-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
-
خلاصهای از مصاحبه با انقلابیون
علیرضا کفایی
- گفتگو و گزارش
- 1
- پنج شنبه , 12 مرداد 1402 -PM -06:33
یک مقام مسول،
مجوز سد «خرسان ۳» در سال ۹۶ صادر شده/ زیر آب رفتن ۲۴ روستا، ۱۷۰ هکتار از منطقه حفاظتشده دنا و پاکتراشی ۳۷ هزاردرخت
مدیرکل دفتر ارزیابی زیستمحیطی سازمان حفاظت محیطزیست با تاکید بر این که مجوز سد خرسان ۳ در سال ۹۶ توسط هیات دولت صادر شده است، گفت: براساس گزارش شرکت مشاور طرح، ۱۰ هزار اصله درخت در استان چهارمحال و بختیاری و ۲۷ هزار اصله درخت در استان کهگیلویه و بویراحمد در دریاچه و ساختگاه سد قرار میگیرد و به عبارت دیگر، احداث و آبگیری این سد موجب پاکتراشی ۳۷ هزار اصله درخت خواهد شد. همچنین باید توجه داشت که آبگیری سد خرسان ۳ موجب زیر آب رفتن ۲۴ روستا در این دو استان میشود.
اَفتونیوز| سعید کریمی مدیرکل دفتر ارزیابی زیستمحیطی سازمان حفاظت محیطزیست درباره آخرین وضعیت بررسی مجوزهای محیطزیستی «سد خرسان ۳» و «طرح انتقال آب بین حوضهای از رودخانه خرسان به استانهای یزد، اصفهان، فارس و کرمان» توضیح داد: پروژه سد و نیروگاه برقآبی خرسان ۳ از جمله پروژههای مشمول ارزیابی زیستمحیطی بوده که در شهرستان لردگان در محدوده جغرافیایی استان چهارمحال و بختیاری و استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است. این پروژه از سال ۸۷ تا سال ۹۶ چندین بار در کمیته ماده ۲ ارزیابی اثرات زیستمحیطی سازمان حفاظت محیطزیست کشور مطرح شد، ولی هیچگاه موفق به اخذ مجوز ارزیابی اثرات زیستمحیطی از سازمان محیطزیست نشده است.
مدیرکل دفتر ارزیابی زیستمحیطی سازمان حفاظت محیطزیست ادامه داد: در سال ۹۶ عملیات اجرایی پروژه بدون اخذ مجوزهای لازم شروع شد که پس از پیگیری ادارهکل حفاظت محیطزیست کهگیلویه و بویراحمد، مدتی این عملیات متوقف میشود. در چنین شرایطی به دلیل پیشرفت فیزیکی پروژه، پیگیری مسئولان اجرای آن و اصرار وزات نیرو، طرح سد و نیروگاه برقآبی خرسان ۳ در سال ۹۶ به «کارگروه ملی تصمیمگیری درباره پروژههای مشمول ارزیابی فاقد مجوز و دارای پیشرفت فیزیکی» ارجاع شد و با پیشنهاد این کارگروه، این پروژه در جلسه ۲۵ تیر ۹۶ هیات محترم دولت مطرح و اجرای آن مورد تصویب قرار گرفت.
وی در توضیح بیشتر درباره وضعیت کنونی سد خرسان ۳ گفت: هماکنون سد خرسان ۳ دارای پیشرفت فیزیکی در حدود ۵ درصد است و در حال حاضر کارگاه آن تجهیز و عملیات اجرایی سد در جبهه اول در سمت چپ تاج پیش میرود و همچنین در جبهه دوم نیز حفر تونلهای انحراف موقت در حال انجام است. ساختگاه سد و ۶۷۰ هکتار از مساحت دریاچه آن در استان چهارمحال و بختیاری قرار گرفته، اما یک هزار و ۷۳۰ هکتار از مساحت دریاچه سد در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است. همچنین باید توجه داشت که در حال حاضر یکی از اهداف وزارت نیرو از احداث سد خرسان ۳، اجرای پروژه انتقال آب بین حوضهای به استانهای یزد، اصفهان، فارس و کرمان و تامین آب شرب این استانها است.
