که با احداث سد خرسان 3زیر آب نیرو برای ما بهترین است که این سد بیاید وما را در طرح جابه جایی قرار دهد این سد باید احداث شود مرسی
پاسخاخه بدبخت به فکر یه روز دو روز خودت نباش این اب سرمایه اون استان هاست چرا باید بدی به این واون خودت دربه در بشی برای چه این استان مرکزی خیلی خود خواه هسند همه چیز را برای خودشان میخواند تو فقط کارگر اصفهانیها ویزدیها میشی که هی بهت توهین کنند یه ذره نمایند لردگان عقل وشعور داشت نمذاشت این سد زده بشه از نماینده یاسوج یاد بگیر که اجازه نداد سد توی استانش ساخته بشه کجا دنیا هستید همه چیز رابردند ما هم اواره ودربهدر اصفهان ویزدیم واستان های دیگر هستم اب سرمایه مردم چها محال وکهگلویه است از دستش ندید اخه ما چی از اینا کم داریم که اینقدر بدبخت هستم عاقل باشید یکم نماینده لروگان تاریخ بخواند ببین کجا دنیا هستیم حواستان کجاست این اب متعلق به تک تک فرزندان اون مرز وبوم
شمابخاطراون مقدارپولی هستی که ازدولت بگیری بدی به ماشین بعدش یه روزی دلتنگ دیارت میشی که اون موقع افسوس این کاررامیخوری که کل خاطرات بچگیت تاالانت زیرآب رفته که دیگردیراست برادرمن درست تصمیم بگیرید