گزارش؛


پیدا و پنهان انتخابات کهگیلویه بزرگ و پیش بینی های احتمالی

برای انتخابات اسفند ۱۴۰۲ افراد شاخص و دارای رزومه در کهگیلویه بزرگ ردای کاندیداتوری به تن کردند و برای صعود بر تارک قدرت خیز برداشتند.

پیدا و پنهان انتخابات کهگیلویه بزرگ و پیش بینی های احتمالی

اَفتونیوز| عادل رضاپور از مخاطبان این پایگاه خبری در یادداشتی نوشت:  در برهه ی نزدیک به انتخابات فضای استان به تاسی از جو و فرهنگ عشیره ای و عرض اندام های طایفه ای باعث شد که نگاه ها معطوف به ثبت نام ها و تحرکات و اظهار نظرهای سیاسیون و کاندیداهای مختلف شود.

برای انتخابات اسفند ۱۴۰۲ افراد شاخص و دارای رزومه در کهگیلویه بزرگ ردای کاندیداتوری به تن کردند و برای صعود بر تارک قدرت خیز برداشتند.

نگارنده برآن آمد که فضای سیاسی حاکم بر کهگیلویه را بدون جانبداری سیاسی و بر اساس پالس هاو تحلیل های سیاسی خود با بررسی افراد شاخصی که ثبت نام کردند را مورد بررسی قرار دهد.

۱_ سردار عدل هاشمی پور:

سردار رزومه ی قوی در پروژه های کلان کشوری در قرارگاه خاتم از خود به یادگار گذاشت که از جانب هوادارن خود لقب سردار سازندگی گرفت و سال ۹۴ که مردم به دنبال تغییر بودند ایشان را با رای قاطع و با شکست حجت الاسلام موحد راهی بهارستان کردند و با استناد به مهارت پیمانکاری ایشان دلخوش به وعده های انتخاباتی اش، کورسوی امید در دلشان برای توسعه ی کهگیلویه روشن شد.

خدماتی در زمان نمایندگی ایشان صورت گرفت که به زعم مردم با وعده ها و آماده باش های انتخاباتی اش تناسب و قرابتی نداشت و شاید ایجاد توقعِ قبل از انتخابات باعث شد عملکردش به محاق برود.

شاهکار و گل سرسبد اقدامات ایشان که به انجام رساند، پروژه گاز بخش های چاروسا و دیشموک بود که طرفداران بزرگواری بخشی از این پروژه را از خدمات کاندید مطبوع خود قلمداد می کنند.

عدم پاسخگویی به مطالبات شخصیِ مردم از جانب ایشان و روسای دفاتر ایشان، عدم توفیق در اِقناع نیروی انسانی هواخواهِ ایشان در واگذاری مناصب شهرستانی و استانی به علت همسو نبودن با دولت و عدم رعایت تز سیاسی حاکم بر شهرستان از عوامل استماع نهِ محکم از مردم و شکست سنگین در مقابل محمدموحد در اسفند ۱۳۹۸ بود.

این بار سردار با خط مشی متفاوتی پا به عرصه گذاشت و درحد توان پاسخگوی مطالبات شخصیِ مردم هست، از لیدرهای خود فاصله نگرفت و ملاقات ها و فاتحه خوانی ها را شرکت می کند و درس سیاست را تا حدودی یادگرفت و لیکن حواشیِ سفره ده هزار نفریِ دور قبل و مواردی از این قبیل شایعه ی رد صلاحیت ایشان را سر زبان ها انداخت.

۲_ حجت الاسلام علی محمد بزرگواری:

نماینده دو دوره ی مجلس در کهگیلویه بزرگ ملقب به مختار کهگیلویه مدتها بود که از لیدرها و فضای سیاسی کهگیلویه فاصله گرفت و حضور در سوریه و جنگ را ترجیح داد؛ برای بازگشت پرقدرت باید بیش از سایر کاندیداهایی که در سالهای متوالی درصحنه حضور داشتند، فعالیت ها را ادامه دهد.

