مجوز زیست محیطی سد خرسان ۳ در سال ۱۳۹۳ صادر شده است

شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با تشریح آثار مثبت احداث سد خرسان ۳ اعلام کرد: مجوز زیست محیطی سد خرسان ۳ در سال ۱۳۹۳ صادر شده است.

مجوز زیست محیطی سد خرسان ۳ در سال ۱۳۹۳ صادر شده است

اَفتونیوز| بیستم تیرماه سال جاری، عطاءالله حسین‌پور، عضو شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در دیدار با مدیرکل محیط زیست استان، با اشاره به عدم ارائه مجوز زیست‌محیطی سد خرسان 3، گفته بود: "طرح انتقال آب سد خرسان 3 بدون مجوز بوده و اجرای این طرح باعث از بین رفتن چشمه ها و محیط زیست کل شهرستان می‌شود."

پیرو اظهارات این عضو شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، توضیحاتی را  ارسال کرده که متن این توضیحات بدین شرح است:

"در پی گفتگوی آقای عطاا... حسین‌پور عضو شورای اسلامی استان چهارمحال بختیاری که طی آن بیان شده بود «طرح سد و نیروگاه خرسان3» فاقد مجوز زیست محیطی است به اطلاع مخاطبان محترم آن رسانه می‌رساند، این سد دارای همه مجوزهای لازم برای شروع فعالیت­های اجرایی و از جمله مهمترین این مجوزها یعنی مجوز میراث فرهنگی و گردشگری به شماره 2309/208/882 مورخ 01/12/1388، مجوز زیست محیطی از اداره کل محیط زیست استان چهار محال و بختیاری به شماره 13910/93 مورخ 22/10/1393 و مجوز زیست محیطی از هیأت دولت در طی جلسه مورخ 25/4/1396 است. لذا تقاضا دارد مقامات مسئول اطلاعات خود را از منابع معتبر اخذ نمایند.

شایان ذکر است سد خرسان3، بر روی رودخانه خرسان در شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد و بخشی از مخزن این سد در دهستان سادات محمودی شهرستان دنا استان کهگیلویه و بویراحمد است. این سد بتنی با ارتفاع 195 متر، حجم مخزنی بالغ بر 1.2 میلیارد مترمکعب دارد. همچنین نیروگاه این سد قادر به تولید انرژی به میزان 1106 گیگاوات ساعت در سال خواهد بود.

فعالیت مطالعه، طراحی و اجرای سد خرسان3 پس از اخذ مجوزهای لازم از مراجع مختلف کشور و بر اساس مجموعه‌ای از اسناد و الزامات بالادستی از جمله: سیاست‌های کلی «محیط زیست» ابلاغی توسط مقام معظم رهبری در خصوص گسترش استفاده از انرژی پاک، بند 3 ماده 8 برنامه اقتصاد مقاومتی در خصوص توسعه زیرساخت‌های تولید برق و افزایش سهم انرژی‌های پاک و تجدید پذیر، ضرورت تولید انرژی تجدیدپذیر بر اساس سند ملی راهبرد انرژی کشور، تنوع بخشی به سبد انرژی و روش‌های تولید برق و بهره‌گیری همزمان از نیروگاه‌ها و ... در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است.

نیروگاه‌های برق‌آبی در زمره انرژی‌های پاک قرار دارند. عمر طولانی، راندمان بالا، تجدیدپذیر بودن و عدم نوسان قیمتی آن در بازار (بین‌المللی)، آلایندگی اندک محیط‌زیست، پائین بودن هزینه‌های نگهداری، کنترل و تنظیم سیلاب‌های مخرب و توان پاسخگویی به نوسان‌های شبکه برق در کوتاه‌ترین زمان ممکن از مزایای مهم احداث نیروگاه‌های برقابی به شمار می‌رود که بر این اساس در افق سال 1420، افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک در ظرفیت تولید کشور و همچنین کاهش میزان انتشار گازهای گلخانه ای از اهداف بخش انرژی کشور است.

گفتنی است که عدم تولید انرژی برقابی در سد خرسان 3 بدین معنی است که همین میزان انرژی برق توسط نیروگاه های حرارتی تولید شود. تولید این میزان برق به جای انژی پاک برقابی توسط نیروگاه های حرارتی منجر به مصرف بالغ بر 235 میلیون مترمکعب گاز و 66 میلیون لیتر گازوئیل در سال خواهد شد. با تولید انرژی پاک در سد و نیروگاه خرسان 3، سالانه از تولید 750 هزار تن دی اکسید کربن و دیگر گازهای گلخانه‌ای جلوگیری می‌شود. این حجم از گاز گلخانه ای معادل کارکرد حدود 3 میلیون خودرو در سال است. برای جذب 600 هزار تن گاز گلخانه ای، نیاز به بیش از 100 هزار هکتار جنگل و یا دو میلیون اصله درخت است.

اگرچه مهم‌ترین هدف طرح خرسان3 تولید انرژی برق‌آبی است ولی با احداث این سد منافع جانبی بسیار مهمی نظیر ایجاد یک مخزن ذخیره راهبردی آب برای مدیریت شرایط خشکسالی بحرانی، فراهم آمدن پتانسیل انتقال آب شرب و ایجاد و تقویت جاذبه‌های گردشگری (با توجه به ویژگی‌های طبیعی منطقه) و سایر فعالیت‌های اقتصادی در منطقه طرح نیز حاصل می‌گردد."



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 0 نظر

شما اولین نظر دهنده باشید!

سایر اخبار
برگزدیدها