-
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان -
جهانبانو؛ گوهری نایاب که فروغ امید را در دلها میافروخت
سهیلا نیکاقبالی
- عناوین مهم
- 2
- دوشنبه , 6 شهریور 1402 -PM -12:17
عصیان روشنفکر علیه احداث سد خرسان۳/در ۷ شهریور محیط زیست پاسخگو باشد!
رئیس مجمع نمایندگان کهگیلویه و بویراحمد از برگزاری نشست ارزیابی زیست محیطی انتقال آب سد خرسان به برخی استانهای کشور در روز هفتم شهریورماه خبر داد و گفت: محیط زیست پاسخگو باشد.

اَفتونیوز| مهدی روشنفکر با اشاره به تاثیرات زیست محیطی و اجتماعی سد خرسان ۳ اظهار داشت: مردم و مسئولان کهگیلویه و بویراحمد با هرگونه خروجی مثبت از جلسه سه شنبه هفتم شهریورماه با دستور کار دریافت مجوز ارزیابی زیست محیطی انتقال آب سد خرسان مخالف هستند، و باید این جلسه متوقف شود.
وی عنوان کرد: هویت و اصالت مردم دیار دنا با بلوط گره خورده است ۱۲ هزار جنگل با احداث این سد زیر آب میرود که با احتساب وجود ۵۰۰ درخت در هر هکتار در مجموع ۶ میلیون درخت از ۱۰۰ تا دو هزار سال عمر نابود میشود.
روشنفکر ابراز کرد: دریاچه پشت سد خرسان ۳ باعث شرجی و گرم شدن فضا شده و چون دریاچه در قلب منطقه حفاظت شده دنا واقع میشود با افزایش دما اقلیم و هوای رشته کوه دنا را تحت تاثیر خود قرار داده و برای همیشه مانع ریزش برف در این منطقه میشود و از طرفی با گرم کردن هوا آفتهای مختلف وارد جنگلهای زاگرس جنوبی میشود و اتفاقی که با کرم بلوط خوار در مناطق گرمسیری رخ داد تمام جنگلهای مناطق سردسیری را میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: ۱۷ روستا با جمعیتی افزون بر ۱۰ هزار نفر زیر آب میرود که این جمعیت سرریز شهر یاسوج میشود و حاشیه نشینی در این شهر را به شدت افزایش میدهد و میتواند آسیبهای اجتماعی جبران ناپذیری در پی داشته باشد.
به گفته نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی ۸ حلقه چاه نفت به طور کامل زیر دریاچه پشت سد خرسان مدفون میشود، بشار و خرسان مهمترین و اصلی ترین سرچشمه رود کارون بوده و با انتقال آب سرچشمه این رود، کل کارون برای همیشه خشک می شود، و این مغایر با دستور صریح مقام معظم رهبری در خصوص حفاظت از منابع آبی خوزستان است.
وی بیان کرد: در چهلمین جلسه شورای عالی آب در تاریخ ۱۳ ابان ماه ۹۸ به ریاست جهانگیری معاون اول رییس جمهور دولت قبل مصوب شد تامین آب شرب استانهای یزد، کرمان، جنوب اصفهان، و شمال فارس از رودخانه خرسان تامین شود.
رئیس مجمع نمایندگان کهگیلویه و بویراحمد خطاب به وزیر نیرو گفت: استان ما با داشتن ۱۰ درصد آبهای سطحی تشنه مانده، مردم سادات محمودی آب خوردن ندارند ، باغاتشان خشک شده بی توجهی میکنید و برایتان مهم نیست ولی کنار مردمان دیار من که لب تشنه ماندهاند میخواهید آب را به دیگر مناطق انتقال دهید.
**پاسخ محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد به سازمان مرکزی در سال گذشته در خصوص خط انتقال آب از سد خرسان ۳ به برخی استانها به شرح زیر است: احتراما بازگشت به نامه شماره ۳۵۵۲۱/۳۴۰/۱۴۰۱ مورخ ۲۳/۸/۱۴۰۱ در خصوص طرح خط انتقال آب از سد خرسان ۳ به استان یزد، بعد از بازدید از محل اجرای طرح و بررسی کارشناسی، موارد زیر به استحضار می رسد ضمناً فرم اطلاعات خطی طرح به پیوست نامه به حضورتان ارسال می گردد.
۱- طرح احداث سد خرسان در ابتدای پیگیری جهت کسب مجوز زیست محیطی صرفاً با هدف تامین برق مطرح گردید بعد از مخالفت سازمان حفاظت محیط زیست با اجرای طرح با توجه به پیگیری های ذینفعان جهت تصمیم گیری به هئیت وزیران ارجاع داده شد. متاسفانه به نظر می رسد که هئیت محترم وزیران دقت نظر کافی در ارتباط با مسئله انتقال آب بین حوضه ای و اثرات زیست محیطی و اجتماعی آن بر محیط پیرامونی آن را نداشته اند.
