-
به بهانه روز جهانی آگاهی از اتیسم
لیلا حسینی -
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان -
جهانبانو؛ گوهری نایاب که فروغ امید را در دلها میافروخت
سهیلا نیکاقبالی
آیا حقآبه کهگیلویه و بویراحمد گرفته شد؟
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد گفت: تخصیص آب لازم را برای توسعه بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، صنعت و شرب گرفتهایم و باید برای استفاده بهینه تدبیری کنیم.

آرش مصلح در گفتوگو با خبرنگاران در یاسوج، اظهار داشت: نظام تخصیص آب کشور و یا سهمیه آب برای هر منطقه در وزارت نیرو بر اساس قوانین بالادستی در قالب نظام حوضه آبریز تعریف شده و این یعنی اینکه سهم هر استان را در حوزههای آبریزی که در محیط و جغرافیای استان واقع است تعریف کردهاند.
وی عنوان کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد ما هم حوضه کارون بزرگ را داریم که شهرستانهای بویراحمد، دنا و بخشی از مارگون و حوضه آبریز زهره - جراحی شهرستانهای چرام، کهگیلویه، لنده، بهمئی و گچساران و باشت و بخشی از مارگون هستند و مناطق کهگیلویه، لنده و بخشی از چرام در زیر حوزه مارون و جراحیاند که تخصیصی بهاندازه ۳۴۹.۴ میلیون مترمکعب در سال دارا است.
مصلح با بیان اینکه شهرستان چرام هم بخشی از آن در حوزه زهره هندیجان است که باز سهم خودش را از آن حوضه دارد، افزود: ۳۴۹.۴ میلیون مترمکعب یعنی اینکه ما در طول سال میتوانیم از منابع آب سطحی و زیرزمینی این میزان آب را برای شرب، صنعت و کشاورزی مصرف کنیم.
وی با طرح این سؤال که چه اقداماتی برای مصرف این حجم آب در طول سنوات گذشته یعنی بعد از پیروزی انقلاب صورت گرفته است؟ گفت: به واقع طرحهای توسعه منابع آب و استفاده از منابع آب شکل گرفت و آغاز شد. تاکنون ۱۰۲۳ مجوز حفر و بهرهبرداری چاه برای شرب، صنعت و کشاورزی در شهرستانهای کهگیلویه، چرام و لنده صادر کردهایم.
مصلح بیان کزد: ۷۱۰ مجوز برداشت از رودخانهها، چشمهها و منابع آب سطحی صادر شده است و ۳۰ مجوز برای طرحهای پرورش ماهی، آبمعدنی و کارخانههای شن و ماسه صادر شده و شبکه آبیاری و زهکشی چرام بیش از هزار هکتار را هدفگذاری کرده و ایستگاههای پمپاژ با سطح زیر کشت بین ۱۰۰ تا هزار هکتار همچون ایستگاه پمپاژ شمسآباد چرام، ایستگاه پمپاژ دشت بن در لنده، آب لش در لنده و در منطقه کلات دشمن زیاری و ...تعریف شده است.
وی ادامه داد: مجوزهایی نیز صادر شده که در حال ساختاند مثل ایستگاه پمپاژ در دیشموک که حدود هزار هکتار از اراضی رودخانه سمه صادر شده و طرحهایی همچون سد سرپری، طرح انتقال آب از رودخانه مارون از اراضی دهدشت غربی به وسعت ۵۵۵۵ هکتار، سد کوهبرد که توسط مجموعه جهاد کشاورزی مجوز داده شد.
مصلح خاطرنشان کرد: مطالعات نهایی سد آبریز هم در حال اجرا و اعتقاد داریم با اجرای این طرحها بخش زیادی از اهداف شرب، صنعت و کشاورزی این سه شهرستان تأمین میشود و همینالان ۱۷ میلیون مترمکعب از آب شرب تصفیه شده سد کوثر برای شهرستانهای چرام، کهگیلویه و لنده و ۳۰۰ روستا هم با پیشرفت ۶۵ درصد در حال اجرا است.
وی این را هم گفت که این موارد نشان میدهد که سیاستمداران و برنامهریزان منابع آب در وزارت نیرو یک هدفگذاری کردهاند برایآنکه تخصیصی را که به این شهرستانهای نامبرده اختصاص دادهاند از این تخصیص سناریوپردازی و ایدهپردازی کنند و روشهای تأمین آب را تأیید و به مرحله اجرا رساندند و یعنی اینکه آب شرب شهرستانهای کهگیلویه، چرام و لنده را به میزان ۱۷ میلیون مترمکعب را از سد کوثر پیشبینی کردند و تعریف شد و اجرا کردند.