بزرگواری، نماد چماق لری در مجلس و قسم خورده ی جبهه ی پایداری در دور اول نمایندگی با کوچ اجباری موحد به بهبهان و با ردصلاحیت لاهوتی و منطقیان،  که به اذعان بسیاری از نزدیکان این دو شخصیت، عامل رد صلاحیت آنها تلاش برای قبولی بزرگواری بود؛ قبولی را برای خود وهواداران به ارمغان آورد.

در دور دوم با رد صلاحیت حجت الاسلام موحد و در زمین خالی از رقیب قدرتمند و باحمایت های همه جانبه بر سپهر سیاسی کهگیلویه تکیه زد.

مردم معتقدند به علت همسویی با دولت وقت و قدرت چانه زنی، خدمات قابل قبولی در نقاط مختلف حوزه انتخابیه انجام دادند.

وی برای زدودن چهره ی افراط سیاسی اش و گسیل آرای خاکستری و اصلاح طلبی به سمت خود، با تاجگردونی که با روحانی به جهنم می رفت ولی با رئیسی به بهشت نمی رفت؛ عهد و پیمان دوستی و همکاری بست که مورد انتقاد بسیاری از اصولگرایان واقع شد‌.

بزرگواری با شکستن عهدی که با سردار هاشمی بست این بار نیز با ارسال پالس های مشکوک به حذف قدرتها برای صحنه گردانی انتخابات، ذهن رقبا را آشفته کرد.

۳_ حجت الاسلام محمد موحد:

نماینده ربع قرن کهگیلویه و بهبهان، ملقب به سناتور سالهاست نقش اول سیاست کهگیلویه و استان را ایفا می کند.

موحد، نماینده کنونی کهگیلویه که در سال ۹۸، مردم برای فرار از سیستم حاکم بر سیاست کهگیلویه با رای قاطع او را وارد بهارستان کردند و رای اکثریت حوزه بویراحمد را برای اولین بار کسب کرد.

موحد با شعار بازگشت عزت وارد گود انتخابات شد و در انتصابات توفیقاتی حاصل کرد و مردم معتقدند در کارهای عمرانی نتوانست آنگونه که باید، عرض اندامی صورت دهد.

وارث نمایندگی کهگیلویه، اتهاماتی در خصوص انتصابات فامیلی را با خود یدک می کشد و برخی از لیدرهای ثابت قدمش به علت کم توجهی جدا شدند و برخی نیز سکوت کردند و به دنبال رایزنی برای اتخاذ تصمیمی درست هستند و عده ای نیز تحت هر شرایطی موحد را رها نخواهند کرد.

از طرفی عده ای که از قطار موحد جدا می شوند استنباطشان برای جدایی این است که در صورت قبولی موحد آخرین دوره ی حضور وی درمجلس است و دیگر نیازی به رای کسی ندارد و گوشش به کسی بدهکار نخواهد بود.

اخباری مبنی بر دیدار موحد با شیوخ طوایف غبیشاوی و البوغبیش و سایر طوایف اعراب به گوش می رسد و کوچ موحد به حوزه انتخابیه ی ماهشهر وهندیجان را به علت تعدد کاندید در حوزه ثلاث اعلام می کنند، هر چند حلقه ی مشاوران موحد این فرضیه را رد و در حد یک شایعه می دانند.

با عزل فرماندار کهگیلویه که یار وفادار موحد بود، با عزل چندین مدیرکل اصالتاً دهدشتی در سطح استان و عزل احتمالی چند تن دیگر درآینده نزدیک و با بی توجهی رئیس جمهور به کهگیلویه در سفر اخیرش به استان و از طرفی سکوت معنادار بزرگواری در انتقاد از دولت، عده ای اراده دولت برای حذف موحد از صحنه قدرت را پیش بینی می کنند.