کریمی با تاکید بر این که مجری طرح در فرآیند احداث سد خرسان ۳، برخی ملاحظات محیطزیستی توافقشده با سازمان حفاظت محیطزیست را رعایت نکرده است، گفت: در هنگام صدور مجوز هیات دولت برای سد خرسان ۳، با توجه به گزارش ارزیابی ارائهشده توسط مجری طرح در دیماه ۸۶، مشخصات سد به صورت ارتفاع از پی ۱۷۶ متر، حجم مخزن ۸۳۵ میلیون متر مکعب و سطح دریاچه ۲۰ کیلومتر مربع بوده است. اما در حالی که این مشخصات برای سد در جلسات متعدد با نمایندگان شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران مورد توافق قرار گرفته بود تا احداث و آبگیری این سد مساحت کمتری از منطقه حفاظتشده دنا و همچنین آبشارهای آتشگاه لردگان را تحت تاثیر قرار دهد، ولی در گزارش نحوه جبران خسارت وارده به جنگلها در این طرح که در آذرماه ۹۳ ارائه شد و همچنین گزارش جدید مربوط به احداث خط انتقال آب از سد خرسان ۳ به استانهای یزد، اصفهان، فارس و کرمان در تیرماه ۱۴۰۲، ارتفاع مخزن از پی ۱۹۵ متر، حجم سد ۱۱۸۵ میلیون متر مکعب و مساحت دریاچه آن ۲۴ کیلومتر مربع عنوان شده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با این تراز ارتفاعی، علاوه بر زیر آب رفتن آبشارهای آتشگاه لردگان، مساحت بیشتری از منطقه حفاظتشده دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد تحت تاثیر اثرات مخرب سد قرار می گیرد.
پاکتراشی ۳۷ هزار درخت و زیر آب رفتن ۱۷۰ هکتار از منطقه حفاظتشده دنا
آب و نیروی ایران به عنوان مجری طرح، گزارش ارزیابی اثرات زیستمحیطی طرح انتقال آب بین حوضهای از رودخانه خرسان به استانهای یزد، اصفهان، فارس و کرمان را تهیه و به ادارهکل حفاظت محیطزیست کهگیلویه و بویراحمد و دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیطزیست ارسال کرده است. ابهامات و ایرادات متعدد گزارش ارزیابی اثرات محیطزیستی این طرح نیز در قالب نظرات ادارهکل به دفتر ارزیابی اثرات سازمان اعلام شده است، اما تا کنون سازمان حفاظت محیطزیست، هیچگونه مجوزی برای اجرای پروژه انتقال آب از رودخانه خرسان به استانهای یادشده صادر نکرده است.
بررسی اصلاحات طرح انتقال آب از رودخانه خرسان به فلات مرکزی ایران
کریمی با بیان این که در حال حاضر سازمان محیطزیست در حال بررسی اصلاحات طرح انتقال آب از رودخانه خرسان به استانهای یزد، اصفهان، فارس و کرمان است، اظهار داشت: اسفند ۱۴۰۱ برای اولین بار گزارش ارزیابی محیطزیستی طرح انتقال آب بین حوضهای از رودخانه خرسان به استانهای یزد، اصفهان، فارس و کرمان به دفتر ارزیابی زیستمحیطی سازمان حفاظت محیطزیست ارسال شد و ما از همان زمان بررسی این گزارش را آغاز کردیم. در اردیبهشت ۱۴۰۲ نیز برای این پروژه کمیته فنی تشکیل دادیم و خواستار انجام اصلاحاتی در فرآیند اجرای طرح شدیم. تیرماه امسال نیز مجری طرح، اصلاحات مد نظر سازمان محیطزیست در بررسی گزارش ارزیابی پروژه را برای ما ارسال کرد و اکنون مشغول بررسی این اصلاحات هستیم.
مدیرکل دفتر ارزیابی زیستمحیطی سازمان حفاظت محیطزیست ادامه داد: نامهای که اخیرا در رسانهها با عنوان درخواست صدور مجوز ارزیابی زیستمحیطی سد خرسان ۳ توسط شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به عنوان مجری طرح خطاب به دفتر ارزیابی زیستمحیطی سازمان حفاظت محیطزیست منتشر شده است، مربوط به صدور مجوز زیستمحیطی سد نیست، بلکه مربوط به اصلاحاتی است که قبلا در بررسی گزارش ارزیابی طرح انتقال آب از مجری طرح خواسته بودیم و اکنون این اصلاحات در قالب یک نامه برای ما ارسال شده است که در حال حاضر بررسی این اصلاحات در سازمان محیطزیست ادامه دارد.
