داستان فرودگاه بین‌المللی یاسوج که ماهانه ۹ پرواز دارد!

در چند سال اخیر بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه این فرودگاه شده است تا در بین فرودگاه‌های بین‌المللی قرار گیرد اما همچنان این فرودگاه در هفته تنها به اندازه دو اتوبوس مسافر جابجا می‌کند و پرواز خارجی نیز ندارد.

داستان فرودگاه بین‌المللی یاسوج که ماهانه ۹ پرواز دارد!

وضعیت فرودگاه بین المللی یاسوج به داستان عجیبی تبدیل شده و همچنان این داستان ادامه دارد.

فرودگاه بین المللی شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد که در سال ۱۴۰۰ دارای مرز هوایی شده است و سالانه ظرفیت جابجایی ۵۰ هزار مسافر را دارد هم اکنون تنها دو پرواز در هفته دارد و تقریباً می توان گفت که نیمه تعطیل است.

در چند سال اخیر بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه این فرودگاه شده است تا در بین فرودگاه‌های بین‌المللی قرار گیرد اما همچنان این فرودگاه در هفته تنها به اندازه دو اتوبوس مسافر جابجا می‌کند و پرواز خارجی نیز ندارد.

نقش این زیرساخت ارتباطی بدلیل همکاری نکردن شرکت های هواپیمایی و نبود پروازهای مستمر و منظم طی ۱۰ سال اخیر برای استان کهگیلویه و بویراحمد به یک درصد هم نرسیده است.

یک شهروندان شهر یاسوج در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: تعداد پروازهای فرودگاه یاسوج کم است و برای برگشت خود مجبور شدم از استان اصفهان بلیط تهیه کنم.

کریمی یکی دیگر از مسافران گفت: به دلیل نبود بلیط و پرواز مجبور هستیم از طریق فرودگاه شیراز به تهران سفر کنیم.

وی اظهار کرد: به دلیل وضعیت نامناسب پروازهای فرودگاهی یاسوج بسیاری از مردم، مدیران، کسبه و فعالان اقتصادی استان برای رفتن به تهران به صورت زمینی به شیراز سفر می کنند و از طریق فرودگاه شیراز به تهران می روند.

یکی دیگر از مردم شهر یاسوج در این رابطه تاکید کرد: از مسئولان کشوری به خصوص رئیس جمهور محترم انتظار داریم وضعیت فرودگاه یاسوج را یک بار برای همیشه تعیین تکلیف کنند و مردم این شهر و استان را از این سردرگمی و بلاتکلیفی در بیاورند.

وی افزود: آیا واقعاً دو پرواز در هفته در شأن مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد است؟ و آیا این دو پرواز پاسخگوی نیاز مردم این استان است؟

مسئول یک واحد صنعتی شهر یاسوج در این رابطه به خبرنگار ما گفت: به جهت زمان بر بودن تردد و حمل نقل و تعداد خیلی کم پروازهای فرودگاهی یاسوج یک قرارداد به مبلغ ۲۳۰ میلیارد تومان را از دست داده‌ایم.

همچنین مسئول یکی از مراکز اقامتی شهر یاسوج در این خصوص تاکید کرد: این مرکز اقامتی می‌تواند پذیرای گردشگران و توریست‌های داخلی و خارجی باشد اما وقتی از ما سوال می‌پرسند که آیا پرواز مستقیم و یاسوج هست متاسفانه جوابی برای آنها نداریم که این مسئله به بحث جذب گردشگر و صنعت گردشگری استان ضربه می‌زند.

«عبدالله قبادی»، رئیس اتاق بازرگانی یاسوج در این زمینه گفت: تنها زیرساخت آماده برای جذب سرمایه‌گذاران و گردشگران داخلی و خارجی زیرساخت هوایی است حتی می‌توانیم حمل و نقل هوایی برای صادرات محصولات و تولیدات استان داشته باشیم اما متاسفانه تعداد پروازهای فرودگاه یاسوج در کافی نیست.

«فرشید کرمی»، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه چطور می توان با تنها دو پرواز گردشگر و توریست در این استان جذب کرد، گفت:چرا نباید فرودگاه یاسوج به عنوان فرودگاه مرکز استان چند پرواز در هفته داشته باشد و پروازهای آن تنها به دو روز در هفته خلاصه می شود؟

وی اظهارکرد: چگونه می‌توان میهمانان، مسافران، گردشگران و احیانا توریست ها را به شهر یاسوج و استان کهگیلویه و بویراحمد آورد در حالی که فرودگاه مرکز این استان در طول هفته تنها دو پرواز آن هم در ساعت های مشخصی به تهران دارد.

