-
اهمیت کتاب و کتابخوانی
سیدکاظم فاضل -
همبستگی ملی اکسیر نجات بخش، حیات آفرین و تجربه موفق ایران زمین
سید علی حمیدهکیش -
مردم تغییر می خواستند، نه معامله !
محمود منطقیان -
سیری در سروده های حسن دمساز
سیدکاظم فاضل -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روایت های شیرین تا تلخ نماینده محترم مردم شریف گچساران و باشت جناب حاج غلامرضا تاج گردون با اصلاحاتی ها در پانزده سال گذشته!
سید سعادت حسینپور -
روپوش آبی قدیمی
علی ضامنی پور -
هشت مارس و جامعه مردسالار ایران
یادداشت مخاطبان -
جهانبانو؛ گوهری نایاب که فروغ امید را در دلها میافروخت
سهیلا نیکاقبالی -
کاش "ظریفی" در کهگیلویه و بویراحمد پیدا شود!
یادداشت مخاطبان
- گفتگو و گزارش
- 1
- یکشنبه , 9 اردیبهشت 1403 -PM -07:34
ابتلای بیش از ۴۰ نفر از اهالی روستای«رودریش» به یک بیماری/ «دیشموک» در تسخیر « تب مالت»
حدود ۱۰ روز گذشته خبر شیوع تب مالت در روستاهای دیشموک کهگیلویه انتشار پیدا کرد، این بیماری به سرعت در حال انتشار است و تاکنون دامهای زیادی آلوده شده و بیش از ۴۰ نفر روستای رودریش کهگیلویه دچار تب مالت شدهاند، وضعیت چرخه بیماری در میان دام، در این منطقه در حال تبدیل شدن به بحران است.

اَفتونیوز| حدود ۱۰ روز گذشته خبر شیوع تب مالت در روستاهای دیشموک کهگیلویه انتشار پیدا کرد، این بیماری به سرعت در حال انتشار است و تاکنون دامهای زیادی آلوده شده و بیش از ۴۰ نفر روستای رودریش کهگیلویه دچار تب مالت شدهاند، وضعیت چرخه بیماری در میان دام، در این منطقه در حال تبدیل شدن به بحران است.
به گفته رئیس شبکه بهداشت کهگیلویه بیماری تب مالت در میان افراد قابل پیشگیری است و پس از دوره درمانی افراد بهبود پیدا میکنند.
وی گفت: از جمعیت ۲۵۰ نفره این روستا ۱۸۰ نفر تست تب مالت دادهاند که تاکنون بیش از ۴۰ نفر دچار تب مالت شدهاند و از مرکز استان برای کنترل وضعیت اعزام شدهاند.
تقوی بیان کرد: این بیماری در میان انسانها واگیردار نیست و در میان دام واگیر است و مسئولان باید همگی به کمک دامپزشکی بیایند تا این مسأله بزرگتر نشود.
بخشدار دیشموک نیز در گفت و گو با کبنا نیوز گفت: ۷۵۶ خونگیری در دیشموک انجام داده و ۵۱ دام معدوم شده، تب مالت در روستای موردراز کنترل شده است ولی مردم روستاهای دیگر نیز باید همکاری داشته باشند.
نوروزی اظهار کرد: با ۱۵ تا ۳۰ هزار تومان میتوان یک دام را بیمه کرد، ولی چون مردم تصور میکنند به ضررشان هست، برای معدومسازی همکاری نمیکنند، چون نهایت هزینهای که بیمه به دامدار میدهد ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است. بنابراین همکاری وجود ندارد. درخواست ما این هست که نهادهای حمایتی باید پای کار بیایند تا مردم بتوانند برای معدومسازی همکاری کنند.
وی گفت: متأسفانه مردم برای بیمه کردن دام خود در برابر اتفاقات مختلف کم کاری و سهل انگاری دارند. اما هم اکنون با رایزنی فرماندار بیمه تقبل کرده که تا ۵ هزار دام در روستاهای رودریش، موردراز، دهنو را بیمه کنند.
نوروزی بیان کرد: فرماندار با وجود فشار کاری، ادارات جهاد کشاورزی، بخشدارها، امور عشایر، شبکه بهداشت، دامپزشکی را پای کار آورد. با این وجود ما منتظریم که مردم پای کار بیایند، مردم باید این موضوع را مدنظر قرار دهند که تب مالت برای انسان مضر است و گوشت آلوده نیز انسانها را آلوده میکند، بنابراین پای کار بیایند و جلوی خسارت بیشتر را بگیرند.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت:کارشناسان دامپزشکی برای خون گیری و کشتار دام های آلوده به روستاها رفته اند ولی مردم هیچگونه همکاری نمی کنند.
رجایی فر اظهار کرد: تب مالت بیماری مشترک میان حیوان و انسان است، دامپزشکی در زمینه بهداشت عمومی دام وظیفه دارد، بر اساس دستورالعملها دامداریهای صنعتی و روستاهای مجاور شهر وظیفه تست و کشتار داریم، اگر تست بیماری مثبت باشد دام گاواری راهی کشتارگاه میشود.