مدیرعامل آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: مابقیاش که ۱۶ میلیون مترمکعب بوده و از سد آبریز هدفگذاری کردهاند. برای کشاورزی ۴۹.۵ میلیون مترمکعب از این نیاز ۵۵۵۵ هکتار اراضی کهگیلویه را از رودخانه مارون در قالب طرح دهدشت غربی هدفگذاری کردهاند و به مرحله اجرا رفته و در حال کار است.
مصلح بیان کرد: ۲۰ هزار هکتار از اراضی مستعد در شهرستانهای یاد شده از طریق سد آبریز با تخصیص ۹۵ میلیون مترمکعب پیشبینی کردهاند، ۲۴ میلیون مترمکعب از نیاز صنایع منطقه مثل شهرکهای صنعتی و پتروشیمی شماره ۲ دهدشت، شهرکهای صنعتی بردیان، کارخانه سیمان تنگ سپو و آجر را از طریق سد آبریز پیشبینی کردهاند. نیاز فعلی پتروشیمی دهدشت را از طریق سد مارون پیشبینی کردهاند و اکنون هم در حال اجرا است.
وی اضافه کرد: معدن فسفات چرام، آهک هیدراته و اسید فسفریک چرام را از طریق تخصیص سد کوثر برداشت از مخزن پیشبینی کردهاند که اکنون در حال اجرا بوده و امسال هم تکمیل میشود، اراضی شمسآباد چرام را تا حدود هزار هکتار از طریق سد کوثر و برداشت مستقیم از دریاچه پیشبینی کردهاند که اکنون بخش زیادی از آن در حال بهرهبرداری است.
مصلح یادآور شد: ایستگاه پمپاژ دشت بن و آب لش و کلات دشمن زیاری را از طریق رودخانه مارون پیشبینی کردهاند که اکنون در حال اجرا و در حال بهرهبرداری است، تأمین آب شرب دیشموک، چاروسا و روستاهای اطراف تا مرز ۷۶ هزار نفر را از طریق رودخانه سمه پیشبینیشده که تخصیص آن اخذ شده و اکنون هم پروژه در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه یک هزار هکتار از اراضی مستعد دیشموک را از همین رودخانه مجوز داده شده و در حال اجرا است، افزود: سد سرپری برای ۴۵۰ هکتار و سد کوهبرد برای ۴۵۰ هکتار پیشبینیشده است و سد کوهبرد تمام شده و در حال اجرای شبکه بوده و سد سرپری هم با پیشرفت ۶۵ درصد در حال اجرا است.
مصلح با بیان اینکه علاوه بر اینها ۲ طرح تغذیه مصنوعی و کنترل سیلابها در کلاچو توسط آب ممنطقهای ایجاد شده است، تصریح کرد: این نسخهای است که برای منابع آب شهرستانهای کهگیلویه، چرام و لنده دیده شده و مطالعات تأمین آب از طریق رودخانه موگرمون برای لنده هم اکنون توسط یک مشاور در حال انجام است.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
سرپرست هلال احمر دنا منصوب شد/ ابلاغ
-
سمفونی ناهنجار شبانه شوتینماها در خیابانهای مسکونی دهدشت/ شورای ترافیک و شهرداری دقیقا چه میکنند؟!/ تصاویر
-
بی توجهی فرمانداری کهگیلویه به مصوبه شورای ترافیک و مطالبه اهالی روستای «ایمور آباد»
-
بودجه شهرداری یاسوج در ۱۴۰۴ به ۳ هزار میلیارد تومان می رسد
-
سرپرست دفتر ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه یاسوج منصوب شد
-
فریدون داوری شعر لری را متحول کرد
-
پر ترددترین محورهای استان در تعطیلات نوروز کدام بودند؟! / آمار جالب راهداری استان از سفرهای نوروزی
-
انتقاد امام جمعه موقت قلعهرئیسی از هلال احمر و میراث فرهنگی
-
تا دیر نشده، از دختران هندبال ایران و ملی پوشان زن هندبالیست هم استانی حمایت کنیم/+جزئیات
-
ماجرای قطع درختان در «میرغضب» بویراحمد چه بود؟
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!