کرمی تصریح کرد: آیا این یک انسداد در حوزه گردشگری نیست؟ آیا چنین موضوعاتی نمی‌تواند بر پیکره گردشگری یک استان ضربه وارد کند؟

«عنایت الله انصاری فرد»، مدیر فرودگاه بین المللی یاسوج در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: هم اکنون تنها دو پرواز طی روزهای شنبه و چهارشنبه توسط شرکت ماهان در این فرودگاه برقرار است.

وی افزود: در بهمن سال ١٣٩٩ که بعنوان مدیر فرودگاه یاسوج معرفی شدم تعداد پروازهای این فرودگاه در هفته ٢ پرواز بود.

انصاری فرد اظهارکرد: از اسفندماه ٩٩ با فعال کردن شرکت هواپیمایی معراج و پارس ایر در فرودگاه یاسوج تعداد پروازها را به ٦ پرواز در هفته رسانده ایم.

مدیر فرودگاه بین المللی یاسوج خاطرنشان کرد: در طول سال ١٤٠٠ تعداد ٤٨٠ پرواز از این فرودگاه انجام شد و حدود ٢٣ هزار نفر مسافر جابجا شد و در تابستان سال ١٤٠٠ برای نخستین بار پرواز مشهد را افتتاح کردیم که البته بعد از ١٠ پرواز بعلت استقبال نکردن مردم پرواز مشهد ابطال شد.

انصاری تصریح کرد: از نیمه دوم سال ١٤٠١با توجه به ابطال پروازهای شرکت پارس ایر به بهانه ضرر و زیان تعداد پروازها به دو پرواز کاهش یافت.

وی ادامه داد: هم اکنون تنها دو پرواز در روزهای شنبه و چهارشنبه توسط ماهان برقرار هست و با وجود دستور رئیس جمهور برای برقراری همه روزه پروازهای فرودگاه یاسوج متاسفانه هنوز عملا هیچ اتفاقی نیفتاده است.

وی افزود: همچنین «دکتر سید ابراهیم رئیسی»، رئیس جمهور در سفر دوم خود به استان کهگیلویه و بویراحمد که طی دو روز دوشنبه و سه شنبه ۲۶ و ۲۷ تیرماه۱۴۰۲ انجام شد در نشست خبری با خبرنگاران در همین فرودگاه یاسوج گفت: حتماً شرکت‌های هواپیمایی دنبال کنند که حداقل روزی یک پرواز را در فرودگاه یاسوج داشته باشیم.

وی افزود: برای رفتن به کربلا و نجف(عتبات عالیات) که پرواز باشد مانعی ندارد و همچنین در سهولت کار مردم مفید خواهد بود.

برقراری هر روز پرواز فرودگاه یاسوج موضوعی است که در گذشته هم مطرح شد، اما کاری از پیش نرفت تا اینکه در نشست خبری سفر دور دوم رئیس جمهور به استان، مطالبه یکی از خبرنگاران از آیت‌الله رئیسی بود و رئیس جمهور دستور داد ظرف ۱۰ روز آینده پروازهای روزانه فرودگاه یاسوج برقرار شود و یکی از مصوبات سفر هم برقراری روزانه پرواز فرودگاه یاسوج بود.

با این که بیش از یک ماه از مدتی که رییس جمهور برای روزانه شدن پروازهای فرودگاه یاسوج تاکید کرده می‌گذرد، اما همچنان پروازهای فرودگاه دو پرواز در هفته است و فعالان اقتصادی، سرمایه‌گذاران و فعالان حوزه گردشگری همچنان از این روند فرودگاه یاسوج گلایه‌مند هستند.

فرودگاه بین المللی شهر یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد هفته ای دو پرواز و ماهانه حدود ۹ پرواز دارد که طی هفت ماهه امسال ۶۲ پرواز از این فرودگاه انجام شده است. این فرودگاه با قدمتی ۳۰ ساله حداقل روزانه ظرفیت پذیرش دو پرواز ۱۰۰ نفره را دارد.



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 1 نظر

  • 1 سید سوقی 1402/12/12 8:52:4

    از معاون گردشگری استان که اظهار نظر فوق الذکر رو داشتند سوال دارم و بفرمایند؛ از بدو تاسیس و شروع فعالیت فرودگاه یاسوج تا کنون آمار گردشگران و توریست های وارده به استان از این طریق چقدر بوده؟(تقریبی و احتمالی تا ۴۰± هم آمار بگید قابل قبول هستش) گردشگران و توریست های وارده به استان که از پرواز به فرودگاه یاسوج سفر خود رو آغاز کردن با چه وسیله نقلیه و به چه نقاطی از استان سفر کردن؟ گردشگران و توریست های وارده به استان و هنگام حضور در مناطق گردشگری در صورت نیاز واجب چطور رفع حاجت کردند و به کدام سرویس بهداشتی پناه بردند؟ چند درصد آنها حاجت خویش را تقدیم به محضر مبارک طبیعت کردند؟

    پاسخ
سایر اخبار
برگزدیدها