احتمال تغییر مسیر طرح انتقال آب برای کاهش میزان قطع درختان جنگلهای زاگرس
مدیرکل دفتر ارزیابی زیستمحیطی سازمان حفاظت محیطزیست همچنین به وجود چاههای نفت در مسیر طرح انتقال آب از سد خرسان ۳ به فلات مرکزی ایران اشاره کرد و گفت: در مسیر پیشنهادشده برای کشیدن تونل انتقال آب، بین ۴ تا ۷ حلقه چاه نفت وجود دارد. البته در حال حاضر این چاهها بسته شدهاند، اما بازهم احداث این تونل میتواند ملاحظاتی را ایجاد کند که وزارت نفت باید درباره آنها با وزارت نیرو به تفاهم برسد. البته باید توجه داشت که در صورت احداث تونل، صرفا بخشی از مسیر ابتدایی پروژه انتقال آب را تونل تشکیل میدهد و در بقیه مسیر خط لوله کشیده خواهد شد.
وی در ادامه اظهار داشت: یکی دیگر از گزینههای پیشنهادی برای اجرای طرح انتقال آب بین حوضهای، این است که به جای تونل در تمام طول مسیر خط لوله کشیده شود. البته تونل به لحاظ ثقلی بودن از نظر اقتصادی بهصرفهتر است، اما خط لوله به دلیل این که به پمپاژ آب و تجهیزات الکتریکی احتیاج دارد، طرح گرانتری محسوب میشود. با این حال، به نظر میرسد عوارض محیطزیستی کشیدن خط لوله کمتر است، البته به شرط این که مسیر آن به گونهای انتخاب شود که تا حد امکان موجب قطع درختان جنگلهای زاگرس نشود
لزوم تعیین تکلیف و اسکان مجدد اهالی ۲۴ روستا که با احداث سد زیر آب میروند
کریمی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان این که احداث و آبگیری سد خرسان ۳ موجب زیر آب رفتن ۲۴ روستا در استانهای چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد میشود و از همین حالا، باید برای تعیین تکیلف این روستاها و اسکان مجدد اهالی آن برنامهریزی شود، خاطرنشان کرد: در پروژههایی نظیر ساخت سد، نیروگاه، پتروشیمی و .... که میتواند باعث زیر آب رفتن، آلوده شدن یا آسیب زدن به روستاهای اطراف پروژه شود، معمولا از مجری طرح خواسته میشود که تمام مساحت روستاهای متاثر از اجرای پروژه و اراضی آن را خریداری کند و اراضی دیگری را با کمک وزارت راه و شهرسازی و استانداری مربوطه در زمینهای مجاور برای اسکان روستاییان و انجام فعالیتهای زراعی و دامپروری آنان تدارک ببیند و تمام هزینههای انتقال روستاییان از منازل و اراضی سابق خود به منازل و اراضی جدید را بپردازد.
مدیرکل دفتر ارزیابی زیستمحیطی سازمان حفاظت محیطزیست با بیان این که انتقال تعدادی روستا در پروژههای سدسازی بزرگ در ایران پیش از این هم تجربه شده است، گفت: اساسا در پروژههای سدسازی بزرگ، این یک روند مرسوم است که تعدادی روستا به همراه منازل، اراضی کشاورزی، واحدهای دامداری و مراتع آن، در داخل دریاچه یک سد قرار میگیرد و نیاز به جابهجایی آنها وجود دارد. در چنین شرایطی، مجری طرح که میتواند شرکت آبمنطقهای استان، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران یا یکی دیگر از زیرمجموعههای وزارت نیرو باشد، مکلف است اراضی زراعی، سامانههای عرفی مراتع، منازل و .... را از روستاییان خریداری کند و آنها را به محل دیگری که از قبل پیشبینی شده است، انتقال دهد و با کمک بنیاد مسکن برای آنها خانههای جدیدی بسازد.
