-
یاسوج؛ شهری که شیخ شاخصش پیشهزن بود!
محمد مختاری
-
جزای نیکی جز نیکی نیست
جبار چراغک
-
زیبایی بر بستر فاجعه
سید غلام بلادی
-
«لذت وقیح»
امراله نصرالهی
-
زنان و دولت چهاردهم
سیده فرزانه آرامش
-
شاقول اصلی در ماجرای قتل دکتر داوودی
فضلالله یاری
-
در این محنتسرا نابههنجاران و کج روان بزرگ شمرده شدهاند
پریچهر زعیمی
-
بیوه زنان
آفتاب افریدون
-
خلاصهای از مصاحبه با انقلابیون
علیرضا کفایی
-
نامه «سرباز سالهای ابری» خطاب به استاندار !
سیدعلی حمیدهکیش شاهقاسمی
آخرین وضعیت سد سرپری کهگیلویه
سد سرپری به عنوان یکی از مهمترین پروژههای بخش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد هم اکنون ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت تأمین اعتبار تا یک سال آینده سد تکمیل و به بهرهبرداری میرسد.
اَفتونیوز| اَفتونیوز| شهرستان کهگیلویه با وجود ظرفیتهای خوب بخش کشاورزی اما در سایه بیتوجهی دولتها و مدیران دستگاههای اجرایی و مسئولان در قوههای مختلف در ادوار گذشته تاکنون از توسعه باز مانده است.
زمینهای مستعد و خاک حاصلخیز که میتوانست این شهرستان را به قطب کشاورزی تبدیل کند در حسرت آب تشنه ماندهاند؛ این در حالی است که رودخانههای خروشان میتازند و روانه سدهایی میشوند که اجازه برداشت برای پمپاژ داده نشده و حقابه شهرستان به کما رفته است.
بسیاری از پروژهها از جمله پمپاژ اراضی دهدشت غربی آنقدر زمانبر هستند که در زمان افتتاح یادمان میرود چه تاریخی آغاز به کار شدهاند و تا سررسید وعده تکمیل چه دوران طاقتفرسایی را پشت سر گذاشتهاند.
ماهیت تپه ماهوری اراضی حومه غربی باعث بروز مشکل در امر آبیاری شده است؛ در این راستا پس از بررسیهای به عمل آمده مشخص شد که از هفت هزار هکتار اراضی موجود به طور خالص بیش از ۵۶۰۰ هکتار قابل کشاورزی بوده و رونق کشاورزی در این زمینها به حدود پنج متر مکعب در ثانیه آب نیاز دارد که تأمین آب مورد نیاز بیش از ۳۳ هزار هکتار آن به روشهای تحت فشار و ۲۳ هزار هکتار دیگر به روش ثقلی پیشبینی شده است.
اگرچه آبیاری زمینهای دهدشت غربی سالهاست در پیچ و خم اجرا مانده و در طولانی شدن روند اجرای عملیات رکورد زده است، اما طی سالهای اخیر اقدامات نجات بخش در احداث ۲ سد روزنه امیدی برای آبرسانی به زمینهای کشاورزی ایجاد شده و با تکمیل و بهرهبرداری غبار محرومیت از این شهرستان خواهد زدود.
احداث سد خاکی کوهبرد و سد مخزنی سرپری به عنوان طرحهای اثربخش در توسعه بخش کشاورزی و رونق گردشگری تعریف و با تلاش طاقتفرسای پیمانکاری کاردان و پاکدست به نتیجه رسیده است.
احداث سد سرپری با هدف آبیاری بیش از ۴۵۰ هکتار از زمینهای حومه غربی دهدشت آغاز شد این طرح اگرچه سالها مورد کم لطفی اعتباری واقع شد اما در دولت سیزدهم با پیگیریهای انجام گرفته روی ریل پیشرفت قرار گرفته است.
بهرهبرداری از سد سرپری نه تنها باعث توسعه کشاورزی است بلکه با توجه به موقعیت مکانی سد و ظرفیتهای خوبی که دارد فرصت مناسبی برای رونق گردشگری این منطقه است.
این سد با هدف ذخیره آب در فصلهای بارندگی و آزادسازی در مواقع نیاز عملیاتی شده و به مصارف کشاورزی خواهد رسید.
در حالی که کنترل سیلابها از دیگر مزایای سد سرپری است برخی شایعههای غیر کارشناسی درباره احداث سد مردم روستا را با نگرانیهایی مواجه کرده و آنها را نسبت به این طرح مهم دلسرد کرده است.
اگرچه اظهارنظرها و گفتوشنودها تخصصی و فنی نیست و از سوی کسانی مطرح شده که احساسی با مسئله برخورد میکنند اما لازم است در این خصوص آگاهی بخشی صورت بگیرد و مردم از اهمیت و مزایای سد مطلع شوند.