رجایی فر افزود: در مورد دام سبک مثل گوسفند و بز دستورالعمل به این صورت است که اگر مرکز بهداشت درخصوص بیماری تب مالت گزارش بدهد، مکلف هستیم که بازدید کنیم و از نمونه خون دام تستگیری کنیم، و اگر نمونه مثبت بود باید دام کشتار شود، گوشت این دامها وارد بازار نمیشود، بلکه به صنایع حرارتی فرستاده میشوند، که حرارت میبینند.
وی گفت: واکسینه کردن دام بالغ جزء سیاستهای دامپزشکی نیست و باید اعتبار کافی در اختیار ما قرار بگیرد که بتوانیم دامها را واکسن فول دوز بزنیم، منتهی ممکن است بابت سقط جنین ناشی از تزریق واکسن خسارت به دامدار وارد شود، باید اعتباری در اختیار ما باشد که بتوانیم این خسارت را جبران کنیم.
وی بیان کرد: اعتباراتی سازمان مرکزی به کهگیلویه و بویراحمد تخصیص داد، متأسفانه اعتبارات بیماری و میکروب را با جاده و آب مقایسه میکنند، در کهگیلویه بزرگ از قبل واکسیناسیون را انجام دادیم ولی بیماری تب مالت سویههای مختلفی دارد، بحث ریشه کنی آن امکانپذیر نیست ولی ما وظیفه داریم پیشگیری کنیم، که آن را انجام دادهایم، اما آگاهیرسانی نیز باید انجام بگیرد و مردم همراه باشند. سیستم قضایی باید همراه باشد. دامداری که بیماری دام او مثبت میشود، بعضاً از انجام کشتار فرار میکند، سیستم قضایی باید همراه باشد و اگر موردی معرفی میشود پیگیری کنند.
وی گفت: بیماری تب مالت زمانبر است و به درمان طولانی مدت نیاز دارد، گاهی بعد از ۶ ماه یا یک سال درمان، بیمار به ظاهر خوب میشود ولی بعد از یکسال دوباره علائم بیماری ظاهر میشود و گاهاً نیز باعث تشخیص اشتباه پزشک میشود.
رجایی فر افزود: از نظر دامپزشکی بیماری وجود دارد، به عنوان کسی که متولی بهداشت هستیم، بیماری تب مالت وابسته به شغل است، ولی بستگی به سیستم ایمنی افراد متفاوت است، در چند سال گذشته در جلسات پژوهشی خواهش کردیم که در مورد علل سقط جنین دام تحقیق کنیم، چون یک سندرم است، دلایل مختلفی میتواند داشته باشد، کسانی که عضو کمیسیون برنامهریزی و پژوهش بودند مخالفت کردند، در حالی که سقط جنین از یک شهر به شهر دیگر متفاوت است و دلایل با هم متفاوت است، اما در شورای پژوهشی و برنامهریزی استان با ما همکاری نشد و طرح ما را حذف کردند.
منبع: کبنانیوز
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 اسکان بیش از ۱۲ هزار نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
- 2 مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد
- 3 انفجار یک منزل مسکونی در یاسوج
- 4 توزیع گوشت قربانی با عنوان میهمانی مادر در گچساران
- 5 تاکید جدی استاندار بر حمایت از متقاضییان سرمایه گذار در بخش کشاورزی
- 6 میزان مصرف گاز در کهگیلویه وبویراحمد رو به افزایش است
- 7 رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج: شایعترین نوع سرطان در استان سرطان سینه است
- 8 کتاب تصویری «پلنگ ایرانی در دنا» رونمایی شد
-
ماجرای قطع درختان در «میرغضب» بویراحمد چه بود؟
-
تصاویر خیال انگیز و زیبا از «کوهگل» دنا
-
محکومیت ۸۲۱ پرونده تخلف حوزه بهداشت، دارو و درمان در کهگیلویه و بویراحمد
-
اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج
-
جشن نوروزگاه در یاسوج برگزار شد(+تصاویر)
-
توضیحات پلیس کهگیلویه و بویراحمد در رابطه فیلم منتشر شده ۲ راننده حاشیه ساز در فضای مجازی
-
بانک مسکن کهگیلویه و بویراحمد ۷۰ درصد از تسهیلات ۱۵ هزار میلیاردی را پرداخت کرد
-
بازگشایی مسیر ارتباطی گردنه بیژن از هفته آینده/+تصاویر
-
تخلفات روز طبیعت را با این شمارهها گزارش دهید
-
توصیههای ۱۳ بدری استاندار به مردم کهگیلویه و بویراحمد
نظرات ارسالی 1 نظر
کهگلویه بی صاحب.بامسئولان بی مسئولیت خدا راگواه میگیرم که اندازه یک جنین داخل شکم گاو شمابرای دام داران ارزش ندارید بی ...........................
پاسخ