وی در پایان تصریح کرد: فرآیند اسکان مجدد روستاییانی که منازل مسکونی یا اراضی کشاورزی و دامپروری و ... آنها تحت تاثیر یک پروژه سدسازی قرار میگیرد، پیش از این هم در کشورمان انجام شده است و به نظر میرسد که در پروژه خرسان ۳ نیز باید برای اسکان مجدد و اشتغال اهالی ۲۴ روستا البته با پرداخت کامل هزینهها به این روستاییان برنامهریزی شود؛ چراکه نباید احداث یک سد باعث آسیب دیدن زندگی و معیشت صدها خانوار شود.
- تصاویر تجمع اعتراضی در واکنش به احداث سد خرسان ۳
- دادخواست حقوقی جمعی از فعالین اجتماعی، محیط زیستی و رسانه ای کهگیلویه و بویراحمد علیه سد خرسان ۳
- نه به اجرای سد خرسان ۳؛ پروژهای که ۱۷ روستا با اجرای آن زیر آب میرود
- «سد آبریز» اولویت دولت در استان است/ وزیر نیرو قول داد آنرا افتتاح کند/ در مسیر اخذ ماده ۲۳ هستیم/ اولین کسی بودم در خصوص سد خرسان اعتراض کردم
- دهراب پور خطاب به استاندار : پیگیر سد آبریز باشید حتی کارگری سد خرسان را بما نمیدهند!
- یک سکوت خبری و تلاش برای دریافت مجوز زیست محیطی سد خرسان سه و انتقال آب به کویر/+ سند
- چندین گورستان تاریخی کشور در سد خرسان سه زیر آب میرود/جنگلهای زیادی در این بین نابود، مراتع و مسیر کوچ مردم منطقه زیر آب میرود
- واکنش ضرغامی به نابودی قبرستان ۵ هزار ساله با احداث سد خرسان
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
- غبارروبی گلزار شهدای گمنام گچساران به مناسبت هفته بسیج/ تصاویر
- تشریح بیمه "زنان خانهدار و دختران" از زبان سرپرست تامین اجتماعی گچساران
- پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز سپیدار - بنستان محور یاسوج - دهدشت
- مارگون با ۷۰ برنامه به استقبال هفته بسیج میرود/ جزییات
نظرات ارسالی 1 نظر
http://sobhezagros.ir/News/229064.html جناب آقای روستا همزمان با شغل معاونت هماهنگی عمرانی استانداری کهگیلویه وبویراحمد مسولیت های زیر را نیز همزمان عهده دار هستند . _رییس کمیته آموزش سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کهگیلویه وبویراحمد _ عضو کمیته فنی بررسی و تصویب طرح های ساختمانی _کنترل کننده سازه ای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان _عضو شورای عالی فنی راههای استان _عضو کمیسیون ماده ۴۹حل اختلاف امور عمرانی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد _عضو کمیسیون حقوق عامه استان _معاون سازندگی بسیج اساتید استان __دبیر و عضو کارگروه بررسی توانایی علمی هیات اجرایی جذب دانشگاه جامع علمی کاربردی استان _عضو کمیته ارتقا صلاحیت مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان _مدیر گروه مهندسی عمران دانشگاه یاسوج _عضو کمیته بهره وری دانشگاه یاسوج _عضو کمیته کارآفرینی دانشگاه یاسوج همچنین با توجه به ابلاغ لایحه نحوه مدیریت تعارض منافع به کلیه دستگاههای اجرایی ، تصدی همزمان کلیه مقامات ، مسئولان ، کارکنان دولت بعنوان رییس یا مدیرعامل یا عضو هیات مدیره انواع شرکتهای خصوصی ممنوع است و تصدی همزمان شخص مشمول بند (الف) ماده (۲) این قانون در مشاغل بخش خصوصی که فعالیت آنها تحت نظارت سازمان متبوعشان قرار دارد، ممنوع می باشد که معاون تازه منصوب شده هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد که کلیه امورات عمرانی استان تحت نظارت ایشان است و پسر عمویش در شرکتهای پیمانکاری در استان فعالیت دارند . آقای علی محمد روستا معاونت محترم هماهنگی امور عمرانی کد ملی 4230831765 در شرکت پیمانکاری آتی طرح پردیس عضو هیات مدیره می باشد و پسر عمویش آقای محمد روستا کد ملی 4220090134 در شرکت پیمانکاری اطلس رایمند پاسارگاد عضویت دارند
پاسخ