تحلیلی تازه از انتخابات بویراحمد، دنا و مارگون


بهرامی، منتظریان و روشنفکر: کدام‌یک می‌توانند بازی را به نفع خود تغییر دهند؟

هر چند مناسبات انتخاباتی هم‌اکنون روشن شده، اما چند روز دیگر نیز باید صبر کرد که نتیجه تلاش‌های بهرامی در جذب آرای خاکستری، منتظریان در جلب حمایت اعتدالیون و روشنفکر در اقناع بریدگان باند ندای وحدت چه می‌شود.

بهرامی، منتظریان و روشنفکر: کدام‌یک می‌توانند بازی را به نفع خود تغییر دهند؟

اَفتونیوز| انتخابات در بویراحمد، دنا و مارگون به روزهای حساس خود رسیده است. اوایل سال جاری می‌شد شمایی کلی از مناسبات انتخاباتی در این حوزه به دست داد، اما هر چه به جلوتر آمدیم یارگیری نامزدهای مختلف تغییر کرد. حتی در دوره‌ای به نظر می‌رسید یکی از مدعیان اصلی انتخابات از صحنه می‌رود. اما به هر حال هم‌اکنون نیز با همان سه‌ضلعی‌ای روبه‌رو هستیم که یک سال پیش در همین پایگاه خبری مطرح کردیم. بهرامی، منتظریان و روشنفکر سه ضلع انتخابات بویراحمد هستند.

محمد بهرامی کاندیدای شاخص بویراحمد که آرای جریانی بسیاری را پشت سر خود دارد، در این دوره جهشی فراتر از سایر رقبای خود داشته است. البته این افزایش پایگاه اجتماعی بهرامی تا حدود زیادی قابل پیش‌‌بینی بود. بهرامی در گذشته در هر دوره نسبت به دوره قبل، افزایش رأی داشته است. بنابراین روشن بود که این دوره هم چنین اتفاقی رخ دهد. بهرامی یک تفاوت آشکار با رقبای خود دارد. او بیش از آ‌ن‌که یک شخصیت طایفه‌ای داشته باشد، از یک جریان سیاسی برآمده و همیشه بخش زیادی از آرای یک جریان سیاسی پشت سر او بوده است. البته این به آن معنا نیست که بهرامی صرفا از یک پایگاه رأی برخوردار است. او دارای پایگاه‌های اجتماعی متعددی هست. اما در این دوره برگ برنده‌اش توانایی موج‌سازی و ترغیب قشر خاکستری و تحریمی‌ها برای شرکت در انتخابات است. بخشی از واجدان شرایط رأی تصمیم به تحریم انتخابات گرفته و برخی دیگر نیز انتخابات برایشان علی‌السویه است و چندان در قید و بند این‌که چه کسی برنده انتخابات شود، نیستند. بهرامی تاکنون توانسته بخشی از این افراد را با خود همراه کند. چنانچه بخش بیشتری از آن‌ها به موج حمایت از بهرامی بپیوندد، پیروزی او در انتخابات به محتمل‌ترین گزینه ممکن تبدیل می‌شود. در روزهای اخیر نیز شاهد موج گرایش به سمت بهرامی بوده‌ایم، اما این روزهای آخر نقشی حیاتی در پیروزی او می‌تواند داشته باشد.

اما نادر منتظریان کاندیدای جریان اصولگرا که در دوره پیشین توانسته بود حمایت بزرگان این جریان را کسب کند با ۳۶ هزار رأی از پیروزی در انتخابات بازماند. ولی حالا شرایط برای او فرق کرده است. سال ۱۳۹۸ منتظریان چندان تبلیغات و کار رسانه‌ای نمی‌کرد و در روزهای آخر فعالیت خود را شروع نمود. اما در انتخابات پیش رو با برنامه منسجم و بلندمدت قدم در رقابت‌های انتخاباتی گذاشت، حالا نیز یکی از مدعیان انتخابات است.

در واقع، سال ۹۸ در یک ماه منتهی به انتخابات منتظریان جمعی از بدنه اصولگرایی گرد او جمع آمدند اما اکنون شرایط او بعد از چهار سال تلاش و فعالیت است، اگرچه گفته می شود برخی اصولگرایان به ویژه شخص هدایت خواه،  بنا به اختلافات داخلی و… مانند گذشته در میدان نیستند و وارد فاز انفعال خودخواسته شده اما به هر صورت، او نماینده تمام عیار اصولگرایان در بویراحمد است. البته طی هفته‌های اخیر منتظریان در چند فقره حسابی از خجالت استاندار و تیم اجرایی دولت در شهرستان درآمد تا اعتراض خود را به نحوه چینش نیروها در صندوق‌های رای و چند صندوق سیار دیگر به گوش همگان برساند.