باید دید موحد آخرین دور حضورش در دوئل انتخابات را با شکست به سرانجام می رساند یا کاریزما و سیّاسمندیِ ایشان بار دیگر بر رقبا می چربد و پیروز انتخابات می شود؛ هر چند موحد، موحد است و همیشه یک قطب انتخابات خواهد بود و با ورودش بر اندام رقبا لرزه می افتد.

دکتر علی مژدهی پور، رئیس اسبق تعزیزات حکومتی کشور دارای روزمه ای غنی در سوابق اجرایی که دل پری از عهدشکنی  موحد دارد، با رایزنی ها در مرکز و در سطح شهرستان و طوایف مختلف عزم خود را برای حضور در انتخابات جزم کرد تا ناکامی ادوار گذشته را جبران کند یا در صورت عدم توفیق حداقل بتواند ضربه ای مهلک به خاستگاه آراء موحد در حوزه ثلاث بزند.

اصلاح طلبان کهگیلویه که سالهاست بر طبل انشقاق و فروپاشی خود می دمند، از سیاق بیانیه هایشان استنباط می شود که برنامه ای برای حضور فعال در انتخابات ندارند که این نکته ی مثبتی برای موحد است که توان جذب آرای اصلاح طلبی را دارد.

رضا دهبانی پور که خاستگاه آرایش اصلاح طلبان و بخشی نیز آرای قومی ایل بهمئی هستند که در دوره کاندیداتوری کامرانیِ نه چندان مطرح نشان دادند که از فرزندشان به خوبی حمایت می کنند، می تواند پایگاه آرای ثلاث و اصلاح طلبی موحد را دچار تزلزل کند.

حضور پرقدرت دهبانی و حمایت اصلاح طلبان نزدیک به منطقیان و اخذ آرای قومی، می تواند پاشنه ی آشیل حجت الاسلام موحد باشد.

بزرگواری و هاشمی، عطای وحدت را به لقایش بخشیدند و هیچکدام قصد کناره گیری ندارند چرا که سابقه نشان داد که حُب قدرت مانع از اتخاذ تصمیم درست حول محور وحدت می شود.

دو قطبی بزرگواری_ هاشمی در بویراحمد می تواند همانند سالهای دوقطبی لاهوتی_منطقیان اصلاح طلبان، پیروزی را برای موحد به ارمغان بیاورد.

 آیت الله سعادتیان نیز با عرض اندام از ایل دشمن زیاری می تواند سبد رایش را از آراء موحد بردارد.

سه ضلعیِ مژدهی پور،دهبانی و سعادتیان می تواند کار را برای اختلاف بلامنازع آرا موحد در حوزه ثلاث سخت کند.

حال باید دید که سه قطب تکراری بار دیگر قله ی سیاست کهگیلویه را فتح می کنند یا کمپین های عبور از تکرار این چالش را به یک دردسر برایشان تبدیل می کنند.

نگارنده طی تحلیلی با فرض حضور همه کاندیداهای مذکور تا پایان، با توجه به حضور دو فرد شاخص در حوزه بویراحمد و تقسیم آرا و برجستگیِ موحد در حوزه ثلاث نسبت به سایر رقبا و با توجه به تجربه ی عدیده ی تشکیلات موحد با پیچ و خم فضای انتخاباتی؛ محمد موحد را برنده انتخابات پیش رو می داند و درصورت ائتلاف احتمالیِ بزرگواری_ هاشمی که بعید به نظر می رسد، معادلات بسیار ییچیده ای رقم خواهد خورد که ممکن است اسفند ۹۴ بار دیگر برای موحد رقم بخورد.

عادل رضاپور

۱۴۰۲/۰۸/۰۷



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 1 نظر

  • 1 ابی 1402/8/8 11:4:27

    ان شاله که دکتر سعاتیان قبوله.از تکراری ها خسته شدیم

    پاسخ
سایر اخبار
برگزدیدها