-
فریدون داوری در چهار پرده
فضلالله یاری
-
کوچ ابد مرد ادب ایل و فریدون فرهنگ
سید غلام بلادی
-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
بیانیه دوم کاندیدای جوان انتخابات منتشر شد؛
مالکیت عشیره ای و فرادستان طایفه ای بهره انتخابات را می برند
بعبارت ساده تر طوایف مختلف افراد فرادست نسبی را برای رویدادهای انتخاباتی مشخص می کنند، سپس این افراد آرای طایفه منسوب را ابزاری برای ارائه تقاضاهای فردی و محلی می کنند.
اَفتونیوز| مجتبی اندرزیان کاندیدای جوان انتخابات در شهرستان کهگیلویه در بیانیه دوم خود نوشت:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
ن وَالْقَلَمِ وَمَا يَسْطُرُونَ
(( برای برداشتن گامهای استوار در آینده، باید گذشته را درست شناخت و از تجربه ها درس گرفت، اگر از این راهبرد غفلت شود، دروغها به جای حقیقت خواهند نشست و آینده مورد تهدیدهای ناشناخته قرار خواهند گرفت.))
مقام معظم رهبری- بیانیه گام دوم انقلاب
در بررسی تاریخ طبقات اجتماعی همواره سه عامل ثروت، قدرت و احترام تعیین کننده طبقات اجتماعی بوده است. به طور کلی براساس میزان دسترسی به سه عامل ذکر شده، جامعه به سه طبقه مرفه، متوسط و زحمتکش تقسیم بندی می شود. این تقسیم بندی پس از انقلاب صنعتی و گذار از ساختار مالکیتی (فئودالیسم) شکل گرفته است، چرا که وجود طبقه متوسط متاثر از توزیع همگون ثروت و قدرت ایجاد میگردد.
آنچه در مورد فضای سیاسی کهگیلویه بزرگ در طی سالیان گذشته حاکم بوده است، وجود افراد ذی نفوذ، که همواره رای و نظر عشیره خود را بعنوان اعتباری مصادره می نمودند، این در حالیست که از نظر علوم اجتماعی، "حق رای" ابزاری جهت تصمیم گیری جامعه برای توزیع عادلانه قدرت، ثروت و احترام می باشد. نکته اساسی در مورد "حق رای" برابری همه افراد جامعه از منظر حقوق مدنی می باشد و بعنوان مترقی ترین روش مشارکت انسان در تعیین سرنوشت خود است. این در حالیست که جامعه کهگیلویه بزرگ در سالیان گذشته نشان داده که هنوزنتوانسته همگام با مفاهیم برابری جویانه اقدام نماید، و همواره رای خود را در اختیار فرادستان طایفه نسبی قرار می دهد تا بعنوان ابزار سهم خواهی در بازار فرصت ها و تقاضاها ارائه نمایند. بعبارتی عدم وجود طبقه متوسط و مستقل، جامعه را ناچار به مبارزه در برابر هم میکند در حالیکه جامعه بایستی درکنارهم و براساس خرد جمعی برای شایسته سالاری قدم بردارد.
بعبارت ساده تر طوایف مختلف افراد فرادست نسبی را برای رویدادهای انتخاباتی مشخص می کنند، سپس این افراد آرای طایفه منسوب را ابزاری برای ارائه تقاضاهای فردی و محلی می کنند. متعاقباً کاندیداها با دادن وعده به فرادستان در جهت اقناع آنها تلاش می کنند. بنابراین کاندیدا بجای آنکه وامدار جامعه باشد و برای رفاه و توسعه پایدار تلاش کند، خود را تنها در برابر فرادستانی مسئول میداند که طبقه فرودست معرفی نموده است. در پایان تنها فرادستان هستند که میتوانند متنعم از نتایج انتخابات گردند.
