اندرخور فرماندار مارگون؛‌


دو درمانگاه شهرستان پزشک ندارد!/ باید نگاه ویژه به مناطق کم برخوردار شود

سومین مجمع سلامت شهرستان مارگون با حضور مسئولین استانی و دانشگاهی به میزبانی شبکه بهداشت مارگون برگزار شد.

دو درمانگاه شهرستان پزشک ندارد!/ باید نگاه ویژه به مناطق کم برخوردار شود

اَفتونیوز| در ابتدای در این جلسه که به میزبانی شبکه بهداشت شهرستان مارگون برگزار میشد، دکتر پناهپور گزارشی از عملکرد دانشگاه علوم پزشکی برای اجرای زیرساخت‌های بهداشتی و تجهیز مراکز بهداشتی شهرستان ارائه داد.

در ادامه مختار اندر خور فرماندار مارگون ضمن تشکر و قدردانی از زحمات علوم پزشکی استان تمرکز بر سلامت جسم و روح مردم را از اولویت‌های نظام جمهوری اسلامی برشمرد.

وی در ادامه افزود: ما نباید وقتی با واژه سلامت روبه رو می شویم صرفا بر سلامت جسم تمرکز کنیم امروز بخش زیادی از مشکلات جسمی ریشه در سلامت روان انسان‌ها دارد یعنی سلامت روان و جسم به یکدیگر وابسته اند‌.

مختار اندرخور در ادامه گفت: بررسی آسیب‌های اجتماعی و  بیماری‌های مرتبط با روان باید یک اولویت باشد‌ و در این مسیر باید مدیریت را به علم بسپاریم که هزینه‌های ما به یک نتیجه موثر بینجامد.

زمانی ما میتوانیم مدعی سلامت روانی در جامعه باشیم که شاخص‌ها سلامت روانی در جامعه ببینیم اینکه به صورت کلی از سلامت روانی بگوییم کاملا اشتباه می باشد بلکه باید سلامت روان و آمار‌های ما بر اساس شاخص‌ها سلامت باشد.

اندرخور با اشاره به رشد غیر قابل قبول خودکشی‌ها در استان و کشور افزود: شاخص های سلامت روان اگر نمره قابل قبول بگیرند قطعا اثرات این سلامت روان را در زندگی و آرامش شهروندان خواهیم دید. که این مقوله در حقیقت همان بهتر زیستن مردم می‌باشد و با مقوله راحت زیستن تفاوت دارد.

یکی از وظایف مجموعه بهداشت و درمان  این است تهدیدات و آسیب‌ها را شناسایی کرده و مرتفع کند البته باید این شناسایی و مرتفع کردن کاملا علمی باشد تا نتایج قابل قبول و دائمی باشند.

یکی از مواردی که باید مدنظر باشد توجه به  فرهنگ ها و خرده فرهنگ ها در مناطق مختلف می باشد و بدون توجه به فرهنگ ها و خرده فرهنگ ها نباید برنامه‌ای ریخته شود زیرا ممکن است حتی جواب عکس دهد.

کسی منکر مشکلات اقصادی در کشور نیست و میدانیم بخشی از سلامت جسم و روح انسان و جامعه ارتباط مستقیم با اقتصاد خانوارها دارد و در طرح و برنامه ها باید توجه اساسی به به مقتضیات مکانی و اقتصاد خانوارها گردد زیرا برخی طرح و برنامه ها ممکن است در فلان منطقه یا در فلان شرایط اقتصادی قابل پیاده شدن و اجرا نباشد. باید با حداقل‌ها به بالاترین نتایج مثبت ممکن رسید.

این مدیر شهرستانی افزود: یک نگاه ویژه باید به مناطق کم برخوردار داشته باشیم زیرا این مناطق به دلیل نبود امکانات و فقدان آموزش اصولی به شدت مستعد انواع بیماری‌های روانی و جسمی هستند‌. و ابتدایی ترین کار برگزار کلاس‌های آموزشی برای کاهش یا کنترل بیماری‌های روانی و حتی بیماری‌های جسمی‌ است.

فرماندار مارگون با اشاره به مسئله آگاهی‌رسانی گفت:  میتوان با برگزاری کلاس‌ها و برنامه های فرهنگی حداقل اگاهی و اطلاعات بهداشتی در اختیار مردم قرار گیرد و در کنار اگاهی موضوع خود باوری که امر بسیار مهمی هست باید مدنطر قرار بگیرد.

اندرخور ضمن تشکر از کادر درمان با گلایه از مجموعه علوم‌پزشکی افزود: متاسفانه باید  خدمت حضار عرض کنم دوتا از در‌مانگاه  شهرستان مارگون فاقد پزشک هستند.

 استقرار پزشک در مناطق محروم دشوار است و با مشکلاتی مواجه هستند اما تحت هیچ شرایطی  این بهانه پذیرفتنی نیست  و توجیه مناسبی برای کم‌کاری نیست که میطلبد  ریاست علوم پزشکی باید حداکثر کمک را داشته باشد.

پس در زمینه ساخت و تجهیز مراکز درمانی باید علم و عدالت حرف اول و اخر را بزنند.