افشین دوستی مجری آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به دغدغه اهالی سرپری گفت: با توجه به اینکه این سد در حال ساخت است و در حال حاضر فقط پوسته بالادست سد احداث شده و هسته هنوز ساخته نشده در بارندگی های اخیر پرده آببند و فراز بند بخوبی عمل نموده و سلامت آب بند و فرازبند سد کاملا مورد تأیید بوده و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
وی با اشاره به بخش خاکریزی شده در قسمت فرازبند سد و ابعاد لازم برای این کار تصریح کرد: در احداث سدهای خاکی از مصالح خاکی از جمله خاک رس کوبیده شده برای احداث بدنه سد استفاده می شود وبا آزمایشات متعدد سنجش کیفیت انجام گرفته و با ضریب ایمنی بالا سد ساخته می شود.
دوستی با بیان اینکه خاک دستی و غیر کوبیده شده در بدنه استفاده نخواهد شد ،زیرا دارای مقاومت لازم در برابر جریان آب نیست و به به راحتی قابل جابجایی است، افزود: در اجرای بدنه خاکی سد و آب بندها همه جوانب با درجه اطمینان بالا طوری دیده میشود که هیچ خطری برای زمینها و روستاهای پایین دست نداشته باشد.
به گفته دوستی سد سرپری از معدود سدهایی است که محل تخلیه آب و سرریز با بدنه سد دو مکان متفاوت است.
جوشش چشمه ها در بالادست پرده آب بند موضوع دیگری است که نگرانی مردم را در پی دارد کارشناس آب منطقهای در این خصوص گفت: بر خلاف دیدگاه برخی مبنی بر آب چشمه اما این جوشش نشانه اصولی بودن اجرای عملیات و عملکرد درست پرده آببند و فرازبند اجراشده است.
وی با اشاره به اینکه ۲.۵ میلیون متر مکعب آب با مهار سیلاب در پشت سد جای میگیرد و در فصول خشک از آن استفاده خواهد شد
مجری طرح آب منطقهای تأکید کرد: سرریز سد در سمت دره نزدیک سد بین بدنه سد و جاده ورودی شهر دهدشت برای تخلیه آب مازاد در نظر گرفته شده و هیچ آبی روستا را تهدید نمیکند.
این مسئول به مزایای سد اشاره کرد و گفت: علاوه بر مهار سیلاب و خطرات ناشی از آن و استفاده تز این ظرفیت در آبیاری زمینهای کشاورزی در فصول خشک به رونق گردشگری با توجه به فاصله نزدیک سد به شهر دهدشت کمک شایانی دارد.
وی، رفع نیاز مالی را مهمترین عامل در تسریع روند عملیات خواند و افزود: ۲۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل سد و ۵۰ میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات صاحبان اراضی مورد نیاز است.
دوستی پیشرفت فعلی پروژه را ۵۵ درصد دانست و افزود:در صورت تأمین اعتبار تا یک سال آینده سد تکمیل و به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه مجوزهای لازم اخذ شده و از طریق وزارت نیرو نامه مکتوب جهت اخذمجوز ماده ۲۳ و ردیف ملی اقدام شده و به سازمان برنامه و بودجه کشور رفته است،خواستار پیگیری ردیف بودجه ملی شد.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 پذیرش ۴۹۰ دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد طی امسال
- 2 نقش میدان گازی مختار بویراحمد در رفع چالش ناترازی انرژی
- 3 پذیرش بیش از دوهزار دانشجو در دانشگاه آزاد یاسوج طی سال تحصیلی جدید
- 4 تدوین برنامه توسعه و پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد
- 5 باند مالخران در دام پلیس کهگیلویه
- 6 کهگیلویه و بویراحمد تنها استان فاقد مجتمع فرهنگی کودک و نوجوان
- 7 تخریب ۵۰۹ فقره ساختوساز غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد
- 8 کشف 118 کيلوگرم ترياک در گچساران
- رونمایی از ۱۲ کتاب جدید در شهرستان کهگیلویه/ از«آیین آزادگی» تا«سلطه نمادین علیه زنان» و «دلنوشتههای جادهای استان»
- استاندار: زیرساخت های حفاظت از جنگل های کهگیلویه وبویراحمد افزایش یابد
- طرح کاهش تعرفه واردات خودرو در صحن مجلس
- فرماندار دنا: مدیران خسته و بینظم را محترمانه بدرقه میکنیم
- غبارروبی گلزار شهدای گمنام گچساران به مناسبت هفته بسیج/ تصاویر
- تشریح بیمه "زنان خانهدار و دختران" از زبان سرپرست تامین اجتماعی گچساران
- پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز سپیدار - بنستان محور یاسوج - دهدشت
- مارگون با ۷۰ برنامه به استقبال هفته بسیج میرود/ جزییات
- انتصاب مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان/ سوابق
- جوابیه ثبت احوال به خبر افتونیوز/ انتصابات بر اساس شایستهسالاری است
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!