مهدی روشنفکر اصولگرایی که حمایت اصولگرایان را ندارد، هم‌اکنون نماینده بویراحمد، دنا و مارگون است. او در دور پیشین توانسته بود با جذب آرایی که بیشتر وجهه‌ی طایفه‌ای و توده‌ای داشت، برنده انتخابات شود. اما حالا انشقاق‌های بسیاری در آرای او افتاده و خیلی از هودارانش از او بریده‌اند. از سوی دیگر، رقبای درون‌گروهی او همچون شیرعلی خرامین و نستهن مقدم نیز رشد خوبی داشته‌اند. به‌ویژه خرامین که می‌تواند بخشی از آرای قبلی روشنفکر را از آن خود کند.

خرامین راهی متفاوت از بقیه را پیموده و خود را درگیر و اسیر برخی حواشی نمی‌کند، او را بعنوان یکی از با برنامه‌ترین کاندیدای انتخابات استان می‌شناسند.

اما تنها امید روشنفکر برای پیروزی در انتخابات پیش رو توانایی‌اش در جذب افرادی است که از او جدا شده‌اند‌. چرا که او تاکنون نتوانسته پایگاه رأی جدیدی برای خود دست و پا کند. پایگاه رأی او همان است که دور گذشته به او رأی دادند. با این تفاوت که برخی از این‌ها از او جدا شده‌اند. بنابراین با شرایطی که امروز در آن قرار داریم، روشنفکر آرایی کمتر از دور قبل خواهد داشت. او حتی نتوانسته حمایت اصولگرایان و افرادی که ادعای استقلال سیاسی می‌کنند را نیز با خود همراه کند.

برخی اصلاح طلبان در دوره قبل در کنار روشنفکر بودند اما بلافاصله در فردای انتخابات متوجه شدند، آنجا چند صباحی بعنوان مهمان حضور داشتند و جریان روشنفکر ریشه در جاهای دیگر دارد.

یکی از امیدهای روشنفکر، باقی ماندن زارعی در صحنه رقابت بود اما  نماینده سابق صلاح را بر ترک صحنه رقابت دانست و به تهران کوچ کرد.

هر چند مناسبات انتخاباتی هم‌اکنون روشن شده، اما چند روز دیگر نیز باید صبر کرد که نتیجه تلاش‌های بهرامی در جذب آرای خاکستری، منتظریان در جلب حمایت بیشتر هم حزبی‌ها  و روشنفکر در اقناع بریدگان باند ندای وحدت چه می‌شود؟



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 4 نظر

  • 1 شهروند 1402/12/2 21:31:36

    قطعا روشنفکر ریزش آرای شدید و بهرامی و منتظریان رویش آرای زیادی دارن.البته امید اصلی روشنفکری ها به چینش نیروهاشون روی صندوقهای رای هست

    پاسخ
  • 2 خرد 1402/12/2 19:5:57

    تحلیلتان هیچ چیز تازه‌ای ندارد تکرار همان سفسطه‌های قبلی است! رویکرد شما اصلاً تحلیلی نیست ، یک دانش‌آموز کلاس سوم ابتدایی هم به راحتی میتواند بفهمد که هدف شما در زیر پوست این بقول خودتان تحلیل ، یک شانتاژ تبلیغی و یک اجرت‌المثل برای آقای بهرامی است. این خیلی مشکلی نیست ، مشکل آنجاست که رسانه و پایگاه خبری باید امین مردم باشند که متاسفانه شما نیستید!!!

    پاسخ
  • 3 شهروند 1402/12/2 17:14:37

    قطعأ منتظریان برنده انتخابات است.

    پاسخ
  • 4 جامعه شناس 1402/12/2 15:2:2

    در جامعه ای که به روشنفکر لقب دکتر میدهند ولی به دکترای خرامین گیر میدهند باید پراید ۴۰۰ میلیون تومان و یک کیلو گوجه هم ۴۰ هزارتومان باشد. در جامعه ای که روشنفکر روشنفکر است و خرامینها ضد روشنفکری باید هر دقیقه یک نفر خودکشی کند. در جامعه ای که نخبگان آن در حاشیه و پخمگان جولان می دهند باید ناهنجاری ها به اوج برسد.

    پاسخ
سایر اخبار
برگزدیدها