فرماندار مارگون در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بحث جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: بحث مهم دیگر بحث جوانی جمعیت است طبق تحقیقات وزارت کشور درصد زاد و ولد در ایران ۱.۶ است که نزدیک یک بحران قرار داریم و اگر این بیراهه را وداع نگوییم در آینده با یک بحران مواجه خواهیم شد.

بنابر پیش بینی ها جمعیت کشور اگر با این رویه پیش بربم هرم سنی ما، میان پهنی را پشت سر خواهد گذاشت به پهن شدن بالای هرم و پیری جامعه خواهد رسید که ممکن است  به پیر ترین کشور تبدیل شویم.

حتی  رهبر فرزانه انقلاب  به جهت اتخاذ سیاست اشتباه کنترل جمعیت در گذشته، با شجاعت از مردم  عذر خواهی کرد و اشتباه خویش را پذیرفت و این درسی برای ما مسئولان است.

مختار اندر خور با اشاره به دو انتخابات پیش رو گفت؛ دو انتخابات در پیش رو داریم اگر ما مجلس خوب ؛ نظارت خوب و قانون خوب داشته باشیم خیلی از مشکلات برطرف خواهد شد.

انتخابت خبرگان نیز در پیش داریم که وظایف بسیار سنگینی همچون انتخاب رهبری و نظارت زیر  بر مجموعه رهبر را دارند.

از همه مدیران و مجموعه کارمندان دولت درخواست میکنیم به گونه‌ای عمل کنیم که شور انتخاباتی را شاهد باشیم و مانند گذشته یک رکورد مشارکتی در کشور بزنیم.

در ادامه دکتر علی موسوی نژاد استاد تمام و مدیر سیاستگذاری‌های علوم پزشکی استان به بررسی‌های شاخص‌های عدالت در حوزه بهداشت و درمان با محوریت استان کهگیلویه و بویراحمد و مناطق محروم این استان پرداخت.

موسوی نژاد در بخشی از صحبت‌های خود افزود: ما اگر نمیتوانیم دانشکدها را به مناطق محروم ببریم حداقل دوره کارورزی دانشجویان را در مناطق محروم برگزار کنیم.

فرماندار مارگون در ادامه گفت: به جای اینکه داریم پشت سر هم بیمارستان میسازیم هزینه برخی بیمارستان‌ها را خرج خرید تجهیزات مدرن پزشکی برای مرکز استان کنیم تا مردم محروم این استان روزانه برای برخی  مشکلات و فقدان تجهیزات روانه شیراز نشوند.

متاسفانه دانشگاه ما به دلیل بالا رفتن نیروی پشتیبانی به تخصصی در حال فربه شدن است و از دانشگاه فربه انتظار چالاکی نداشته باشید.

در آینده ای نزدیک شاهد دایر شدن بیمارستان‌های صحرایی در مناطق مختلف استان برای ارائه انواع خدمات عمومی و  تخصصی خواهیم بود.

زیرساخت‌های عمرانی و آموزشی از پیش نیازهای سلامت یک جامعه است.   و پزشکانی از سهمیه مناطق محروم استفاده کردند و به دانشگاه رفتند باید بدانند اینکه به دنبال فلانی و بهمانی باشند که در این مناطق حضور پیدا نکنند خیانت نابخشودنیست. زیرا اگر این سهمیه نبود شما قبول نمیشدید.

او در بخش دیگری از صحبت‌ها خطاب به فرماندگار مارگون که گفته بود در دو منطقه پزشک نداریم اشاره کرد سال ۷۵ بنده در یکی از این مناطق پزشک بودم و امروز در سال ۱۴۰۲ متاسفانه چرا باید علوم پزشکی در این مناطق محروم پزشک نداشته باشد. مگر این مناطق چه گناهی کردند.

وی در ادامه گفت: تجهیزات زیرساخت ها و منابع باید بر اساس نیازمندی‌ها اولویت بندی شود نه بر اساس تقاضاها چنین اتفاقی رخ دهد  و شاهد تخصیص منابع و تجهیزات برای موارد مقطعی باشیم.

دکتر علی موسوی زاده اشاره کرد: همانگونه که مولا علی ع عدل را برتر از بخشش دانسته است باید بدانیم تا عدالت برقرار نشود ما به مدینه فاضله نزدیک نخواهیم شد.



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 2 نظر

  • 1 ط... 1402/10/24 16:10:1

    .................... مدیر مرکز ............ سلامت دانشگاه و باند همراهش، اساس و پایه فتنه گذاری در دانشگاه علوم پزشکی می باشند.

    پاسخ
  • 2 دلسوز 1402/10/22 10:4:43

    متاسفانه چینش نیروها به درستی انجام نگرفته است.به نظرم دبیر ادبیات باید در مدارس تدریس کند و هر شخصی متناسب با مدرک و کارایی خود منصب و مقام بگیرد. کار را باید به کاردان سپرد. یک دبیر که در مدیریت یک مدرسه پنجاه نفری موفق نبوده چطور می تواند یک شهرستان را اداره کند. نیروی انقلابی و جهادی و ولایی زیاد داریم که متاسفانه در این دوره به حاشیه رفته اند و طرفداران فتنه معاون بعضی ادارات شده اند. وقتی مقامی اعتقاد به نظام و انقلاب و ولایت ندارد اسباب نارضایتی مردم را آماده می کند. اللهم حفظ قائدنا الامام خامنه ای

    پاسخ
سایر اخبار
برگزدیدها