۲- در متن گزارش مقدار حجم مخزن سد یک میلیارد و صد و پنجاه میلیون ذکر شده و میزان تخصیص از محل سد بیش از ۳۸۰ میلیون متر مکعب ذکر شده است این میزان آب در سال های کم آبی ممکن است اثر قابل ملاحظه ای بر محیط زیست و ذخایر آب سدهای پایین دست داشته باشد.
۳- در متن گزارش هیچ اشاره ای به جامعه هدف انتقال آب از جمله برآورد میزان نیاز واقعی آب شرب جمعیت آن، منابع فعلی تامین آب شرب شهرهای آن و جمعیت شناسی آنان نشده است.
۴- از آنجایی که جوامع محلی متضرر با احداث سد خرسان دارای محرومیت بسیار بالایی بوده و در سال های اخیر تلاش های فراوانی در راستای محرومیت زدایی از این مناطق با تاکید بر استفاده از منابع آبی و اراضی در دسترس آنان صورت گرفته است با احداث این سد امکان محرومیت زدایی از آنان از بین می رود. به این منظور لزوم پیوست اجتماعی طرح با تاکید بر جوامع مبدا ضروری است.
۵- در مورد دلایل انتخاب محل برداشت آب از دریاچه سد و میزان فضای مورد نیاز تاسیسات و تاثیر آن بر محیط پیرامون آن توضیحاتی ارائه نشده است.
۶- با توجه به اهمیت طرح و جایگاه آن در سیاست های کلان کشور و همچنین چالش های فراوان طرح، مطالعه ارزیابی استراتژیک (SEA) طرح ضروری است.
۷- با توجه به حساس بودن منطقه نسبت به هرگونه دستکاری و تخریب و هم چنین وجود تونل در ابتدای مسیر در مورد مدیریت عملیات حفر تونل توضیحات خاصی ارائه نشده است.
۸- در متن گزارش اشاره ای بر تاثیر حفر تونل بر چشمه های آبشار منج که در فاصله حدود ۶۰۰ متری از تونل قرار گرفته اند نشده است. خاطر نشان می شود این چشمه ها باعث به وجود آمدن چشم انداز بسیاز زیبای آبشار منج شده اند که در صورت افت آبدهی این چشمه ها در نتیجه حفر تونل، زیبایی چشم انداز این چشمه ها به خطر می افتد.
۹- در هر سه گزینه پیشنهای محور خط انتقال، ابتدای مسیرها مشترک می باشد از این رو ضرورت دارد دلایل توجیهی ثابت بودن ابتدای مسیر خط گزینه ذکر گردد.
۱۰- مجوز تخصیص آب شرب از سد خرسان در گزارش ارائه نشده است.
۱۱- تاکنون هیچ برنامه مدونی به منظور ساماندهی ساکنین جوامع محلی که در نتیجه احداث سد خرسان ۳ متضرر می شوند ارائه نشده است.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
بودجه شهرداری یاسوج در ۱۴۰۴ به ۳ هزار میلیارد تومان می رسد
-
سرپرست دفتر ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه یاسوج منصوب شد
-
فریدون داوری شعر لری را متحول کرد
-
انتقاد امام جمعه موقت قلعهرئیسی از هلال احمر و میراث فرهنگی
-
تا دیر نشده، از دختران هندبال ایران و ملی پوشان زن هندبالیست هم استانی حمایت کنیم/+جزئیات
-
ماجرای قطع درختان در «میرغضب» بویراحمد چه بود؟
-
تصاویر خیال انگیز و زیبا از «کوهگل» دنا
-
محکومیت ۸۲۱ پرونده تخلف حوزه بهداشت، دارو و درمان در کهگیلویه و بویراحمد
-
اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج
-
جشن نوروزگاه در یاسوج برگزار شد(+تصاویر)
نظرات ارسالی 2 نظر
جناب آقای روشنفکر شما خودتان جزو گروه ۲۲۰ نفر نماینده گانی بودید که از آقای رئیسی دعوت به کاندیدایی ریاست جمهور بودید حال بعد از دوسال تازه فهمیدید که این تیم غیر کارشناسی چه نقشه هایی برای مردم می کشند ؟ پیشنهاد می شود الآن که به نتیجه رسیدید باز هم دیر نیست .. نگذارید حقوق مردم و آینده فرزندان این استان فدای بی منطقی و تصمیمات غیر اصولی وغیر کارشناسی مدیران بیسواد شود . مردم این استان خودشان از بی آبی وخشکسالی های پی درپی درتنگناهند ، لطفاً فضای زیست مردم را آلوده نکنید فرزندان این دیارنیاز به تنفس طبیعی دارند ، زندگی آنهارا خفه نکنید . در جلوگیری ازاین فاجعه شما نمایندگان محترم ومدیران وما مردم مسئولیم این استان مسئولید . اگر امروز دیر بجنبیم هرگز فردای سبزی نخواهیم داشت .
پاسخحالا ارزش آقای تاجگردون در تراز ملی رو میدونیم و اگه بودند میتونست با رایزنی در این مورد نقش بسزایی داشته باشن
پاسخ