سوال اساسی آنست که راه حل برون رفت از این چرخه معیوب چیست؟ چگونه میتوان با حفظ اصالتهای دینی، فرهنگی و تاریخی، مسئله برابری و فردگرایی در "حق رای" را اعمال نمود؟ چگونه میتوان روش های ناصواب انتخاباتی همچون لشکرکشی های فاتحه خوانی، اصرار بر روابط قومی و طایفه ای و غیره را منسوخ نمود؟ چگونه میتوان مالکیت عشیره ای در "حق رای" را با گفتمان اندیشه محور عوض نمود؟ راه حل القای نگرش توسعه محور بجای رویکرد منفعت طلبی چیست؟
پاسخ همه سوالات فوق احیاء طبقه متوسط و رجوع به نخبگان و فعالان مدنی جامعه می باشد. آنجا که نخبگان (منظور همه اقشار جامعه) دارای اصالت ذاتی ناشی از سالها تلاش جهت خودسازی و شناخت هویت و حقوق فردی خود، حاضر نیستند توسعه پایدار را فدای منافع شخصی نمایند و خود را بازیچه قدرت طلبی فرادستان کنند. در عوض برمبنای اندیشه و شایسته سالاری انتخاب می کنند و با احترام به حقوق فردی، دیگران را آزاد به انتخاب می گذارند.
اگر سالیان گذشته اجازه میدادیم جامعه همگام با نخبگان بدون هیچگونه معذوریتی و مبتنی بر اندیشه و حقوق فردی انتخاب نماید و بدعتهای ناصواب انتخاباتی را حذف می نمودیم، بدون شک شرایط کنونی کهگیلویه بسیار متفاوت تر می بود.
اینجانب به همه نخبگان و دغدغه مندان جامعه کهگیلویه بزرگ اعلام میکنم، اگر باور دارید که راه حل برون رفت از مالکیت عشیره ای در انتخابات، رجوع به هویت حق رای می باشد. اگر باور دارید که بایستی پوست اندازی در روش های انتخاباتی کهگیلویه بزرگ رخ دهد. اگر باور دارید که دیگر امکان آزمون و خطا وجود ندارد. اگر باور دارید انتخاب بایستی مبتنی بر اندیشه و برنامه مدون باشد. اگر باور دارید جوان گرایی و تخصص گرایی لازمه تحقق شایسته سالاری است. اگر باور دارید توسعه پایدار با مشارکت طبقه زحمتکش و احیاء طبقه متوسط تحقق می یابد. و هزاران اگرهای دیگر، دست من بسوی همه شما نخبگان و دغدغه مندان دراز هست، بیایید در کنار هم و با هم سرزمین خود را آباد کنیم.
ارادتمند – مجتبی اندرزیان
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر آئینی و انقلابی
- 2 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 3 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 4 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 5 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 6 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 7 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 8 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- موفقیت خبرنگار کهگیلویه و بویراحمدی در جشنواره رسانه ای بانوان کشور
- انتصاب معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش گچساران+ جزییات
- معاون بیمهای تامین اجتماعی گچساران منصوب شد+ حکم
- پیام تسلیت استاندار در پی درگذشت شاعر هماستانی
- معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- «نادر منتظریان» در گذشت شاعر و ادیب هم استانی را تسلیت گفت/+متن پیام
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
نظرات ارسالی 2 نظر
بی شک جدای از مشروعیت بخشی به انتخابات, رای ندادن بهتر از رای بر اساس ملاک های اشتباه هستش
پاسخبسیار عالی ادبیات شما برای جوانان باسواد وجامعه شناس قابل تقدیر است واما شما در جمع مردم کهگیلویه باید با زبان وادبیات به سادگی مرگ بر آمریکا باشد چون ما را عادت دادند به اینکه ۴۴سالمیگویم مرگ بر ام ریکا ولی نمیدانیم چرا.اما میگویم تا مردم خیلی چیزی بیشتر از این متوجه نشوند.مردم ما فقط به دروغها عادت داده اند.اب .راه. شغل. حل مشکلات در دادگاها وووووووو.شما هم سعی کنید ومواظب باشید.با احتیاط وشناخت وبرنامه ریزی ومشاوره پیش بروید انشاالله در هر صورت پیروزی..
پاسخ